- Ovaj mjesec ako ne objave, nece ni biti vanredne.
Nemaju oni sta da cekaju sto se tice love!
- Sto se tice riba-r-a tj.erste imaju divku na cijenu iz 2010. ,odkada nisu na berzi, 2% ili manje.
- Ovaj mjesec ako ne objave, nece ni biti vanredne.
Nemaju oni sta da cekaju sto se tice love!
- Sto se tice riba-r-a tj.erste imaju divku na cijenu iz 2010. ,odkada nisu na berzi, 2% ili manje.
Iznenadjen sam udjelom milijunasa, ako je to istina.
7slo ima cca 5% i veči dividendni prinos,,, pogledajte na intercapitalovim stranicama nači čete detaljno koliki dividendni prinos ima svaka sastavnica etf a a i kako je napisao Jure ne plačate porez,,, pametnome dosta
a i kako piše Marin83 brzo če iduča godina i dividende ponovno odnosno rast udjela,,, ulaz je bio početkom godine 100 sada je skoro 150kn za mene apsolutno super plus diverzifikacija
Nikad 7slo nije isplatila dividendu.
- Zasto onda uopce isplacuju dividende ako imaju vise nacina da ih ne isplate malima i da njima vise ostane ??
I kakve su kazne?
Zbunjuje me to kako neki ulagači u dionice razmišljaju.
Nitko vam ne garantira dobit, kad ste uložili u dionice izložili ste se riziku, možda dobijete a možda izgubite. TK nije kladionica ali nosi rizike.
Kad gubite u nekoj dionici nemate pravo žaliti se na postupanje HNB ili države. Ovi nisu tu da štite interes ulagača, posao im je zaštita interesa građana.
Na temu, da ne ostanem off topic, imam i PBZ i ZABA, volio bih dobiti 100 kn od prvih i 8 kn od drugih ali ne vjerujem u to. Mogu talijani pronaći i druge načine da prihod iz podružnice prebace u maticu.
Koji je to drugi nacin?
A da je zakonski.
Display MoreRedovito daje ernt- r- a , pbz je delistirana ali ce dati ove godine, ja vjerujem 100kn.
Znam vani za Reit, firme specijalizirane za nekretnine i moraju bar 90% svoje opporezovane dobiti isplatiti dionicarima.
Plus je visoka dovidenda i kontrola nad njihovim poslovanjem a minu
s online trgovina i rast kamatnih stopa.
Kako bi PBZ mogao isplatiti 100 kn?
Možete li reći štogod više o tome zašto vjerujete u ovakvu dividendu PBZ?
- Na osnovu toga sto im je namjera bila da isplate 76kn za 2019. ali je HNB to blokirao.
Medjutim, ne moraju oni nista da isplate.
Moguć scenarij i u zabi
- Moguc. Samo ce da plate preko 60kn i vecina malih ce biti zadovoljni.
- 7 slo isplacuje dividendu???
ne vjerujem.
ovo je dezinformacija.
Redovito daje ernt- r- a , pbz je delistirana ali ce dati ove godine, ja vjerujem 100kn.
Znam vani za Reit, firme specijalizirane za nekretnine i moraju bar 90% svoje opporezovane dobiti isplatiti dionicarima.
Plus je visoka dovidenda i kontrola nad njihovim poslovanjem a minu
s online trgovina i rast kamatnih stopa.
- Cijena je ovolika zato sto su ocekivanja jos veca.
Zaba ima p/e 13. Ne znam dali je to povoljno za bankarske dionice???
- Za 2019 su htjeli isplatiti SVE u divku a sada ako budu opet htjeli SVE za 2 godine im dodje 7.14 kn brutto.
Recimo da daju 70% od toga. To je 5 kn brutto.
Display MoreJel ima tko pretplatu da kopira članak?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Iako slutim da je sve iz naslova više manje jasno
Kako bi to sad izgledalo u najoptimističnijem scenariju, NO najavi 30 dana prije skupštinu ajmo reć za 2.11. i onda još cca mj dana do datuma utvrđivanja popisa za isplatu dividende. Po meni, najoptimističnije negdje početkom ili sredinom 12. mj. a onda isplata još tjedan dva iza, u tom scenariju vjerojatno prije božića? Šta vi mislite?
Nisam nestrpljiv zbog love već bi htio to vidjeti što prije crno na bijelo da im nebi palo napamet neko delistiranje ili istiskivanje sad kad su puni para. Nije da crnjačim ali ono, ZSE, Hrvatska, pušeš i na hladno
Da se Vlasi ne dosjete!!
Ako su u PBZ po 834 kn delistirali a dionica bila skoro 1000 prije pandemije, a vrijedi barem 1300, onda ti je jasno.
Da. Fala @ zvjezdani.
Znam da nije tema ali racunam i na PBZ.
Imaju kesa 12 milijardi kuna.
Stari podatak je to.
Puni ko brod.
- Dali je zlato ili srebro lijek protiv inflacije??
- Ko daje najbolju otkupnu cijenu za zlato ?
- Dali je netko izracunao koliko su zaradili po dionici u 3 godine(2019., 2020.,2021.)
iliti koliko bi mogli MAX. da isplate pocetkom 2022. ?
Malo da mastamo.
- Za 2019. su trebali da isplate preko 4 kn netto, a sada im HNB preporuca oprez zbog kovida sto znaci da ne budu velikodusni.
Ipak za 2 godine se skupilo i ne more bit ispod 4 kn netto.
Tesko da more.
Kako cijena ista ,a skinut je moratorij i ocekuje se da pljusne??
Ako je ukinuo ECB kako nasi mogu da drze taj moratorij ?
Za 2 godine bi mogli da pljusnu.
Zabari ce izvuc lovu . Moja procjena je 5-8 kn netto.
Display MoreSad vidim nije objavljeno:
ECB decides not to extend dividend recommendation beyond September 2021
“Instead, supervisors will assess the capital and distribution plans of each bank as part of the regular supervisory process.”
Da, ovo se zna već par dana. Objava je od 23. 7.
Sada je već i osjetno dizanje na ZABI sa 58 na 61 na pristojnim prometima.Dakle, možemo očekivati lijepu dividendu?
Za 2019 i 2020.
Tko je skupljao u tišini proteklih mjeseci, izgleda, dobro je napravio.
Ne želim se hvaliti, ali
hnb nije ecb.