1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• StatusQuo
    • April 25, 2021 at 4:48 PM
    Quote from tin
    Quote from Flight

Mislim da pogrešno interpretiraš temeljni zadatak ili zadatke uprave. Njihov zadatak je stvaranje vrijednosti dioničarima, rastom i poboljšanjem poslovnih rezultata u prvome redu ili osvajanjem odnosno zadržavanjem tržišnog udjela ili već jednog ili vise bitnih poslovnih parametara. Ako uprava dobro radi svoj posao, to će se vidjeti na poslovnim rezultatima, a onda i na cijeni dionice. Jedan od posrednih zadataka uprave je i briga za ostale suvlasnike, al to nije temeljni zadatak uprave i zato to da li oni kupuju ili ne kupuju dionice u trezor nije prijeloman trenutak za rast cijene Tim vise jer je brodarstvo ciklicna industrija koja je podložna kretanjima na koja uprava ne može izravno utjecati, već im se mora prolagođavati.. Oni bi vjerojatno kupovali mnogo vise da je cijena znatno niza. S druge strane, treba shvatiti da je TPNG kao ovisno društvo TNPL i ono sto upravu odnsono NO TPNG zanima je njihov interes u TNPL. Zato je TPNG iz perspektive njihova upravaljanja, “igračka za raju i male dioničare”, dok se oni kao ključni dionicari Grupe (vlasnici TNPL i posredno TPNG), naplaćuju neposredno iz poslovanja i od TNPL. Njih u tom smislu zanima ponajviše fee kojeg TPNG plaća TNPL za upravljanje kompanijom.... a sve ostalo, odnosno sto ja i ti mislimo o tome, njima je manje važno.... odnosno sporedno im je.

Slažem se ali onda neka ne foliraju sa eventualnim otkupom velikih količina dionica.

Ako gledas realno nije da imaju novca za bacanje kao Ht sta kaze kolega da im je bitno udarat po asku iako je podcijenjena s obzirom na imovinu pa s te strane bi bilo logicno da kupuju ali opet nije da imaju love na odmet, drugo u situaciji kada su vozarine ovakve i kada rade u minusu moraju u prvom redu gledat stablinost kompanije, a ne se bavit kupnjom dionica, jer vidili smo na dry bulku koliko dugo trziste vozarina moze biti nepovoljno da bi oni sada smanjivali likvidnost radi stjecanja dionica, a vozarine jos ne pokazuju znakove zivota, jos im jedan brod za manje od mjesec dana izlazi iz TC s cime ce imat 4 broda na spotu, 2 na TC, sta je sa ovakvim vozarinama izrazito nepovoljno, stoga mislim da u prvom slucaju moraju gledat likvidnost sada nego nesto drugo dok jasno ne vide oporavak na trzistu i ne ugovore koji novi dobar TC

• StatusQuo
    • April 24, 2021 at 6:46 PM

Nije bitan jedan kvartal bitna su ocekivanja za godinu, sad svatko ta ocekivanja temelji iz vlastitog pogleda stanja u svijetu, predhodnog znanja, iskustva i u kombinaciji na temelju informacija koja cita i trazi da bi dao odgovor i potvrdio stajaliste koja opravdava ta ocekivanja. Onaj koji prvi vidi ispravno ce pobrati vrhnje jer ce prema tome i svoj kapital izloziti, a ostali ce progledati kada cijene vec odmaknu dovoljno daleko, a ako je u krivu onda ce pobrati mrvice :)

• PVCM (Pevex)

• StatusQuo
    • April 23, 2021 at 9:11 AM

Ja se ne bi radova takvim velikim postotnim isplatama od dobiti, postoji opasnost da namjerno izvlace sta vise love iz firme dok mogu, jednim razlogom jer im treba radi kredita koji svi mislimo i koji se provlaci kao jedini razlog jer znamo da im treba za kredite, a drugim bitnijim razlogom da odrze kapital na niskoj razini i onda cekaju krizu koja ce taj isti kapital umanjit i koja ce im u tom trenutku omogucit dokapitalizaciju i opravdanost dokapitalizacije po niskoj cijeni s ciljem razvodnjavanja, a u krizi vecina malih nece imat kapital za bilo kakvu dokapitalizaciju.

• StatusQuo
    • April 23, 2021 at 8:05 AM

#MR -41% to $3k/d

Nista jos od pozitive izgleda

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• StatusQuo
    • April 22, 2021 at 10:54 PM
    Quote from mitkko

ATPL

Jel se smiju objavljivati bearish grafovi? :)

Fun fact, RSI je na najvišoj razini od listopada 201.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

U svakom slucaju dobri gapovi su nastali u rastu reklo bi se da je interes bio poveci s obzirom na ponudu :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • April 22, 2021 at 10:37 AM
    Quote from zlocesti

Razumno je uvijek FI ne cekati u papiru 🙃

Jel to vrijedi i za optimu 🙃

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • April 22, 2021 at 10:36 AM
    Quote from Manu

Rasplamsala se trgovina na ATPL!

Konačno se pojavila dionica koja ima potencijal pokrenuti cijelo tržište.

Atpl uvik bila i ostala!

• DRY BULK

• StatusQuo
    • April 21, 2021 at 8:36 PM

Ovi danas razvaljuju

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…skip=1567517262

• StatusQuo
    • April 21, 2021 at 5:28 PM
    Quote from maratonac

Pa i vani lupaju i to puno žešće nego mi na ATPL. Mi smo male bebe... Moramo razbijat ask danima, tjednima ko beba zvečku da bi uhvatili ono što su vani već odradili.

Vani su prosjek oko 7%, atpl je 5,77% nije bas daleko od toga prosjeka

• DRY BULK

• StatusQuo
    • April 21, 2021 at 5:26 PM

Ja bih ipak volio da on to malo sporije da vise uzivamo nego da odma u mjesec dana on to probije :)

• StatusQuo
    • April 21, 2021 at 5:21 PM

Kad se sitim one muke i igre oko 190kn povuci potegni i sad 2 dana posli ko da nema sutra, mislio sam da ce oni nalozi do 220 usporit koji dan ali ko da nema sutra odjednom ;(

• DRY BULK

• StatusQuo
    • April 20, 2021 at 1:40 PM
    Quote from migra

evo još malo kamilice ako i dalje ima onih koje uznemiruju isinuacije oko revizorske kompetentnosti.

metodologije valuacije asseta,smjera u kojem će to ići,koje će biti posljedice za bilancu u skoroj budućnosti...

držim da niti ovdje neće biti uzrok za prošle,sadašnje i buduće mokre snove ,dapače za ukrcane mornare izgledno biti će razloga za rum :saint:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Covid i pad vozarina je prosle godine dotukao dosta brodara nakon borbe zadnjih godina prosla godina im je dosla kao zadnji udarac, zato je i ovaj oporavak brodara sada spor jer je tesko tako brzo nadoknadit gubitke pogotovo od prosle godine uzimajuci u obzir volativnost vozarina jasan je i oprez, isto kao i i sta trenutna prodaja brodova i njihove cijene ne odgovaraju vozarinama rekao bih da je to posljedica ponude i potraznje jer imas dobar dio onih koji pokusavaju popravit likvidnost prodajom kojeg broda kada su se cijene brodova malo popravile, a s druge strane nemas dovoljno brodara koji imaju dovoljno love za kupnju koja bi izazvala vecu potraznju i sad kako vozarine budu ovakve tako ce se i dostupnost brodova za prodaju smanjit ili ce im se povecat cijena jer ce se vecina brodara oporavit, a s tim ce se i povecat broj zainteresiranih za kupnju i onda dolazi do naglog rasta imovine.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• StatusQuo
    • April 20, 2021 at 12:28 PM
    Quote from Neo

Nekako sam mislio kupiti puno više i po nižoj cijeni....

al nekako sve manje vjerujem u to.

Baš se mislim bi li izuo sve iz cipela do 50 kn...

Sta ATPL nije pala na 167 nego presla 200 pa te sad svrbe prsti :P

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • April 19, 2021 at 11:24 AM
    Quote from juraj

Mene je počelo ispitivati puno ljudi, prijatelja, rodbine bliže i daljnje za dionice, koje imaju dividendu i koliko, jer u banci im se novci suše, mislim da se nešto pokreće, novca ima na pretek i ljudi ne znaju doslovno što bi s njim, treba ih uputiti.

Dionice na zse nisu precijenjene jer na P/E 5 do 10 ne mogu nikako biti i to zna financijska struka, koje su to dionice mislim da svatko može uz malo truda istražiti.

Cekaj neka krene inflacija kod nas, u americi je lipi trend uhvatila pa ce onda bit brze bolje stavi negdje.

• StatusQuo
    • April 17, 2021 at 12:22 AM
    Quote from 5. Element

Jedan na Pomorskoj veceri na HRT-u.

pa jel znas oko kojeg datuma da se moze nac stream mozda

• StatusQuo
    • April 17, 2021 at 12:11 AM
    Quote from 5. Element
    Quote from Kvark

Hvala za odgovor. I sama sam primjetila nelikvidnost na burzi, ali sam pomislila da mozda ovakvu priliku ne bi trebalo propustiti. Mozda se ceka i izvjestaj za 1Q kao potvrda da je uistinu ostvaren dobar rezultat s obzirom na vozarine koje su bile oglasene.

Meni je samo bitno da razlog nije konkretno vezan uz Atpl, a da ga ja ne vidim. Iz tog razloga pokusavam od drugih saznati postoji li takav razlog. Imam zadrsku da ne ulozim puno vise, a mozda propustam dobru priliku.

Direktor je u jednom interview-u rekao da ce se porast vozarina vidjeti na FI za Q1.

Ostaje da vidimo koliko.

To je sve.

Koji je to intreview

• StatusQuo
    • April 16, 2021 at 11:32 PM
    Quote from 5. Element

Ma svi skupa svirate da ne kazem cemu. Necu jer sam pristojan.

Pricekajmo FI pa cemo biti pametniji.

I ustanovit cemo koja je korelacija izmedju rasta bulkerskih indeksa i zarade Atpl u Q1.

Postoji titraj, to sigurno. Q4 je bio nesto slabiji s vozarinama od Q3 i to se vidjelo. Zato kontam da ce se vidjeti i ovo. Sad, koliko, kako, zasto, vidjet cemo.

Problem je sta se vec dovoljno ljudi opeklo na atpl pa sad ovi rast od mjesec dana neki vec ocekuju promjenu trenda jer realno mjesec je nedovoljno za dugorocni trend i sigurnost ulagaja i svi su na oprezu pogotovo oni koji su se tu borili zadnje desetljece, a kad svate da je trend dugorocni onda ce i dostupni broj dionica biti mali,a kad atpl zaradi 200mil kn ove godine onda ce im se tek lampica upalit :)

• Best buy

• StatusQuo
    • April 16, 2021 at 10:16 PM
    Quote from Neo

Hvala kolega.

Ma ja uopce ne sumnjam da ce to ici..samo je pitanje koliko cesto. Jer jako tesko je naci dragulj i uzeti ga uz snazan popust.

Glede prodaje i zarade tu uopce nemam sumnje jer imam jednostavno prejake trgovacke sposobnosti i moc uvjeravanja da sam cak jedno vrijeme i drugima prodavao stvari koje im ne trebaju.

Npr susjed mi kaze ne znam kome cu prodati bicikl,stari je model, nece to proci..ja kroz pricicu spomenem 10 ljudi i oni valjda novih 10..i naletio kupac bez truda... nasao kupca i bez oglasa za 4 dana.

Sredjivao garazu, tamo bar 20 stvari koje zauzimaju mjesto i ne trebam. Svi mi govorili baci to u smece, a ja sve uvaljao preko oglasa i zaradio 2500 kn.

Dapace mislim da je za trgovinu jako vazno da mozete sjediti podosta u kaficu, sretati ljude i uvaljati strucno robu svima i svakome.

I isti ljudi su vam i zahvalni jer ste njima prvo ponudili. A tih prvih ponuda moze biti na stotine.

Display More

Tako vam neo uvali i dionicu u kafani na forumu :P

• DRY BULK

• StatusQuo
    • April 15, 2021 at 3:13 PM

Dry Bulk Correlation Matrix

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• StatusQuo
    • April 15, 2021 at 11:49 AM
    Quote from Kvark
    Quote from StatusQuo

Znam da nije sve i pise u obavijesti i sad da je netko gledao u skdd par mjeseci bi bio u zabludi o stanju temeljnog kapitala, tako jednostavni upis, a njima treba tri mjeseca za to.

Ne znam zasto bi netko to tamo gledao?! Ne znam sta bi uopce pokusao tamo saznati, osim onog sto ne moze nigdje drugdje. Dakle, moja iskustva su vise nego negativna. Nakon beskrajnog cekanja u redu na uspostavu razgovora, odgovor na moje pitanje je glasio "ne znam". Uglavnom, dan mi je telefonski broj nekoga tko zna pa se prica u konacnici dobro zavrsila. Na nekoliko upita mailom, nikad nisam dobila odgovor.

Moram li uopce napomenuti da se i u SKDD dolazi po politickoj podobnosti.

Dora Matošić na prethodnim lokalnim izborima bila je osma na listi HDZ-a za Gradsku skupštinu Grada Zagreba. Kao članica tima kandidata vladajuće stranke za gradonačelnika Zagreb Drage Prgometa, bila je zadužena za financije. Zahvaljujući tome, HDZ ju je u listopadu nagradio mjestom predsjednice uprave Središnjega klirinškog depozitarnog društva.

Matošić je prije toga radila u svojoj privatnoj firmi koja ima prihode 200.000 kuna. Pronašli smo i da je ranije bila fond menadžerica kod Milana Horvata koji je oslobođen u aferi Spice. Upravljala je nekretninskim fondom Fima Proprius koji već godinama posluje s gubicima.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…367684706692662

Display More

A tek kad trebas nesto rijesit pa pricas s operaterom, a on ti kaze da on na mom mistu ne bi poslovao s takvim covjekom jer eto po njihovim pravilima se tako ne moze niti te mogu razumit niti izac u susret klasicno drzavno ponasanje ja sam bog i moze jedino po mome, a tvoji interesi me ne zanimaju oces ti izgubit ili dobit nesto zbog njihove birokracije, a rijesenje problema je ono jednostavno da jednostavnije ne moze bit ali eto pravila su pravila, pricam o koroni kad su zatvorili vrata pa ih boli briga kako ces se ti snac, a treba ti samo 30 sek da nesto predas osobno bar i na vrata doslovno, ali ne moze zatvoreno hermeticki, visa instanca za dobit ne postoji.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt