Optimtrader, iskustva, i dali se moze prebaciti dionice na drugog brokera u HR kupljene preko Optimtrader ??
Hvala.
Optimtrader, iskustva, i dali se moze prebaciti dionice na drugog brokera u HR kupljene preko Optimtrader ??
Hvala.
ERNT. Posla i keša ko u priči
A treci kvartal los....kako to?
možeš pogledati na moje dionice visinu dividendi,, u mom portfelju su isključivo dividendne dionice već 7 godina,,, godišnji prosjek dividendi portfelja je cca 5 %,,, u portfelju imam mdka, jdgt, adpl, kodt, kodt2, ,,, preko 7slo sam uzeo dividende iz dežele, sretno
7slo ne isplacuje divku.
38.39 NETTO ILITI 4.6% OD CIJENE OTKUPA.
Nije losa.
Tako je i vani, samo što se brže nađe novi broker koji će održavati likvidnost, još jedan ekskluzivna info, čim u RH EURO postane valuta plaćanja otvorit će se mogućnost direktnog ulaganja na LJSE bez obveze otvaranja skrbničkog računa.
- Navodno ni sada zaba brokeri nemaju skrbnicki racun!!
Hvala. Zanimljivo.
Jel tako i vani ?
Porez se placa kao i na dionice. Ali fond ne placa porez na dividende jer ih reinvestira.
- Tako je. A to je zato jer se radi o akumulirajucem ETFu, a ne dividendnom.
Na proljece 6 kn.
Tako je od pocetka fonda i tako ce i biti, ETF na taj nacin funkcionira koliko sam ja shvatio. Index SBITOP da sutra padne ili poraste za 1% tolika ce i biti cijena aska i bida ETF-a. Nitko ne pumpa nego market maker jednostavno prati index
Kome ces ih prodati kada ovi sto sami sebi nude dignu sidro ?
Dao sam link gore pa vidi.
Odim njih nemas nikoga.
Cijena ETF ovisi o cijeni sastavnica. Osnivač ETF tj. Intercapital se obvezao imati na bidu i asku po 2.ooo dionica tako da se uvijek može kupiti ili prodati ETF.
- Jel to znaci da oni pumpaju cijenu?
Ostalih ponuda nema osim njih.
I tako je danima , mozda mjesecima.
Jel moze netko da objasni ovu trgovinu sa 7SLO??
Pogledajte ponudu i potraznju kako to izgleda ovde i tako je vec danima ako ne mjesecima!!
7SLO : InterCapital SBI TOP UCITS ETF
Fondovi dizu cijenu ?? I sta kad oni odu?
Hoce li biti potraznje za ovim ETFom ?
7SLO da li je ovo papir sa najvećim potencijalom visine dividende u 2022. godini i to bez poreza. Sve kompanije sastavnice super poslovala u 2021.
Krema slovenacke privrede.
Dali moraju prvo ici na delist pa sqeez out ili ne ?
Hvala.
Većinski treba imat 95% i ide direktno istiskivanje. I šta sada? Hoćemo bar idućih mjesec dana imat špekulacije oko toga? Ko vam je to stavio u uho?
Hvala.
Znam za 95% , samo me je redosljed zanimao jer jer istiskivanje gore od delista.
Navodno je niza cijena za istiskivanje, a kod delista je prosjek zadnja 3 mjesrca.
Zapitaj se zasto nisu dali bar 2 kn divke?
A mogli su.
Dali moraju prvo ici na delist pa sqeez out ili ne ?
Hvala.
hpb definitivno. hvala.
Ovo je potencijalni manevar insidera. Kupili dionice ranije. Onda prodali na vrhuncu kad su svi cekali odluku o dividendi (nakon ukidanja HNB). I onda ostavili da razocarani kupci prodaju preko 10% jeftinije i sada opet dokup (naravno vece kolicine) s namjerom da se dopuni dnevni red u zadnji cas. Na taj nacin zapravo dobiju 2x dividendu.
Naravno nemam nikakav dokaz za to samo glasno razmisljam jer mi nema nikakve logike ovaj ponovni rast ako se nesto iza brda ne valja.
Kakav manevar insajdera?
Display MoreZaba iskešira
Cuvaj tu dionicu jer najvaznija stavka su prihod i dobit.
A oni prave milijarde.
Najveca banka u HR. Banke su stupovi kapitalizma.
Zadnje padaju kada je kriza i prve se dizu kad je oporavak od krize.
Osim ako nemas nesto jos bolje tj. nesto sto vrijedi mnogo vise od cijene na berzi.
Uf, koliko izjava bez čvrsćih argumenata i dokaza.
Po čemu je to Zaba bolja od ostalih banaka, lokalno i šire da bi baš vezao dugoročno kapital uz nju?
Ako ćemo o dividendi onda je bolje ulagati u slovenski NLB, ako ćemo o potencijalu rasta, onda je mnogo veći prostor za rast cijene ispred HPB, ako ćemo po efikasnosti onda je tu Komercni i slične srednjoeuropske banke.
Zaba jest dobra, al njezinu "dobrotu" treba gledati u kontekstu cijene njezine dionice koja nije niska. Očito ta cijena nosi i neka očekivanja, koja se u ovom trenutku nisu ispunila, pa se cijena dionice iskorigirala.
- Kako to da ima bvps veci od cijene??
Kako to da ima bvps veci od cijene ?
Cuvaj tu dionicu jer najvaznija stavka su prihod i dobit.
A oni prave milijarde.
Najveca banka u HR. Banke su stupovi kapitalizma.
Zadnje padaju kada je kriza i prve se dizu kad je oporavak od krize.
Osim ako nemas nesto jos bolje tj. nesto sto vrijedi mnogo vise od cijene na berzi.
Gorane pisali ste da bude delista,to onda 100kn kod delista mislite?
Pa smrdi mi na taj scenario kao kod pbz.
Kopija pbz-a.
Jeli pbz dao divku prije delista?
Nije.
Sada ni Zaba neda.
Zasto ?
Kod delista se uzima prosjek 3 mjeseca i zato ne moze da bude 100 kn.
Dionicom se obicno trguje na berzi nekoliko puta vecom od bvps.
Ako je cijena 9 ili 10 x veca od bvps ,dionica je precjenjena ,a ako je 2 ili 3 podcjenjena.
Po ovome bi bilo da je Zaba debelo podcjenjena.
Imaju i drugi faktori.
Zna li netko bvps ?
kapital poduzeća/broj svih izlistanih dionica: 66,06879476
Hvala.
Knjigovodstvena vrijednost veca od trzisne cijene??
Znaci da investitori ne vjeruju da je zabina cijena veca od vrijednosti u knjigama. Da nije profitabilna dovoljno pa je ne cijene dovoljno na trzistu.
Kako to?? A oni prave milijarde godisnje.
Pa ovo vrijedi najmanje 100 kn.
Gdje ja kvaka ?
Zna li netko bvps ?
Da bi rasprodao , moras znati sta dalje.
Inflacija gricka kao mis sir. Pomalo.
Za vani nisam toliko upucen u sto .....
Recimo da znam par dionica u regiji koje daju 8- 13% redovito divku i to traje niz godina....
Ali nije regija Njemacka.
Kog zanima neka pita.