kad će mrdnuti ova dionica?
Na prvoj objavi dividende! Do tad stagniramo ili padamo🤷♂️
kad će mrdnuti ova dionica?
Na prvoj objavi dividende! Do tad stagniramo ili padamo🤷♂️
U onoj obavijesti na ZSE 31.03.2025 se navodi kako cjelokupna dobit ide u zadržanu dobit. Nisam vidio nikakav info uz dividendu.
Ad 3) Uprava i Nadzorni odbor predlažu Glavnoj skupštini donošenje slijedeće odluke: Cjelokupna neto dobit Društva u iznosu 15.254.767,08 EUR, rasporedit će se u zadržanu dobit.
Zato mi se uprava i nadzorni odbor NE sviđaju😡
Divka će biti isplaćena, ali cijena je 1000 eura po dionici. Mogli su i više isplatiti.
2. U skladu s odredbama članka 220. Zakona o trgovačkim društvima te odredbama članka 21. Statuta Društva, dobit iz točke 1. ove Odluke raspoređuje se u:
a) Isplatu dividende dioničarima Društva razmjerno broju dionica kojih su imatelji u ukupnom iznosu od 13.201.000,00 eura (trinaest milijuna dvjesto jedna tisuća eura i nula centi), što predstavlja iznos od 1.000,00 eura (tisuću eura i nula centi) po dionici, pri čemu u zadržanoj dobiti ostaje iznos dividende na vlastite dionice koje Društvo ima na dan stjecanja tražbine isplate
b) Zadržanu dobit u iznosu od 36.609.652,94 eura (trideset šest milijuna šesto devet tisuća šesto pedeset dva eura i devedeset četiri centa).
Zarada po dionici je 3700 eura!?
A tko je "napucao" cijenu? I zašto?😡
Ok ... mogao sam matica staviti pod navodnike ... ali KOEI je matica KMT-u, a KMT je "matica" TBEA Koncar Instrument trasformers-u (a zapravo je zajednički pothvat u kojem KMT ima 27%)
Vrlo zanimljivu teoriju imas.
Inače shvatio sam ja od prvog vagona što se roji u tvojoj glavi,
al te ispravljam da ne zbunjujes "protivnike"
Daj još jednom objasnite?
Previše pada ovaj dragulj od dionice...
Šuti i sakupljaj😁
Ono kupim malo po dobroj cijeni i eto ti nestrpljivih. Pa opet malo i evo ih opet.... Dokle ???
Uživaj dok traje🤣😁
Ja sam očekivao oko 65E. Mozemo na ti ? Vi ne bi jos ?
Zašto trošiti novce na porez na dividendu 12% ? Ima valjda i drugih načina za nagraditi dioničare (otkup vlastitih dionica ?! )
A šta vam smeta taj porez? Em je najmanji em je najbliže "pravednosti".
Malo sam pogledao svoje tablice i na onih prvih par dionica mi neto divdendni prinos iznosi 100٪😮🤪
Pa po "hvalospjevima" mojih frendova trejdera svi imaju debeli nos ili debelo lažu! Ja sam probao i poprilično izgubio.
Ja trejdere uopce ne shvacam ozbiljno kada pričaju o svojim pothvatima ....
Super. Hvala. Znači nisam jedini koji im ne vjeruje😁
kvartalno izvješće koje dolazi uskoro će odrediti novi tok cijene zabe.
vec vidim u izvjestaju - porast od naknada u odnosu na prethodno razdoblje prosle godine "+100"
Ja zadovoljan i sa + 10٪😁
od 65 eura na dalje
Ja zadovoljan sa sve više od 50😁
Prije par dana sam napisao da je ovo raj za trejdere.
Zaboravio si reci za trejdere koji imaju debeli nos.
Pa po "hvalospjevima" mojih frendova trejdera svi imaju debeli nos ili debelo lažu! Ja sam probao i poprilično izgubio.
Display Moremorate nešto shvatiti (a to ponavljaju na skoro svim podcastima/tvitovima/kanalima): kad je VIX ovako visoko, to je raj za trejdere a pakao za value investitore i držatelje long pozicija
VIX rijetko prelazi 30, čak mislim da je 19 granica iznad koje većina znalaca kaže da nemaš kaj tražiti u držanju pozicije dulje od par dana već uzmi prvi profit koji se ukaže i unovči to; također držanje preko noći u sljedeći trgovinski dan (ili preko vikenda) je čista kocka
VIX je 7.4. udario 60 i od tada se nije nešto pretjerano 'smirio', divlja amo-tamo sa svakim naslovom
ako nemate želudac za 'kupi dip, prodaj rip' onda bolje da pričekate da on padne bar ispod 20
ja za usporedbu s VIX-om ispod 19 trenutno ostvarujem jednake profite na trejdu sa samo 1/3 uobičajene poluge odn. uloga, slično bi bilo i s gubitcima da ih ne kontroliram na način što sam dodatno 'stegnuo' stop-loss pa me možda i izbaci iz nekog trejda koji bi kasnije postao profitabilan ali... bolje propušten priljev nego da mi račun presuši
jučer sam recimo od otvaranja bio u šortu, kasnije se prebacio na long (gledajući samo tri stvari: VIX, VOLD i ADD) i uspio zaraditi na njemu unatoč tome što je SPX bio debelo u crvenom
risk management, sizing, profit taking - sveto trojstvo ovih dana preko bare
Prije par dana sam napisao da je ovo raj za trejdere.
Trump je nekima omogućio dobru zaradu u kratkom vremenu. Svjesno ili ne?
A tip je tek na početku svog mandata, stoga tko zna što nas još očekuje?
I to me malo plaši.
Rast Crobexsa od 5% u jednom danu!😲 pa to nisam vidio nikad. Pad od 5% sam vidio ( pad od 10% u jednom danu sam vidio)ali rast ne.
Prihodovno da
Broj noćenja ne
Nekako se bojim da cemo biti i po pitanju prve stavke losiji ....
Probaj si rezervirat smještaj u udarnim gradovima kada se održavaju događanja ili festivali? Npr: Split za Ultru i Novalja za Sonus? Od slobodnog smještaja ni s🥲.Osim onih vila za 1000 eura noć njih imaš slobodnih koliko hočeš.😂
kolega moraju se njegovi nakrcati..
Imam osjećaj da ce "njegovih" biti sve manje
Nikome ne odgovaraju te carine osim njemu.
Ne razumijem turizam pa se unaprijed ispričavam. Ako bi u HR turizam rastao za nekoliko postotaka više u odnosu na prošlu godinu, što je možda moguće, zašto bi dionice uspješnih turističkih hotela trebale rasti još i više puta od toga? Ozbiljno pitam.
Ja ne vidim zbog cega bi turizam rastao?
Inozemna i tuzemna konkurencija je jaca a broj ljudi koji Ce ove godine putovati manji
To se priča početkom svake godine i onda opet srušimo ath.
Danas stvorene pozicije u Nvidiji, Google i TSM-u s većinom keša. Sad čekam....
Pomalo učim kako trgovat s Trumpom na vlasti
To je raj za trejdere i dey trejdere