Vidim sa ATPL se u čet trgovalo po 363kn, što mislite, jel ovo dno ili će do 350kn ići????
A ja se bojim da će ići i ispod 350kn😢
Vidim sa ATPL se u čet trgovalo po 363kn, što mislite, jel ovo dno ili će do 350kn ići????
A ja se bojim da će ići i ispod 350kn😢
Display MoreČini mi se da Merkur nije nikakav novi kupac nego su ga ubacili u igru da OBI zagrize i da konkretnu ponudu odnosno da se približi očekivanoj cijeni. Previše je tu povezanost igrača oko Agrokora da bi bilo slučajno… HPS, Vujnovac itd
Merkur je prije koju godinu bio bankrotirao i onda su ga kao problematičnu imovinu uzeli fondovi. I nitko se nije baš iskazao oko cijene, trakavica je jako dugo trajala i imovina je kupljena jeftino.
Zato i sumnjam u do sada spominjane valuacije u medijima, svojevrsni dokaz mi je uvođenje novog igrača u priču, pa mi se otuda čini da prodaja ne ide u skladu s očekivanjima. Želim reci ne dvojim oko toga da nema kupaca za Pevex, al dvojim oko cijene i brzine prodaje.
Svojedobno je navodno i Pevex htio kupiti Merkur… (što ukazuje na njegovanje dobrih odnosa između ključnih igrača tih dviju kompanija), pa mi se priča o zainteresiranosti Merkura za Pevex čini prilično nategnuta.
https://m.vecernji.hr/amp/biznis/pev…-merkur-1122769
A još je čudnije da se “vijest” pojavljuje na nekom lokalnom portalu, a ne od mainstream medija pa je pitanje što je tu i uopće koliko vjerodostojno. Dionica ionako ne kotira nigdje i nitko nije nadležan niti odgovoran za objavljivanje bilo kakvih informacija, kao i dezinformacija.
Tužno, ali bi mogla biti istina.
400 miliona eura za njihov dio? Ili 400 miliona eura za cijelu firmu? Da znamo izračunati koliko je to po dionici😁
ma dajte se više pustite te rusije, oni su nebitni... ruski pogoni su u najbolja vremena generirali tek 20etak posto prihoda i ne baš neku dobit a sada su i revolarizirani iz dugoročne imovine grupe na neke simbolične vrijednosti...vidjeti ćemo na 4.q i 1.q ako i kako su odradili, ako su se ostvarile najave i naruđbe za autovaz onda super, bar nešto... ako nisu, nebitno, nikom ništa...ruski pogoni i tako nikad nisu nešto bitno utjecali na poslovanje adpl da bi zaslužili sada toliku pažnju i ne razumijem zašto to dio forumaša to konstantno forsira
Upravo to, nije bitan ruski dio bitan je ostali dio a koliko ja znam ostali dio posluje s dobitkom (barem za sada).
Hmm kolega Robbie, zanimljiv komentar. Ali, vrijednost kompanije (pretpostavljam da mislite burzovna) ne mora biti veca od likvidacijske. Drugo, ako se ovakvo politicko i ekonomsko ozracje "ne promijeni trenutno", vrijednost kompanije ce i dalje padati. Naravno pitanje je sto je realnije, da ce se ozracje trenutno promijeniti ili je realnije da ce jos ovako potrajati....
Jedan prijateljski savjet je da D. D. Ne procjenjujete prema likvidacijskoj vrijednosti jer mi smo na balkanu i nažalost poučeni teškim iskustvom znamo kako završavaju stečajevi kada ih vode našistečajniRođosuci😢😢😢😢😢
Puno priča ali malo je rekao
Makar ima nekog blagog optimizma.
Jel ima možda netko neke insajderske informacije, kakvo je stanje tamo? Sredinom prošle godine je u našim tvornicama bilo bogu za plakati...
Očekujem godinu sličnu 2022., bez dividende i samo preživljavanje do nekih boljih vremena. Ne vidim naznaka da će stvari puno na bolje, jer recesija neće dozvolit bitan rast prodaje novih automobila, a ne vjerujem ni da će rat u Rusiji brzo završiti, nema nikakvih naznaka za to.
Zanimljivo🤔, a ja očekujem rast prodaje automobila, rast prihoda, rast dobiti, dvije dividende i rast dionice od 100%😁!
E to vam se zove optimizam🤣🤣🤣🤣
😁Mam sam dobre volje kada ovo pročitam😁
da neće dividenda na Zabi
Ili squize😢! Ja se nadam da ste vi u pravu! 😁
da neće dividenda na Zabi
Ili squize😢! Ja se nadam da ste vi u pravu! 😁
Malo mi je prerano za dividendu
5 Eura predujam
Nisam već danas očekivao objavu, ali fakat su brzi👍😁
Display MorePa vi ste bolji od s&p500 koji je reper za svaki portfolio i u minusu je 20% ove godine.
Kako?
Pa vas bi svaka investiciono društvo uzelo za savjetnika.
Koliko tek zarađujete kad je s&p500 +30% ?
Najmanje 150% !!!
Ne znam čemu ovakav upis??? Više manje svi su prijavili oko 0-15% dobiti za ovu godinu...što je i realno, jer imalo se fore sve do 6 mjeseca da se pokrate dionice koje su bile na ATH, i to nakon što je vani počelo sve padat 6-8 mjeseci ranije.
Ja nisam kratio već sam prerano počeo dokupljivat ADPL (največu količinu sam kupio na 80kn), imao sam grešku sa ATPL (gubitak od 2500 eura, i neznam koji me vrag natjerao na to), prodao sam NEdividenduše (LKPC, SLRS, VLEN, SLPF) i pojačao sam poziciju dividenduša (ERNT, KODT2, RIVP, ARNT), i u 2023 godini opet očekujem da ću probiti ATH od dobivenih dividendi😁 (u 2022 godini sam dobio 6940 eura dividende😁)
Moj portfeljij je:
ADPL 10,84%
ADRS2 11,08%
ARNT 6,97%
ATGR 0,52%
AUHR 0,47%
BCIN 5,43%
ERNT 7,45%
HT 1,45%
JDGT 5,79%
JDOS 3,54%
KODT 2,93%
KODT2 8,33%
KOTR2 3,47%
MDKA 3,21%
PVCM 12,02%
RIVP 10,95%
ZABA 4,92%
Cash : 200 eura 🤣🤣🤣🤣
OTPISANE: TOZ, PLJK, SM84
Volio bi dokupit AUHR i ATGR, i kupit IKBA.
Meni ova (2022) godina je gubitak od 0,7%, a kada zbrojim dividendu onda mi je dobitak od 2,2%. S obzirom na situaciju nije ni tako loše.
ove sankcije to se ne dotikava adpl ? nevezano na to besplatni savjeti su najskuplji savjeti. drži se ti te taktike fatanja padajućih noževa i nećeš ni za leba imati. ali nemoj bar druge nagovarati.
stari moj, samo fundamenti, nikakvi noževi...prvo pravilo trgovine uopće "kupi jeftino - prodaj skupo" a ti si, koliko vidim zadnje vrijeme u nekoj bedari, samo politika i ništa ne valja, evo ja pr. vikend nekako bezveze završio u Ray klubu (i nisam bio najstarji) ...odmah sa ulaza je krenuo show u stilu "pa de si, stari nisam te vidio godinama", za 10ak min sam već bio u poziciji a nakon par jamesona sve mi se se vratilo kao da nikad nisam niti otišao, ostao do 5 ujutro...sve njesra nestalo, preporodio se, doslovce, tako da evo i tebi jedan"besplatan" a da li će na kraju biti skupo, to ovisi samo o tebi i targetu koji si postaviš
🤣🤣🤣🤣A ja bio preko puta u H2O-u! I sličan scenarij kao vaš! 🤣🤣🤣🤣
Sve preko 20000 je gešenk
Nogometašima nisam skinuo kapu ali vama hoću ako bude više
(nemam više papir)
🤔Hm, hm, znači vi mislite da nemožemo dobit više od P/E 7 ?
Meni je ispalio 30.300,ooEura po dionici. Ćist ok. 😁
Kolega darac11 moje iskrene čestitke ako imate dionice Pevexa , zaslužili ste nakon svih onih gubitaka i promašaja .👍
Hvala😁
Kolega darac11 moje iskrene čestitke ako imate dionice Pevexa , zaslužili ste nakon svih onih gubitaka i promašaja .👍
Pridružujem se čestitkama. Kolega darac mi je jedan od najsimpatičnijih forumaša. Možda je vrijeme i za nekretninu za sigurnu starost.
Hvala 😁, imam 2 dionice😁
Meni je ispalio 30.300,ooEura po dionici. Ćist ok. 😁
Imam. Što vas zanima ? Cijena ?
O potencijalnoj vrijednosti Pevexa se, naravno, kalkulira uz neslužbene procjene da je realna tržišna cijena oko 400 milijuna eura. Jedan od dioničara taj iznos postavlja i na pola milijarde eura.
Hvala. Lijepi iznos
Koliko to ispada po dionici ovako ugrubo?
godinama bio u slpf-u kupljenom dosta skupo, dionica ne mrda, ove godine izgubio živce i prodao na malo iznad 18, upisao brutalan gubitak
i naravno da je sad 24
još će ih par odletit čim ja prodam
možda sam bolje trebao spalit lovu na bitkonju
A kako je tek meni😢: ja isto prodao SLPF po 20,prodao SLRS po 600 (sada je 700), prodao SPNV po 850 (sada je 1000) i prodao PRFC po 10000(prošle godine), prodao CHAG po najnižoj mjesec dana prije dividende i šećer na kraju kupovao ATPL po 500i kusur😢😢😢😢😢
A zato i postoje porezne oaze da ekipa tamo ima sjediste firme, ili firme kceri preko koje se nabavljaju sirovine i slicno… a o prebivaliste u tim oazama..
E sada dali je dobro ili ne oporezovati komplet imovinu preko nekog iznosa?? Dalo bi se raspravljati.
Jedino ima smisla na globalnom nivou, ali to mi djeluje nemoguce.
Iako realno nebi imao nista protiv da imam stotine miliona ili milijarde pa da me oporezuju godisnje sa 1 %… preko tog iznosa. Realno koji *urac ce ti tolik9 za normalan zivot. Dok na drugoj strani imas toliko bijede, siromastva… cak mislim da je 1% malo. Onda bi mozda imao vise djece pa podijelio to na X osoba, ali ni to nije pametno jer ces imati djecu debile koji vec u startu nemaju potrebu za stvaranjem, ucenjem…
🤔🤔🤔Hm, hm! Nije problem u porezu niti u stopi poreza, nije problem što se porez uzima pod krinkom socijalne ravnopravnosti i pomoći potrebitima, već je problem što novac od poreza ne dolazi do potrebitih i socijalno ugroženih već završava u političarskim rođo đepovima!😢😢😢
Da i ja prijavim + 50 kom ARNT po 220kn
Kada se dogodi gubitak onda su si dioničari sami krivi; kada su nam zbog Korone zatvorili tvornice, hotele i radna mjesta onda su si dioničari opet sami krivi; kada nesposoban menađment uništi firmu ma da opet su si dioničari sami krivi; kada se zbog inflacije, recesije ili vanjskog napada dogodi gubitak onda (ne trebate pogodit) su si dioničari opet sami krivi.
Ali pazi sada : kada se pametnom organizacijom, sposobnim menađmentom, vrijednim radnicima, marljivim i predanim radom "dogodi" Dobit (kao slučajno je samo od sebe) onda SE LUPI EXSTRA POREZ.!😡😡😡😡😡😡
ovakve misli obično dolaze pri samom dnu cijene dionice...ovako je i mene prala TPNG na 37kn
Inače imam pola milje kuna u ARNT prosjeku 242 kn
Imate jos koju tuisticku dionicu osim arnt?
Da imam RIVP i ADRS (ako se ADRS računa pod turističke dionice)