ajmo forumaši!! u kojoj smo fazi?
Mi smo sad u HOPE/RELIEF. 😁😁😁😁😁😁
ajmo forumaši!! u kojoj smo fazi?
Mi smo sad u HOPE/RELIEF. 😁😁😁😁😁😁
Sudeći po trgovanju kao da bi dividenda mogla biti veća od neto 6kn po dionici!?
A kako imamo kasno paljenje. te se Zabe na 59 kn, 60 kn moglo kupiti na lopate. i da mi je znati što je mislio onaj koji je to u tisućama komada bacao van
Ja sam se natovario! Prosjek mi je 55kn.
Sudeći po trgovanju očigledno je da neki već znaju iznos dividende.
Kako se stvari odvijaju, mogli bi za par godina godišnje imati po nekoliko bull i bear marketa. Ne bi me ni to više iznenadilo. Trebat će naučiti dobro manevrirati.
Da, zato je zadnji bull povijesno najduži ikad. Nekako mi se to ne uklapa u vašu izjavu.
Ja pak mislim da će se dogodit kontra. Nećemo imat ni Bull ni bear, već ćemo imati stagniranje uz rast dionica društava koje povećavaju dobit i pad dionica društva koje gomilanju gubitke. Mislim da nećemo više imati da pada ono što vrijedi.
To je moje mišljenje. (slobodno se možete smijat).
A da se jednostavno natovarite dividendnim dionicama i onda samo berete dividendu!
nova neto vrijednost
34,9288 Kn
Nekon 1 godine i 5 mjeseci uspjeli su se pomaknuti za čak 1 punu kunu.
Display MoreMislim da nitko nije iskoristio gubitak na Agrokoru na umanjivanje kapitalne dobiti. Meni je još uvijek potpuno nejasno koji je pravi trenutak za iskorištavanje tog gubitka, da li je to ova godina kad su obrisali društva iz SKDD ? Ili treba čekati brisanje trgovačkog suda ? Ili treba gledati kada je imovina prebačena na plus društva ?
Što je s onima koji su tužbe podignuli, da li oni mogu iskoristiti gubitak ?
Toliko toga je mutno i nejasno ovdje...
To je ta pravna nesigurnost o kojoj pričam, pa ti budi dugoročan dioničar na ZSE (vidim da je
otvorena nova tema s tim imenom). A kupovao sam dionice Leda, jer sam vjerovao izvješćima
na ZSE, koja su bila krivotvorena, te je poslije sve bilo nulirano..otvorene nove firme i Ledo je
poslije prodan za 15 000 kn po dionici i sada bih bio milijunaš da nije bilo te nepravde...
Dugoročno smo svi 2m ispod zemlje, kako na ZSE, tako i oćenito..i onda se ljudi pitaju zašto
više nisam optimist...ZSE kroz dugi niz godina izvuče iz tebe životnu energiju i elan, te postaneš
realist/pesimist s vremenom, jer se ništa ne mijenja na bolje...bar koliko vidim...možda griješim..
Mijenja se na bolje samo toliko sporo da je valjda i puž brži.
Legitimno je tražit. Al tržište će odredit hoće li se prodat po toj cijeni ili ne.
Ali to mene i brine! Pa tko to kupuje? Rata kredita ti je 4.500,00kn slijedećih 30 godina za stan od 45 kvadrata.
Oh Jesus, naravno da ima, i svi smo se na njima obogatili.
HUPZ preuzet
Da, to mi je bila super godina, kada moje najdraže dioničko društvo (u kojemu sam ponosni dioničar) preuzima dioničko društvo po fer cijeni (isto sam bio dioničar)! I izveli su to dosta fer i transparentno.
ma to i ja mislim, kada partija nešto sebi utuvi u glavu, tamo nešto debelo ne štima, nekako su se izgleda preračunali, samo je pitanje čije će milijarde ispariti, možda nakon bankrota ide useljenje sirotinje po akcijskim cijenama, nešto ako Zg '45
Na pravome ste tragu:
Peking je prošle godine donio nova pravila za kontrolu iznosa duga velikim investitorima u prometu nekretnina. Te mjere su natjerale Evergrande da svoje nekretnine prodaje po znatno nižoj cijeni kako bi se osiguralo pristizanje novca za održavanje poslovanja i zato se sada se bori s isplatom kamata na svoje dugove.
Prisiljavaju investitore da prodaju stanove po nižim cijenama, dakle partija je opet racionalna. Em obuzdava nekretninski balon, em omogućava ljudima jeftinije stanove.
Može li to u Hrvatskoj! Da se malo sruši cijena stanova, jer malo su ga pretjerali! Za stan on 45 kvadrata traže 1.000.000,00kn.
Čestitke kolegama koji su sudjelovali u IPO-u, ja nažalost nisam. Lijepo ste brkove omastili. 👍👍👍
Po meni je lako moguca jedna klasicna oktobarska revolucija....ako se sjetimo u proslosti kroz listopad osim sto lisce opada i cijene dionica su znale padati znacajno.
Si siguran? Meni je u sjećanju da je uglavnom raslo na jesen (recimo 2016).
Opalite si matematiku : za 200000kn možeš dobit 3200kom dionica zabe. Opalio grubu pretpostavku da ove godine dividenda bude 6 kn, a svake slijedeće 4kn, i u slijedećih 10 godina bi primio 42 kn dividende po dionici puta 3200kom i ispada 134400kn dividende u 10 godina, A NA KAMUTU BANCI ĆE PLATIT 52000KN, I DIONICE MU OSTAJU ZAUVIJEK. (ali ovo je samo matematikčka pretpostavka ne mora značiti da će dividenda biti tako velika)
Možda od svega toga pojeftine nekretnine u Hrvatskoj.
izgleda je ispaljena signalna raketa tijekom vikenda, neki su možda i prespavali
Kvakve veze oni imaju sa nama? (naprimjer:kakve veze oni imaju sa :ADRS, ADPL, ATGR, ARNT, AUHR, JDOS, JDGT, MDKA, PODR, RIVP, SAPN, ZABA, ERNT, HT, KODT, KOTR, LKPC, PVCM?
na koji nacin se sada rijesiti dionica PBZa?
Hita-OTC. Malo je velika provizija.
svaka vama cast kad se usudite nekome predloziti ulaganje u dionice.
S obzirom na Borg ekipu na vlasti, bojim se da lex Agrokor nije zadnje nulovanje dionicara. Ne zelim da me prijatelj/poznanik sutra lovi i pljune mi u lice
Ja se nadam da je zadnje.
Jesi probao ljudima spomenut dionice? Većina vjeruje da je to kockarnica i igra za bogate, ali zato svi pričaju o bitcoinu i kako tamo neki duplaju uložene novce.
Pa tu i tamo dođem na tu temu ali ju predstavim kroz priču o blue chipovima, "low risk, low reward" i diverzifikaciji portfelja i usporedbom sa garantiranim gubitkom zbog inflacije kod držanja love u banci mada uvijek na kraju zaključim da ne postoji 100% sigurna investicija. Uz to nikad ne propustim popi$ati se po špekulativnom ulaganju u tzv. stečajuše. Ljudi u pravilu reagiraju pozitivno na sve to mada vrlo rijetko naprave sljedeći korak tj. kupe nešto. Za sada je samo dvoje to napravilo, ali evo, i to je valjda uspjeh. Naravno, od tog sljedećeg koraka se uvijek ogradim, svatko mora sam smisliti šta želi, sam analizirati i sam odlučivati.
Svaka čast na trudu ali nažalost naša populacija (pogotovo starija) se boji dionica (kao što se ja bojim casina). Teško ćete njih natjerati da ulože u dionice. (primjer moja mama, rekao sam joj da ću joj ja vodit i pazit ne treba ništa brinut već samo treba brati dividendu i ne želi i boji se, tako da sam odustao).
Jako tužno, žalosno i sramotno šta se je ovdje dogodilo! Pa koji investitor bi poželio uložiti malo veću količinu novaca nakon ovakve "dokapitalizacije"!
Bojim se da nam JDPL čekaju teški dani.