Al' je netko jeftino kupio IKBA u bloku po 350 €.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
I ja bi po 350!😡
Al' je netko jeftino kupio IKBA u bloku po 350 €.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
I ja bi po 350!😡
kad se samo sjetim svojih očekivanja s početka godine o 400 € do kraja ove godine
A kada se samo sjetimo da prošle godine u sedmom mjesecu (cca ovo vrijeme) smo ju mogli kupit (ja jesam) ispod 300€!😯
Ova enormna jamstva su, ako je vjerovati zdravom razumu, otišla kod debelog Pave, kome drugom. A on se širi nezdravo kao nekad Gazda Todo i na veliko trži s plinom, a na takvom poslu se može i debelo izgubiti jer su fluktuacije ogromne. Ne sviđa mi se to nikako.
I dalje ne kužim kako dioničko društvo može jamčiti za većinskog dioničara na štetu manjinskih dioničara? Pa zar se nije taj zakon promijenio?
Tijekom tekućeg mjeseca, nije ni bitno već sam htio ukazati da ukoliko netko ne zna, a ima teške nelikviduše kao ja može ih se na ovoj platformi riješit.
Ako ste uspjeli prodati, onda i nisu toliko teške nelikviduše Teška nelikviduša je JDGL. Godinama već čekam da ih netko ponudi na prodaju, ali nema ni za lijek. THMT kojeg isto "zrikam" na OTC je za njih super likvidan Nego, kolika je tamo na Hita OTC provizija za transakciju? Vama je to svježe pa vjerujem da možete "iz rukava prosuti" taj info.
Prošle godine je bila Provizija 1,5% ili minimalno 150kn.
kupujem ht dionice
ponude u imbox
pozz
Pa imaš ih na ZSE koliko hočeš! Pa barem je HT uvijek bio likvidn, stabilan i s malim spredom! 🤔
Tijekom tekućeg mjeseca, nije ni bitno već sam htio ukazati da ukoliko netko ne zna, a ima teške nelikviduše kao ja može ih se na ovoj platformi riješit.
Može li se tamo prodati HEMH, bivša Hidroelektra, ima li još netko taj "biser" osim mene? Dobro i Birtića, Jos netko?
I ja prodajem SM86 već 3 godine a jeftino bi ih dao, nikad nisam vidio ni jednu ponudu za kupnju.
Ne kužim šta se svi čudite? Pogotovo šta se Putin čudi? Pa ovo je bilo za očekivat samo sam ja mislio da će se prije desiti!
Zapamtite ovu kuću, jednog dana će možda na nju trebati staviti zabilježbu 😅
I ja sam se baš htio malo našaliti : razlog zašto je segradio malu radionicu od 60 kvadrata je da ima u čemu "fuš radit" kada mu sve ostalo bude pod ovrhom😂
Trebao bi početi kupovati trezor pa onda poništiti te dionice, da povećamo vrijednost postojećih papira
Biti ću iskren i reći ću da mi je draža dividenda! Jer ako kupe dionice a ne ponište ih nemamo velike koristi, a ako ih podijele sebi kroz "bonus" onda imamo štetu! I nevolim kada se dionice dijele kroz bonus.
Lako za redovnu, ali mene brine povlaštena. Ne biti “long” za jako očitu situaciju je skoro pa kao biti “short”. Međutim, ovdje je problem što svojevrsni “short squeeze” može udariti po nekom tko zbilja tu nije ništa ni kriv ni dužan. A to je bezveze. Ne bih to. Brine me sad onaj inače mi drag potencijalni ulazak KODT2 u CROBEX. Jer kako sad da indeksni fond nabuilda 5-8 % pozciju (ili koliko bi nam bila inacijalna težina po ovim cijenama?) ako ovo ostane ovako nelikvidno?
Ta naša nelikvidnost mi nije skroz jasna. Imamo prevelik free float za ovakvu likvidnost. Shvaćam da većina/većih dioničara jako dobro zna što ima pa nisu ludi prodavati. Ali mora tu biti i nekih špekulanata koji vole kupovati/prodavati non-stop. Kako na drugim dionicima to rade. Mogu to i ovdje. Doslovno nam fali zdrava doza špekulanta. Ili nekakav market-maker. Ako to može pomoći.
Da se radi o višim cijenama predložio bih upravi ono što inače ne volim ali ok po visokim cijenama: neka izdaju malo novih dionica da relaksiraju taj tržišni pritisak (ne mogu puno, ali KOEI bi se vjerojatno složio za nešto sitno, toliko da ne padne ispod 50 % ukupnog vlasničkog udjela, nekih 2 %). Ali to na ovim razinama ne bih pozdravio.
Ja se baš ne bih složio s vama, ne trebaju nam nove dionice i razrjeđivanje postojećih dioničara (meni to ide na štetu). A i KODT ima poprilično veliku dobit, veliku zadržanu dobit, mali dug i ne vidim nikakvog razloga za izdavanjem novih dionica.
majko mila šta je ovo
To ti se zove "zakasnio sam s kupnjom" 😂😂😂😂😂😂😂
brojalo se nekada i šlepere u PTKM, vagone u DDJG, pa se palo na brojanje dugmića u VART,
ali brojalice su od vrtića poučna stvar,
koliko ja vidim robot se našopao Vegete i ne staje,
vrijeme je da i ostali pribave kakvog robotića, makar polovnog i prirodno neinteligentnog
A ja brojim transformatore😂😂😂😂😂😂
Display MoreObzirom da mi je KODT najveća pozicija ovaj rast me motivirao da malo "ponovim gradivo" i pogledam detaljnije neke podatke...i dam osobne komentare (možda i pogrešne)...
Svi podaci su u EUR; kod "analize" dobiti koristio sam "dobit prije oporezivanja" jer stalno koriste porezne olakšice pa isto iskrivljuje sliku neto dobiti...
1. Grafikon promjena vrijednosti zaliha proizvodnje (iz RDG-a) i dobiti prije oporezivanja...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Za one koje ne znaju, promjena vrijednosti zaliha u RDG-u se javlja kao korektivna vrijednost materijalnih troškova kod nabave zaliha koje nisu prodane (sučeljene s prihodima) u izvještajnom razdoblju. Obzirom da je u q12023 promjena vrijednost zaliha dvostruko veća nego prethodne godine prema povijesnom kretanju može se očekivati brutalne prihode u ostatku godine (posljedično i dobit) jer je očito da društvo gomila zalihe koje će se sučelit s prihodima u budućim razdobljima. Obzirom da prihodi galopiraju nema straha da je gomilanje zaliha posljedica slabe prodaje. Već par godina razmišljam zašto im ta stavka tradicionalno u prvom kvartalima značajno odskače od ostalih kvartala. Meni je jedino realno objašnjenje da tokom prvog kvartala s kupcima definiraju konačne uvjete (cijene, količine, rokove) projekata za tu godinu pa sukladno tome naručuju koliko god mogu sirovina/zaliha da smanje rizik promjena cijena sirovina i da smanje rizik kašnjenja u isporukama.
Jako je zanimljivo vidjeti da im je u svim promatranim godinama (zadnjih 5 godina; prije toga nema dostupnih podataka) dobit u Q1 najmanja od svih ostalih kvartala. Jedina godina kad je dobit u Q1 bila jednaka s dobiti u Q2 je 2019. kad je i stavka "Promjena vrijednosti zaliha" bila najniža...kako god, obzirom na povijesno kretanje promatranim stavki možemo očekivati raspašoj do kraja godine, a ja se nadam da će već Q2 to potvrdit...
2. Kretanje prihoda po kvartalima
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Prihodi prvog kvartala su tradicionalno najslabiji, a ono što me iznenadilo je da su prihodi q2 tradicionalno najveći (uz iznimku q4 od prošle godine)…
3. EBITDA po kvartalima i
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ništa pametno…iako su prihodi u Q2 tradicionalno najveći, najveća EBITDA uz najveću EBITDA maržu se najčešće ostvaruje u Q4.
p.s. u Q42020. je marža i ostvarena EBITDA pod utjecajem jednokratnih stavki (nije mi se dalo to korigirat, sry 😊)
4. Prihodi dobit i profitabilnost na godišnjoj razini…
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Da, ono najslađe…jasno se vidi rast prihoda uz rast profitabilnosti…TOP!!!...samo bi nadodao da je u Q12023 ostvarene EBITDA marža veća za 0,7 p.p. u odnosu na Q42022 samo je ukupna profitabilnost niža zbog visokih financijskih prihoda u Q42022
5. Malo fundamenata…da vidimo kakva je situacija…
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. TOP!!! Unatoč povećanju tržišne kapitalizacije od 5x puta u odnsou na 2017. fundamenti su postojani 😊. Znači, na današnju cijenu P/E zadnja 4 kvartala je oko 9 kao što ne odskače u odnosu na avg vrijednost zadnjih 6 godina. EV/EBITDA je isto postojana, nešto je veća nego u prethodnom razdoblju zbog brutalnog porasta cijene dionice, ali dijelom i zbog neto duga (dug prema kreditorima-novac) koji je od 2022. prvi put u promatranom razdoblju pozitivan, odnosno društvo ima manje novca na računu nego obveza prema kreditorima. Na kraju 2021. neto dug je bio oko -11 mil EUR a sad je na +2,3 mil EUR. Očito su se kroz 2022. opustili i dodatno zadužili i ulupali lovu većinom u zalihe i proizvodnju (CAPEX nije bio pretjeran) što pokazuje da očekuju brutalan rast poslovanja u budućem razdoblju što potvrđuje i saldo zaliha koje su za 56 mil eur (2x) veće nego na kraju 2021. godine kao i iznos ugovorenih poslova. Obzirom da nemaju problema sa plasmanom proizvoda i naplatom ovo je odlično.
p.s. P/E je nešto veći jer je izračunat na bazi dobiti prije oporezivanja jer im je dobit nakon oporezivanaj pod jakim utjecajem poreznih olakšica
Ono zbog čega „mi rast zazubice“ je činjenica da im je Q1 najčešće najlošiji kvartal i po visini prihoda i po ostvarenoj EBITDA-i, a ove godine je Q1 „izbio iz cipela“ pa ako nastave u tom ritmu doslovno je samo nebo granica.
Trenutno jedini „problem“ koji vidim je neizvjenost po pitanju iskorištenost kapaciteta, je li već udaramo u plafon po tom pitanju...
6. I da…stvarno smo blizu laska u CROBEX, nije šala…trenutno smo na 73,3% protrgovanih radnih dana od posljednje revizije CROBEXA, ako budemo „pazili“ tokom ljeta na transakcije ulazimo sigurno…
Sretno i uživajmo ljudi u ovom…dok traje…svaki konstuktivni komentar je dobrodošao...
👍👍👍👍👍👍Svaka čast na trudu i hvala što ste tako lijepo prezentirali!
Evo malo lošeg humora na tu temu
https://www.glasistre.hr/gospodarstvo/2…ortenovu-868455
A svi znamo da AP nikada ne laže. Samo često ne govori istinu.
Ovaj kad tresne tresnit će dublje od Sanadera. Toliko se toga nagomilalo, samo je postavio svoje ljude na sva moguća mjesta i blokirao čitav pravni sustav.
😡 I ZAR JE STVARNO MOGUĆE DA ĆE TO SVE MULJANJE PROĆI NEKAŽNJENO?!? 😡
Display MoreNišta vam se ne vidi na tom screenshotu, jednostavno je presitno, ali ipak hvala jer sam uspio nekako vidjeti broj časopisa, evo link:
https://narodne-novine.nn.hr/eli/oglasni/2023/56/pdf
QuoteDisplay MorePoziv na SKUPŠTINU Udruge manjinskih dioničara KONCERNA AGROKOR, koja će se održati 15. lipnja 2023. u 12 sati u sjedištu udruge, Ulica grada Vukovara 74, Zagreb. Skupštinu, na temelju čl. 27. u svezi s čl. 31. Statuta, uslijed isteka mandata tijelima Udruge, ovim pismenom od 24. svibnja 2023., saziva ovlašteni predlagatelj – zamjenik predsjednika Udruge, upisan u Registar udruga, gosp. Miroslav Jeličić-Purko (dalje: Predlagatelj).
Predlagatelj predlaže
Dnevni red:
1. Otvaranje Skupštine, utvrđivanje kvoruma, izbor zapisničara i usvajanje dnevnog reda
2. Izvještaj bivšeg predsjednika o radu Udruge u 2022. godini
3. Izbor novih tijela Udruge
4. Opoziv i imenovanje likvidatora
5. Izvještaj o planu rada i financijskom planu za sljedeću kalendarsku godinu 2023.
6. Donošenje odluke o izmjenama Statuta.
Udruga manjinskih dioničara
KONCERNA AGROKOR,
koju zastupa Odvjetničko
društvo Tus & Gržić
Može li malo pojašnjenja? Hvala
Ali nažalost od tog društveno-korisnog ja nemam nikakve koristi😢😢😢. Npr: sljemenskom žičarom se neću vozit ni da bude besplatna, a o onim fontanama neću ni pričat, normalno da vrtića nemamo dosta (to će mi treba za cca 2 godine), na cestama su tolike gužve da mi je već muka. Neka netko nastavi niz😂😂😂😂
Sto je isto debilana… trebao bi onda od te dobiti i poreza koji se uplati biti i neki zastitni fond koji bi uskocio u kriznim vremenima da popegla te nevere kroz poslovanje, al jbga..
Da trebalo bi! Ali u tome je razlika između političara i investitora(kada kažem investitor mislim na dioničara, poduzetnika i menađera). Političar misli kako da što više para na "legalan" način uzme drugima (uglavnom sposobnim investitorima) i onda te pare "raspodijeliti" potrebitima (sebi, stranci, rođacima i nešto sitno za narod) i pri tome se ponaša isključivo kao parazit po sistemu kada iscrpim od jednog prebacim se na drugog dok i on ne crxne. Dok investitor razmišlja po principu kako da svojim radom, znanjem i kapitalom sebi stvori sigurniju i stabilniju budućnost da nemora od nikog ovisit, molit i žicat.
danas sam kupio americke obveznice
mogucnost bankrota amerike upravo se podigla na 95%
eto, da znate tko je kriv kad sve zvizne
Samo ako Amerika bankrotira šta ti te obveznice neće automatski postati bezvrijedne? 🤔 Ili će zabilježit pad od nekoliko desetaka posto? 🤔
Pa šta ne mogu bankrotirati? Oni su neš posebno ???
Ako si (pre)veliki ili državni vjerojatno nećeš propasti, samo....će netko drugi sanirati i platiti tvoje loše odluke sa novcem poreznih obveznika...već viđeno...dakle, logika je kada zarađujem to je samo moja stvar, ali kada gubim, to je svačija stvar i problem...
To je iz vaše perspektive! Iz moje perspektive je profit državi (kroz poreze, prirez i namete) a gubitak dioničarev (smanjenje kapitala, preneseni gubitak, razrjeđivanje kroz dokape i slično)!
Hm, hm, koji je u pravu? 🤔🤔
Nakon dugo najavljivanih armagedona, krahova, neke burze poput Dax-a probile su svoje vrhove. Bit ce bolje.
Neka Ameri ne odobre povećanje limitta za koji dan, rokint ćemo 20% na otvaranju skupa sa Švabama, Kinezima, Urugvajcima i sl . dapxh12c2 indeksima...
Jupi!!! Biti će prilike za dokup😁