Moje mišljenje je da nakon ove krize nikad više dionice nećemo gledati na velikim razinama ili u balonu! Sada sa sigurno pitate zašto?
Moje mišljenje je da :
Ja kao investitor (ne špekulant) pratim poslovanje na temelju financijskih izvještaja i dionice vrednujem na P/E 10 DO 15 i dividendni prinos od 2% do 5% (malo koja dionica isplaćuje veću neto dividendu), a mi smo u proteklih 15 godina imali ekstra veliku financijsku krizu 2008 , pa male krizice: građevinari , ATPL,JDGT, PTKM ,DDJH i još takvih stečjakuša, pa smo imali sumljive dokapitalizacije, pa smo imali krizu s ruskom valutom kada je potonula ADPL, pa smo imali neku europsku zabranu uvoza lima pa je potonuo KODT (nešto slično je bilo), pa smo imali krizu "porez na dividendu", pa smo imali krizu "porez na kapitalnu dobit", Pa smo imali veliku krizu LEX AGROKOR, pa smo imali krizu PVCM je "zaboravio" dostavit LEI oznaku burzi, pa smo imali krizu burza gasi CEenter tržište, pa smo imali krizu "mini squiz" (PVCM, PRFC, LULG, GAMA, DELT, SNHA, PCTS), sada nas je lupila ekstra velika kriza KORONA VIRUS , i na kraju je potres.
Zašto bi ja kao investitor u dionice, cijenio dionice na P/E 10 do 15 kada ćemo u sljedećih 15 godina opet imati ovo ili nešto slično (najžalosnije je što nas se optužuje da smo: mešetari ,špekulanti, da smo si sami krivi, da smo bili upoznati s rizicima )
Mislim da ćemo nakon ove krize dionice vrednovat na P/E 5 do 7 i da ćemo zahtjevati dividendni prinos od 10% do 15%.
Napomena da je ovo smo moje mišljenje! , (možda će države nacionalizirat sva dionička društva ).
100% sam u dionicama , ne planiram ništa prodavat , ali neću niti kupovat.
Bez uvreda molim.