Pitao sam već...nisam dobio ozbiljan odgovor. Koji datum se sad čeka?
Datum objave prodaje.
Pitao sam već...nisam dobio ozbiljan odgovor. Koji datum se sad čeka?
Datum objave prodaje.
Odobren paket pomoci tvrtkama koje vise od 20% prihoda ostvaruju na inozemnom trzistu.Pomoc se odnosi na povoljno kreditiranje sto bi znacilo da AP moze zamijeniti stare kredite sa povoljnijima.
ATPL bi preko HBOR-a mogla refinancirati dio skupih kredita i zamijeniti ih sa ovim povoljnijima:
"Prvim programom HBOR-a, koji je Europska komisija odobrila prije nekoliko dana, za likvidnost izvoznika kroz police osiguranja omogućen je ukupni kreditni potencijal na razini od cca 790 milijuna eura, odnosno 6 milijardi kuna."
Tesko. Ti krediti nisu namijenjeni refinanciranju postojećih obveza nego pomoći izvoznicima koji zapadnu ili da ne zapadnu u likvidnosne probleme.
Pa da ali indeks ne replicira ni BDI. Trebalo bi becktestriati povijesne podatke i utvrditi koreliranost tog indeksa s BDI-em. Tu se iznosi neka tvrdnja o visokoj koreliranosti, al sve se to da provjeriti. Uz raspoložive podatke.
To je za ETF jako malen volumen. Cca 83 tisuća komada dnevno.
Ja sam se vise referirao na nastavljajući downtrend koji još uvijek ne sugerira dugorocan oporavak. Ovaj omanji rast posljednjih dana je jos uvijek infleksija u primarnom padajućem trendu. Možda je dno blizu, a možda i nije. Vidjet ćemo.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/vladi…ovine/10184488/
Hrvatska ima takav problem s turizmom, pa čak da ljudi žele doći u vašu zemlju, ne mogu jer je posuda zabrana kretanja. Prema tome, ovogodišnja sezona je propala, a na Vladi je odluka hoće li spašavati ovaj sektor ili ga prepustiti sudbini. No, u tom slučaju iduće godine imat ćete niz hotela u stečajnom postupku.
Moja je pretpostavka da želite spasiti turizam jer ako je propala ova godina, iduća neće.
Pa sto ako bude niz hotela ili hotelskih kuća u stečajnom postupku?
Netko drugi će preuzeti te hotele i nastaviti poslovanje. Biznis u turizmu, kao i u svemu ostalome, kao i ulaganje na burzi u turisticke i sve ostale kompanije, nosi svoje rizike. I ti rizici kad se materijaliziraju rade štete. Svi rizici se ne mogu izbjeći i zato firme propadaju. Možemo mi lamentirati sto bi bilo kad bi bilo, al sve firme, svi ljudi i svi zaposleni, neće se moći spasiti. Bit će štete. Poanta je da se šteta minimizira i kontrolira jer svima se ne može pomoći.
Uvijek je bolje dobro kupiti. Ako kupujes dobru stvar. Ako kupujes glupost onda se ne baviš investiranjem nego religijom i jačanjem vjere.
Taj ETF ima izuzetno malu likvidnost, a i trend je bio jasan posljednjih mjeseci.
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=BDRY
Jučer su bulkeri uglavnom posustali u odnosu n dan ranije.
Sve to stoji. Al ovo je već postalo uobičajeno i događa se samo na OPTE. Obzirom da je OPTE u osjetljivoj situaciji prodaje, to je eventualna manipulacija još veći krimen. “Vrč ide na vodu, dok se ne razbije”.
Ako pokucate na prava vrata, bit će reakcije. Vjerujte mi.
Zlato je trenutno prevolatilno. Ja ne vidim znacajan upside na zlatu. Nema straha od inflacije.
Pa sto onda nije ostavio nalog?
Sve je tu jasno. A ja sam siguran da će prijava bitiMožete prijavljivati koliko hoćete, ali na žalost, ništa od toga.
To ćemo vidjeti. Iznenadio bi se tko se sve vrzma po forumima.
Ja razumijem interes i zelju za ovim ili onim, al postoje dopušteni i nedopušteni modaliteti trgovine. Ovaj je u najmanju ruku dvojben i mislim ako ništa drugo da treba pitati nadležne je li to dopusteno ili nije? Se slažete?
Hanfa navodno i
A vi bi se bas razveselili da dionica padne? Zar ne?
Možda netko Prijavi tog lika regulatoru. Naći će ga preko brokera... ako se netko bas zainati.Ne vidim nikakav razlog za eventualnu prijavu. Njegove su dionice, moze ih prodat i za kunu, a isto tako i predomisliti se prije nego sto mu ja pokupim 1000 komada 😁
Pa sto onda nije ostavio nalog?
Sve je tu jasno.
A ako nije jasno, bit će.
Viro još nije odblokiran? Ili jest?
Ima netko “poslovnu” da provjeri?
Hanfa navodno i
ako me sječanje dobro služi......nedavno je nakon par dana takvih "prijetečih" naloga dionica dobrano zveknula dole.......nemora značiti ništa......
A vi bi se bas razveselili da dionica padne? Zar ne?
Možda netko Prijavi tog lika regulatoru. Naći će ga preko brokera... ako se netko bas zainati.
Mislim da se BDI da unaprijed kalkulirati... a i industry insajderi (oni koji ugovaraju vozarine) mogu predvidjeti kratkoročna kretanja temeljem toga.
Burek-trejderi na mukama, u koji vlakić uskočiti?! 😁
Firma je do sada bila dobra i dobro radi, al ne očekujte transparentnost i fer odnos. To je zapravo privatna firma nekolicine, a svi ostali su uglavnom promatrači.
Nije da je to loše, al ti “privatnici” će najprije naplatiti svoj interes, a onda dijeliti “sa svima”.
Aluminij mostar, potpisan ugovor sa kinesko izraelskim konzorcijem. Kad je zatvorilo gospoda iz ppd su kukala o 50% padu srusila cijenu, a da ne govorim o padu zbog virusa, gdje su sada. Kupuju po 3xx kn i trljaju ruke.
To su sve maleni prometi.
Ja zaista ne znam kojim će smjerom ova firma jer na “BiH strategiji” ne možeš graditi ozbiljnu dugorocnu priču. A i zanima me sto sad rade mirovinci i koja je njihova strategija s ovim ulaganjem?
Puno oni toga traže, al da će im netko zamrznuti kredite na 12 mjeseci, tesko. S druge strane, ako Je TNPL u tolikim problemima, onda je u brodarima koji su već godinama u problemima tipa ATPL i JDPL situacija vjerojatno jednako teska, ako ne i teža. Tu treba biti pažljiv s dugoročnim procjenama jer se radi o izrazito volatilnom sektoru koji ni u dobrim vremenima nije polučio očekivane rezultate.
sve je super i sve je za 5 ali mislim da se varamo ako mislimo da će sa prolaskom mjera corone i otvaranjem pogona i hotela stvari procvjetati.....oni su na burzi več procvjetali ovim jakim rastom, čak ne ni odbijancem nego pravim rastom......a sad tek slijedi druga priča.....otvaranje kapije i suočavanje sa činjenicom da "nikoga nema" odnosno da potražnje nema ili da nije ni približna kao prije......i ovdje i na turistima......slijedi velika borba za svakog kupca i svakog gosta....ovakvi veliki poremečaji ne mogu proći za tjedan dana....trebat će vremena....
Ja se s tobom uopće ne slazem. Ti mantraš ono sto bi ti volio da bude, a ne ono sto jest. Pišeš uniformno kao da je poslovni ciklus isti za AD Plastik i Musu Trovača koji pece ćevape na tržnici.Takvih priučenih stručnjaka nam je puna država. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
Dakle, za početak ja bih se držao činjenica, one su da će se u sljedećih mjesec dana proizvodnja vjerojatno pokrenuti sa glavninom kapaciteta. Nije tržište AD Plastika Hrvatska, nego mnogo sire, Europa i dio Azije. I nisu svi u problemu, niti će biti.
Raspravljate o knjizi od prvog dana skoka cijene, nakon toga je bilo još tri trgovinska dana s natprosječnim prometima. Za te promjene možete slobodno ciljati kraj ovog tjedna.
Opet je pokrenuta faza akumulacije i to je dobro. Zapravo je i tehnički sve skupa za sada dosta dobro. A i šira slika izgleda neloše. Izzy.