1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• darac11
    • April 15, 2025 at 2:08 PM
    Quote from smrznuti
    Quote from All

:) Ja sam očekivao oko 65E. Mozemo na ti ? Vi ne bi jos ? :)

Zašto trošiti novce na porez na dividendu 12% ? Ima valjda i drugih načina za nagraditi dioničare (otkup vlastitih dionica ?! )

A šta vam smeta taj porez? Em je najmanji em je najbliže "pravednosti".

• darac11
    • April 14, 2025 at 8:59 PM

Malo sam pogledao svoje tablice i na onih prvih par dionica mi neto divdendni prinos iznosi 100٪😮🤪

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • April 14, 2025 at 12:30 PM
    Quote from All
    Quote from darac11

Pa po "hvalospjevima" mojih frendova trejdera svi imaju debeli nos ili debelo lažu! Ja sam probao i poprilično izgubio.

:) Ja trejdere uopce ne shvacam ozbiljno kada pričaju o svojim pothvatima ....

Super. Hvala. Znači nisam jedini koji im ne vjeruje😁

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• darac11
    • April 14, 2025 at 11:53 AM
    Quote from dionicar
    Quote from Goran

kvartalno izvješće koje dolazi uskoro će odrediti novi tok cijene zabe.

vec vidim u izvjestaju - porast od naknada u odnosu na prethodno razdoblje prosle godine "+100" ;)

Ja zadovoljan i sa + 10٪😁

• darac11
    • April 14, 2025 at 10:48 AM
    Quote from Takamina

od 65 eura na dalje

Ja zadovoljan sa sve više od 50😁

• darac11
    • April 14, 2025 at 10:47 AM
    Quote from All
    Quote from darac11

Prije par dana sam napisao da je ovo raj za trejdere.

Zaboravio si reci za trejdere koji imaju debeli nos.

Pa po "hvalospjevima" mojih frendova trejdera svi imaju debeli nos ili debelo lažu! Ja sam probao i poprilično izgubio.

• darac11
    • April 11, 2025 at 9:57 PM
    Quote from accountant

morate nešto shvatiti (a to ponavljaju na skoro svim podcastima/tvitovima/kanalima): kad je VIX ovako visoko, to je raj za trejdere a pakao za value investitore i držatelje long pozicija

VIX rijetko prelazi 30, čak mislim da je 19 granica iznad koje većina znalaca kaže da nemaš kaj tražiti u držanju pozicije dulje od par dana već uzmi prvi profit koji se ukaže i unovči to; također držanje preko noći u sljedeći trgovinski dan (ili preko vikenda) je čista kocka

VIX je 7.4. udario 60 i od tada se nije nešto pretjerano 'smirio', divlja amo-tamo sa svakim naslovom

ako nemate želudac za 'kupi dip, prodaj rip' onda bolje da pričekate da on padne bar ispod 20

ja za usporedbu s VIX-om ispod 19 trenutno ostvarujem jednake profite na trejdu sa samo 1/3 uobičajene poluge odn. uloga, slično bi bilo i s gubitcima da ih ne kontroliram na način što sam dodatno 'stegnuo' stop-loss pa me možda i izbaci iz nekog trejda koji bi kasnije postao profitabilan ali... bolje propušten priljev nego da mi račun presuši

jučer sam recimo od otvaranja bio u šortu, kasnije se prebacio na long (gledajući samo tri stvari: VIX, VOLD i ADD) i uspio zaraditi na njemu unatoč tome što je SPX bio debelo u crvenom

risk management, sizing, profit taking - sveto trojstvo ovih dana preko bare

Display More

Prije par dana sam napisao da je ovo raj za trejdere.

• darac11
    • April 10, 2025 at 11:22 AM
    Quote from Joskocro

Trump je nekima omogućio dobru zaradu u kratkom vremenu. Svjesno ili ne?:/

A tip je tek na početku svog mandata, stoga tko zna što nas još očekuje?=O

I to me malo plaši.

• darac11
    • April 10, 2025 at 10:01 AM

Rast Crobexsa od 5% u jednom danu!😲 pa to nisam vidio nikad. Pad od 5% sam vidio ( pad od 10% u jednom danu sam vidio)ali rast ne.

• Turističke dionice i perspektive

• darac11
    • April 9, 2025 at 10:11 PM
    Quote from All
    Quote from Bloom

Prihodovno da

Broj noćenja ne

Nekako se bojim da cemo biti i po pitanju prve stavke losiji .... :(

Probaj si rezervirat smještaj u udarnim gradovima kada se održavaju događanja ili festivali? Npr: Split za Ultru i Novalja za Sonus? Od slobodnog smještaja ni s🥲.Osim onih vila za 1000 eura noć njih imaš slobodnih koliko hočeš.😂

• Trumpove carine

• darac11
    • April 9, 2025 at 1:06 PM
    Quote from All
    Quote from Kivi

kolega moraju se njegovi nakrcati..

Imam osjećaj da ce "njegovih" biti sve manje

Nikome ne odgovaraju te carine osim njemu.

• Turističke dionice i perspektive

• darac11
    • April 9, 2025 at 1:05 PM
    Quote from Bloom
    Quote from abc1

Ne razumijem turizam pa se unaprijed ispričavam. Ako bi u HR turizam rastao za nekoliko postotaka više u odnosu na prošlu godinu, što je možda moguće, zašto bi dionice uspješnih turističkih hotela trebale rasti još i više puta od toga? Ozbiljno pitam.

Ja ne vidim zbog cega bi turizam rastao?

Inozemna i tuzemna konkurencija je jaca a broj ljudi koji Ce ove godine putovati manji

To se priča početkom svake godine i onda opet srušimo ath.

• darac11
    • April 9, 2025 at 1:04 PM
    Quote from Takamina
    Quote from Takamina

Danas stvorene pozicije u Nvidiji, Google i TSM-u s većinom keša. Sad čekam....:)

Pomalo učim kako trgovat s Trumpom na vlasti:)

To je raj za trejdere i dey trejdere

• darac11
    • April 7, 2025 at 1:12 PM
    Quote from All
    Quote from superfly

Previše neizvjesnosti je tu, Trump ima plan da destabilizira cijeli svijet, i ne očekujem tu puno dobroga u 2025..kontinuirani .zeleni val je prošlost.

Nakon kiše dolazi sunce. Strpljen, spašen. ;)

Nečemo mi ovdje sunca vidjet godinu ili dvije🥲

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• darac11
    • April 4, 2025 at 5:19 PM
    Quote from All

Evo nas na 300. Jel jos cekamo ili krecemo pojacavati pozicije ?:)

Ja krenuo več danas 7 kom po 314. Prerano?🤔

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• darac11
    • April 4, 2025 at 1:15 PM
    Quote from TheMandarin
    Quote from goranlagea

KOEI je prema izvješćima u 2024 ostvario na tržištu Amerike i Australije samo 3% ukupnih prihoda, tako da bi vjerovao Kolaku da ih ovo neće previše osjećati. Ipak mi nije jasno zašto cijena KOEI još uvijek tone. Mislio sam da je ono s fondovima i usklađivanju pri kraju.

Rekao bih da je ideja manjih dioničara da se proda i čeka stabilizacija, što je jako teško prognozirati. Sve pada, je li pametnije biti "čvrste ruke" ili prodati da se kupi jeftinije? KOEI je pao 25%, to je postotak na kojem je svakome žao što nije prodao na 550 da danas kupi na 420. A hoće li još padati? Stanje s carinama i USA je nepredvidivo, ako Trump nastavi kako je krenuo stižu i recesija i inflacija.

Dali je moguče recesija i inflacija istovremeno?

Quote from Kivi

veliki prometi i danas ovdje prolaze.. cijena pala od vrha nekih 25%..

Šuti i sakupljaj😁

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • March 19, 2025 at 8:08 PM
    Quote from All
    Quote from darac11

Mene poprilično ljute njihove velike plače! Stvore gubitak, obustave isplatu dividendi, devastiraju cijenu dionice, a njima plača ide , i strašno me to ljuti. Ono baš me ljuti!

Ajd vidi fortenovu pa ces se u hipu odljutiti.;)

Neću! Na njih se još više ljutim!

• darac11
    • March 5, 2025 at 9:22 PM
    Quote from abc1

Molim da mi se dozvoli psovanje ovih prodavača na KOTR2 jer nisam na vrijeme imao sredstva za kupnju.

Slobodno udri🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• darac11
    • March 4, 2025 at 6:09 PM
    Quote from All
    Quote from vitoo

Produžetak rata

Umjesto , skorog kraja

Pa zar nema nikog ovdje tko je nesto prodao ???

Ja nisam ništa prodao

• darac11
    • March 3, 2025 at 3:05 PM
    Quote from All
    Quote from smrznuti

Sudjelovao sam u rušenju i to dosta (od 2380 pa do 2100)... imao sam margin i htio sam ga zatvoriti... i dalje debelo u dionici , ali bez margina

Ja sam iznenaden tolikim padom. Nakon vrhunskog FI ali tako je to na nasoj maloj burzici, a obzirom na političku umjesanost ligicno je da postoji odredena doza straha jer svim investitorima jako dobro je jasno kako (ne)funkcionira naša pravna država i kako rade regulatori i institucije .... Ja sam poceo sudjelovati u padu cijene no stao sam i cekam bolja vremena. No kao sto rekoh nije mi namjera izaci iz pozicije vec samo nježno potkresati da bas ne bude debela vecina portfelja u kodt. A da tvrtka ima jako veliku šansu za prekrasnu budučnost ima itekako

Nego jel netko mozda zna kako je i kome sve kodt posudio novce i je li to proteklo regularno po zakinima ili opet klasična hrvatska posla ??

Kako to misliš "posudio"?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt