Posts by Sinner99
-
-
HPB, trenutno na 0.4 booka, i 90 mil kuna rezervacija ide u dobit za 2q , isto slabo u fokusu. Neznam dali postoji mogucnost privatizacije, drzavi gadno fali novaca.
-
Vlen je dobar na ovim razinama za ulaz, 6-7 kn, dobro rade, i jos uvijek je cijena debelo ispod koje su kupovali talijani. Nije u fokusu ulagaca, ali firma se dobro vodi, i profitabilnog posla ima.
-
BDI +0.65% to 1,710 points
Panamax -2.9%
Capesize +1.8%
Handysize +1.2%
Supramax +1.3%
Freight futures am update
Capesize up ~4%
Panamax flat
U niti jednoj dionici nisam duze bio....
-
ja sam svoju lekciju naucio na LEDO-RA
-
A vidimo kako se situacija može različito tumačiti ovisno o potrebama ( valjda uprave ili većinskih dioničara):
Jedna priča bila je ovdje kad je trebalo uzimati zaposlenicima
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/prvi-…dnost/10234501/
A sasvim suprotna kad se treba obrazložiti isplata dividende.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Drzava je drugi po redu dionicar, i ako im fali para u proracunu, a fali, onda to razumijem, ali ovo vodi u zatvaranje proizvodnje. Proizvodnja bez odrzavanja ne funkcionira, na tome se ne stedi, valjda je to svima razumljivo.
-
Trebalo bi pitati one _upke u sindikatu INAŠ, kaj misle sad o ovom...
A što se tiče 'tajnog dogovora', ne bi bilo prvi put da novci izlaze vani i onda se vraćaju preko offshore firme i kupuje cigla i beton
zato skoro ni jedan ministar (barem ja ne mogu imenovati niti jednog ovaj tren) ne posjeduje dionice
Iskreno, vise puta sam ulazio i izlazio iz ove dionice, ali nakon ovih novih odluka, u 2020 godini, mislim da sam zadnji put izasao, ovo ne ide u dobrom smjeru
-
sindikat isto kao i da ne postoji, nisu nikad nista ni napravili
-
Ovo je bas nevjerojatna odluka, a nisu bili u stanju isplatiti hedan bijedni regres u iznosu od 1000kn, i ukinuli dodatak na placi od 400kn, ali nije ni to toliko zabrinjavajuce koliko je odluka da se smanje troskovi za odrzavanje rafinerije. I uz sve to , rafinerija radi na minimalnom kapacitetu mjesecima, a da ljeti radi na minimumu nije se desilo nikada.
-
Cesto sam u Porecu i Rovinju, ovo nije ni blizu prijasnjih sezona, mozda 30%, kampovi 50 60 %, tako da bi cijene turista nakon rezultata 2q mogle lagano dole.
-
Bit ce cekaonica izgleda, kao na OPTE
-
Da li je vec stigao ili stize?
Još ga nema
-
Znaci jedino ako idem u quote pa dodam smajlica, ili meni nes fali na ekranu, imam quote u donjem desnom kutu i share u gornjem i to je to
u donjem desnom kutu, trebali bi vidjeti ovih 5 znakova: trokut s uskličnikom, čekić, edit, " i
E sad ima, hvala
-
Možda je negdje i bilo ali nemogu naći, može li netko objasnit kako se ocjenjuju postovi?
kliknete na ovog smajlića i odaberete kojeg hoćete
Znaci jedino ako idem u quote pa dodam smajlica, ili meni nes fali na ekranu, imam quote u donjem desnom kutu i share u gornjem i to je to
-
Možda je negdje i bilo ali nemogu naći, može li netko objasnit kako se ocjenjuju postovi?
-
Kolega, ja sam napisala da je dionica nelikvidna. Ostaje cinjenica da ce ove godine ostvariti dobit. Osobno ju ne bih kupila po ovoj cijeni pogotovo jer je nelikvidna pa u nekom negativnom scenariju ne mozes izaci van.
VLEN bih rado imala u svom portfelju. Cekam je nize.
P.S. nemam PTKM, VLEN, imam TPNG
VLEN je isto nelikvidan.
PTKM također ali ima puno više trgovanja na njoj i mogućnosti K/P nego na lencu. Također je odradila 400% u praktički godinu dana, Bez obzira što će ovu godinu imati dobit preko 400 mil kn osobno je ne bih uzimao na ovim cijena.
A veći je rizik čekati niže VLEN nego kupiti na 7,00 kn po meni.
-
Činjenica je da su im navozi non stop puni, a od kad su talijani vlasnici češče se mogu vidjeti i trajekti i ro-ro brodovi talijanskih kompanija. Jedino sta cijena reagira kad najave dolazak amerikanaca, i onda opet se ohladi. A da će dolaziti i dalje na remonte uopće ne sumnjam.
-
Ja imam zeljenu kolicinu sa prosjekom 96, tako da necu plakat taman ako vlak krene i u krivom smjeru
-
Ide rast do 180, 230 ali mozda i pad do 79 pa ti vidi, nesto ce sigurno bit
-
Ima dobre fundamente , privatnog stranog vlasnika iz branše, kad tad ce i dividenda, treba ju samo malo pogurati i otpustit kočnicu.