1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• MDKA (Medika d.d.)

• StatusQuo
    • July 23, 2020 at 7:05 PM
    Quote from JosefBeuys

Izašlo izvješće. Ne znam ga linkat preko moba. Prihodi veći, dobit manja. Potraživanja od kupaca narasla preko 300 mil. u ovoj godini

S obzirom kakvi su redovi bili ispred ljekarni i to je trajalo poprilicno ocekivao sam vec prihode, ocito je ovaj dio sta su bolnice bile zatvorene za vecinu stvari utjecao na manju potrosnju u bolnickom sustavu

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • July 23, 2020 at 4:55 PM
    Quote from maga
    Quote from StatusQuo

Ebitda je generalno neto ista 62 mil, marza je kao narasla ali zbog pada prihoda pa je postotak figurativno veci mislim da se to ne moze gledat kao nesto bolje ako tako srocite jer eto izgleda vece u postotku, dobro je da je ostala ista novcano ali u situaciji pada prihoda tesko je imat prostora za rast ebitda na duzi rok prije je za ocekivat pad jer trendovi su negativni sta se tice korisnika vec dugo, sad valjda ce se prodaja realizirat da se ne doceka to pogorsanje.

Malo koncentracije molim, naime ne znam kako ste zaključili ovo sto pišete, pa valjda je ako u apsolutnom broju operativna dobit ostaje ista a prihodi padaju (zbog interkonekcije uglavnom) ispada da oni prihodi koji se ostvaruju nose proporicionalnu veću marzu, pa su to dobre vijesti i sada ali i za ubuduće.....

Mozda sam se krivo izrazio da me svatite, recimo ovako prihodi interkonekcije su samo prihodi koji vam kao recimo prodju kroz ruke od njih nemate nikakve koristi ali iskrivljuju stvari kad racunate nekakve postotke, ako gledamo usporedbu kako osnovni dio drustva radi oni na kojem se zaradjuje doci cemo do zakljucka da je ebitda ista i da je marza ista, pa s te strane kazem da to sta neki kazu da je marza narasla zapravo nije realna slika

• StatusQuo
    • July 23, 2020 at 3:20 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from StatusQuo

U posudbe se racuna i posudbe preko obveza za dobavljace na taj nacin je ht inicialno financira optimu dok su mogli preko toga obavljat, a kad je to pocelo prelazit granice odrzive velicine onda su poceli prebacivali na zajmove, tako da nikakav dug oni nisu konkretno vratili osim sta su ga zamjenili da su sad duzni ht-u govorim na ovaj period otkad je h1 preuzet prije su cak i smanjivali

ja ne znam što Vi gledate, al ako uspoređujete izvješća, dug je, u zadnjih godinu dana, smanjen za 50 M kuna.

al ajmo pričekati i friško izvješće da vidimo daljnji trend.

Ja gledam izvjesca duzi trend ne znam sta vi gledate ali krivo gledate primjer kvartal preuzimanja h1 3Q2017 dugorocni plus kratkorocni dug je 393mil, dug 2Q2020 je 428mil znaci po tome dug je cak i povecavan ovdje je jedino vjerovatno da su obveze po najmovima uracunate da ne idem u detaljno trazenje jer nije ni bitno, bitno je da se vidi da nista posebno sta se duga tice se nije promijenilo pa bi onda ako uzmemo tu pretpostavku vjerovatno mogli reci da je dug ostao isti, tj da se ne vraca samo ga je ht preuzeo na sebe

• StatusQuo
    • July 23, 2020 at 3:10 PM
    Quote from LeoNT
    Quote from dionicar

A prije je bila?

25.8% za isti kvartal prosle godine.

Ebitda je generalno neto ista 62 mil, marza je kao narasla ali zbog pada prihoda pa je postotak figurativno veci mislim da se to ne moze gledat kao nesto bolje ako tako srocite jer eto izgleda vece u postotku, dobro je da je ostala ista novcano ali u situaciji pada prihoda tesko je imat prostora za rast ebitda na duzi rok prije je za ocekivat pad jer trendovi su negativni sta se tice korisnika vec dugo, sad valjda ce se prodaja realizirat da se ne doceka to pogorsanje.

• StatusQuo
    • July 23, 2020 at 12:51 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from StatusQuo

Jako malo duga je placeno iz poslovanja skoro zanemarivo cijeli dug koji je dospjevao je zapravo platio ht svojom posudbom

posudbe su Vam išle svake druge godine, a dugovi su se ipak uredno servisirali, tako da...

U posudbe se racuna i posudbe preko obveza za dobavljace na taj nacin je ht inicialno financira optimu dok su mogli preko toga obavljat, a kad je to pocelo prelazit granice odrzive velicine onda su poceli prebacivali na zajmove, tako da nikakav dug oni nisu konkretno vratili osim sta su ga zamjenili da su sad duzni ht-u govorim na ovaj period otkad je h1 preuzet prije su cak i smanjivali

• StatusQuo
    • July 23, 2020 at 12:30 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from accountant

ja i dalje ne kontam ovdje neke stvari: većina tvrdi da ovdje nisu bitna ni izvješća ni dug prema HT-u nego broj korisnika i da budući kupac kupuje bazu

plus toga govorite kako HT oteže s prodajom - prepuštanjem te baze korisnika drugom igraču

i ja sam čuo da je politika takva da se prebacuju korisnici unutar grupe na Iskon i HT

jel jedino meni tu nešto smrdi?

vidim da Vam dosta toga ovdje nije jasno, pa ću Vam ja pokušati objasniti.

kad sam prelazio na A1, oni su otkupili moj ugovor s Iskonom (znači, platili Iskonu) samo da ja pređem na njih (pretpostavljam da je ova opcija zbog AZTN-a HT-u zabranjena vezano za Optimu).

i dali mi skonto od 50% za prvu godinu ugovora.

i sami ste naveli, što je istina, da Optima generira sasvim pristojan cash flow (pročitajte izvješće HT-a od lani i vidit ćete da je Optimina dobit iz poslovanja 150 M kuna, od toga je 100 M sprženo na plaćanje dugova iz predstečajne kojih od 2024. skoro da više i nema, ostaje dio kredita ZABA-i do 2028., a 50 M kuna je investirano u poslovanje).

i koji Vam dio još nije jasan?

pa nitko ovo ne kupuje danas da bi prodao sutra već se gleda dugoročno (na period od 10+ godina).

trenutne kamate na dug su 4%, a kupac koji ima pristup jeftinom novcu ga može refinancirati po stopi od 1% (ako imate volje i želje, izračunajte samo uštede na kamatama).

HT sada pokušava iscicati sve što može, a da ne prekrši uvjete iz rješenja AZTN-a.

uostalom, tko kaže da novi kupac isto neće zaigrati vabank, pa isto krenuti sa otkupom korisnika od HT-a ili A1 (ako to bude Tele2)?

ovo je najkompetitivniji sektor na našem tržištu i sredstva se ne biraju.

pa sam HT bi bio najsretniji da ovo uopće ne mora prodati.

Display More

Jako malo duga je placeno iz poslovanja skoro zanemarivo cijeli dug koji je dospjevao je zapravo platio ht svojom posudbom

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • July 21, 2020 at 11:09 AM
    Quote from st-brajo

polako, ljudi.

ne znamo nikakve detalje još.

koliko je bespovratno, koliko su zajmovi, koliko je odmah, koliko je kroz 7 godina, u što se smije potrošiti, u što se ne smije.

izostanak reakcije potvrđuje da je burza ukalkulirala da će navedena sredstva pojesti uhljebi,

a reakciju burze možemo očekivati tek kad cijela priča bude jasna i transparentna.

Mislim kad gledas pola tog iznosa je nesto sta smo vec imali i do sada jer je dio redovnog proracuna, a druga polovica kad podijelis na 7 godina koliko se dobije po godini negdi oko 10 miljardi kuna po godini to nije neka lova koja ce nesto puno pokrenit vise samo stabilizirat stvari, samo zdravstvo ima kratkorocni dug od 4 mlrd

• Što smo danas tržili

• StatusQuo
    • July 21, 2020 at 11:04 AM
    Quote from kupoprodajnik

Mislim dragi kolega da ce to biti znatno prije. Osim toga, Atpl ne stoji losije nego kad je kostala 500 kn, a uvijek znatno bolje od peer kompanija u svijetu.

Atpl stoji losije jer nije nikad imala toliko nisku novcanu likvidnost kao zadnju godinu dana, a niti je imala obveze prema dobavljacima zadnjih 5 godina koliko je imala u zadnji kvartal, drugim rijecima nemaju puno manervaskog prostora u ovoj krizi pitanje je da li mogu nesto vise prodat da bi dobili nesto vise novca i pitanje je da li mogu dobit kredit koji da bi prebrodili tu potrebu za lovom u ovoj krizi mislim da nije nigdi prisa izvjesca ce pokazat smjer zasad nema niceg previse pozitivnog na vidiku

• Što smo danas tržili

• StatusQuo
    • July 21, 2020 at 10:25 AM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from BudFox

Kolega, pa vi se ne šalite. Kako to da ste se odlučili uložiti u ATPL?

Mislim da nema puno prostora za dolje, a za gore ima poprilicno s porastom prosjecne utilizacije flote u narednom periodu. Sto god korona dulje potraje to ce se orderbook dodatno stanjiti, a onda u jednom trenutku s povratkom redovne trgovine ocekujem da panamaxi probiju 25k usd, mozda i 30k.

Za razliku od nekih koji misle da svijetom vlada kartel kupaca ja znam da je ovo trziste savrsene konkurencije. Puno firmi, pumo kupaca i prodavaca, globalno trziste, gotovo savrsena i informiranost.

Taj jedan trenutak moze biti za godinu dvije, tri, a do tada dosta boli bi moglo biti jer ne povecava se scraping i ne smanjuje se orderbook jer kompanije dobro stoje vec zato sta ih likvidnost ugrozava, a to nije bas dobro za cijenu dionice do tada

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • July 20, 2020 at 4:46 PM
    Quote from harpun

iz kalendara događanja

4. 9. 2020. - Isplata dividende (ukoliko se izglasa na Glavnoj skupštini)

Pa nadzorni je predlozio da ne bude isplata dividende, uostalom i da je isplate morali bi vratit poticaje.

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• StatusQuo
    • July 20, 2020 at 12:27 AM
    Quote from Roki

Ekipa kakvo je stanje ovdje? Nitko nist ne pise....

cekamo izvjesce da vidimo koliko prihod od kruzera utjece, s obzirom da su koristili mjere vjerovatno nece biti gubitaka u 2Q mozda cak i lijep dobitak, ali s tim su si vezali ruke za isplatu dividende, a s obzirom da je ovo dividendnda dionica nekako onda i nece bit nekog interesa brzo

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• StatusQuo
    • July 18, 2020 at 3:05 PM
    Quote from naim

Ma koga ti farbas.... novopečeni moderator piše gluposti o preuzimanju Bneta, a ti da bi izkokosario nešto po nizoj cijeni izmišljaš nekakve nebulozne kombinacije i pravis se pametan. Bolje ti je da sutis.

Ja kad nemam nist pametno za reci i napisati, šutim.

Zato si ti doktor znanosti i daje ti to za pravo da budes bezobrazan prema vecini ovdje ako ti nesto ne odgovara jer tvoja je jedina najpametnija i zato se postavljas kao da si veci od bilo koga ovdje to tvoje ponasanje i stav pokazuje iznova i nanovo prema vecini ovdje, ne moran ja to govorit vecina to vidi, nauci se ponasanju prvo.

• StatusQuo
    • July 17, 2020 at 8:49 PM
    Quote from zlocesti

StatusQuo

Ajte najte...inace niste tako strasljiv

U tijeku je proces za prodaju kompanije !!!!

Natjecaj bio objavljen i vani.

Kakvo sada crno pretvaranje duga u kapital...

Pa nece sigurno sad dok traje proces samo mi je ovo s ddjh malo dalo za mislit o toj opciji pa sam podijelio razmisljanje, sta bih trebao ovdje svaki dan jedno te isto ponavljat u nedogled dok se ne pojavi neka vijest

• StatusQuo
    • July 17, 2020 at 5:01 PM
    Quote from havi

StatusQuo

Uz duzno postovanje, ja mislim da ovo kaj vi navodite nema veze sa realnim scenarijima.

Naime, vec su podnesene ponude i to kao EV , sa jasno iskazanim dugom i iznosom za kapital.

Postavlja se pitanje zasto bi sada postojeci dionicari omogucili Ht-u priviligirani status kao manjinskom dionicaru.

I oni mogu participirati kapitalom pro-rata.

Drugim rijecima, nema vise mjesta za bilo kakve takve i slicne kombinacije.

Prodaje se drustvo "as it as " sa jasno izrazenom cijenom za EV i unutar te cijene za placanje vlasnickog kapitala kojeg drze dionicari .

https://www.t.ht.hr/webresources/t…enje_ponuda.pdf

Display More

Da sigurno to ne bi radili u procesu prodaje sada dok traje proces jer stvari moraju biti poznate potencijalnim kupcima ali da li postoji mogucnost da odbiju ponude jer im je interes ne prodat tako brzo odugovlacit s procesom koliko mogu pa da ta opcija ima uporista da se izvede ?

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• StatusQuo
    • July 17, 2020 at 4:41 PM
    Quote from miljenka5
    Quote from rambo_5

Nitko vam ništa nije oteo. Imali ste 1%, imate i dalje 1%.

Točno, ništa se nije promijenilo. Koliki ste udio imali prije imati će te ga i nakon.

E možda je cijena dionice bila prije nerealno visoka, o tom po tom.

Da postotak ostaje isti ali temeljni kapital koji ostaje od 2 mil kuna govori da eventualna dokapitalizacija jer zbog toga i rade ovo moze biti poprilicno razvodnjenje sta se tice postojecih dionicara

• StatusQuo
    • July 17, 2020 at 4:31 PM
    Quote from zlocesti

Vjerojatno mogu.

Al' onda ih slijedi investicijska banka.

No, obzirom da i oni to žele prodati, bolje za više nego za manje, jer prodati moraju, mislim IMHO da do toga neće doći.

Kako smo nestrpljivi,......🙃

Imate li negdje bolju mogućnost prinosa ?

Možda u banci, štedni ulog 🙃

Baš smo nestrpljivi i pohlepni preko svake mjere

Display More

Tko moze garantirati da li oni zele prodati ili imaju drugi cilj na vidiku jer interes im je svakako drugaciji ali su pritisnuti vecom silom, iako mislim da ako je dobra cijena da drugi ciljevi lako padaju u vodu ali i tu postoji recimo sa strane kapitala mozda i druga opcija koja bi se mozda mogla uzest u obzir o tome malo nize, drugo vezano za cijenu dionice pitanje je koliko je tu investitora kojima lova bas onako ne treba pa se nece toliko brinit koliko ce ovo potrajat jer recimo da ovaj dio bez konkretnih vijesti potraje do zime s obzirom na povecanje nelikvidnosti vece probleme s novcane strane kod vecine ljudi radi pada potrosnje pitanje je koliko ce vecina tih investitora bit cvrste ruke ako se ova tisina protegne duze na zimu, moguce je da bude i nesto losija izvjesca radi krize pa je i to jedna negativna strana ako ova tisina potraje duze na zimu sigurno cemo vec za koji dan vidjeti nekakav sentiment iz izvjesca eto malo razmisljanja moguceg psiholoskog ponasanja dionicara ako ova tisina potraje duze, sigurno nije lako nekima lagano spavat sa svim negativnostima oko nas i bit miran duze razdoblje u ovakvim okolnostima gdje nista ne izlazi od konkretnih vijesti koji bi bili neki sigurniji putokaz.

Sta se tice ove druge opcije ova situacija sa ddjh me podsjetila na jednu opciju na optimi, jer i optima ima puno veceg negativnog prenesenog gubitka -858 mil, a ht konstantno povecava posudbe optimi sada su vjerovatno oko 250-300 mil kuna , ako gledamo da ht ima samo 17% udjela i da s tim postotkom nece od prodaje zaradit nesto puno, postavlja se pitanje da li ht moze u ovoj situaciji ici na slicnu opciju smanjenja temeljnog kapitala i unosenja svog duga u kapital da bi stekao veci udjel, iako su 200mil dug pretvorili u dugorocni pa su s tim nekako taj scenarij umanjili i s druge strane pitanje je da li bi aztn to nekako mogao zabranit jer bi s tim povecavali udio, a onda jos bi im i trebalo 75% (mislim da je 75% netko da potvrdi da ne trazim ?) glasova na glavnoj skupstini da to prodje pa je i to upitno ali gledajuci da nemaju ovaj nadzor od AZTN-a ta opcija bi im bila nekako najbolja za maksimiziranje svoje zarade i utjecaja, ova opcija se nije do sada bas spominjala ali realno postoji jer se odnos duga u optimi u zadnju godinu dana drasticno promjenio u korist Ht-a, eto malo razmisljanja da se ne vrti stalno ista prica iz dana u dan ?

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• StatusQuo
    • July 17, 2020 at 3:55 PM
    Quote from lovas

BudFox

sve stoji što kažeš, ali se ne slažem za Zg pogođene potresom, kakva posebna pomoć za njih,kupili su stanove

isto kao i svi mi napravili kuće ili kupili stanove, osobno plaćam osiguranje za kuću, a sad je pitanje dal su u Zg

svi osigurani. Moje mišljenje, ako ne mogu platiti popravak kuća i stanova, neka prodaju i nek kupe na lokaciji koju si

mogu priuštiti, a ne čekati pomoć države za vlastite interese

Da slazem se da posebna pomoc ne bi trebala bili, jedino u vidu povoljnog dugogodisnjeg kredita za obnovu s jednostavnijom procedurom i uvjetima za dobivanje i eventualno neka mala pomoc u vidu solidarnosti ali nikako cijela ili vecinska obnova, pomoci drzave jedino moraju ici socijalnim slucajevima ako si iscrpio sve mogucnosti od prodaje imovine i tipa ako spadas u skupinu invalida, odredjenim umirovljenicima koji imaju jako lose uvjete pa da ne mozes nikako sam jer nisi zdrav da radis na trzistu i snadjes se, a i tada bi trebao biti uvjet da ako ti daju pomoc da drzava ima pravo na odredjeni udio u nekretnini ovisno o ulaganju, ali da ima pravo koristenja nekretnine do smrti, jer sve to sta drzava daje placaju svi gradjani kroz porez, jer ako bi njima davali zasto onda ne bi dala i ljudima koji su podstanari koji nemaju uopce nekretninu zbog cega bi takva skupina bila drugacije tretirana, a realno im je teze konstantno, nego tim ljudima koji su do tog momenta imali nekretninu, uostalom ima tu svakavih razlicitih slucajeva da bi se to tek tako rijesilo ali sigurno da treba bit nekakav opsezni zakon koji ce to detaljno to uredillo.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • July 15, 2020 at 12:38 PM
    Quote from Batka

Blok promet 105.349 dionica danas. Očito prodao erste skrbnički. Tko je kupac?

Jos je zanimljivija cijena 115kn

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• StatusQuo
    • July 13, 2020 at 3:57 PM
    Quote from Manu

U svakom slučaju morat će se dobro potruditi i žrtvovati nešto ako ne želi da ga pamte po ovome

https://www.24sata.hr/news/vucic-srb…pi-bdp-a-705452

A to bi s obzirom na potencijale ipak bila velika sramota. I po tome najbolje možemo vidjeti koliko je HDZ skup za Hrvatsku.

Najkomicnije od svega da tim hdz-ovcima jedino ta situacija sa srbijom moze bit nekakav katalizator da se promjene jer tu sramotu jedino ne bi mogli podnit da Srbija bude prije Hrvatske , sve ostale stvari korupcije itd se lako okrene druga stranica i manje je bitno.

• Birtija

• StatusQuo
    • July 10, 2020 at 4:08 PM
    Quote from trial

Naravno da će rasti, samo onda kada ti ne budeš unutra, nego znalci. :)

Mozda ti trebas izaci pa da raste jer si unutra sigurno od 2015 ako ne i duze, a nikako da se okrene taj trend u sigurni rast ;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt