Odnosno NPM nešto ispod 10%
podkrala se pogreška
Koliko vrijedi po vasoj procjeni?
Odnosno NPM nešto ispod 10%
podkrala se pogreška
Koliko vrijedi po vasoj procjeni?
Dajte “to negdje” i pronadjite i dokažite. Mogu oni ugovarati sto hoće al ugovoreno i proizvedeno netko treba i platiti. Industrija šećera u Hrvatskoj je na izdisaju i vjerojatno će se utopiti u neki veći EU šećerni konglomerat i onda će naši građani “lizati” tuđu sirovinu i preradu.
Zadro nije bio igrač i nije znao odigrati. Zbog toga je postao i ostao grobar prerade šećera u RH
Pogledajte samo koliki je pad proizvodnje sirovine u RH u posljednjih 15 goidna? Zar tome treba još išta dodati?
To je kao da idete dokazivati globalizaciju. Tko ima uši neka čuje ,tko ima oči neka vidi. Sve je tu jasno. Najveći problem je sirovina po nekoj mojoj procijeni iz čistog razloga jer opg nije u interesu raditi preko računa kad može prodati robu za cash. Ali ova turbulentna vremena će ipak izgleda neke stvari posložiti
Ma joj dajte, firma je propala kao i HIŠ. Cijeli taj sustav je uništen, a priča o HIŠ-u je završila prije no što je i počela. Mislim da nikome nije zanimljiva šećerana od većih igrača jer svi smo u EU, a potpora iz prošlosti više nema. Dakle, netko može poklopiti Viro da ima lokalno tržište i prisutnost al u pogledu neke ozbiljnije proizvodnje to su tempi passati.
Fama je da je Viro ikada pobudio ozbiljniji interes od bilo koga. Svojevremeno su se ovdje hodočastili iz Agrane al razlika između bida i Zadrinog aska bila je nepomirljiva. Agrana je znala što slijedi nakon ukidanja subvencija i nudila ono koliko vrijedi trgovina (marža) na lokalnom tržištu. Na razini cijene distribucije, logistike i centralnog skladišta.
Sada je ključno stabilizirati poslovanje i vratiti povjerenje ratara jer šećerna repa je mnogima postala “no-no” kultura. Ako se to uspije i konsolidira lokalno poslovanje uz potpore poljoprivrednicima onda bi se mogla u duljem roku povratiti i proizvodnja i tržište. Do tada, ovo je sve skupa “priča u oblacima”.
Ovo je jako nategnuto što ste napisali. Željko Zsdro je direktno optužio Njemce i Talijne da su prvo uzeli puno novaca iz EU za modernizaciju šećerana ( u milijardama eur..) pa su umjetno spustili cijene i ili izlobirali da se ukinu kvote na razini EU..zato su vjerojatno i došli sa takvom ponudom. Negdje sam pročitao da su za iduću sezonu ugovorili duplo više sadnje repe. A taj pritisak na ciju mora negdje puknuti i to se sada dogodilo..slično kao i globalizacija mala riba jede veliku pritiskom na ciju i kvalitetu pa kada mala riba pukne veliki ju ugasi i vrati ciejen na staro ili daleko veće
Kolega bbkk0000
A koga bi vi tužili i zašto?
Ovo je Zakonom o TK opisana procedura za delist. Ne radi se ovdje o isplati manjinskih dionicara u postupku tzv. squeez outa. Preptostavljam da vi smatrate da dionica vise vrijedi? Ako tako mislite nitko vas ne tjera da je prodate odnosno dolazite na predstojeću skusptinu i izjavljujete svoju nesaglasnost sa predloženom skupštinskom odlukom o delistu. To je vase pravo, a ne obveza. Drugim riječima nitko vam neće umanjiti prava iz vaših dionica ali one vise neće kotirati na uredjenom trzistu ZSE i shodno tome firma vise neće udovoljavati propozicijama za uvrštena društva na ZSE. Na svakom dioničaru osobno je da donese odluku, no neki dionicari za koje je propisano zakonom da ne smiju imati/drzati neuvrstene papire, tipa mirovinski i Invest. fondovi će morati otudjiti dionice Vira koje imaju u vlasništvu.
Što onda sa AZ Profitom koji je odustao od prijašnje prodaje koju je provodio? Ili se radi o približno 9% izvan prvih 10 od kojih neki ne žele biti dugoročni investitori, a ostalima je ovom odlukom vrijeme ograničeno tj. ako žele povećati svoj udio dionica da ih kupe na vrijeme. Ovo nije situacija kao u TPNG. Možda se do 28.2. pojavi još koja pozitivna vijest koja će još više povećati potražnju onih koji će zadržati dionice. Najbližima je poznato u kakvoj je situaciji Viro u odnosu na buduće poslovanje i koliko im je potrebno skupiti još dionica.
Cijena šećera je brutalna u EU..i nakon krize se neće smanjiti na razine koje nisu profititabilne,, treba podsjetiti na riječi Željka Zadre koj je optužio neke zemlje članice EU da su namjerno spustile cijene šećera a da bi ugasile proizvodnju ili otkupile druge šećerane i njihove bilance su loše )..upravni postupak Viro- država RH je okončan,, sve je spojenu u jednu firmu..predstečaj završen i evo ih delist.. ovo stvarno nije ok
Kolega bbkk0000
A koga bi vi tužili i zašto?
Ovo je Zakonom o TK opisana procedura za delist. Ne radi se ovdje o isplati manjinskih dionicara u postupku tzv. squeez outa. Preptostavljam da vi smatrate da dionica vise vrijedi? Ako tako mislite nitko vas ne tjera da je prodate odnosno dolazite na predstojeću skusptinu i izjavljujete svoju nesaglasnost sa predloženom skupštinskom odlukom o delistu. To je vase pravo, a ne obveza. Drugim riječima nitko vam neće umanjiti prava iz vaših dionica ali one vise neće kotirati na uredjenom trzistu ZSE i shodno tome firma vise neće udovoljavati propozicijama za uvrštena društva na ZSE. Na svakom dioničaru osobno je da donese odluku, no neki dionicari za koje je propisano zakonom da ne smiju imati/drzati neuvrstene papire, tipa mirovinski i Invest. fondovi će morati otudjiti dionice Vira koje imaju u vlasništvu.
Moje mišljenje 14-16 eura...
Procedura je ulaštiti najbolje cipele i cipelcugom otići na skusptinu. Na skupštini glasati protiv odluke. Izjaviti nesaglasnost sa tom skusptinskom odlukom i unijeti to u skupštinski zapisnik. I nakon toga će se dioničarima koji tako postupe isplatiti taj neki tromjesjecni prosjek za njihove dionice.
Ajd barem ćete se lijepo tamo upoznati, malo podruziti, medjsuobno pojadati. A možda vam Moller ispriča koju šalu ili vic pa će biti lakše. 👍
Kako će sutra odigrat cijena na burzi ?
po ovome svemu ide pad, teško se oteti dojmu da ovi nalozi na bidu već dugo idu u održavanju tog smjera
Procedura je ulaštiti najbolje cipele i cipelcugom otići na skusptinu. Na skupštini glasati protiv odluke. Izjaviti nesaglasnost sa tom skusptinskom odlukom i unijeti to u skupštinski zapisnik. I nakon toga će se dioničarima koji tako postupe isplatiti taj neki tromjesjecni prosjek za njihove dionice.
Ajd barem ćete se lijepo tamo upoznati, malo podruziti, medjsuobno pojadati. A možda vam Moller ispriča koju šalu ili vic pa će biti lakše. 👍
Pa onda iza toga treba tuziti ili?
Koja je procedura ako se ne prihvati cijena da sudski vještak utvrdi nahmanje knjigovodstvenu vrijednost?
kada kreću prognoze cijena za ovu godinu, hoće li biti kakvih tablica, ja bih za svoje rekao da će biti oko 70€ kada se budemo rastajali
Moja je prognoza najmanje 500 kuna do kraja 2023
ne mogu se oteti dojmu da Viro expresno čisti sve što može, jer iza ugla čeka neki kupac i to bi im u ovome trenutku bilo najpametnije, a ne čekati novi ciklus loših cijena šećera
Moram priznati da i meni ovo tako izgleda
ubrzano se rješavaju stvari, nema skijanja pa se radi,
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/47126
Parica,
p.s. evo kolega nastavno na moju zamolbu o korekciji vašeg stava o dionici Vira, jedan povoljan element je već tu
Znaci SVE obveze iz predstecajne su plaćene?
Ok. Znači zapravo će im za "poznatog"kupca predati Slavonija županja.. i još možda malo doplatiti...pretpostavka
ako je Žito kupilo za 54mil. onda mislim da će taj novac ići KFu, očito da ta isplata nije obavljena
KF je preuzeo dugove od Erstea? Vjerojatno je Erste imao zalog na tome, pa će preko KF ići prodaja.
Koliko trebaju Isplatiti KF partnersu? Da neidem sad u tablicu vjerovnika. Taj dio posla je vrijedio par miliona eura a piše da je samo dio duga podmiren time.
mislim sve što su preuzeli oko 50mil. ali mogu pristati i na manje, ako je isplata ranije od predloženog roka
Ok. Znači zapravo će im za "poznatog"kupca predati Slavonija županja.. i još možda malo doplatiti...pretpostavka
Slavonija županja to je onaj mlinarski dio posla? Koliki udio je imala Sladorana? Koliki udio ima Viro U Slavonija Županji?
mislim 87% Sladorana, ostalo ne znam
Koliko trebaju Isplatiti KF partnersu? Da neidem sad u tablicu vjerovnika. Taj dio posla je vrijedio par miliona eura a piše da je samo dio duga podmiren time.
Podmiren dio duga KF Partnersu prenosom dionica, dogovorom iz PSN-e;
zanimljiv transfer, valjda misle da ovo nije već dovoljno zamršeno
Slavonija županja to je onaj mlinarski dio posla? Koliki udio je imala Sladorana? Koliki udio ima Viro U Slavonija Županji?
Misliš zašto smo digli ruke, zašto smo odlučili otići u tišini??? Imamo tehnologiju, resurse i znanje da postanemo međuplanetarna Civilizacija, ali smo odlučili izigravati bespomoćne dagnje. Patimo od nekakvog kolektivno psihičkog poremećaja. Toliko od mene.
Bez obzira sto zaista kada čovjek ima dovoljno znanja i spoznaja u trentnoj situaciji pomalo bi možda izgledalo prema očaju... ipak se netreba predati tomu. To je sad pitanje dali je čaša napola puna ili prazna. Vremena su što ste tiče ekonomskog blagostanja dobra. Ali se šad već jako osjeti da je čovjek u suštini daleko više od toga... duboko vjerujem da će ipak situacija postati značajno bolja ..kad i kako neznam ali zaista vjerujem u žrtvu našeg naroda povijesnu i sadašnju da to ipak netko vidi...
Kako si sijao tako ćeš i požeti... navodno je iz Hrvatske otišlo ljudskog kapitala u Njemačku a koji je financirala Hrvatska država između 18 i 25 milijardi eura
Display MoreNe brinite.
Kladio bih se da ce viro opet u crobex.
Siguram sam kao sto sam bio da ce proci predstecajna.
Ovdje sada treba koja dobra vijest o proslosti ili buducnosti. Pa taman da dolazi iz Austrije.
Možda ova vijest;
Ajde da je i to više riješeno.. Pričalo se oko 10 mil eura ako se dobro sjećam?
Grlić Radman: Zastupnici koji su bili protiv obuke imaju petokolonaški sindrom
Politički patuljci, petokolonaši, Putofili, jao jao do danas nisam znao sa kime dijelim državu.
Sa Radmanom do Moskve. Pomozbog!
Uvijek okrenu pilu naopako...
Zabilježimo danas
Da je umišljeni ugojeni faraon doživio prvi politički poraz nakon duže vremena i nazdravimo tome.
taman san ruča pašticadu i mislim se kojim dobrim crnjakom da to zalijem
Zabilježimo danas
Da je umišljeni ugojeni faraon doživio prvi politički poraz nakon duže vremena i nazdravimo tome.
taman san ruča pašticadu i mislim se kojim dobrim crnjakom da to zalijem
Bolje bijelo, pašticada je dosta teška...belje graševina one gold edicije