Minus udjeli u CHAG-u, s gubitkom od cca 40%.
OVO MI JE ŠKOLA I DRUGI PUTA ĆU PAMETNIJE.
Ali nažalost ništa mi neće vratit vrijeme i kosu.🤣🤣🤣🤣🤣
kako si riješio udjele u chag ako nije tajna?
Kontaktirao sam vodstvo firme, nude 150 kn za dionicu.
kako si riješio udjele u chag ako nije tajna?
Kontaktirao sam vodstvo firme, nude 150 kn za dionicu.
Ne kužim ih! Prodavali su ATPL ispod 200kn da bi sad sudjelovali u dokapu JDPL-a!? Fakat ih ne kužim.
Stvarno su neki forumaši imali pravo : bitna im je samo naknada za upravljanje i uopće ih nije briga koliko će para spržit.!
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39601
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39599
Neki cirkus oko JDPL...ali bar znamo da ATPL nije u igri....odbili velike igrače među kojima i TP...a upis ponudili puno manjih ulagača po 26 kn dionica...nekako mi se čini da će opet raditi USKOK i DORH.
Od USKOKA I DORHA nemoj očekivati ništa, a manje ulagače je lakše smuljat. (ipak smo mi Hrvatska), ne sviđa mi se što je SLPF sudjelovao u dokapu.
NICE! A ja je imam u portfelju.
I kakva ti je procjena; hoće li tržišna vrijednost biti iznad ili ispod nominale?
Po koliko si ih kupio, kako i kada, ako nije tajna?
Prosječna kupovna mi je cca 650kn. Najveća cijena je 850kn, nadam se da će počet ponovno dividendu isplaćivati, a cijena bi po meni mogla i malo kliznut ispod 500kn prvih par mjeseci (ako se sjećate kada se vratio KOTR2).
Pa dno bi moglo biti negdje na 120 do 125kn
Joj! Kako bi to bilo super! 😁😁😁😁😁😁
Ali mislim da nećemo niže od 165.
Šta kažu tehničar? Gdje je dno? Da se postavim 2 kune više.
Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrilo požeškoj tvrtki Spin Valis prospekt za uvrštenje 65.706 redovnih dionica na uređeno tržište Zagrebačke burze, priopćeno je iz te regulatorne agencije.
NICE! A ja je imam u portfelju.
ma kakvi bear marketi, nema toga, bar ne u dogledno vrijeme...sva, ali baš sva tržišta rastu i rasti će i dalje i to stoga što tržišta usklađuju vrijednosti roba, dobara i svega drugoga uslijed pada vrijednosti novca...to što smo mi u hr, monetarnom politikom hnb-a, u stvari pod đonom ecb-a, zapeli u vremenu i prostoru i nismo se pomakli u nigdje još od 2005., to je samo naš problem
Hm, hm, vi stvarno mislite da si prosječan građanin RH može priuštiti 1.200.000,ookn za stan od 60 kvadrata?
Znaci za jedan taj apartmanic od 60 kvadrata dat ces preko 200k €.... jel ga mozes izrentat da ti godisnje ostane bar 10% takve investicije, recimo 20k €?
😄😄😄😄😄😄Ti bi prinos od 10 % na nekretnine! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ja sam računao i ispada ti da treba oko 50godina da vratiš uloženo. (pedeset godina)
Ako zbrojiš dividendu onda si u lijepom plusu, a ako ne zbrojiš dividendu onda si u minusu cca 55kn po dionici.
Nije li cca 75 kn / dionici ? Nije li IPO bio 265 ?
Da bilo je ali si za 10 kupljenih dobio 1 gratis, pa ti kupovna cijena ispadne 240.
je li moguće da HT toliko otkupljuje svoje dionice jer uskoro ideprodaja HTa ?
Imam ja još sa IPO 4 paketa papira. Sve godine stoje, a koliko sam tu u minusu samo Bog zna, ja nisam računao!
Ako zbrojiš dividendu onda si u lijepom plusu, a ako ne zbrojiš dividendu onda si u minusu cca 55kn po dionici.
Printara radi nemilosrdno, sramotno je koliko je naprintano novih dolara i eura u zadnjih nekoliko godina. Svi tržišni zakoni su poremećeni, američka burza je napuhana iznad svih realnih razina, kad ovo jednom pukne bit će epski. Bilance centralnih banaka nikad u povijesti nisu bile ovako napuhane.
To kako FED i ECB pljačkaju štediše i tjeraju druge da plaćaju njihove dugove i rastrošnost je ispod svih razina, dobro su svjesni kakav kaos i nepravdu unose u svjetsku ekonomiju. Skoro da se radujem danu kad se promjene odnosi snaga svjetskih rezervnih valuta.
moje mišljenje je da će se sav taj naprintani novac iskoristiti za kupnju nečega opipljivoga, tvrdoga, čvrstoga, kao npr. polj.zemljišta, nekretnina i preuzimanja dobrih firmi, od strane svjetskih bogataša, a malima će opet ostati bezvrijedni papirići u rukama, kojega će nemali dio morati izdvojiti samo za preživljavanje, jer cijene se polako otključavaju i treba sve više papirića za bilo kakvu robu, a možda ja samo krivo nešto vidim, možda će ovaj puta nešto ići siromašnijima na ruku
Bilo bi i red da jednom u 30 godina nešto ide siromašnima na ruku. (da i moja obitelj malo osjeti sreću)
- SLRS
- LKPC
Nadam se da sam ovim transakcijama aktivirao darkecovo prokletstvo koje glasi: sve što darac kupi pada, sve što darac proda raste.
Pitanje za bolje poznavaoce,
postoji li mogućnost da se u skoroj budućnosti provede povećanje temeljnog kapitala iz vlastitih sredstava pa da analogno od prije tri godine, cijena dionice se smanji, a za svaku koju ima, imatelj dobije još jednu, nešto kao dividenda u dionicama ?
Pa zar nije to bio obicni stock split? Nisam shvatio da su dionicari dobili kroz to nikakvu dividendu - ako si imao npr. 10 dionica od 1800kn sutradan si imao 20 od 900. Molim da me ispravite ako sam u krivom jer tada nisam posjedovao niti pratio ovu dionicu.
Da, tako je bilo, 1 dionica od 1800 se podijelila u 2 po 900.
A zašto bih ga listao? Najbitniji podatak je neto dobit a ostalo je "kreativno knjigovodstvo". I tu na forumu se kaže "ono bitno".
Sjela dividenda na zabi
Display MoreRIVP - 8,4%
ADPL - 12,8%
KODT - 26,3%
JDGT - 12,0%
ERNT - 11,9%
ATGR - 12,3%
HT - 12,0%
Cash - 4,4%
DY na cijene stjecanja 4,3%
Sviđa mi se DY.!
i ako hnb odobri isplatu a mogao bi
Nije ti tu HNB, mislim da je tu hanfa ili nešto sa h.
Pa nije nam sezona trajala ni 2 tjedna!