Zadnje sta vidim AZ profit je rasprodavao zadnjih 20 dana nekih 73 000 kom.
Posts by StatusQuo
-
-
Jedini dalekovod ima vidljiv nekakav rast zadnjih par dana, inace bi tema imala svaki dan par postova s obzirom kako se ponasa dionica, medjutim ovdje svi sute sad ili ovdje nema trejdera spekulanata sta cisto sumnjam ili ne zele dizat prasinu jer bi jos kupili s obzirom da je vecina prodala u nadi da ce kupit jeftinije sta se nije dogodilo pa im je sad malo pobjeglo, a nikako da postane jeftinije ?
-
Možda i bude dividende....
Ne znam kako ce isplatit dividendu ako su uzeli potpore, znaci da bi trebali vratit potpore ako isplate
-
https://www.seebiz.eu/trzista/u-16-d…azdoblje/239129
Polovica kolovoza i zasada smo na 70% nocenja vidjet cemo da li ostatak kolovoza moze odrzat to na 70%, u svakom slucaju za sada bolje od 7 mjeseca za nekih 15%.
Iskreno, nadao sam se i malo boljim brojkama, no ni ovo nije loše.
Svakako je lijepo vidjeti rast domaćih gostiju
S obzirom na medijsko bombardiranje ocekivali smo u tih 15 dana bar 80%, medjutim vjerovatno sta se tice hotelskih grupacija po svemu sudeci oni su na 60% tih 15 dana, znaci mogli bi rec da je 7 i 8 mjesec vec sada mozda oko 50% prihoda njima ?
? -
https://www.seebiz.eu/trzista/u-16-d…azdoblje/239129
Polovica kolovoza i zasada smo na 70% nocenja vidjet cemo da li ostatak kolovoza moze odrzat to na 70%, u svakom slucaju za sada bolje od 7 mjeseca za nekih 15%.
-
kao i kod svake dionice možemo mi sad nabrajati razloge za rast ili pad, ali činjenica je da je u zadnjih godinu dana bez obzira no coronu, Tpng u rastučem trendu i to mi se čini ono najbitnije trenutno i prema tome se vodim kod trgovanja ovom dionicom........htio sam i ja kao i večina ovdje kupovati debelo ispod 50 kn (nakon onog rasta do 60 kn) ali jednostavno nije išlo.......zašto?.....nisam siguran, ali imali smo vjerovatno jednog većeg ili puno manjih igraća koji već 2 mjeseca strpljivo skupljaju oko 50 i ne daju da dionica padne jel smatraju da vrijedi više i spremni su kupovati......bez obzira što je bid 2 mjeseca izgledao šupalj uvijek se našlo kupaca i više nego dovoljno da cijena ne padne ispod 50 i sve su kolićine u rasponu od 50-52 otišle la pa-pa bile one veće ili manje.......po nekoj logici stvari vrijeme je za novi level......
Ne bih rekao da je u rastucem trendu vec samo da je izasla iz negativnog trenda u kome je bila tri godine, prije bih rekao da je negativni trend prekinut i da je ovo faza konsolidacije koji bi mogao jos potrajat neko vrijeme
-
Zadnji je u cetvrtak, ne znam koliko je realno ocekivat veci rast cijene kad index je na dnu
https://capitallinkshipping.website/baltic-exchange-chart/?ticker=BCTI
Ja iman ovaj link ima li jos koji koji koristite, osim anice
Dva broda su im trenutno na spotu koji je trenutno na oko 11 000 usd dan... od kojih jedan na redovnom servisu utjecaj spota nije velik...osim toga rezultat za 2019 opravdava cijenu od bar 65 kn...keša imaju na pretek....rezultat za prvo polugodište rekordan....kreću u značajan otkup vlastitih dionica...u principu žele otkupiti sve van top 10...to je glavna namjera ovog otkupa....Q3 će biti slabiji to sam pisao već prije...dva broda na servisu (znači mjesec dana jedan brod manje na tržištu)..očekujem neki sitni plus....a Q4 na negdje oko 7 milja plusa tako da će mo na kraju godine isto vrlo vjerojatno imati rekordan rezultat.
Nece tu biti ne znam kakvih promjena ali ovako niski index i veca vjerovatnost da ce potrajati neko vrijeme su prepreka za formiranjem nekog veceg uzlaznog trenda trenutno, dobar rezultat prvog polugodista i otkup dionica djeluju povoljno, ali ako index potraje ovako nizak vise od pola godine sigurno ce se odrazit na dionicu, neko moje misljenje da ce niski index potrajati skoro godinu dana slicno kao sta je bilo 2000 iako se tesko uvijek isto odvije samo eto neko moje misljenje.
-
Do sad je novo "normalno" bilo na 50 kn...a od idućeg tjedna moglo bi biti ako Bog da 60 do 65 kn.
Šta nije zabranjeno navoditi target cijene bez grafova?
P.S. Malo vas zezam, ali nigdje ne mogu naći indeks BCTI, jel zna tko koliko je od petka?
Od 21.05. nitko ne osvježava podatke na ovoj stranici, a izgubio sam link na onu drugu stranicu
Zadnji je u cetvrtak, ne znam koliko je realno ocekivat veci rast cijene kad index je na dnu
https://capitallinkshipping.website/baltic-exchange-chart/?ticker=BCTI
Ja iman ovaj link ima li jos koji koji koristite, osim anice
-
Kolegica me pitala za DLKV, pa evo apdejt
Bilo bi zgodno kada bi se formirala ovako nekakva bull zastavica, 5,50 bi mogla biti dobra zona za kupnju, sa targetom oko 6,60. Volumen i Stoch ukazuju na konsolidaciju, vidjet ćemo kuda će cijena u sljedećim danima. Nije dobro loviti cijenu (INGR je bolji primjer, tko je kupio neki dan u onoj euforiji na vrhu sada je već 14% u minusu), uvijek bude prilika za uhvatiti trend na pullbacku - kažu da je za dobru igru jako važna dobra predigra
Ovo valja držati na radaru.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. DLKV apdejt
Izgleda da DLKV izlazi iz bull flaga i nastavlja rast. Ne bi valjalo da padne ispod 5,70. Crobex je trenutno u crvenom, vijesti o koroni rade svoje, tako da treba biti pažljiv kod ulaska jer se lako može dogoditi da u slučaju panike korona povuče opet neselektivno cijelu burzu u minus pa dobijemo priliku i za povoljniji ulaz.
Target je 6,90-7,00 kn odnosno 19%.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 6kn je na dlkv tjedni 100 sma, moguce da malo stagnira oko te cijene ili da se okrene malo ako opceniti trend bude negativniji
-
https://net.hr/danas/hrvatska…znamo-o-virusu/
Znaci nema zatvaranja vise.
A ovi su malo zesci talibani.
Jest malo offtopic, ali upravo na strahu od ovog se temeljila cijena Atpl od 200 kn.
S vozarinama i ovim to bi uskoro trebalo postati proslost. Bar po meni...
Pa kakve veze ima atpl sa lokalnim odlukama u vezi virusa i zatvaranja, ne posluje atpl na lokalnom trzistu
-
Da samo samostalni prihodi koje ostvari u to ulaze i prihodi izmedju drustava koji nisu u konsolidaciji
Ukratko da rezimiramo Sladorana je vecinski dionicar HIS-a 60% u kojem nema vladajuci utjecaj zbog odredbi statuta te se zbog toga ne konsolidira, dok viro je 100% vlasnik sladorane. Ovo je sve napravljeno totalno netransparentno prema dionicarima oni su tu nesto isprebacivali da nista ne kuzis jer nitko nije vidio od HIS-a nikakav izvjestaj kako stvari stoje ili ce revizor nesto objasnit ili ce se trebat cekat izvjestaj na fini tamo tek za godinu dana da se neke stvari bolje vide, u toj pretumbaciji viro je knjizio nekakve prihode tj dobit nekako sumnjam da je to tako nastimano da bi se naknadno odbio nekakav gubitak od ulaganja medjutim nista se ne moze tvrdit jer uopce ne znas sta su oni tamo prebacili sve i koji im je plan s restrukturiranjem i eventualnim otpisima, zasad se jedino zna da nece radit sve 3 secerane treca ostaje za eventualnu obradu sirovog secera, ne znam jel to nekakav nagovjestaj da ce se ta treca potpuno ugasit ili ne, uostalom nista ne znas niti imas barem izvjestaj da nesto povezes, nije bas pogodno za ulaganje s takvim odnosom prema dionicarima
-
Nece ni biti izvjestaja osim ako bude dobre volje ili ako revizor to obradi na kraju godine, HIS se ne konsolidira vec se u konsolidiranom izvjestaju vodi kao ulaganje u dionice povezanih poduzetnika, razlog zbog cega je to tako jer unatoc sta viro preko sladorane ima 60% udjela u temeljnom kapitalu on unatoc tome nema kontrolu u drustvu jer je statutom tako odredjeno, tako da je HIS onda drustvo u kojem viro nema prevladavajuc utjecaj odnosno nema kontrolu unatoc vecem udjelu u temeljnom kapitalu pa prema tome ne spada u konsolidaciju, iako mislim da bi ga trabali obradit jer HIS ima znatan utjecaj na vrijednost Vira da bi bio zanemaren ali zasad od toga nema nista koliko vidimo.
-
I jedan do dva soma....
he...a gdje su šarani
ps.
sory kol. st-brajo, znam da se nije po pravilima ali...
S Mrkog medvjeda idemo na tunj
-
Ovo je neko čudno vrijeme
Niti je kriza, niti nije kriza.
Kriza je u moratoriju
-
Poštovani,
hvala na ovim informacijama, evo recimo ovdje vidim zanimljivost koja demantira moju misao iz prijašnjeg posta, a to je da manji volumen ljudi (računa) ipak nije generirao u većoj mjeri manji iznos, već da je proporcionalno i to gotovo identično (isto naplaćeno). Dok recimo znamo svi da su cijene smještaja puno niže nego prijašnjih godina, ugostiteljstvo je vjerujem također određeni diskont morao napraviti, raznorazne popratne stvari isto tako. Ako se dotaknemo spomenutog Dubrovnika, cijene privatnog smještaja su sigurno pa i prepolovljene, hoteli možda malo manje (naravno nije Dubrovnik cijeli turizam RH) ali ne daje argument da bi na drugim lokacijama bile cijene i smještaja i ugostiteljstva kao prijašnjih godina. Vjerojatno je prava istina onda negdje između, što je tu je, sada vidjeti kako će ići jesen i do sljedeće godine nadat se boljem, vjerujem da gore ne može jer smo ipak prošli sve to i imamo iskustvo i prilagodbu. lp
Nisam siguran kako se privatni smještaj uopće oporezuje, možda bi to netko mogao prokomentirati. Jedino što znam je da oni u principu plaćaju paušal i shodno tome, ne izdaju fiskalizirani račun. Kako se to sve onda obračunava, ulazi li uopće u fiskalizaciju, pojma nemam. Stoga upitno je koliko je privatni smještaj uključen u ove podatke porezne uprave. Bilo bi zanimljivo da prokomentira netko tko poznaje materiju...
Ne znam ni ja direktno ali nisam nikad cuo da netko svoje cijene mora nekome prijaviti uostalom poanta fiskalizacije i je da se odma racun "ovjeri", a ne da budu neke naknadne prepravke pa mislim da taj dio ne ulazi u to, neki dojam koji sam stekao par puta sam airbnb pogledao cisto da vidim kako se krece booking i cijene, rekao bih da je vecina snizavala od 15% bar vecina sta sam vidio, a neki su isli i dosta nize, ali to opet ovisi od destinacije do destinacije da bi se ovako pausalno reklo ali sigurno cijene nisu isle gore. uostalom sada smo prakticki na 50% fiskaliziranog prometa nesto malo vise od polovice sezone, to daje dobar orijentir za ocekivat prihode, iako i tu se postavlja pitanje da li je vecina prikazivala vise racuna radi vecih kontrola i nadzora.
-
Podsjeća na Yellowstone koji se svako malo napuhne i samo što nije i onda - ništa. Ali kao što će i Yellowstone kad tad grunuti (nadam se ne za našeg života) tako će se i ovo napuhivanje na Ingri u jednom trenu razriješiti na ovaj ili onaj način. Recentna zbivanja za sada idu u prilog pozitivnim očekivanjima, ali ne možemo ništa nego čekati da se stvari odmotaju same od sebe.
Moja procjena je da će se unutar nekoliko mjeseci puno toga razjasniti jer uprava za sada signalizira da im je u interesu da se to što prije pokrene s mrtve točke. Nitko normalan ne kupuje dionice onoga u što ne vjeruje osim ako nije riječ o stvarno bezočnoj prijevari i manipulaciji ili čistom ludilu, a taj dojam mi za sad ne ostavljaju.
Pa vecina kupuje dionice jer vjeruje da ce sutra biti skuplje, sta nema veze zapravo s nekom analizom mogucih buducih utjecaja jer ne postoje neke cinjenice koje bi mogli uvrstit u neku analizu osim moguce potencijalne cinjenice koje je tesko materijalizirat jer je prerano da vidimo koliko su odrzive, samo vjera da ce bit skuplje i vjera da ce se nesto konkretno pocet dogadjat utjecala na sentiment i zapravo nedostatak izbora investicija jer je dobra vecina dionica s negativnim outlokom na rast prihoda. Mozda je odrzivo mozda nije tesko je reci oni blize oltaru sigurno znaju vise.
-
Mislim da je jedno kad netko tu i tamo (u nekoliko mjeseci jednom) rece da njemu to vrijedi toliko i toliko bez nekog posebnog obrazlozenja nekakvu dozu slobode treba dopustit, ali dnevno ili tjedno mjenjat vrijednosti na svakoj temi to je vec spamanje teme i onda bolje da postoji zasebna tema pa ko voli nek izvoli meni se ne da uci na neku temu i da moran listat 30 strana da bi nasao nesto korisno, a niti se na taj nacin moze razvit nekakva korisna komunikacija izmedju nekoga po temama ako netko konstantno spama temu s beskorisnim informacijama.
-
Javio se najpametniji zato si samo na ovom forumu imao potrebu otvarati jos tri lazna profila, cak ni tu nisi imao pameti da se ne primjeti 😉
Nego, jel ti stvarno misliš da netko puši ta tvoja perfidna i jeftina navlačenja? Al stvarno....
Ti se trudiš sagledati situaciju, al uvijek je to iz rakursa jel imam ili nemam papir i bi li ga volio imati po nizoj cijeni. Takva analiza nema emocionalnu nego sitnodusnu komponentu.
Još ti moraš dosta pure izist da te nametneš kao opinion maker. A pogotovo poradit na psihologiji pojedinaca i masa.
Nema sta ko pusit javno je dokumentiran tvoj pokusaj imanja laznih profila da mozes na svoj perfidan nacin utjecat na komunikaciju po temama isto kao sta je dokumentirano i tvoje vrednjanje i prijetnje osobama preko foruma, a samo je pitanje koliko laznih profila si imao na poslovnom sreca moderator je ovdje malo ozbilniji po tim pitanjima pa ti nije proslo za rukom i to za ne falit tri puta si pokusao, a ko zna jesi uspio cetvrti napravit s obzirom na broj pokusaja
-
Ima ovdje dosta onih koji tvrde da je nešto činjenica, a da uopće nemaju nikakvih saznanja o tome, čak ni tekst na nekom portalu gdje se nešto samo nagađa.
Npr. kada sam ja prije par mjeseci pitao da li je netko obavezan objaviti da nema ponuda, ako ih nema onda je tu bilo iščuđavanja tipa oklen to , pa to je općepoznata stvar da mora, sada ti isti kažu da je moguće da ponuda nema, pa prema tome nije postojala ni obaveza.
Jedno je napisati što netko misli, a drugo je tvrditi da zna, da ima izvor u kojem to jasno piše.
Ima i dosta onih kojima nikada ništa nije ok, ako procure informacije onda ne valja, a ako ostane sve tajna kako i piše da treba biti onda opet nije ok.
Ja ne pratim berzane vani, pitanje za one koji prate postoji li neki link na kojem se vidi da je npr u USA ili Njemačkoj njihov AZTN ili prodavatelj izdao obavijest tipa:
Prodavatelj se prekjučer sastao s potencijalnim kupcem X koji je ponudio 100, a jučer s potencijalnim kupcem Y koji je ponudio 125. Iako je 2. ponuda bolja vjerojatno ćemo prihvatiti 1., jer nam X ne predstavlja ozbiljnu konkurenciju bez većih ulaganja godinama , dok bi nam Y bio ozbiljna konkurencija i mogao bi nam oduzeti primat na tržištu.
Ozbiljno postoje li vani takve objave?
Ja ne vjerujem da je to igdje slučaj.
http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…e-telekoma-d-d/
"točkom III.2. odredila da se Hrvatski telekom (dalje: HT) obvezuje da će u razdoblju od 1. do 31. siječnja 2020. započeti s postupkom prodaje svih svojih dionica Optime Telekoma (dalje: Optima)."
"Dakle, AZTN je samim rješenjem propisao obvezu HT-a za angažiranjem investicijske banke s mandatom vođenja procesa prodaje."
Dakle HT mora prodati dionice, a ne samo prestati upravljati Optimom. Čak ni njihovo privatno vlasništvo nije zaštićeno. A netko tko ovdje ima 0,01% ima pravo izvoljevati izvještaj, dnevnik rada i sl.?
S obzirom na odredbu po kojoj HT može izvoljevati štogod poželi samo da rastegne prodaju, činjenica da mandat vođenja procesa prodaje dobiva investicijska banka je po meni plus, ako to znači baš to što piše da je boss banka, a ne HT. Banci je pretpostavljam u interesu što veća cijena što prije i investicijskoj i Zagrebačkoj.
Ako su do sada se svi prodali, onda će valjda i Optima.
A gdje tocno pise da mora prodati nigdje jer to bi po vasem onda znacilo x osoba ponudi 5kn ht trazi 10kn i onda po vasoj logici znaci da ht mora prodati po 5kn jer je to jedina ponuda i jer mora prodati, a ovaj razvoj sigurno nije realan, ht ce postaviti cijenu koliko trazi i po tome ce se banka ravnat i uci u pregovore s kupcima, a na kupcima je zele li kupiti po toj cijeni ili ne zele, tako da ne stoji da mora prodat, mora jedino uc u proces prodaje s namjerom da proda ili ako ne proda da izgubi upravljacka prava
-
Mislim da dosta njih sta ih je kupilo nije ni znalo za obavjest neki su imali ostavljene naloge drugi su vidjeli da cijena pada pa su mislili da se isplati kupit jeftinije
A ti su valjda nepismeni pa jadni nisu znali sto se zbiva.... ccc.... još jedna prozirna glupost iz pera sveznajućeg.
Ajd sad ozbiljno. Ne misliš li ti da je ovo sto pišeš uvreda za zdrav razum? Kao ono nešto pada i padne 20% na velikom volumenu, a ulagaci sa 400000 komada se kao samo zalete jer su svi odreda špekulanti?!
Javio se najpametniji zato si samo na ovom forumu imao potrebu otvarati jos tri lazna profila, cak ni tu nisi imao pameti da se ne primjeti 😉