ispričavam se na neznanju na agram traderu; KODT jel je redovna,a KODT2 povlaštena?
Da
ispričavam se na neznanju na agram traderu; KODT jel je redovna,a KODT2 povlaštena?
Da
Ovaj tjedan +30kom ATPL, - 17kom ATPL, +5kom KODT2, +5kom KODT
Mislim da je Adris trenutno prilično fer vrednovan kad se u obzir uzmu svi pokazatelji, a to je book, zarade, (ne)transparentnost (tužba za milijardu u Agrokoru koju nigdje ne spominju), management - poglavito sposobnost upravljanja novcem i nagrađivanje menadžmenta dionicama koje kupuju na burzi, itd.
Ne bih rekao da je Adris precijenjen, ali ni podcijenjen. Vjerujem da će ove godine prihodi rasti, ali će rasti i rashodi zbog inflacije, dobit će vjerojatno biti nešto bolja nego lani.
I slažem se da je Adris super dionica za nekog tko hoće opći mir i dugo godina sjediti u dionici, jer se ovdje ništa loše neće dogoditi. Međutim ovdje nema ni brze zarade.
Ja volim mir, volim redovitu dividendu, i volim dugo "sjediti" u mirnim i stabilnim dionicama, tako da ja za Adris imam samo riječi hvale😁, ali uvijek može bolje😁
U proteklih mjesec dana (08.06.-07.07.2022.) Dražen Berkopić kupio 141 KODT i 75 KODT2. Ukupno je povećao vlastitu količinu dionica za malo više od 2%, što naizgled nije puno no radi se o približno pola milijuna kuna
Kupio sam i ja u proteklih mjesec dana 39 KODT-R-A čime sam povećao svoju količinu za oko 10% , a di sam ja od Berkopićevih godina.
![]()
![]()
![]()
Kupio sam i ja 20 kom i time povećao svoju količinu za oko 30%😄, i probat ću još par komada😁
Display MoreŠto je ovo na aplikaciji hrportfolio dionički fond Generali Nova Europa u 2022. napravio gubitak -60%. Malo manje je spušio dionički fond Intercapital Global Technology u 2022. gubitak -35%. Na trećem mjestu ove godine je ZB Euroaktiv gubitak samo -22%. Pa ti onda ulaži u hrvatske fondove.
Molio bih savjet od znalaca, gdje bi mogao uložiti da spušim neku lovu, da ne moram platiti toliki porez na kapitalnu dobit?
Imam par kandidata za spušiti lovu, što bi od ovoga dolje moglo najviše pasti? Ne bih baš da ode u stečaj, pa da mogu knjižiti gubitak još ove godine. Zanima me koja dionica ima najveću perspektivu, ali za pad.
1. ATPL
2. TPNG
3. DDJH
4. DLKV
5. ADPL
6. VART
7. VLEN
8. Obveznice RH
Od navedenih Za spušit lovu bi bile DDJH, DLKV i VART, ja ih nemam niti ih planiram imat
Display Morenije bitno koliko puta pogodiš već koliko si uložio tamo gdje si pogodio. nešto kao peny market. svugdje po soma dolarosa pa kako bog da. jedan pogodak na nuli si. dva eto i zarade. na zse je jako teško biti pametan jer su izvješća frizirana, imaju suport oif-a, mirovinaca koji svjesno gube lovu pa ti sad procijeni šta je istina. zakona i hanfe nigdje na vidiku.
Da to je fascinantno kako jednostavno OIF gube $$$.
Baš malo gledam HRPORTFOLIO... i obveznički fondovi u 2022. cca do -10%??
https://hrportfolio.hr/?t=obveznicki-fondovi
I sad gledam malo strukturu, to su uglavnom obveznice RH ili neke druge države, dakle obveznice gdje je sada praktično nikakva kamata na obveznice.... ali kako mogu napraviti -10 % ????????
Ajde dionički OIF pa prebacuju na svoje privatne račune, tramakaju, pa naprave i minus malo više, manje tko će to znat koliko je spržio na nekoj prodaji ispod cijene, a kontrole nema.. ali Obveznice? e to mi nije fakat jasno kako se uspije napravit toliki minus u 6 mjeseci ???
Ni meni nije bilo jasno ali jedini logični zaključak je da npr: ako kupe obveznicu po 100kn koja nosi godišnje 4kn kamata, kada su kamate pale onda je vrijednost obveznice porasla na cca120kn i tu su knjižili zaradu od 20kn +4 kn kamate, sada su kamate porasle pa im vrijednost obveznice je pala na cca110kn i sada knjiže gubitak od 10kn +4kn kamate, nadam se da sam dobro pojasnio.
I zato ne volim obveznice jer ti je zarada definirana unaprijed a potencijalni gubitak ti je skoro isti kao i na dionicama.
I ako može netko to još malo bolje pojasnit od mene.
https://www.poslovni.hr/hrvatska/sprem…thotelu-4343784
Dok je TUHO bio na 1400 kn a SLRS na 1200 kn, onaj NB se sprdavao sa TUHO - vidi gdje je sada TUHO a gdje SLRS
Ja sam naučio na teži način😢😢😢😢😢
- cijeli VLEN naživcirala me ova muljaža s dividendom.
+KODT
+KODT2
+ATPL
Ako se ne varam ovo je već treće ili četvrto guže*je manjinskih dioničara? Prvo su nam dali kiki-riki ponudu, pa su umjesto da izglasaju dividendu prije par godina nisu došli na skupštinu pa se skupština nije mogla održat, pa su kupili onaj dok od sebe i sada ovo.
Ja sam danas prodao svih svojih 5000kom, strašno me ljuti i živcira taj nepristojan stav većinskog prema manjinskim dioničarima, baš se osiječam full neugodno. Želim van puno sreće i da dobro na platite svoje živce. 😢😢😢😢😢😡😡😡😡😡😡😢😢😢😢😢😢
Nakon svega se pitam za što se sudi Gazdu, otkud novci za plaćanje različitih konzultanata kad je Agrokor bio pred stečajem sa 6 kn na računu
Meni nije jasno zašto se ne podigne optužnica za potpisana jamstva, jer su s tim potpisanim jamstvima počinili štetu dioničarima i time prekršili članak zakona (vi znate koji) i moglo bi ih se strpati u zatvor nakon 2 tjedna suđenja.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/44282
Novi poslovi - 85,9 milijuna EUR u narednih 9 godina sa Stellantisom
eto prilike za dugoročne, ne vidim baš da se otimaju sukladno hvalospjevima kakve se može pročitati, ali firmi sva sreća i uspjeh, trebati će im u ova čupava vremena
Mi dugoročni smo se već natovarili😉
+ 10 ATPL po 508 (odmah na otvaranju) i 10 kom po 487, stvarno ne znam zašto sam se žurio na otvaranju🤔
Ako ćemo gledat prosječni dividendni prinos na ZSE ovo danas u 9:30 mora odmah na 570.
Daj čekaj da ja kupim još 20kom po 490 (toliko imam para na brokerskom) pa onda možemo UP! 😉
Jučer - SLPF i +ATPL,
a danas - SPNV (postavio nalog na Hita-OTC-u po 850 i prošlo😯🤔)
Danas mi je sijela lova od SPNV i odmah sam je potrošio na 100 kom ADPL za dividendu 2024; 100 kom ZABA za dividendu 2023; 3 kom ERNT za ovogodišnju dividendu; i 10 kom ATPL zato što je volimo😁
Kod mene je neki sitni minus od 2% možda 3 %, za sada.
Netransparentna uprava je u svoja izvješća uvela i P/NAV i iznose vozarina.
Skupština je odgođena ne krivnjom uprave.
A ako je netko procijenio da mi je dry bulk dionica na P/NAV 0,4 preskupa, to nije problem uprave.
nisam ja to rekao, evo gledaj trgovanje, ako se u ponedjeljak sastaju, neki već danas znaju što će biti i guraju, mislim ne smeta mi, ali tako dd i uprava ne funkcionira u interesu svih dioničara
🤔🤔🤔Ako ćemo gledat današnje trgovanje onda "insajder" zna da nema dividende🤔🤔🤔🤔🤔
Svaka čast na SPNV.
Trebalo je to kupovati na cca 100.
A onda je trebalo imati strpljenja i čekati......
Pa kada je bio 100kn? Ja sam ga počeo sakupljati na 750 i u padu do 470 i napravio prosjek od 640.
ovaj kapitalni je fakat
....od kada su počeli prodavati krajem 2. mj, na adpl je do danas napravljeno prometa cca 55-60M kn a oni su od onda riješili jedva 50k dionica ili cca 5m kn...da su htjeli izaći, mogli su odavno izaći već osam puta i po boljoj vrijednosti ali mi sve više izgleda da njihovi motivi nisu prodati nego kao MM održavati vrijednost dionice ispod 100kn
...
Pridružit ćemo se zabavi i lagano sakupljati po ovim bagatelnim cijenama do prve objave dividende😉
Jučer - SLPF i +ATPL,