Definitivno je bolje manje objekata radi bolje kontrole troskova medjutim tu dolazimo do onog drugog problema socijalno distanciranje te opet ogranicava u iskoristavanju kapaciteta ako se isto bude trebalo i dalje provodit
Posts by StatusQuo
-
-
RTL vijesti o turizmu
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/nov…wIuy4bms0nPMtP8Da kao da su jedini koji nude turisticke usluge pa da ljudi ne mogu birat, 5 zvjezdica vjerovatno ce malo spustat, ostalih ima previse i bit ce ih previse kojima gori pod nogama svatko drugi ima apartman eno i turski tecaj oslabio u godinu dana jos 20% iako im ne ide na ruku situacija s avionima, iako eto po ko zna koji put mozemo imat srece radi blizine za one koji bi dosli s autima, dugo je ljeto, a jos duza zima.
-
'Banke se moraju odreći u krizi i kamata dok traje moratorij'
https://www.24sata.hr/news/banke-se-…oratorij-687567
Ima pritiska na banke da smanje jos kaze da ce dobit banaka bit oko nule ove godine, izgleda da cemo moci sljedece godine na prste izbrojat one u plusu i koje ce dat eventualno neku dividendu iako i ove godine dividenda je upitna vecini.
-
I meni je taman dosla informacija da ima minus jedna ponuda
-
Izgleda da je pad prodaje renaulta bio vec vidljiv i u prva dva mjeseca prije nego su pocela zaustavljanja proizvodnje
-
Informacije te vrste trebaju biti potkrijepljene nekim dokazom, jednako kao i informacije kako ponuda nema.
kolega, slažem se s Vama, al nastojmo izbjegavati lijepljenje etiketa
Ocito je da je netko u zezanciji trazio da netko razbije dosadu s nekim postom makar neistinitim eto netko takav se i nasao na kraju.
-
Evo netko je bacio kost i vec se nasao jedan da udre po asku, doduse ocito je mala kost bila kad je slab udarac bio
-
F
Ameri ZELENO !
Futuresi jutros u zelenom
Pa mi valjda , ako nećemo gore, nećemo ni dolje
zaboravlja se da je prije par dana bio onaj euforični val na ne tako malim prometima,tako da su se onda upucala sredstva i opeklo se. sada svi čekaju pad, pa da se natovare, ili rast pa das utrče.
ovo je jednostavno novo dno i oko njega se možemo vrtiti duže vrijeme, sitno drobljenje po prodaju će biti iz više razloga, uključujući i socijalne.
Phoney war.
Trziste je naslo nekakav konsenzus za sada oko cijene za daljni smjer se ceka impuls neke vijesti koja za sada nije uracunata tj jos nije poznata ili se ceka razvoj postojecih vijesti za koju se jos ne zna kakav bi utjecaj mogla imati
-
https://www.cnbc.com/2020/04/15/cor…nd-schools.html
"
- Some small businesses will reopen on April 20 while schools will begin to gradually reopen on May 4.
- Most businesses have been closed in Germany since March 16, limiting economic life to grocery stories, pharmacies, banks, gas stations and other essential services.
- The German government extended social distancing measures until May 3.
- Large gatherings will remain banned at least until August 31, and religious gatherings remain prohibited until further notice.
- ″[..] We must learn how we can live with the epidemic for a long time to come,” the German government said.
"
https://www.cnbc.com/2020/04/15/the…ruins-here.html
Kad gledamo vremenski tok ameri su tek zadnji upali u krizu s coronom ali ih je vec u 1q dobro nacelo ocekiva sam da ce bar oni u 1Q imat nesto bolje brojke jer njima je tek krajem 3 mjeseca se posteno zakuvalo s tim da su odgadjali do zadnjeg trena gasenje ekonomije, Izgleda da je najveci udar bio na odjecu, namjestaj, ugostiteljstvo i vozila
"
- Consumer and manufacturing reports for March showed the hit to the economy from the coronavirus was deeper in the early weeks of the shutdown than expected.
- March retail sales fell 8.7%, the most ever in government data, and New York regional manufacturing activity hit an all-time low, declining to a shocking negative 78.2%.
- “The economy is clearly in ruins here,” said Chris Rupkey, chief financial economist at MUFG Union Bank.
"
-
neznam kako netko može lupiti palac dolje kad je komentar na mjestu
još je gore kada stavljaju palčiće gore za luzerske uvrede....
I s tim jos je gore kada se stavljaju palcici dolje jer vam korisnik ne odgovara, a da nije bitan kakav je tekst i s tim vezana neka ocjena ili reakcija
-
Pogledao sam ne mogu naci, znam da odavno ne dolazi mi ta posta, najbolje da ih nazoves i pitas kako to iskljucit.
-
"Valutni swap omogućuje razmjenu kuna za eure u iznosu od dvije milijarde eura. Njime će, bude li potrebno, HNB moći osigurati hrvatskim financijskim institucijama dodatnu likvidnost u eurima, a da se pritom ne koristi vlastitim međunarodnim pričuvama", ističu iz središnje banke.
"Dobili smo važan i ohrabrujući signal kao država koji ima strategiju za uvođenje eura i koja je dio svojih aktivnosti fokusirala na akcijski plan o ispunjavanju kriterija za europski tečajni mehanizam 2 kao predvorje euro grupe. Na tom tragu, poruka o valutnoj razmjeni je izrazito bitna i ohrabrenje Hrvatskoj, ne samo da ustraje na putu uvođenja eura, nego je i u aktualnoj situaciji nova mogućnost u kojoj po prvi puta Hrvatska ima prigodu razmijeniti s ECB-om dvije milijarde eura", rekao je Plenković nakon užega vladina kabineta.
Dodao je da se tako otvara prostor za domaće financijske institucije "na način koji blagotvorno, ohrabrujuće i umirujuće djeluje na financijska tržišta i uopće način za suočavanje s aktualnom krizom".
Super jos jedna mjera koja ide na stabilnost tecaja pa s te strane ne moramo se puno briniti o nekoj vecoj devalvaciji, moguce je vrlo lako da i ojaca kuna jos vise
-
Molim lijepo, kako otkazati SKDDu potvrde o transakciji u pismenom obliku. Ne želim da mi dolaze omotnice poštom na vrata?
Otvori online racun u SKDD nakon toga vjerovatno ima opcija slanja nisam sad siguran ali se moze u svakom slucaju
-
Kanadski dolar. Australski, USA, Funta, Euro, svi odradili. Ovaj bi još mogo
https://www.xe.com/currencyconver…From=CAD&To=HRK
Usput, jel se isplati mešetariti devizama kod neke velike matične banke gdje imam sve račune i dionice, ili se i za to koriste platforme? Osim Forexa, već ono, kupovanje nasuho?
Kako ce se isplatit kad kad je bankarski spread ogroman, mozes jedino kupovat novcane fondove izrazenim u nekim drugim valutama pa na taj nacin.
-
Znate li da prijedlog NO nije dovoljan za dividendu. Dividenda još nije izglasana, a većina kompanija ne isplaćuje radi covida 19 unatoč prijedlozima.
Ako bude puna šaka brade
.
Hvala Vam na savjetu.
Nije dovoljan ali je prijedlog nadzornog odbora je dovoljan da se moze ocekivat da ce dividenda bit to je bila poanta, ocekivanje je jedno sigurnost drugo.
-
Ako nebude dividende ove godine za 3-4 godine možete računati na još jednu podjelu dionica 1+1 kao što je bilo preklani.
Ta podjela je nebitna jer nije dividenda
Dividenda se ovdje ne očekuje unatoč jako dobrim rezultatkma Pitanje je može li ipak biti iznenađenja pa nešto isplate ?
Nadzorni odbor predlozi dividendu, a ti kazes da se ne ocekuje, ajde na rivp tamo te bolje ide i ne zaboravi udrit minus
-
Da se nadovežem pošto sam ga pratio, imao je jedan pogodak koji to više nije (RIVP) , dva polu pogotka (ARNT I ADPL), i ostalo su bili teški promašaji! ja sam na nekima i izgubio (npr: PTKM, DDJH, RIZO, ZVCV , TISK, VPIK ).
a VART?
to mu nije trebalo... gledao je nekretnine umjesto biznis koji je tekstil
ne treba biti Nostradamus da vidiš kako radno intenzivne firme u tekstilu mogu još jedino u Kini proći, Vijetnam i tako
u EU je to mučenje kao što je i sam shvatio na kraju
Imao je lovu i marketinski je odradio dobar posao da ljude navuce na svoj mlin i to je funkcioniralo jedno vrijeme ali rezultati drustava uvijek dodju na naplatu pogotovo dugovi ako ne napredujete, a ciljao je dionice s nizom cijenom vecina ispod 100kn iz razloga jer je to masi dostupno da kupe, a pritom se igrao svakavih igrica prebacivanja dionica i kreiranja pozitivnih prica da odrzi optimizam i bazu sljedbenika i sad ga nema nigdje jer je raja lijepo pu.usila jer im nije objasnio pravila igre, samo i on se malo pogubio u vlastitoj igri pa je i sam nastradao.
-
Zanimljiv clanak
'Don't Fight The Fed' As The Wrong Strategy: A 2-3 Year Plan
-
https://www.teletrader.com/dax-stops-trad…4129?internal=1
Deutsche Boerse said on Tuesday it was experiencing technical problems on Xetra.
Trading on Germany's DAX index was stopped at around 9:25 am CET and the Deutsche Boerse website was also down. According to some reports, the cause for the outage was a virus attack.
Eto na corona je mutirala skuzila i ona da ne moze samo firme upropastit tako da ce ljude zarazit vec da mora i virtualno unistit firme
-
Ne pamtim ovakvu tisinu "radnim" danom kao jutros doslovno mi se nije dalo dizat kakav je mir bio u gradu sreca pa je i burza jos produzila haha