1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• StatusQuo
    • September 17, 2020 at 10:27 AM
    Quote from Invest
    Quote from komot

Ulupat će se preko milijarde kuna u ovaj hotel. To se neće za 20 godina vratit. Minimalno 20 godina. Sve manje mi se sviđa model upravljanja. Dobro ću razmislit hoću li ponovo ući ovdje.

Neće se vratiti ni za 30 godina, a u tom periodu će trebati renovaciju još 2 puta radi prilagodbi kategorizacijama i standardno radi renovacije.

Definitivno su se zaletiti u ovu investiciju, inicijalno su je platili jako puno a sada objekt trebaju u potpunosti rušiti te raditi novi.

Rupa bez dna.

Da li uopce znamo koliko realno su je platili mislim da nitko to ne zna

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• StatusQuo
    • September 17, 2020 at 12:08 AM
    Quote from zlocesti

Ako me pitate gdje će Opte, ne znam

Ako zanemarimo svu ezoteriju kao Dead Cat Bounce i Bearish flag ,uffff... i pogledamo veći vremenski okvir, stvari postaju drugačije

Formira se nekakav falling wedge, cijena u njemu ima naviku okrenuti gore

Linija ADL ukazuje na akumulaciju papira

Money flow u oversoldu

Vidimo odbijanje rasta cijene na 4,90, i odbijanje pada ispod 4,74, pa kuda će ne zna se

Ovisiti će o vijestima idućih dana.

Market nervozno reagira na vijesti koje i pogrešno interpretira, pa se pripremite na uhvati me u padu, i na sprint za papirom

Burza je stvarno iracionalna.

Display More

Evo malo dodatka na tjednom grafu se vidi da cijena vec tjednima testira trendline obicno se kaze sta cijena vise testira liniju potpore da je ta ista potpora slabija, iako neki kazu da trendline imaju manji kredibilitet kao potpora u isto vrijeme je i cijena tocno na 100 sma zuta linija, vecim probojem prema dolje postoje dva targeta nesto ispod 4 i moguci otpor od H&S povise 3, s druge strane macd pokazuje divergenciju doduse s blagim nagibom, dok prema dms-u je dionica trenutno van nekog trenda

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Birtija

• StatusQuo
    • September 15, 2020 at 7:22 PM
    Quote from zlocesti

Bojim se da ćete svijetliti ko' božićno drvce, ko' mi na Opte na 8 kn

Kažu- Ako ste svi puni papira, jeste li pomislili tko će za vas stati na bid ?

S obzirom da se isto pitanje pitalo i na optimi da su svi puni papira i tko ce stati na bid mozda nam mozete dati i odgovor imali ste vise vremena od dalekovodasa za doci do tog odgovora tko staje onda na bid u tom slucaju 😜

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• StatusQuo
    • September 15, 2020 at 7:11 PM
    Quote from harpun

Počeli su ponovo ažurirati podatke na stranici

Vrijednost dionice DDJH-R-A

Datum: 15.09.2020.

Zadnja: 4,70 Kn

Super znaci poceli su radit 😂

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • September 15, 2020 at 2:21 PM
    Quote from Parica
    Quote from StatusQuo

20 tisuca kuna je cincaona vodjena pise u revidiranom

Sto to znaci?

Da je ostvarena racunovodstvena dobit od cca. 60 mil kn (to nema sanse)...oprostite na glupim pitanjima, jos sam "zelen"...

Hvala

Ne, trebao bi malo jos bolje pogledat ali mislim da je imovina koja je pod zalogom leasinga bila knjigovodstveno fer vrednovana po vrijednosti potrazivanja 61mil pa taj iznos ne bi trebao utjecat na rdg, tu postoji jos i primitak od 8 mil novca za koji ne navode detalje na temelju cega dobivaju tih 8 mil ali za pretpostavit je da se to odnosi na prodaju samog drustva cincaona pa mislim da je realno ocekivat nekakva plus od toga mozda oko 8 mil kroz rdg osim ako taj primitak nije vezan za nesto drugo slabo su to pojasnili od cega je taj primitak tako da mozemo samo nagadjat jer sami prijenos cincaone kao firme je trebao bit ugovoreno prodan pa valjda ima neka novcana naknada za to, nisam pri kompu pa nemogu neke stvati provjerit ali mislim da je tako

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • September 15, 2020 at 1:43 PM

Treba uzesti u obzir kako je nastao sporazum zaba - ht, zaba je imala poprilicna potrazivanja preko glavnice kredita pa tek onda preko vlasnistva koje u trenutku sklapanja sporazuma realno vrijedilo puno manje nego sada jer vrijede vise iz razloga ht-ovog upravljanja, inicijalni sporazum je prakticki dogovor s kojim ht prvenstveno jamci vracanje glavnice kredita zabi vidljivo kako ht kreditira optimu, a ne da je zaba refinancirala taj dospjeli dug koji optima ne bi mogla platit da ht nije preuzeo na sebe taj rizik, zauzvrat zaba prepusta dio vlasnistva i prepusta upravljanje Ht-u, ocito je da ht vodi konce, pitanje je do kada su oni medjusobno taj odnos specificirali da se zaba nece mijesat, moguce je samo nagadjati ali ne postoji nekakv trag do kada taj odnos traje.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • September 15, 2020 at 1:24 PM
    Quote from Parica

Sad kad sam kupio mogu pocet i drukat...

Znaci u izvjescu q3 ce bit vidljivo smanjenje obveza za cca. 61 mil kn sto cini 15% financijskog duga...iako je info poznat bit ce to lijepo vidjeti u bilanci pogotovo ako se vecina odnosi na KO...a i od transakcije su dobili 8 mil kn CF...

Ono sto ne znam je po kolika je knjigovodstvena vrijednost cincaone, odnosno hoce li u RDG-u biti prikazan gubitak ili dobit od te transakcije...zna li tko?

Best scenario je da ostvare dobit iz poslovanja i od prodaje cincaone te uz navedeno smanjenje fin. duga dionica bez problema moze na dvije znamenke...

Worst scenario je da ostvare gubitak od prodaje i iz poslovanja...onda je banana...

Sto ce biti pitanje je sad...

Display More

20 tisuca kuna je cincaona vodjena pise u revidiranom

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • September 15, 2020 at 9:33 AM

Koje otvaranje za analogiju

• StatusQuo
    • September 14, 2020 at 11:28 PM
    Quote from calypso
    Quote from Meri

Miješaš kruške i jabuke. Ne radi se o otpisu nego o odgodi prodaje. To je i dalje njihovo vlasništvo samo kao vp, a ne novac na računu. Banke trenutno imaju previše novaca, u perspektivi će im možda doći veća lova od prodaje. Ne žuri im se, barem ne zbog likvidnosti.

Nevezano za OPTE, ali koliko je meni poznato - HNB je zabranio svim bankama isplatu dobiti bas kako bi ocuvale likvidnost u kriznom razdoblju... Tako da o kakvoj likvidnosti tocno pricas?

Mislim da je zabranio isplatu vise iz razloga ocuvanja tecaja nego likvidnosti

• StatusQuo
    • September 14, 2020 at 3:17 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Meri

Slažem se. Proces prodaje još traje pa ako je UG i dao ponudu, sada ne smije u javnost. Preuzima inv banka prodaju, ali HT i dalje odlučuje da li mu je ponuda prihvatljiva, jel tako? Teleoperateri su naučili poslovati na rubu zakona, kako prema potrošačima, osjetila sam na svojoj koži i od HT i od Optime) takva poslovna politika je sigurno i s konkurencijom.

Preromantična predviđanja su do sada rezultirala panikom kod razočaranja. Miševima odgovara što brža prodaja, puno je love blokirano u ovoj dionici, ali oni ne žive od trenutne vrijednosti dionice na burzi.

HT vise ništa ne odlučuje .

Zaba ima cca 38% pa ako ona odluci prodati može i bez HT-a , neka si oni ostave dionice za uspomenu i lijepo i dugo sjećanje .

Ako kupac kupi udio od Zabe u obvezi je dati javnu ponudu ostalim dioničarima jer je stekao vise od 25% i ako cijena bude fer uopće ne sumnjam da će doći do respektabilne visine udjela , svi ćemo mu drage volje ustupiti svoje papiriće.

Ht odlucuje sve dok traje njihov medjusobni ugovor, s obzirom da ne znamo detalje takvog ugovora mozemo samo nagadjati i pretpostavljati da traje do isteka koncentracije odredjeno rijesenjem AZTN-a do 10. srpnja 2021 barem meni nisu poznati detalji, znaci realno je moguce da HT nema namjeru prodati i da mu je cilj dobiti vrijeme jer mu to ide u korist, te da po isteku zaba krene sama u prodaju svoga udjela po kojem bi onda i ostali dionicari bili u mogucnosti prodati ali onda je to opet s ove pozicije vise od 1 godine jos cekanja.

Hipotetsko pitanje za postojece dionicare ako vijest o prodaji se ne pojavi do mjesec dana prije nego sta nastupi kraj nastupa upravljanja ht-a odredjen rijesenjem AZTN-a tj 10. srpnja 2021, kako ce to utjecat na trzisnu cijenu i na ponasanje malih dionicara s obzirom da se blizi taj krajni rok (ovog puta zadnji rok do sad je uvijek postojao neki sljedeci datum koji bi produzio postojece stanje) po kojem ht mora prodati po rijesenju agencije, a koji do tada jos nije objavljen te koliko ce pitanje da stvarno vjerovatno ta prodaja nece doci do tog datuma dobivat na tezini i kako ce to utjecat na trziste ?

• Turističke dionice i perspektive

• StatusQuo
    • September 11, 2020 at 3:05 PM

Mislio sam da ce 8 mjesec biti nesto bolji nego 7 ali su skoro indenticni.

http://istra.hr/downloadf/tz_2020_8.pdf

http://istra.hr/downloadf/tz_2020_7.pdf

• Nekretnine opcenito u HR

• StatusQuo
    • September 10, 2020 at 11:39 PM
    Quote from D'artagnan

A je istina, tesko je sve zelje uskladiti, ovaj bi ovako, ovaj onako.... a nista onda platite stan duplo pa ste na miru 😂

Nema do svog mira cijena ne pita 😂

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• StatusQuo
    • September 9, 2020 at 3:27 PM

clanci na koje se pozivanju su

2) Prilikom određivanja perioda pojačanog promatranja izdavatelja, Burza će razvrstati izdavatelja u segment za promatranje.

8. ako Burza odredi period pojačanog promatranja izdavatelja u kojem izdavatelj mora poduzeti određene mjere, radnje i/ili postupke radi usklađivanja svog postupanja s obvezama propisanim ovim Pravilima ili

A vjerovatno je povezano s jutrasnjom objavom

https://zse.hr/userdocsimages…0pJXHkRdg==.pdf

• Birtija

• StatusQuo
    • September 9, 2020 at 3:22 PM
    Quote from barbosa

kol.StatusQuo, što se covida tiće, reci ti meni, osim u infektivnoj poliklinici "fran mihaljević" i eventualno dubrava u zagrebu, koja još med. ustanova u hr. zadovoljava kakve-takve kadrovske i tehnološke standarde sukladno hi-tec vremenu u kojem živimo:?::?::?:

Kakve to veze ima s mojim odgovorom na statistiku.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • September 9, 2020 at 3:15 PM

Jos 5-6 tjedana pa ce izvjesca pokazat smjerove, to ce biti prvi kvartal poslje lockdowna pa ce neki obrisi bit jasniji sta od koga ocekivati

• CORONA virus

• StatusQuo
    • September 9, 2020 at 3:04 PM

Recite mi koja je poanta racunanja takve statistike pogotovo u hrvatskoj ako ne uzme u obzir i ljude koji su turisticki tu pogotovo je to izrazeno za hrvatsku koja recimo na 4.4 mil stanovnika u srpnju ima 2,1 mil dolazaka turista ocito nije bas pravedno u statistiku uzest samo domicilno stanovnistvo u ovom slucaju usporedjivanja

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • September 9, 2020 at 11:10 AM
    Quote from Paulie
    Quote from StatusQuo

Isao sam pogledati ljepo zvuci da rade na 75-80% kapaciteta medjutim buni me izjava kad ga pita hoce li koristiti nove mjere izjavio je da hoce sta onda to znaci da tih 75-80% kapaciteta je prihodovno manje nego okupiranost kapaciteta odaje, jer ne sicam se da mjere mozes dobiti ako si na 80% ?

taj isjecak pocimlje od 14 minute

https://www.hrt.hr/enz/otvoreno/652423/

Ne mogu garantirati da je mislio na potpuru skraćivanja radnog vremena, ali pretpostavljam da je mislio na to.

Potpora za očuvanje radnih mjesta - skraćivanje radnog vremena

Uvjeti:

• Pad prihoda od 20% ili više u mjesecu korištenja potpore (u odnosu na usporedno razdoblje)
    • Poslodavci koji zapošljavaju 10 do 50 radnika ako je skraćenje za najmanje 20% radnika
    • Poslodavci koji zapošljavaju više od 50 radnika ako je skraćenje za najmanje 10% radnika.
    • Ograničenje isplate dividende u razdoblju od 29.5.2020. do 31.12.2021. za poslodavce korisnike potpore

Po svemu sudeći ADPL zadovoljava ove uvjete, jedino što dogodine nema dividende.

Display More

Ok mislio sam da treba bit vise postotka gubitka, znaci nista od moguce dividende ako bude dobiti X(

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • September 9, 2020 at 10:46 AM
    Quote from Parica
    Quote from harpun

došen u otvorenom

Rade na 80%

+ ocekuju rast u 2021. u odnosu na ovu godinu

+ do sada nije raskinut ni jedan potpisan ugovor

Isao sam pogledati ljepo zvuci da rade na 75-80% kapaciteta medjutim buni me izjava kad ga pita hoce li koristiti nove mjere izjavio je da hoce sta onda to znaci da tih 75-80% kapaciteta je prihodovno manje nego okupiranost kapaciteta odaje, jer ne sicam se da mjere mozes dobiti ako si na 80% ?

taj isjecak pocimlje od 14 minute

https://www.hrt.hr/enz/otvoreno/652423/

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• StatusQuo
    • September 7, 2020 at 10:33 PM
    Quote from fajrvol

Kolega Admin zašto je ovo sad od kolege harpun završilo u Svaštari, a ne na DLKV?? Nije mi to iskreno baš jasno! Tu se jasno vidi da AZ Profit Otvoreni izlazi. To je po meni doprinos temi na DLKV sviđalo se to nama ili ne. Ne znam možda griješim ali nije mi to jasna odluka.

moguce zato sta je kolega prije isto to spomenio

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • September 7, 2020 at 9:42 PM
    Quote from barbosa

ništa od bulla za sada, az opet prikratio 10500 u četvrtak a otp -5000 u srijedu...još se vrijednost dionice dobro drži s obzirom na rezanje pozicija iz top 10?(

Kad gledas kratili su oni od starta ali to nije sprijecilo rast, ako pogledamo da na cijeni od 7 kn njihova kumulativna vrijednost preostale imovine je oko 3,7 mil to realno nije neka bitna kolicina koja se lako ne moze apsorbirat ako ima interesa, a s manjom cijenom taj paket je sve jeftiniji, trenutno ide ispipavanje do koliko ce ic raspordaja i da li ima interesa za jos jedan voz prema gore u tom padu, puno toga ovisi i o trzavicama vani kako se odviju sigurno nas nece u jednom trenutku opet zaobic jer nije da cvijetaju ruze u ekonomijama osim na burzama ali u konacnici sta je veca cijena potrebne su nove materijalne cinjenice koja bi opravdale stabilnost na vecoj cijeni i taj rast koji je prethodio.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt