1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• darac11
    • November 8, 2024 at 7:57 PM
    Quote from harpun

Kada nadzorni kupuje to je uvjek dobro

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/58186

U teoriji da , a u praksi ne!

• Što smo danas tržili

• darac11
    • November 8, 2024 at 7:56 PM
    Quote from Junius
    Quote from darac11

A šta se to zna?

da je autoindustrija u problemima zbog bana na ICE vozila, a ne zbog nekonkurentnosti ili Kineza.

A kako su birokrati svojim odlukama napravili problem , tako će ga i riješiti. Trump je već rekao da će u SAD-u taj ban opozvati.

Znači problem je što se na Zapadu proizvođače sili da prestanu proizvoditi ICE vozila i krenu za BEV vozilima. A još nisu sazreli uvjeti za to, tipa kapacitet baterije, niti su se razvile tehnike koje bi omogućile da te baterije budu jeftine, ovo je primarni problem...na dobrom su putu, ali je još rano..

Da ali tu štetu snosimo mi dioničari.

Ili hočete reči da je "uprava" namjerno "proizvela" takvu štetu kako bi im se ukinula ta ograničenja?🤔

• Što smo danas tržili

• darac11
    • November 8, 2024 at 7:19 AM
    Quote from Junius
    Quote from darac11

I meni je to malo čudno

Meni i nije...dno uvijek bude prije, jer market ukalkulira sve rizike unaprijed, ako se znaju, a ovde se sve zna.

A šta se to zna?

• Što smo danas tržili

• darac11
    • November 7, 2024 at 8:47 PM
    Quote from Junius

Bemti pomelo mi je nalog na 11€ na ADPL,a ja mislio neće ga poklopit do 2026:D

I meni je to malo čudno

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• darac11
    • October 31, 2024 at 8:54 PM

Gledam malo izvještaj i EBITDA im je 39,4 milijuna eura, a keš pozicija im je 55 milijuna eura, a nemogu nači stavku neto dobit?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • October 31, 2024 at 8:51 PM
    Quote from BudFox

Mislim da nema smisla sada kupovati ovaj padajući nož kada će već u ponedjeljak otići cijena ispod 10...

Nažalost u pravu ste🥲

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • October 30, 2024 at 9:43 PM

Sada mi se nekako čini da je onaj članak bio naručen da se netko istovari.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • October 28, 2024 at 4:53 PM
    Quote from Robbie

Iz ovog izvješća danas se već lagano nazire pozitivan trend i preokret u poslovanju

Hajde konačno nešto dobro.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• darac11
    • October 25, 2024 at 10:58 AM
    Quote from tiko1

Očekivao sam da će tržište jače nagraditi ovo izvješće rast dobit od 7,5% nije mala stvar

Pa prije godinu dana si dionicu mogao kupit cca 20 % jeftinije. Ili 25٪ . Sve zavisi kako računaš

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• darac11
    • October 25, 2024 at 10:54 AM
    Quote from Gervonta
    Quote from KitoLovac

Država i cilja da klijenti pobjegnu u druge banke. U ovom slučaju HPB.

Ali upitno je koliko će ljudi prijeći. Ipak smo mi kao narod dosta lijeni 😅

Nismo lijeni nego smo inertni, teško se mjenjamo. Mislim većina.

Ne samo to , već ako ja promjenim banku moram svoj novi IBAN dostavit : poslodavcu, hzzo-u, skdd-u, agram brokerima,hita brokerima, Adrisu i svima koji direkno isplačuju dividendu a to mi se fakat neda!

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• darac11
    • October 24, 2024 at 9:03 PM

Nitko ne komentira izvještaj? Malo su me razočarali🥲. Ali bitno da bi si oni bonuse dijelili😡!

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• darac11
    • October 24, 2024 at 9:02 PM
    Quote from tiko1

Ipak je izašao večeras imamo solidan rast

Da, sviđa mi se eps!😁

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • October 14, 2024 at 9:08 PM
    Quote from point

Napomena ; da ne bi mislili da zlonamjero drukam

Svoje procijene i zaključke (nisu nagovor na kupnju ili prodaju)a koje dijelim s vama,donosim na temelju iskustva na burzi od 2004 godine.Tada sam zapoceo s malom lovom,,uluzio u kotd inu 2 paketa,ht-6 paketa,pa digao margin kredit na koei....itd,među rijetkima prodavao ingru na 63 000 kuna...itd.nevjerojatno kako su dionice rasle tko nije doživio ne može vjerovat,misli da pricamo bajke...

Zatim 2009 slom burzi.pisem imena ...pa sam ih izbrisao...( dobro su me ozenili)fond menadžera i analitičara,manipulatora za javnost pričali ne prodavajte ...,u isto vrijeme njihovi brokeri udarali po bidu i bjezanija. ..

Jedva sam sačuvao malo love,otkantao brokera,uzeo pbz investor, kupio par knjiga fundamentalna i tehnička analiza i do danas radim sam s "pristojnim"plusom kojeg želim i vama,(u stvari je malo poveci plus :))

I sad se ponovno vraćam na pocetak,one godine rasta 2004/08 ,a koji je izgledao nestvarno ,kao u bajci po mojoj procijeni iste su ispred nas...:thumbup:

Ps.osim domaceg, fan sam kripto tržišta :)

Display More

Mislim da vam ta " pohlepa rasta" neće zahvatit ZSE!

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• darac11
    • October 7, 2024 at 10:06 PM
    Quote from Muzakus

Polugodišnji rezultati 

Dobit trostruka naspram istog razdoblja prosle godine, dosada 24 € po dionici.

Konzervativno 40-tak € do kraja godine, dividenda oko 20 €. Preko 7% na zadnju cijenu.

A profitna marža jos ima prostora, i duplo...

Od kuda vam info za dividendu? Ili vi nagađate?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • October 1, 2024 at 3:54 PM
    Quote from Festival
    Quote from superfly

puklo:-)...ajde pobornici tehničke analize..do kuda idemo..?

Mislim da je ovo dno.

I ja sam na 13 mislio da je dno🥲

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • September 30, 2024 at 9:46 PM
    Quote from xdado

Gnjavaža radno zakonodavstvo u HR, općenito u cijeloj EU, treba prijeći na SAD model gdje ne držiš radnika jer te sili ugovor nego držiš radnika jer je jako gospodarstvo i ako mu daš otkaz zbog neke kalkulacije ti ćeš morati uzeti nekog neiskusnoga za skoro istu plaću kada ga opet trebaš jer će onaj prošli naći bolje plaćeni posao u međuvremenu... Dobrom radniku je u jakom gospodarstvu njegovo iskustvo glavni osigurač za posao, a ne radno zakonodavstvo i sindikati... U biti ne samo dobrom radniku nego većini radnika osim onih koji koriste radni zakon i sindikate da se ne moraju truditi na poslu...

U svakom slučaju sumnjam da AD Plastika daje otkaze ljudima nakon dvije godine da bi uzela nove neiskusne. I za posao na traci je radnik sa godinu dvije iskustva puno produktivniji od novozaposlenog, a za vjerojatno najisplativije poslove projektiranja i razvoja iskusni radnici im sigurno nisu potrošna roba i lako zamjenjivi...

Očekujem bar 5 palaca dolje od dežurnih socijalista na dioničarskom forumu, nemojte me razočarati... :)

Baš sam ja to htio reč, ali ste me preduhitrili i skratili vrijeme pisanja😁

• INGR (INGRA d.d.)

• darac11
    • September 13, 2024 at 3:27 PM
    Quote from villach007
    Quote from DiAbLeRo

Radi se o dvije čestice, 4479 i 4480 ukupne površine od oko 800 m kvadratnih.

i jedna i druga čestica širine su 12 m. Kakav objekt je moguće izgraditi na toj širini čestice?

U Tkalčoj ulici u Zagrebu imaš objekat širine 6 metara ili manje a 5 stanova i jedan poslovni prostor u njemu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • September 13, 2024 at 3:24 PM
    Quote from Iwop

Kad bi se moglo trgovati po tom screeneru, bilo bi super ali ne ide to baš tako.

Ovdje je dobra stvar šta imamo preokret na situciji sa dobiti kompanije i šta su se sad počela isplaćivati ulaganja u alate i početak proizvodnje novih modela. Uprava je najavila i daljnji rast dobiti iz gore navedenih razloga tako da vjerujem da to postaje dionica vrijedna pažnje.

Zato mi je čudno kako je njima ispalo SELL?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • September 13, 2024 at 8:05 AM
    Quote from damirbela123

Ako se stvarno topi vrijednost, onda imamo problem :/... ako mislite na cijenu, onda je to drugi par rukava

Pa zato sam i stavio 🤔

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • September 12, 2024 at 3:32 PM
    Quote from abraham

Vrijednost dionice se topi polako ali sigurno i temeljito 😱

Vrijednost dionice se topi polako ali sigurno i temeljito 🤔

1. Privacy Policy
  2. Kontakt