1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• darac11
    • March 11, 2022 at 9:25 AM
    Quote from zlocesti

Stvarno, vrlo čudno to sa letjelicom. Nije ona ni malena, i pričinila je znatnu štetu

A gdje je protuzračna obrana ? Moglo je to biti i natovareno eksplozivom i eksplodirati baš pravo, a ne se samo srušiti

Zar smo tako ranjivi ?

Nema načina da se to detektira ? Ajoj.

To i mene brine? Zar radari ne detektiraju takvu letjelicu? Pa nije ona mala. Mogla je i nuklearnu bombu nosit. 🤔🤔🤔🤔

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• darac11
    • March 10, 2022 at 2:00 PM
    Quote from 5. Element

Ma ide divka 100%.

Sve drugo bi otvorilo pitanje svrhovitosti drustva, a i sto se tamo zbiva, koji su ciljevi, namjere...

Divka je najpostenije sto postoji.

To je svrha postojanja dionickog drustva.

Nije svrha postojanja rast, razvoj i zaposljavanje, kako pricaju nasi socijalisti, nego podjela dobiti dionicarima u godinama u kojima se moze.

Upravo to! Samo dividenda! I što dalje od "investicija" i "rođozapošljavanja"!

• darac11
    • March 7, 2022 at 7:37 PM
    Quote from sonda

Bilo je uzbudljivo, al sam mislim da je bilo dosta.

Zelenski bi mogao prihvatiti što Putin traži, pa da se vratimo normalnom životu.

Pa uvijeti su čist ok, i ne kužim zašto ih ne prihvate🤔

• Što smo danas tržili

• darac11
    • March 7, 2022 at 7:31 PM

- SLPF, +ADRS2, +ERNT

• darac11
    • March 5, 2022 at 8:06 PM
    Quote from brajakica

Analiticari daju max 12 mjeseci prije ruskog bankrota

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…tarnji#cxrecs_s

Ja dajem 2 mjeseca i bankrot.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • March 4, 2022 at 10:39 PM
    Quote from plateia

Kako ovo utječe? https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…juceve-20220304

Izgleda da ćemo ostat bez te dvije tvornice u Rusiji😢😢😢. Osim ako ne uspiju iskompenzirat pa mijenja s većinskim za dionice.

• darac11
    • March 4, 2022 at 9:54 PM
    Quote from Ledica

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ve/2344697.aspx

Velikodušno nude čak 3 opcije, pa ti sad biraj , ovo je kao u Hugo igrici , što god izabereš pogriješiti ćeš .

Ade naš ADPL😢😢😢😢. Mislim dvije tvornice u Rusiji kojima je vlasnik ADPL. 😢😢😢😢😢

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• darac11
    • March 4, 2022 at 3:41 PM
    Quote from Dr.Kalica

A meni nije jasno zašto ja i dalje držim ovo g_vno.

Naročito sada kad imaju plan velikih ulaganja u turizam.

Alo gospodo, turizam nije više zlatna koka. S nestabilnim političkom klimom i visokom cijenom goriva, hrane..i nije baš najbolja solucija.

S druge strane imamo CROS i brutalni Cromaris s još brutalnijim potencijalom i potražnjom.

Ispada da je istinito prokletstvo hotela Marjan. Tko ga kupi, propadne 🤣

Ne mislim da će ADRS propast zbog Cromarisa ali ovaj turizam mi se već odavno gadi. Gotovo koliko i duhanski biznis kojeg su se riješili..

Display More

🤔🤔 A ja u turizmu vidim budućnost i profit.

• darac11
    • March 4, 2022 at 1:39 PM
    Quote from barbosa 2.0

strašno kako banke rokaju po vani, mi smo super, prednost malog i autonomnog tržišta

Deutsche Bank AG9.398-0.704-6.97%
    Societe Generale21.57-1.56-6.75%
    UBS Group14.63-1.00-6.40%
    Credit Suisse6.95-0.35-4.74%
    Banco Comercial0.1401-0.0059-4.04%
    Erste Group Bank AG28.14-1.935-6.43%
    Raiffeisen Bank12.605-0.495-3.78%
    Intesa Sanpaolo1.9706-0.1134-5.44%

Koliko su navedene banke izložene Ruskom tržištu? Što vlasničkim udjelima što kreditima?

A koliko su Hrvatske banke izložene Ruskom tržištu?

• darac11
    • March 3, 2022 at 5:11 PM
    Quote from brajakica
    Quote from darac11

Najžalosnije je što će običnom građaninu Rusije trebati više od 10 godina da se oporavi od ove štete. A Ruskom tinjeđeru koji potječe iz siromašne obitelji je uništena cijela mladost i veći dio najboljih godina😢😢😢

Otac nekih od tih ruskih tinejdera ubija dalekometnim oruzjem civile i ukrajinske tinejdere.

Samo oni rusi koji nesto poduzimaju u sprijecavanju agresije zasluzuju neku empatiju, ima ih puno premalo, svi ostali koji direktno ili presutno odobravaju agresiju zasluzuju najgore moguce ekonomske posljedice.

Sve je to puno manje strasno od onog sto trpe ukrajinci po ruskoj agresivnoj politici.

Nikad nemozemo izjednacavati patnju zrtve i agresora.

Display More

Pardon😁, zaboravio sam spomenut i Ukrajinske tinjeđere, njima će biti još i teže.

A poanta mojeg prethodnog posta je da nitko neće marit za njih (ni zapadne vlasti, ni europske vlasti, ni domaće vlasti, ni roditelji) zato što to ne smatraju tako velikim problemom.

To govorim iz osobnog iskustva jer se sjećam tih groznih dana! Bio sam željan svega (izlasci, klubovi, odjeće, kave, putovanja, računalo, svoju sobu) a stvarnost je bila da smo jedva imali za hranu.

• darac11
    • March 3, 2022 at 5:03 PM
    Quote from hugh

https://www.index.hr/mobile/clanak.…_magazin_prva_m

mudar momak, bar zna što ga je snašlo.......večina naroda vjerovatno nema pojma sta ih sljedi dalje......... ;)

A njoj plaća ide i ide i ide. I ona uopće nije svjesna kako lijepi posao ima i nažalost nikad neće biti svjesna. 😢

• darac11
    • March 3, 2022 at 1:44 PM
    Quote from mikromakrto

Nije ni cilj sankcija da oslabe ili dotuku Putina, već da dotuku narod i potaknu ga na revoluciju.

Najbolji primjer je Sloba; vraga bi njega itko skinuo da nije bilo sankcija, bio bi doživotni predsjednik.

E, ali kad nemaš novca, a kad i skupiš nešto, a nemaš šta kupit jer su police prazne, kad su radijatori hladni, a u peći gore bezvrijedne novčanice, kad vode više nema nego što ima, e onda počneš i razmišljati što se događa oko tebe. Onda shvatiš da jedan čovjek, s par poslušnika, manipulira milijunima ljudi.

E onda najčešće ti milijuni polude i skinu mu glavu. Ili bace kroz prozor. Ili pošalju u Haag. Srbi su imali svo troje u zadnjih 150 godina, ne treba ići dalje da se vidi kako će ovo završiti.

Najžalosnije je što će običnom građaninu Rusije trebati više od 10 godina da se oporavi od ove štete. A Ruskom tinjeđeru koji potječe iz siromašne obitelji je uništena cijela mladost i veći dio najboljih godina😢😢😢

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • March 3, 2022 at 1:28 PM

Uprava, menađment i firma znaju isto koliko i mi! 😄

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • March 3, 2022 at 10:22 AM

Isti slučaj se je desio i prije cca 7 ili 8 godina, kada su opet bili problemi zbog Rusije i ja prodao 600 kom po 82 kn (najniža cijena od kada ja pratim) pa mi je bilo jako žao zbog toga.

Sada ići prodavati da bi kupio 5 kn jeftinije je preriskantno, a što se dokupljivanja tiče uvijek će nas biti takvih koji su optimisti poput mene.

PS. I još jedna važna stvar menađment ADPL se je dokazao kao sposoban i vrlo vjerojatno će se opet dokazati kao sposoban, nemojte ga podcijenjivat.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • March 2, 2022 at 2:53 PM

Ja "mislim" da se "štela" cijena kako bi se većinskog jeftino razvlastilo. A dali će razvlastit i nas male ili neće, mislim nebi smijeli ali već smo jednom gledali Lex Agrokor.

• Što smo danas tržili

• darac11
    • March 2, 2022 at 11:06 AM

Sram me je napisat :u četvrtak - SLRS i +ADPL, a u ponedjeljak i danas - SLPF i +ADPL😢😢😢😢

Nemojte mi se rugat i špotat.

• darac11
    • March 1, 2022 at 10:49 PM
    Quote from toluen

ZoD - naravno

Ali ja bih naglasio iz ono onog prethodnog tvojeg posta - da je šikaniranje bilo koga iz bilo kojeg razloga je po meni duboko pogrešna stvar koja samo iznova rađa i produbljuje sasvim nepotrebne animozitete tamo gdje bi trebala biti zdrava potreba da se igraju fer utakmice i odmjeravaju snage.

Nogomet je izvrstan primjer za to. Imamo prirodnu potrebu nadmetati se, ali to ne znači da zbog toga moraš mrziti ili ponižavati protivnika koji ti se onda prirodno želi osvetiti za to. Zato stalno naglašavam nevidljivu činjenicu koliko smo svi mi zapravo žrtve nedostatka prave svijesti o tome što zapravo radimo pogrešno. I to se doslovno manifestira u svemu što vidimo na ovom svijetu.

Nema ništa loše u tome biti bilo koje nacije, rase ili vjere, problem je što ako si dolje oni koji su iznad misle da imaju pravo gaziti te. A to onda stvara zlu krv - uvijek i neizostavno. Ovaj rat nije počeo niti jedan datum koji spominjemo. On se vodi otkako postoji čovječanstvo i to su samo frakcije jedne te iste pojave. Ali to nije lako vidjeti niti tome netko daje naročito važnosti.

Međutim sve ovo sasvim sigurno malo koga na ovom forumu zanima što je posve razumljivo. Ali i žalosno jer u tome leže temelji rješavanja mizerije u kojoj svi mi živimo. Jer što nam vrijedi sve blago ovog svijeta, ako negdje ima neka frustrirana budala koja to sve može razbiti u trenu, samo zato što je u djetinjstvu bio ponižavan pa se odlučio kad tad svima osvetiti. A Putin to cijelo vrijeme nosi u sebi što se vidjelo od prvog dana kada je došao na vlast. E da je jedini - kamo sreće.

Rekli ste srž problema nastajanja svih sukoba u rečenici : "onaj koji je gore (jači) MISLI da ima pravo gaziti onoga koji je dolje (slabijeg), i slabiji postane frustriran i željan osvete😢😢.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • February 28, 2022 at 3:32 PM
    Quote from Meri
    Quote from Sinner99

Ma nisam mislio da smo primitivni, jednostavno smo plitko trziste, i relativno mlada burza. Nema strpljivih, svi bi brzu zaradu, a mozda sam i ja danas tako neke bzvze volje i ,bit ce to dugorocno sve ok, uvijek bude. Jos smo mi dosta podcijenjeni.

Da se izlista na burzi firma Armirani beton d.d. tržište bi odmah živnilo.

🤣🤣🤣🤣Ma točno to nam treba!

Kao moji roditelji kada plaču prime i odmah zovi miksera da sve salije u beton. 🤣🤣🤣🤣🤣

• darac11
    • February 28, 2022 at 7:18 AM
    Quote from rambo_5

Činjenica je da Rusi nemaju niti 2% soft skills od Zapada pa kad počnu gubiti geopolitičku igru hvataju se tenkova što ostavi gorak okus za sve uključene i traje generacijama. Ameri puno bolje igraju marketing igru, oni su je i izmislili.

Ali bojim se da su ovo sve ipak zakuhali Amerikanci, Rusi su uletjeli naglavice u pripremljenu zamku kao što je i bilo za očekivati i sad će umirući Imperij dobiti svoj Rat koji tako dugo želi.

Imam isto mišljenje kao i vi.

• PVCM (Pevex)

• darac11
    • February 28, 2022 at 7:17 AM
    Quote from havi

Mislim da se nismo razumjeli 26% Fortenove vrijedi daleko vise od Pevexa. A vrijedit će i vise kad dodje prodaja na red.

Pevex ne bi pobudio ni 5% interesa kojeg bi pobudila Fortenova ili njezini dijelovi kad bi se nekim slucajem nasli u prodaji.

🤔Hm, hm, a ja bi rađe kupio Pevex nego Fortenovu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt