Pa kako je moguće da je hanfa izdala dozvolu za takvu namiru ?
Ovo mi izgleda kao ona jamstva koja je izdao LEDO? Samo će nas ovršit jednog dana.
Pa kako je moguće da je hanfa izdala dozvolu za takvu namiru ?
Ovo mi izgleda kao ona jamstva koja je izdao LEDO? Samo će nas ovršit jednog dana.
jeste dobili kakvu obavijest od agram brokera vezano za skdd cpp, omnibus?
Jesmo, očigledno smo svi dobili,ali mi nije jasno što sada to znači? Ako sam ja dobro služio to znači da ako neki vjerovnik ovrši agram brokere ili klijenta s kojim dijelimo račun onda će vjerovnik uzet i moje dionice (novac na brokerskim Računu)? A mi nemamo pravo glasa ili šta?
To bi bilo kao da netko iz rajfajzen banke ovrši klijenta u Zabi, klijent nema dovoljno na računu pa skinu svima nam ostalima s računa.
jeste dobili kakvu obavijest od agram brokera vezano za skdd cpp, omnibus?
Jesmo, očigledno smo svi dobili,ali mi nije jasno što sada to znači? Ako sam ja dobro služio to znači da ako neki vjerovnik ovrši agram brokere ili klijenta s kojim dijelimo račun onda će vjerovnik uzet i moje dionice (novac na brokerskim Računu)? A mi nemamo pravo glasa ili šta?
Na proljece 6 kn.
Ako ne i 10
"Dečki" godina vam je gotova za mjesec dana! Sljedeće godine bi mogli brutalno brkove omastit (meni bolje tako paše) 😁
Zašto nam je kolegica Ivana 7 na sve postove lupila "? dislike"
Po kojoj bi cijeni prodali dionicu, odnosno na koju ponudu bi pristali prodati ?
Naravno, pitanje je za one koji dionicu imaju...
Da me sada netko nazove i ponudi mi 200.000,00kn za dionicu prodao bi mu, ali pred dividendu slijedeće godine možda bi cijena bila malo viša😁😁😁😁
Pa očigledno je da potencijala ima i za rast i za veću dividendu! Ali jbg.
Zar se na ZSE nije trebala uvrstiti dionica SPNV? Pa prije dva mjeseca su najavili ili sam ja krivo pročitao?
Kakav protuprijedlog? Pa ne može se na skupštini raspravljati o nečemu što nije bilo u pozivu na skupštinu...
Znači da bi prije skupštine trebalo dostavit dopunu dnevnog reda pod novom točkom "isplata dividende" ili "upotreba dobiti" i prijedlog iznosa dividende?
Dali sam u pravu?
Kupio malo ZABE po 61,20 kn
Ja po 62,malo sam uranio .
Kako komentirate situaciju da cini se nece biti vanredne odluke o isplati divke u ovoj godini?
Meni paše. Ja sam dividendu za ovu godinu zaključio (po ATH-u) . I pasalo bi mi da slijedeće godine ZABA isplati minimalno 10 kn po dionici, tako kada zbrojim i ostale dividende opet ću debelo preči ovogodišnji ATH😁😁😁😁😁
A kako tesla otvara novu tvornicu, pravi aute od cokolade? njemu ne nedostaje nista.. a auto mu kompjuter. nesto mi je tu sumljivo..
I meni je to sve sumnjivo, i jako mi smrdi. Ali mi paše pad dionice ADPL da se natovarim.
Display MoreNije to baš tako.
Moj susjed nije nikada uložio ni kunu na ZSE, al' je uredno ulagao u vanjske ETF
Ljudi iz računalne podrške na poslu odavno trguju preko Binance. ZSE ni virnuli
Pa i sa foruma je otišlo van trgovati barem milijun kuna.
A da smo financijski nepismeni , kao nacija u cjelini.. jesmo. Moja se nećakinja u dobi od 26 godina boji uložiti u treći mirovinski fond. Jer što ako fond propadne
. Njen je strah iracionalan, jer niti jedan racionalni argument ne pomaže.
Neš ti savjeta...bilo bolje da si joj savjetovala da se uda za desetak godina starijeg lika koji radi dobro plaćeni posao, pa da nasljedi njegovu dobru mirovinu (dobro 75% nje).
Misliš dvadesetak godina starijeg lika😁
Kroz taj period mi je bilo odlično a ljudi me žalili jer nemam posao ne znajući da mi je ok. Samo kad ideš na dejt s kakvom curom i ne radiš odmah si klošar.
Danas su drugačija vremena. Ja bi mogao živjeti niskim standardom, ali moja obitelj teško. Uz to valuacije su lošije, rizici veći, kamata više nema.
Kada ideš na dejt i curi kažeš da radiš kao stolar (bauštelac, vodoinstalater, mehaničar, zidar i slično) vjeruj mi ispadaš još veći klošar od nezaposlenog!
A fakat su nesposobni.
Na najavu dividende, majstor prospe po bidu cca 7000 kom po 31.50...😉
Neka lupi još, ja si razmišljam da skratim SLRS i podebljam RIVP.
Mislim da je dogovoreno spuštanje da se netko istovari. Da sada imam casha kupovao bi.
Ne bih se kladio.
Paaa komentar je bio polu ozbiljan a polu sarkastičan. Svi očekujemo dividendu i punu kolega je vrlo vjerojatno kao i ja ulazilo tu po 53-55-58-60 kn i sad je na čekanju. Tko zna što će biti sa cijenom al moguće da je podjednako dobro sad prodat pa ući poslje dividende ili samo čekati dividendu. Tko čeka na iglama je i ne zna na čem je dok to ne bude crno na bijelo a tko proda u međuvremenu ima ostalih prilika na burzi.
Imam zabu i čekam dividendu.
Ja sam je i kupio isključivo radi dividende. Sada mi se ne isplati prodavati, moram porez platit, i mislim da će nakon dividende opet biti na ovim cijenama cca65kn.
Izgleda je ZABA best sell...
Ne bih se kladio.