4 kn netto, jer za 2019. i 2020. ide u zadržani dobit.
Sve iz 2021. ide dioničarima.
Moja konačna procjena
4 kn netto, jer za 2019. i 2020. ide u zadržani dobit.
Sve iz 2021. ide dioničarima.
Moja konačna procjena
Display MorePročitah ovaj intervju.
Bljue mi se na ovaj korporativni standardni jezik koji vrvi poltronstvom, očekivanim odgovorima nezamjeranja i očitim besmislicama.
Čovjek je donedavno radio u zemlji kojoj na kraj pameti nije uvođenje eura (Mađarskoj), a sada ovdje priča o velikim koristima od eura za državu.
Napraviti će sve da bi se pružilo "najbolje korisničko iskustvo". Što, ovu je frazu naučio napamet sa govorne snimke kada telefonom nazoveš banku?
On vjeruje u kratkotrajni značaj inflacije, osim što se dio ekonomista i uprava ECB-a sve manje s njime slaže.
Ono, jedan od mnogih ljiga na korporativnoj sceni bez grama inovativnosti.
Jedina donekle relevantna rečenica iz intervjua je ova:
"Planiran je i povrat vrijednosti našim dioničarima u ukupnom iznosu većem od 16 milijardi eura, u trogodišnjem razdoblju, kroz dividendu i reotkup dionica."
Pritom i ova rečenica zapravo ne znači mnogo jer ne govori koji dio te love misle dati kroz dividendu, a koliko milse ulupati u reotkup dionica.
Može li netko procijeniti (ili izračinati) - ako na razini grupe misle investitorima vratiti 16 milijardi eura, koliko od toga, po prilici, odpada na ZABU?
- Reotkup je idealan način da se preko noći digne cijena dionica.
Mi smo u win- win situaciji prema gore izgovorenim.
Opet. Da su htjeli isplatiti za 2020. i 2019. dali bi u decembru 2021.
Nisu htjeli.
Sada mogu da daju max. za 2021. 4,5 kn brutto ako svu netto dobit budu isplaćivali.
Inflacija je neviđena neka bude 10 ali nakon poreza i prireza. Dobro njima dobro nama.
Zato odi u JPY i ne brini za inflaciju.
Našli nekog suca koji je odredio cijenu od 830 kn.
Zašto bi bila divka u 4 mjesecu ako nije bila u 12 om mjesecu?
Hvala za odgovor.
Zašto nisu dali u decembru, a za 2 mjeseca če da daju??
Ja ne kužim!
Molim pogledati prospekt izdanja:
https://zse.hr/hr/papir/310?isin=HRICAMFCR102&tab=stock_info
I pročitati točku: 2.21. Naknade i troškovi upravljanja Pod-fondovima na 36. str. Prospekta
Hvala ti za ovo. Nisam znao da je 0.8% plus još neki porezi.
Inače su etfovi do max. 0.55% ali naši samo deru.
Optimtrader, iskustva, i dali se moze prebaciti dionice na drugog brokera u HR kupljene preko Optimtrader ??
Hvala.
ERNT. Posla i keša ko u priči
A treci kvartal los....kako to?
možeš pogledati na moje dionice visinu dividendi,, u mom portfelju su isključivo dividendne dionice već 7 godina,,, godišnji prosjek dividendi portfelja je cca 5 %,,, u portfelju imam mdka, jdgt, adpl, kodt, kodt2, ,,, preko 7slo sam uzeo dividende iz dežele, sretno
7slo ne isplacuje divku.
38.39 NETTO ILITI 4.6% OD CIJENE OTKUPA.
Nije losa.
Tako je i vani, samo što se brže nađe novi broker koji će održavati likvidnost, još jedan ekskluzivna info, čim u RH EURO postane valuta plaćanja otvorit će se mogućnost direktnog ulaganja na LJSE bez obveze otvaranja skrbničkog računa.
- Navodno ni sada zaba brokeri nemaju skrbnicki racun!!
Hvala. Zanimljivo.
Jel tako i vani ?
Porez se placa kao i na dionice. Ali fond ne placa porez na dividende jer ih reinvestira.
- Tako je. A to je zato jer se radi o akumulirajucem ETFu, a ne dividendnom.
Na proljece 6 kn.
Tako je od pocetka fonda i tako ce i biti, ETF na taj nacin funkcionira koliko sam ja shvatio. Index SBITOP da sutra padne ili poraste za 1% tolika ce i biti cijena aska i bida ETF-a. Nitko ne pumpa nego market maker jednostavno prati index
Kome ces ih prodati kada ovi sto sami sebi nude dignu sidro ?
Dao sam link gore pa vidi.
Odim njih nemas nikoga.
Cijena ETF ovisi o cijeni sastavnica. Osnivač ETF tj. Intercapital se obvezao imati na bidu i asku po 2.ooo dionica tako da se uvijek može kupiti ili prodati ETF.
- Jel to znaci da oni pumpaju cijenu?
Ostalih ponuda nema osim njih.
I tako je danima , mozda mjesecima.
Jel moze netko da objasni ovu trgovinu sa 7SLO??
Pogledajte ponudu i potraznju kako to izgleda ovde i tako je vec danima ako ne mjesecima!!
7SLO : InterCapital SBI TOP UCITS ETF
Fondovi dizu cijenu ?? I sta kad oni odu?
Hoce li biti potraznje za ovim ETFom ?
7SLO da li je ovo papir sa najvećim potencijalom visine dividende u 2022. godini i to bez poreza. Sve kompanije sastavnice super poslovala u 2021.
Krema slovenacke privrede.
Dali moraju prvo ici na delist pa sqeez out ili ne ?
Hvala.
Većinski treba imat 95% i ide direktno istiskivanje. I šta sada? Hoćemo bar idućih mjesec dana imat špekulacije oko toga? Ko vam je to stavio u uho?
Hvala.
Znam za 95% , samo me je redosljed zanimao jer jer istiskivanje gore od delista.
Navodno je niza cijena za istiskivanje, a kod delista je prosjek zadnja 3 mjesrca.
Zapitaj se zasto nisu dali bar 2 kn divke?
A mogli su.
Dali moraju prvo ici na delist pa sqeez out ili ne ?
Hvala.