Cijena raste zbog očekivane dividende koja bi mogla da bude 10% prinos.
Očekivanje diže cijenu, ali i poslovni rezultat banke.
Cijena raste zbog očekivane dividende koja bi mogla da bude 10% prinos.
Očekivanje diže cijenu, ali i poslovni rezultat banke.
- Biće 1-3 EUR jer su puni ko brod, vrlo likvidni, udio loših plasmana manji nego prije, a matica puna ko podmornica....
Ima da istresu ove godine pogotovo zbog nepovoljne geopolitičke situacije u evropi.
Moje predviđanje.
Hočete dat po 53,6 ?
Hoće li biti trgovine na burzi nakon preuzimanja ?
Ili na OTC Hita samo ??
Šta s ovime ?
Čuvati, prodati ????
Koliko mogu total isplatiti ako se uzme zadržana dobit??
SVE.
Poenta je da socijalizam nije valjalo zbog uravnilovke, a ne valja ni ovo zbog razloga koje si naveo.
Zato idemo u nove ratove, i nakon njih će nešto novo da ispliva na površinu i vidjeti ćemo koliko će da traje.
Dividend kings dionice.
Zasto bi bio squeeze out?
Nekad se covjek zapita cemu ovakvu drustveno uređenje, tj. kapitalizam… kad ti ide dobro i slijede dobre godine pred tobom onda par onih glavnih odluci povuci neku kompaniju sa TK. A kad vide da je sranj…e onda idemo na IPO 😒 da to lose podjelimo sa svima 🙃.
Bas je potreban neke reset posteni, da se ili promjeni razmisljanje komplet drustva, ili da se zakonski ogranici i onemoguci silno bogacenje naustrb ostalih u zajednici. Da se postavi neka gornja granica koju pojedinac moze posjedovati u svom vlasnistvu. Ali to je nemoguce ..Zato jer je kapitalizam najbolje od uređenja što imamo. Nije idealno. Ovo na kraju što spominješ, pa to ti je komunizam: partija određuje što je dobro za kolektiv dok se pojedinca zatire. Sjeti se Jack Ma i kako je postao prevelik kao pojedinac pa ga je partija vratila u neke okvire.
Tek smo izašli iz toga, ne bih natrag, hvala ne!
A u ovome ne zatiru pojedinca ??
Hoće li to uticati na cijenu ZABE ili je već uključeno u cijenu ??
Trezorci daju 3,75% ,s ZABA bar duplo više !!!
Bez oročenja i mjesečna isplata i imaju moj novac.
Inače Revolut koji svaki Božiji dan isplaćuje avista.
- Jel more bolje od ovoga ?
Ako more , ne znam kako.
Divka obilata plus rast cijene.
Očekivanja visoka za cijelu ovu godinu što će držati cijenu da ne potone.
Zaba je preskupa. Sličnu dividendu daje Nova Ljubljanska u Sloveniji (čak i vecu) i konstantno a ona je na 0,65 Book, a Zaba na 1,79. Suludo.
Stvar je jednostavna,kupi NLB i super za tebe.Čekaš da dođe na 1,79 book-a i prodaš.
Naravno.
Ne određuje cijenu p/B odnos već očekivanja investitora.,a ona su povezana sa poslovanjem.
Zaba je preskupa. Sličnu dividendu daje Nova Ljubljanska u Sloveniji (čak i vecu) i konstantno a ona je na 0,65 Book, a Zaba na 1,79. Suludo.
Rezultati poslovanja NLB ?
- Sve nas je matorac zajebao.
Sad bi bila na 13.
-------Grupa Zagrebačke banke ostvarila je 250 milijuna eura dobiti nakon oporezivanja u prvom polugodištu
2023. godine. Dobit je za 112 milijuna eura (+81,2%) veća u odnosu na prvo polugodište 2022. godine.
Ako tako nastave, dobit je cca 500 milijuna eura
320 milijun dionica, koliko je to ?
1,5 eura po dionici
Na asku je na 12 eura bilo 386 344 dionice
Do sada je protrgovano preko 60 tisuća dionica
Al' stvarno, zar se ta respektabilna količina nije mogla prodati u brokerskom uredu, mimo redovitog trgovanja ???
Valjda nije, a svi mi smo suckeri
Gdje piše tolika količina ?
Nešto mi je ovo sumnjivo sa Lukinovićem. Pa šta se ne pomakne sad bar 10 centi gore? Zašto drži kotu od 12 koja je danas, bar kako je krenulo, neobranjiva...
Nisam inače sklon ovakvim stavovima ali ovo je danas baš neobično...
Da. Neobično. A išlo bi mu i po 12,50.
Izvješće je super samo ovaj na prodaji ima tonu dionica ,kad on se makne onda je to raketa
Zato će to i pokupovati i onda kreće na €20.
Odlično da ne može bolje.