Sudeci prema izjavi ustavnog suda i stavu Milanovica, ovo će biti jako grdo iducih mjesec dana.
Čudi me da Crobex jos nije reagirao.
Dok nema vlade nema ni novih nameta ni novih poreza, i zato nema straha za crobex.
Sudeci prema izjavi ustavnog suda i stavu Milanovica, ovo će biti jako grdo iducih mjesec dana.
Čudi me da Crobex jos nije reagirao.
Dok nema vlade nema ni novih nameta ni novih poreza, i zato nema straha za crobex.
Blabla A kakva je po vama , eventualna strategija izlaska tih koji imaju tolike količine, tj kako bi vi izašli iz dionice uz takvu nelikvidnost? Da je pustio cijenu pa je onda rušio a vi prodali onda bi to bilo u redu?!
Strategija izlaska ne postoji, več se strategija pretvara u drži i beri masne dividende! Što ja radim 😁
Display MoreMislim da je već na ovoj cijeni od 1400 eur diskont od 50 % u odnosu na rezultate koje ćemo imati već u ovoj godini. Ukoliko to nije dovoljno malim,velikim ili bilo kakvim drugim kupcima onda ne znam što je dovoljno. Znamo da najveći velikani ovog sporta kažu da ne mogu predvidjeti u kojem pravcu će cijena pojedine dionice ići za par mjeseci ili godinu dana ,ali u nešto dužem razdoblju imate potpunu korelaciju između rasta dobiti i porasta cijene dionice.
Hrabar komentar: KODT diskont od 50%.
Znači da očekujemo da već sada KODT vrijedi da ne cjepidlačimo 2000 ili 2800 EUR/dionici?
To vam je tržišna kapitalizacija firme od 1.100 M EUR-a (na 2000 EUR) i sve to na prošlogodišnje prihode od 350 M EURa...
Ne želim dobiti puno negativnih komentara, ali ja ću napustiti vlak koju stanicu prije i zaželjeti sretan put drugima. Ovo je sad više nego što sam se nadao.
Moj komentar je trebao ići prema manje iskusnim ulagateljima da razmisle što znači kad netko kaže da je nešto na diskontu od 50%....u prijevodu da treba narasti za 100% da ne bude diskonta, ali eto mislim da kristofer nije to mislio nego da treba samo još narasti za 50%...skromni rast tržišne kapitalizacije za cjelogodišnje prihode.
Opreza nikad dosta 😇
Nemojte gledat prihode već, gledajte neto dobit!
Display MoreEvo malo sam presložio portfelj. I prebio 3 kredita i prije nego sam mislio, sada se puno bolje osjećam, nekako lakše, slobodnije. Ostalo je još nešto malo novaca, nedovoljno za još jednu Mediku pa sam na jednoj drugoj poziciji na čekanju. Mislim da će ovako ostati barem sljedeće 2 godine, a možda i dulje.
KODT - 24,84 %
KOTR - 23,17 %
KOEI - 22,61 %
TSHC - 15,57 %
MDKA - 13,81
Mislim da je ovo ziheraški portfelj. Iako ne volim nikome davati preporuke jer ništa nije sigurno, mislim da se na ovakvome miksu ne bi smjelo izgubiti u sljedeće dvije godine. Što vi mislite?
Pa mislim da vam je dividenda prilično sigurna i poprilično dobra. Kada vam budu isplačene dividende od svih 5 dionica možete s nama podijeliti neto dividendni prinos (mislim da bi trebao biti veči od 4%)
U ponedjeljak i danas +ERNT (samo 8 kom)
0,22 Eur nije baš nešto značajno, skoro kao kamata na obveznice i trezorce.
🤔Prije cca 15 godina jednu dionicu RIVP-a ste mogki kupiti za 3kn (to je 0,40 Eur) na tu kupovnu cijenu meni dividenda od 0,22Eura izgleda poprilično velika😁. (ja sam počeo kupovati na 11kn 😢).
Oduševljen sam tim njihovim vječitim investicijama.
Daj da zaradim neku pinku na dionicama, pa onda ulažite. 😁
Samo neka oni investiraju a da meni dividendu isplate 😁, još ako je dividenda svake godine veča od predhodne ja presretan 😁
Dividenda 0.75e po dionici...
Moglo je i bolje.
Ja zadovoljan😁
Meni je najbolje bilo od 2009-14. Bilo je jeftinih hotela koliko hoćeš. Jeftine Zabe, jeftinog Tuho, Excelse... Samo je trebalo mudro izbjeći građevinu ili razne Đure i Petrice. Nažalost tada nismo imali znanja i iskustva kao danas. Čak već 2016/17 je bilo gotovo. A realno od kad sam vidio što se vani može, zse ovakva nema smisla. Već tada je trebalo potpuno seliti vani.
A meni su to bile najgore godine, pušing za pušingom
🤔Ako sam ja dobro izračunao ispada da je neto dobit po dionici za 2023 godinu 16 eura!? I nekužim s čime niste zadovoljni?
Evo ih ipak na kraj dana udaraju 100mm, 200mm haubice al linija se hrabro drži...
😂😂😂 Već dugo nisam čuo riječ haubica
Labaš povukao tužbu. Borgovci kupili sve velike igrače!
Može pojašnjenje?
Display Morepošto vidim da nekima na DLKV i dalje nije jasno, pa da pojasnim problem sa ovim investicijskim računima di ne smiješ 5 godina povlačiti sredstva.
gledam opet tko je sudjelovao u izradi strategije i nigdi ne vidim da su sudjelovali predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave.
zašto smatram da je to bitno?
pa zato što predstečajni postupak mora biti brz i efikasan, a da takav i bude, treba se mijenjati stečajni zakon na način da isključivo ovlašteni REVIZOR može utvrditi ima li društvo, kad se dugovi konverziraju u kapital, uvjete za nastavak poslovanja:
1. ako ima, onda se dug konvertira u kapital i tek NAKON toga se smanjuje za pokriće gubitaka.
zašto je to bitno?
pa zato što je, nažalost, većina dioničara financijski nepismena, i ne razumije koliko je u firmi bitna uloga CFO-a.
po onome što znam, a znam više nego što pojedinci misle, bilo koji burzovni financijski izvještaj je više PR nego prikaz realnog stanja u nekoj firmi.
samim time, dioničari nikad nemaju dubinski uvid u stanje u nekoj firmi, pa i PRAVIČNO i MORALNO, ne smiju samo oni odgovarati kad imamo akumulirane gubitke zbog loših odluka CFO-ova.
2. ako ni nakon konverzije duga u kapital nema uvjeta za nastavak poslovanja, ide se u stečaj i svu trakavicu koja onda ide s tim.
vi se sad pitate pa kakve to veze ima sa investicijskim računima i zabranom povlačenja sredstava na 5 godina?
itekako ima, jer je to čisti MORALNI HAZARD.
obzirom da znam manjkavosti izrade i dubine informacija za ono što svi na burzi možemo pročitati, tko kaže da ekipica neće "ušminkavati" izvještaje da bi vam "izvukli" novac za neki IPO i slično?
pogotovo ako vas vaš asset manager ili neki investiror anđeo i slična ekipica, uvjeravaju da će za 5 godina to bit "super", a istovremeno on i s njim povezane osobe rade na "underwritingu" za IPO.
dečki moji, i cure, shvatite to kako hoćete, al to je legalni kriminal + šta vas niti ne štiti predstečajni zakon u slučaju da nešto krene neočekivanim putem.
i na ovaj način bi, de facto, uveli ono NAJGORE sa US marketa i jedinu stvar koja me tamo užasno nervira.
a to je PR za izvačenje novaca investirora u firme koje pri izlistavanju ladno roknu 90% nakon što povezana ekipica namiri sebe.
i nikome ništa.
zato sam na prvu i izrazio skepsu oko ovog "altruističkog" pokušaja CFA Society-a da, ko fol, "unaprijede" burzu, bez izmjena predstečajnog zakona, jer, da se razumijemo, u "underwritingu" prilikom izlaska na burzu je bolesna lova, a ovi to itekako znaju i imaju "diplomu" kojom si, ko fol, dižu "kredibilitet".
meni je sve što se ovdi zbiva itekako jasno 💡
Dva puta sam pročitao, i jedva sam uspio shvatit!
samim time, dioničari nikad nemaju dubinski uvid u stanje u nekoj firmi, pa i PRAVIČNO i MORALNO, ne smiju samo oni odgovarati kad imamo akumulirane gubitke zbog loših odluka CFO-ova.
Ovaj dio mi je najviše zapeo za oko jer je poprilično točan, mi dioničar neznamo pravo stanje u firmi i nije u redu da samo mi nastradamo zbog grešaka nesposobnih menađera, revizora i nadzornog odbora
Da vidimo koliki će biti regres ove godine
Ja očekujem bruto 0,20 eura, isto kao i prošle godine, sve iznad toga mi je čisti suficid😁.
Meni već neko vrijeme ova trgovina gdje se stavljaju skromni nalozi na bid a sve se skida sa aska sve više smrdi na squeeze-out a i s obzirom da je matica najavila samo 3 milijarde € za dividendu a 5.6 milijardi za otkup vlastitih dionica. Uz pretpostavku da neće samo matica otkupljivati već će to radit i po ekspoziturama. Moja pretpostavka je 1€ dividende a ostatak ide za squeeze.
Nažalost ima logike 😢, ali nadam se da niste u pravu
Pa možda se ne bi puno dioničara bunilo da bude squeeze out na ovim prosjecima od 17-18eura. Dobiješ sad dividendu i nakon toga te isplate za dionice po prosjeku zadnja 3 mjeseca.
Jer sumnjam da će ovo rasti u nedogled.
Jel se treba platiti porez ako držiš dionice kraće od 2 godine, a oni te istisnu?
Da trebate platit porez! Ali mislim da su vam sa dionicama ZABA-e to slatke brige😁. Barem meni jesu🤷♂️
Tko sustavno rasprodaje ADPL?
Zna li netko koji je mogući uzrok rasprodaje, neki kostur izlazi iz ormara ili nešto treće?
Jedina logika je da namjerno drže cijenu tako nisko kako bi što jeftinije otkupili ruski dio! Ako je ruski dio uopče na prodaji? Ili zamijenili ruske tvornice za ruski dio dionica ADPL? 🤔 Uglavnom meni odgovara jer bi ja hito sakupit još parsto komada po ovim cijenama😁.
Sjećam se kada je Konzum istisnuo nas preostale, mislim da je bila dosta fer cijena, koliko bi mogla biti
cijena kod prisilne isplate na ATPL, imam nešto malo što sam odavno prežalio?
Dali ste sigurni da je Konzum? Ne siječam se istiskivanja na Konzumu?
+ ADPL po 13,35
Nije vezano baš za JDGT ali kad smo kod ovog poreza na dohodak od kapitala. Znači li da će se prihod od dohotka od kapitala ostvaren u prošloj godini još računati 10 % plus prirez, a tek na dohodak ostvaren u ovoj godini računati 12 % bez prireza? Mene knjigovotkinja ispravila da je tako.
Meni je prošle godine odbijeno 10 posto poreza plus 18 posto prireza, a ove godine (sad u petak 12,1) na dividendi JDGT-a mi je odbijeno točno 12 posto! Po tome je vaša knjigovotkinja u pravu. 🤔
BCIN
Nemojte reci da vam nisam rekao.
Meni paše! 😁