Isti taj Bakic je na sva usta hvalio DDJH, DLKV, ARNT...sve su vidimo i gdje i sta su prosle. Jedino je sa RIVP imao pogodak
Posts by Sinner99
-
-
KODT2
ZABA
ATPL
ERNT
ADRS2
ADPL
HT
U iščekivanju velikog povratka ERNT i ADPL, vrijeme je

-
Dionica dosadna kao obveznica, ali stabilna isplata, ocekivao sam mrvicu vise

-
Svaka dionica na ex dividend padne za iznos dividende ili malo veći čak, jadno ali ajde, ali nakon prošle dividende je bila koja cijena? a koja je sad? I jesam li ja izgubio ili dobio šta je nisam prodao? Sad je cijena 12, jednu dividendu sam već dobio i uzet ču još jednu, cijena če past i iduče godine ide gotovo sigurno opet dividenda, stvarno stalno gubim novce na ovoj dionici.
-
Sa PBZom sve u redu ?
Meni na mobitelu ne radi
-
Jedno pitanje JOPPD obrazac za 2022 ispunjavamo u kunskim iznosima???
Da, onda konvertiras i platis u eurima.
-
KODT2 20%
ATPL 16%
ERNT 16%
ZABA 15%
HT 15%
ADPL 8%
HPB 5%
JDPL 5%
-
ZABA u minuti proslo 59000 kom uz rast cijene, ima li netko ideju od kud se stvorio taj interes?
-
Lagana pozitivna aktivnost na ZABA , unatoc negativnom trendu na trzistu, hoce li nas iznenadit sa kakvom vanrednom divkom

Bilo bi to lijepo
-
Ma meni sve ove firme koje ne isplacuju dividendu izgledaju da su mutna posla, ok su za zaradit na rastu i izaci kad si zadovoljan sa prinosom,u Vlen sam usao na 7 izasao mozda i prerano na 12 ali ja zadovoljan, mozda sam previse konzervativan kod ulaganja i nemam vremena sjedit uz ekran svaki dan, i vise volim svoje dividendne dionice i dugorocno ulaganje. Ovo sa dividendom na Vlen je i bilo ocekivano, mada je firma top.
-
Boze dragi kakva letargija na JDPL, neda mi se vise.
-
+ ATPL ajmo si pokvarit prosjek
-
imam jako niske prosjeke ulaza i zato ne mislim prodavat, ako bas krene nizbrdo skratit cu sve za 50%,
A zašto u ovom slučaju ne kratit pri vrhu ???

A da znam da je vrh bi kratio, vjerujem da moze jos up up, posebno ATPL,JDPL,HPB...ali ne stignem svakodnevno pratit pa nemogu ni igrat tu igru.
-
Aj da malo detaljnije elaboriram trenutnu situaciju svog portfelja…
Trenutno sam 90% u dionicama, vise zbog spleta (ne)sretnih okolnosti nego strateske odluke…
- Prinos u ovoj godini mi je oko 17% i imam dobru zalihu u slučaju pada tržišta
- Da sam u zadnje 2 godine ulazio u keš svaki put kad bi bila najavljena kataklizma sad bi najvjerojatnije imao barem 40% manji portfelj
- ATGR, ide dividenda, Q1 je bio odličan, cijena je pala oko 16% od vrha, očekujem odličnu sezonu i odličan Q3, jako vjerujem u menadžment, kretanje cijene u zadnjih mjesec dana je tipično za ovu dionicu i uskoro očekujem pojačan interes fondova i rast cijene…ne vidim razlog da ovo prodajem po ovim cijenama
- ATPL; iscekujem dividendu, vozarine stabilne na iznimno visokim razinama, 4 pnmx-a voze po varijabilnim vozarinama, otvara se Kina i kreće u nadoknađivanje zaostataka (nadam se), objavljuju se izvješća ino bulk brodara koja će dodatno gurat ino brodare…
- KODT; ide dividenda, po ugovorenim poslovnima u Q2 mozemo ocekivat daljnji brutalni rast prihoda i dobiti, potentan sektor, bolesno dobra dionica i firma
- RIVP&ADRS&ARNT; očekujem brutalnu sezonu (+divka ADRS), za mjesec dana kreće „brojanje“ turista i članci po novinama o brutalnoj sezoni…ne dam prije 15.07.
- ERNT, VLEN; ide divka, dobra izvješća za Q2 (nadam se)…
- SPAN; ide divka, razvalili Q1, ako Q2 bude preko 10 mil kn neto dobiti pričamo o IT kompaniji sa P/E oko ili ispod 10, rastom prihod od cca. 30% godisnje i dividendom…
- Imam disperziran portfelj u blue chip dionicama i u slučaju panike lako ga rasprodam (nema problema sa likvidnosti)
- Vani se lijepo sve korigiralo i vrijeme je za mini bull (imho)
- U svakom trenutku moguce je da se rat u UKR zaustavi
I sad, molim da mi netko da barem jedan razlog zašto bi trebao prodavat trenutni portfelj osim da se ocekuje KATA KLIZMA za koju nitko ne zna kad će i hoce li biti…
Imam slican portfelj u bluechip dionicama, uz izuzetak turista, imam jako niske prosjeke ulaza i zato ne mislim prodavat, ako bas krene nizbrdo skratit cu sve za 50%, a cash uvijek imam bar 20% za prilike i neprilike. Ali osim ako se rat ne proširi , ne vjerujem da cemo nesto puno ici dole, a to mogu izgurat.
-
Kad pogledam bid, moram priznati da nije od davnina ovako bio popunjen, neki bih rekli nabildan.
Ima ih da, ali neće da plate
.Još uvijek neki računaju da je precijenjeno valjda.
-
Uz ovakvo FI mi imamo zatrpan ask do 70 kn, trebali smo jos u ponedeljak bit na 75 kn.
Sad znam da nista neznam.
-
odmah ronimo za dividendu ... interesting
Uobicajena praksa na ZSE , ali bas zamorno vise.
-
I ja sam ju godinama imao, dobra firma, turizam, osiguranje,prehrana, dividenda. Izasao nedavno bas zbog sidrenja na ovim cijenama. I sumnjam da ce uskoro rasti na nekad slavne razine.
-
https://www.index.hr/auto/clanak/re…agazin_ostalo_d
"Svoj 68-postotni udio u Avtovazu prebacio je na ruski znanstveni institut, i to za simboličnu cijenu od jednog jedinog rublja.
Naravno, Renault se nije odrekao velikog kapitala, nego je postignut dogovor da zadrži pravo otkupa u sljedećih pet do šest godina, napomenuo je ruski ministar trgovine Denis Manturov, prema izvješćima ruske novinske agencije Interfax, dodavši i da će Renaultov udio u moskovskoj tvornici preuzeti gradska uprava."
Neznam koliko im je ovo pametno, ovo je kao da INA d.d. vratis nasoj drzavi na upravljanje na par godina, docekali bi te samo dugovi i firma u spremna za stečaj.
-
+ HT
+ ERNT
no brain invest