Mislim da pogrešno interpretiraš temeljni zadatak ili zadatke uprave. Njihov zadatak je stvaranje vrijednosti dioničarima, rastom i poboljšanjem poslovnih rezultata u prvome redu ili osvajanjem odnosno zadržavanjem tržišnog udjela ili već jednog ili vise bitnih poslovnih parametara. Ako uprava dobro radi svoj posao, to će se vidjeti na poslovnim rezultatima, a onda i na cijeni dionice. Jedan od posrednih zadataka uprave je i briga za ostale suvlasnike, al to nije temeljni zadatak uprave i zato to da li oni kupuju ili ne kupuju dionice u trezor nije prijeloman trenutak za rast cijene Tim vise jer je brodarstvo ciklicna industrija koja je podložna kretanjima na koja uprava ne može izravno utjecati, već im se mora prolagođavati.. Oni bi vjerojatno kupovali mnogo vise da je cijena znatno niza. S druge strane, treba shvatiti da je TPNG kao ovisno društvo TNPL i ono sto upravu odnsono NO TPNG zanima je njihov interes u TNPL. Zato je TPNG iz perspektive njihova upravaljanja, “igračka za raju i male dioničare”, dok se oni kao ključni dionicari Grupe (vlasnici TNPL i posredno TPNG), naplaćuju neposredno iz poslovanja i od TNPL. Njih u tom smislu zanima ponajviše fee kojeg TPNG plaća TNPL za upravljanje kompanijom.... a sve ostalo, odnosno sto ja i ti mislimo o tome, njima je manje važno.... odnosno sporedno im je.
Slažem se ali onda neka ne foliraju sa eventualnim otkupom velikih količina dionica.
Ako gledas realno nije da imaju novca za bacanje kao Ht sta kaze kolega da im je bitno udarat po asku iako je podcijenjena s obzirom na imovinu pa s te strane bi bilo logicno da kupuju ali opet nije da imaju love na odmet, drugo u situaciji kada su vozarine ovakve i kada rade u minusu moraju u prvom redu gledat stablinost kompanije, a ne se bavit kupnjom dionica, jer vidili smo na dry bulku koliko dugo trziste vozarina moze biti nepovoljno da bi oni sada smanjivali likvidnost radi stjecanja dionica, a vozarine jos ne pokazuju znakove zivota, jos im jedan brod za manje od mjesec dana izlazi iz TC s cime ce imat 4 broda na spotu, 2 na TC, sta je sa ovakvim vozarinama izrazito nepovoljno, stoga mislim da u prvom slucaju moraju gledat likvidnost sada nego nesto drugo dok jasno ne vide oporavak na trzistu i ne ugovore koji novi dobar TC