Ova prodaja je obicni kukavicluk. Cak i sramotno, da nije smijesno.
Ja sam danas prodao sve svoje po najnižoj sa 100kn gubitka po dionici, i čekam je na 350kn.
Ova prodaja je obicni kukavicluk. Cak i sramotno, da nije smijesno.
Ja sam danas prodao sve svoje po najnižoj sa 100kn gubitka po dionici, i čekam je na 350kn.
Display MoreEuropa treba otvorit pregovore sa Rusijom krajem godine, odčepit plin i naftu a Ukrajinci što naprave naprave do onda. Nećemo ih čekat vječno. Šteta bi bilo da sve propadne, zbog nekih principa.
A Rusima vratiti milo za drago, u budućnosti.
Prešlo se preko okupacije Krima olako, pa ih to nije spriječilo da krenu dalje.
A za par godina treba sve ponoviti u slučaju Poljske, pa Baltičkih država?
Na drugoj strani globusa treba zanemariti principe u slučaju Tajvana?
Zanemareni principi bi doveli do toga da bi se našlo još mnogo država koje bi se "morale braniti" na tuđem međunarodno priznatom teritoriju.
Svaki nasilnik kojem se popušta, zanemare se principi, nastavlja s nasiljem, uvijek bilo i biti će.
Po toj logici je i Hrvatskoj 91 trebalo reći-što napravite do zime, napravili ste, okupirana područja se priključuju okupatoru.
Možda je 41 trebalo reći Rusima, Francuzima i ostalima-što napravite do zime, napravili ste, okupirana područja se priključuju okupatoru?
U tom slučaju ne bi bilo ratova ni kod nas ni u Ukrajini jer bi to sve bila Njemačka.
Principi su uvijek bitni, samo nisu svi sposobni držati ih se.
Bilo bi bolje da se zapad držao principa umjesto pohlepe i kada je počeo s ulaganjem u Kinu i druge nedemokratske države pa rekao investicije da ali pod uvjetom demokratizacije, ljudskih prava, prava radnika (ne kao u Kini gdje su radnici živjeli, dijelili krevet s radnikom iz druge smjene i radili unutar tvornice) nedozvoljavanja Kini krađe intelektualnog vlasništva (od banalnih fotkanja automobila na auto sajmovima i proizvodnji gotovo identičnih automobila...).
Demokracija, ljudska prava, prava radnika kakva su na zapadu.
Sada imamo nedemokratske države ekonomski jače nego ikada koje na zapad gledaju kao na slabog, pohlepnog i potkupljivog slabića, a nasilnici se s takvima uvijek ponašaju na isti način.
Takvi ne gledaju na stvari isključivo kroz novčanik.
Baš ste pogodili! Jednostavno se mora prihvatit demokracija i ljudska prava i sankcionirati nasilnike da bi ljudska rasa išla naprijed.
Ima li tko dionica Spin Valisa za prodati?
Ja sam ih prodao ne Hita otc-u po 850.danas prošlo po 925.
Prilikom svakog pogleda na brokerski imam 10000kn manje😢. Više mi se ni ne gleda.
Pa cuj, kad i nemas neku industriju, onda ni nemozes puno pasti 😅… kod nas je recesija vec 30 godina 😅
Nažalost to je točno! Mi iz recesije u recesiju i nikako na zelenu granu😢. Već sam i ja vječiti optimista polagano prešao u pesimiste. Pa već 26 godina trpim krizu. 😢
Pazi ti ludog svijeta u kojem živimo, radiš, stvaraš, obrazuješ se, završiš faks i onda te kreteni ala Dodik koji ima 3 razreda srednje škole od kojih je prvi razred ponavljao, završio tamo neki politički faks vjerovatno plativši pečat na diplomi prisilno mobilizira sa zakonom koji je tamo njih xy u saboru donjelo. Da braniš kao svoju državu tamo negdje u kraju u kojem nikad nisi bio niti te zanima uopće čije će to biti
.
Naravno da svi ti koji donose te odluke ili njihova djeca, familija neće biti ni blizu tih lokacija gdje će svi ti mobilizirani ginuti
Taman kada pomislim da mi imamo najgore političare na svijetu, vidim da ima i gorih (ovaj zakon u Rusiji o prisilnoj mobilizaciji), sada sam nekako sretan što sam u Hrvatskoj (makar Lex Agrokor nikad neću preboljeti 😢).
Display Morehttps://net.hr/danas/hrvatska…18-8ace710d6c38
Što mislite o ovome?
Ja smatram da se uprava("hrvatski" dio uprave) čak i u ovome trenutku ponaša krajnje nemarno jer se odbijaju očitivati javnosti koje su im namjere, skupne ili individualne.
Smatram da je to samo nastavak iste krajnje nepažnje koja je i dovela do kriminala ovakvih razmjera, koji graniči sa izdajom. Štoviše, ako je vjerovati kuloarima i tekstovima iz Nacionala, Niko Dalić je bio kuhan i pečen s tim Škugorom i to otvara dodatna pitanja i osnove sumnje na namjerno nanesenu štetu društvu. Čak i ako nije bilo Dalićeve namjere, svejedno vrijedi ona "Culpa lata dolo proxima".
Gdje su im revidirani izvještaji za 2021. godinu? Što se čeka na to toliko dugo?
Je li ih zvao itko iz policije/DORHa na obavijesne razgovore?
Smatram da ne samo da im ne bi trebale biti isplaćene otpremnine, nego bi ih trebalo tužiti na naknadu štete počinjene društvu zbog krajnje nepažnje.
Ovo je jako ozbiljna situacija, a oni meni djeluju kao da su jedino o čemu misle u ovome trenutku goleme otpremnine. Ja bih umirao od straha da sam s tako nečim povezan pa čak i da znam da sam potpuno nedužan. Jer znamo da ima i podvala i svačega... Nisu mi jasni ti ljudi, stvarno. Oni kao da su izgubili osjećaj za stvarnost.
I mene brine što se baš nikoga ne boje! 😢
Zanimljivo je čitati prve postove na ovoj temi, pisano u veljači, prije rata.
Brajakica pravi vizionar, može vidovitom Milanu davati instrukcije.
A neki drugi malo fulali.
Da i ja sam sada malo pogledao prve postove i Brajakica je baš pogodio a ni jedan Like nije dobio🤔
Pa zar nisu one tvornice u Rusiji prodane Rusima za 1 euro? I u izvješću za q2 otpisano 75 milijuna kuna zbog te transakcije?
Podosta zanimljiv članak.
QuoteViše poslovnih i političkih izvora Nacionalu je izjavilo kako hrvatska vlada namjerava zaustaviti najavljenu kupoprodaju 43 posto udjela koje ruski Sberbank drži u Fortenova grupi, a koje namjerava prodati mađarskoj Indotek grupi, u većinskom vlasništvu jednog od najbogatijih Mađara Daniela Jellineka
Meni je prestrašen članak! Pa mogli su mirovinski fondovi dokapitalizirati Agrokor 2017g uz puno manje štete,a ne da se "mulja" na ovakav način.
Display MoreImamo bombu neslužbeno. Hrvatska mora platiti Todoriću oko 30 milijardi kuna.
NESLUŽBENO: IVICA TODORIĆ DOBIO SPOR PROTIV HRVATSKE PRED ARBITRAŽNIM SUDOM U WASHINGTONU? ODŠTETA KOJA MU SE IMA ISPLATITI JE NESTVARNA
QuoteHrvatski glasnik neslužbeno doznaje iz izvora u SAD da je Ivica Todorić, razvlašteni vlasnik Agrokora dobio je spor protiv Vlade Republike Hrvatske u arbitražnom sporu koji je pokrenuo u Washingtonu, pred Međunarodnim centrom Svjetske banke za rješavanje investicijskih sporova (ICSID).
Ivica Todorić pokrenuo još u ožujku 2020 spor pred ICSID zbog kršenja bilateralnog ugovora o zaštiti ulaganja između Hrvatske i Nizozemske. Kako doznajemo cifra koja se spominje kao odšeta vrti se oko 4 milijarde dolara.
Odluka će biti priopćenja strankama u postupku na završnom ročištu u rujnu.
https://hrvatski-glasnik.com/2022/08/31/nes…i-je-nestvarna/
https://direktno.hr/domovina/neslu…stvarna-285944/
Čestitam svima koji su se usudili ići u privatne tužbe, ima da rasturimo ovu bagru korumpiranu koji su nam pokrali naše novce.
😢A šta s nama malima koji nisu tužili? I šta je s onim zaposlenicima koji nisu smjeli tužit? (NPR zaposlenik i dioničar LEDO-a sigurno nije podigao tužbu od straha da ne izgubi posao), šta s njima?
Display MoreKratak izvještaj sa skupštine
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Protuprijedlog nažalost nije prošao, nedostajalo je otprilike 12.000 dionica za.
Odnos je bio cca 311.000 protiv i skoro 299.000 za dividendu od 60,00 kuna.
Bilo je ukupno oko 610.000 dionica, razlika je bila jako jako mala.
Tako smo na kraju svi zajedno izglasali dividendu od 20,00 kuna.
Sve je proteklo stvarno u korektnoj atmosferi, vodila se kvalitetna diskusija o politici dividende i strategiji upravljanja.
Trenutno je naglasak vodstva na razduživanju i planiranim ulaganjima (capex-u), čime se fundamenti kompanije poboljšavaju.
Zbog ugovornih obveza prema kreditorima skloniji su konzervativnom pristupu koji uključuje više novaca na računu.
U dugom roku navedeno ima smisla, povećava se NAV i smanjuje omjer zaduženosti.
No isto tako svi su svjesni da tržište to zasad ne prepoznaje kroz cijenu dionice.
Ipak, poruka malih dioničara da se očekuje veća briga o njihovim ulaganjima, cijeni dionici i dividendi je prošla.
G. Bilbija se pokazao kao konstruktivan sugovornik koji ima razumijevanja za očekivanja malih dioničara, po prvi puta je spomenuta izvanredna dividenda, ukoliko naravno financijske mogućnosti i perspektiva za 2023. to dozvole. Vjerujem da će se o tome voditi računa u budućnosti.
Što se mene tiče, htio sam još jednom zahvaliti svima na podršci.
Potrudio sam se da se naša očekivanja čuju koliko je god bilo moguće.
Malo mi je žao što protuprijedlog nije prošao, ali to je život.
Nadam se da nitko ništa ne zamjera, znam da se dobar dio dioničara nadao većoj dividendi.
Dok god ima dobiti biti će dividende, samo neka se zarađuje.
A i cijena će valjda kad tad popratiti fundamente
Pa ovo je odlično! Samo 12000dionica je falilo, pa nisam očekivano tako malu razliku! Jako sam pozitivno iznenađen👍
Porez je legalni reket, i ja ga smatram neustavnim, i mislim da nebi trebao postojat ni ujednom obliku.
Isplaćena je dividenda danas
Display MoreAtlantic grupu. Kupila.
Sama pala, sama se ubila.
Kupila sam ga na gut i na graf, tj. grah
Najbolja igra. Klađenje, ali bez stvarnog rizika. Ja sam krajem prošlog mjeseca kupio malo HTa i sad ga gledam već danima cijena nikud. A rezultati čvrsti, share buyback količinski iznad očekivanja..
Gledam cijenu KODTa, kojeg eto nisam kupio i vidim da je katkad i dobra ona 'kud svi Turci..'
Trading je nešto što ja tek trebam savladati. Da sam dokupio i ERNTa u 1400icama, sad bi mi se lijepo vidjelo. Ali ne...uzmem ja lijepo HT..e sad ga imam..svoj dosadni, nesexy HT.
Ja sam onda baš imao sreću, jer u protekla 3 tjedna sam kupovao KODT od 2220 do 2020 i ERNT od 1550 do 1425😁 cca 20 kom KODT i cca 30 kom ERNT😁
Birajte iz ponude:
RIZICI:
- Dugotrajni rat u Ukrajini
- Gubitak imovine u Rusiji
- Gubitak prihoda iz ruskog djela poslovanja
- Trajnije smanjivanje prihoda
- Inflacija i nemogućnost prebacivanja viših troškova proizvodnje na kupce
- Nedostatak čipova
- Odgoda kupovine automobila kod građana zbog prihoda koji ne prate inflaciju
- Globalni povećani rizik geopolitičkih sukoba (SAD, Kina, EU, Tajvan, Bliski istok…)
- Sulude ideje o nekakvoj „denacifikaciji“ Balkana (porast regionalnih tenzija)
- Dokapitalizacija društva po modelu Dalekovoda i sl.
- Rušenje cijene dionice od nekog u top 10
- Nelikvidnost ZSE
- Muljanje uprave sa FI
- Pogoršanje pokazatelja likvidnosti i zaduženosti
- Negativni utjecaj tečajnih razlika na iskazanu dobit
- HDZ na vlasti ili dolazak nekog drugog na vlast….
![]()
PRILIKE
- Trgovanje na 0,44 BV
- Normalizacija dobavnih pravaca i smirivanje situacije sa čipovima
- Smirivanje sukoba u Ukrajini
- Nastavak proizvodnje u Rusiji ili zamjena tvornica za vlasnički udio Avtokomponenty
- Najavljeni otkup dionica od same tvrtke
- Ugovaranje novih poslova na tržištima osim ruskog
- Povjerenje u opstanak tvrtke AD Plastik i prevladavanje postojećih poteškoća
- Smirivanje inflatornih pritisaka (tako najavljuju naši vrli ekonomisti, to je ono „pitaj struku“)
- Promjena trenda odgode kupovine novih automobila kod građana
- Optimizam na tržištima kapitala
- Prestanak rasprodaje nekog iz Top 10
- Već dokazana sposobnost uprave da se uspješno nosi sa kriznim situacijama
- Činjenica da je AD Plastik rijetka tvrtka koje statutarno govori o postotku isplate dividende, ako tvrtka ostvari dobit
- Dosadašnja pozitivna politika isplata dividendi
- Poslovni benfiti zbog uvođenja eura
- Dragi Bog čuva djecu, žene, pijance, budale i investitore….
![]()
Sve može proći osim ovoga da "dragi Bog čuva investitore" 😂😂😂😂
Izolacija nije dobro činila nijednoj državi ali nafta sigurano neće nikad na 50 dolara, uvijek će bit (izazavan) neki - veći manji rat /incident /kriza, inflacija, Itd.
Zasto mislite na nece bit 50 pa bila je ispod 30 2020- bila je 35 2015 - bila je 54 2018 bila je ispod 50 2009 -kao sto je bila i iznad 140 2008.
i onda je samo pitanje sto uzimas za prosjek. dal zadnje 2 godine - 5 godina - desetljece ili stoljece.
samo hocu reci da je i 6 mjeseci dovoljno da nafta bude ispod 50 pa da rusija ima ogromne probleme.
Bila je nafta i u minusu jedno kratko vrijeme 2020godine za vrijeme korone.
Hmm ne razumijem... Pa zar se protiv inflacije ne bori dizanjem kamatnih stopa?? Pa zar nije bolje da se pocne od niskih kamatnih stopa nego od 5-6% kao u 70im??kad covjek cita nase portale rekao bi kraj svijeta (svako malo) iza ugla...Neki biseri kazu peci na drva se cekaju po godinu dana u Njemackoj... a eno na Amazonu narucis i dostave ti do kraja tjedna.... Balkanska posla!!
Tako je bilo i za one velike škrinje za zamrzavanje, godišnje su ih prodali 2 ili 3 komada a kada je došla korona onda su u par dana prodali sve kaj su imali na zalihi i normalno novinari digli paniku a dočan nije imao velike zalihe jer se te škrinje teško prodaju. I ako se sjećate pekača za kruhove isto slična priča.
Nije mi jasno kako neki ljudi po cijele dane sjede na forumu,zar nemaju pametnijeg posla od piskaranja.
Ako cijeli dan gledam tangice na plaži postanem prenapaljen🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Pa moram malo komentirat po forumu da smanjim napaljenost🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. U glavnom kada čitam komentare na forumu odmah se rastužim jer svaki drugi post najavljuje kraj svjetla 😢
Pa nemamo mi more nego oni koji imaju sreću da imaju apartmane uz more. A zapravo su u tako dobroj poziciji da tim sretnicima ništa gore navedeno ni ne treba. Mi ostali moramo raditi, obrazovati se, kemijati s brodarima, naftašima, zlatom, srebrom, rudarima i opterećivati se rade li ili ne rade fed i ecb svoj posao.
Većina njih će ionako propasti jer su bahati i pohlepni te nemaju pojma da žive od tih turista koje "deru" i uz to su nepristojni a bave se uslužnom djelatnošću , a turisti će se okrenuti resortima i inozemnim destinacijama gdje će dobiti nešto za svoj novac.
Taj niži i srednji stalež koji im puni loše apartmane lagano "izumire"...
Meni više liči da srednji stalež postaje bogati stalež i sve će manje ljetovati u prastarim sobicama od 70eur noć, i težiti hotelima od 200eur noć. 🤔