1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• darac11
    • January 13, 2026 at 3:38 PM

Šta se dešava ovdje? Tako jaki rast u dva dana? Zar je moguče da netko več zna izvješće? Mislim meni paše😁

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• darac11
    • January 9, 2026 at 7:56 PM
    Quote from Skribi

Jel moguce da nece biti divke ove godine?

Do sada su obično objavljivali dan ili dva nakon nove godine a u ponedjeljak je dvanaesti!

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• darac11
    • January 8, 2026 at 8:47 PM

Malo gledam na moje dionice i od kada im je EPS 5,66?

• Razotkrivamo portfelje

• darac11
    • January 8, 2026 at 8:51 AM
    Quote from lovaccroatia

1)Zb

2)Rivp

3)Monp

4)Ciak

5)Ckml

6)Ht

7)atgr

8)ZABA

9)span

10)adrs

11)kras

12)podr

13)auhr

14)Ernt

15)HPB

16)KOEI

- niti jedna pojedinačna dionica ne prelazi vise od 7,5% portfelja (samo je KOEI probio tu granicu)

-Svrha portfelja očuvanje vrijednosti imovine i stabilni pasivni prihodi od dividendi

E sada dragi kolege da cujem sto bi bilo plusevi a sto minusi moga portfelja?

Display More

Plusevi sve, a minusa nema.

• MDKA (Medika d.d.)

• darac11
    • December 31, 2025 at 2:09 PM

Dali moramo dobit ponudu po cijeni za koju je Pliva prodala? Ili po tromjesečnom prosjeku?

• Razotkrivamo portfelje

• darac11
    • December 31, 2025 at 12:53 PM

ADPL 8% , ADRS2 6% , ARNT 1% , AUHR 4% , BCIN 2% , ERNT 3% , HT 2% , IKBA 8% , JDGT 5% , JDOS 1% , KODT2 28% , KOTR2 12% , MDKA 2% , PVCM 5% , RIVP 5% , ZABA 4%.

Dali ovaj portfeljij u 2026 godini može donjeti prinos veči od 20 %?🤔 makar sam ja i sa 10% zadovoljan.😁

• Kolike prinose ostvarujemo

• darac11
    • December 31, 2025 at 12:40 PM

Prinos u 2025 Godini mi je okruglih 50%!! Što me malo plaši. U ovoj godini očekujem skromnih 10% !

• MDKA (Medika d.d.)

• darac11
    • December 29, 2025 at 2:48 PM

Komentar na na Aukotrovo stjecanje dionica je? Hoče li nas i tu naguzit ili čemo barem malo omastit brkove?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• darac11
    • October 29, 2025 at 9:09 PM
    Quote from safarick

Tko se prepire?...educiram ljude o prirodi biznisa, a što se dionice tiče uopće nemam problema. Neki još ne kuže što je ovo...

🤣🤣🤣🤣🤣kolega, to je bio sarkazam 🤣🤣🤣🤣🤣

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• darac11
    • October 28, 2025 at 8:37 PM

🤣🤣🤣🤣🤣🤣a kako volim kada se svađamo(prepiremo ) zbog ovakvih gluposti!👏👏👏👏👏🤣🤣🤣🤣

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • October 28, 2025 at 8:35 PM
    Quote from Likus

Evo odgovorio mi je ChatGPT :)

🔹 1. Struktura

• Matično društvo (AD Plastik d.d.) ima svoje vlastite poslovne rezultate: prihode, rashode, dobit prije i nakon poreza.
    • Grupa (AD Plastik Grupa) uključuje matično društvo + sva njegova ovisna (kćerinska) društva konsolidirana u financijske izvještaje.

🔹 2. Konsolidacija dobiti

Kada se radi konsolidirani izvještaj, prihodi i rashodi kćerinskih društava pribrajaju se onima matice, ali se eliminiraju svi međusobni odnosi (npr. prodaje unutar grupe).
    ➡️ Rezultat je konsolidirana dobit grupe, koja pokazuje ukupnu ekonomsku snagu cijelog koncerna.

🔹 3. Kako to utiče na dobit matice

Konsolidirana dobit ne ide direktno u bilancu matice.
    Umjesto toga, utjecaj je posredan:

• Matično društvo u svojim knjigama ima udjele u kćerinskim društvima (npr. dionice ili vlasničke udjele).
    • Ako kćerinska društva ostvare dobit, mogu isplatiti dividendu matici.
    • Ta isplaćena dividenda postaje prihod matičnog društva, čime povećava njegovu dobit.
    • Ako kćeri ne isplaćuju dividendu, njihova dobit ostaje “zarobljena” u njima i ne povećava dobit matice (iako povećava vrijednost udjela u bilanci).

🔹 4. Zaključak

Dakle:

• Dobit grupe pokazuje ukupnu profitabilnost svih povezanih društava.
    • Dobit matice (iz koje se isplaćuje dividenda dioničarima ADPL-R-A) zavisi od:
      • njezine vlastite operativne dobiti, i
      • eventualnih dividendi koje primi od svojih kćerinskih društava.

Konsolidirana dobit može biti veća od dobiti matice, ali to ne znači da matica ima raspoloživu novčanu dobit za isplatu dioničarima.

A jesu ga zakomplicirali

• AGROKOR

• darac11
    • October 25, 2025 at 6:08 PM

U petak navečer (24.10.2025) na poslovni.hr je izašla vijest: " ustavni sud: dioničari u preuzimanju moraju imati pristup sudu".

Nema veze sa Agrokorom, ali ne znam kako da tu objavu ovdje prebacim?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • October 25, 2025 at 6:05 PM

Na poslovnom.hr je u petak navečer u22:01 izašla vijest: " Ustavni sud: dioničari u preuzimanju moraju imati pristup sudu". Ne znam kako da taj članak zakačim ovdje, ili na temu Agrokor?

• darac11
    • October 22, 2025 at 10:36 AM

Kaj se dešava na trgovanju?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• darac11
    • October 21, 2025 at 3:36 PM
    Quote from art_invest

443 mil je za prvih 9 mjeseci

Tako mi već ima logike😅

• TOK (Tokić d.d.)

• darac11
    • October 13, 2025 at 10:46 AM
    Quote from TheMandarin

Preskačem, kao i Žito.

A razlog?

• darac11
    • October 8, 2025 at 8:59 PM
    Quote from Dado

BREAKING NEWS:

... gledam katastar/gruntovnicu i vidim da je po česticama koje su bile u vlasništvu KMT:

- k.č.br. 2493/1, MB 340065 k.o. STENJEVEC SJEVER - ZK uložak br. 247, k.o. STENJEVEC SJEVER – 11.478 m2

- k.č.br. 2680/10, MB 340065 k.o. STENJEVEC SJEVER - ZK uložak br. 120, k.o. STENJEVEC SJEVER – 13.447 m2

- a mislim da su bili suvlasnik i u čestici: k.č.br. 2680/34, MB 340065 k.o. STENJEVEC SJEVER

(a u naravi predstavljaju nekretnine na adresi Ulica Josipa Mokrovića 10, 10000, Zagreb koje su sjedište (uprave), proizvodni pogoni te skladišta KMT-a) prebačeno vlasništvo na KET.

Gornje nekretnine imaju ukupno cca. 15.000 m2 zemljišta.

Inače, poznato je da je KMT sa KODT-om kupio zemljište u Zaprešiću (k.č.br. 6061. k.o. ZAPREŠIĆ, 335762 - ZK uložak br. 11837, MB 335762 k.o. ZAPREŠIĆ – 175.381 m2) - Suvlasnički dio KMT-a: iznosi 65.000 m2 – znači preko 3 puta više nego što su imali do sad.

Znači, logično je zaključiti da kompletno poslovanje sele u Zaprešić (Poslovna zona Falečnjak) … da će koristiti prodane nekretnine/pogone do kada ne izgrade nove i ne presele se na novu lokaciju – vjerojatno je tako definirano ugovorom o kupoprodaji.

E sad je pitanje, po kojoj cijeni su prodali pogone u Stenjevcu povezanoj pravnoj osobi KET … ali pretpostavljam (nadam se) znatno skuplje od knjižne vrijednosti … pa će u RDiG-u biti prikazana dobit za (pozitivnu) razliku. Prednost je da će to biti izvor za financiranje investicije u Zaprešiću (pa neće trebati kredit, a neće morati biti ni škrti kod izglasavanja dividende … kao do sada 😊), a negativna da će na tu razliku trebat platiti 18% poreza na dobit.

Uglavnom … ogromne promjene i novosti … i pitam se onako salonski: „Nije li o tome trebalo informirati investicijsku javnost?“ … bez obzira na to što su „samo“ na Progress-u.

Uglavnom, meni se sve to u cjelini (osim ono o prethodnoj rečenici i plaćanju poreza u onoj ispred) čini jako pozitivno …. za realizaciju velikih planova treba velikog prostora ... novi pogon će u cijelosti prilagoditi potrebama i dodatno dići efikasnost 😊 ….

Pozdrav !!

Display More

Kapa do poda!👏👏👏👏👏👏👏 stvarno imate volje kada pratite takve detalje.

• darac11
    • October 4, 2025 at 2:30 PM

Komentirat ću samo sa 😮🤩🤩🤩🤩🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • August 8, 2025 at 4:02 PM
    Quote from split009

Palo je teško šišanje ovdje jer koliko vidim strani fondovi su počeli trejdati.

Misliš da su strani fondovi počeli kupovat? Ili prodavat?

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• darac11
    • August 2, 2025 at 8:37 AM

Ali dividenda je isplačena

1. Privacy Policy
  2. Kontakt