Još neko vrijeme dok se sve ne prebaci na novu tvrtku gotovo da nema smisla niti ozbiljno analizirati. Nadam se 3.kvartala da bi možda dobili zamjenske dionice u novoj firmi ,pa zaključno sa 4.kvartalom da vidimo što su proizveli,po koliko prodali , koliko je posijano ...
Posts by bbkk0000
-
-
Nažalost u Hrvatskoj nikada nije bilo kapitala. Bojim se da niti neće biti, osim ako sami nešto ne promjenimo. Mislim da je preskromno razmišljati na način da su domaći poduzetnici "krivi". Da bi se održala jedna firma tipa bivši Agrokor koji je krenuo sa jednim dijelom firmi koje su potpuno dezinvestirane još iz juge a drugi dijelom firmi koje su uništene u ratnim razaranjima. To postavit na noge i dovest u egal borbu sa svjetskim firmama koje su stasale tokom i nakon drugog svjetskog rata , a koje su duboko u globalizaciji. Nedavno je Toda izjavio da ima tablicu, platio je 15 milijardi kuna kamata. Zamislite koliko su jaki oni sa druge strane kada Agrokor nitko nije mogao zaštititi od svjetskih gospodara. Ne poznam Todu ali neću se niti ispričavati za svoje mišljenje dosta je apologetike
-
Na "alternativnim " potralima/medijima je rečeno nešto JAKO bitno. Ove sve mjere su poduzete PRVENSTVENO da se ne uruši kompletan zdravstveni sustav. INače nebi bilo ovako strogih mjera...
-
Bio Beroš jučer u središnjem Dnevniku HRT1. On je zapravo optimističan. Kaže da se u Kini izgleda vraća ali puno manje. Ako sam ga dobro razumio on očekuje kroz koji mjesec značajno smanjenje uz mogućnost da se virus sam od sebe povuče.
-
Kao da je to velik stvar i Hrvatskoj gdje su sve moguće metoda izbjegavanja plaćanja i odgode moguće kao da je velika stvar biti blokiran. Mislite da će vas vaša poslovna banka pratiti u tom trenutku da vam da sredstva da se premosti problem tjedan dva? Dajte molim vas pravo je čudo da je jedna takva firma sa tolikim kooperantima opstala u industriji koja prodaje proizvod na nivou svijeta ispod proizvodne cijene i tako 10 tak godina.
-
Znači ovakve poslove u RH vode ljudi koji su među najvećim znalcima /najutjecajnijim/najbogatijim ljudima u RH i sad se tu ljudi pitaju kako će Viro biti odbokiran ??????????( ako već nije ali pravila burze su malo olabavljena zbog krize )
-
GORAN MILIĆ: Muče me ovi podaci o smrtnosti Talijana. Volio bih znati još jednu informaciju
ženih i umrlih od korona virusa na svakoj koti kugle zemaljske i njihovo plasiranje putem medija, sedmicama stvara psihozu iz koje, čini se, izlaza nema.
Tragično djeluju podaci koji stižu iz Italije, gdje je juče umrlo rekordnih 919 ljudi – svi od korone virusa.
Sumirajući te informacije poznati novinar Goran Milić postavio je nekoliko pitanja na svom Facebook profilu, odnosno objavio je post u kome čitavu situaciju analizira iz novog kuta:
“Muče me ovi podaci o smrtnosti Talijana od coronavirusa. Danas je umrlo rekordnih 919.
Prije nego sto je nastala corona, npr. u cijeloj 2018 god. u Italiji je umrlo cca 647.000 osoba. U prosjeku, 1770 na dan.
Sada samo od corone umire 919 dnevno. Znači li to da sada, u prosjeku, u Italiji umire 2. 689 svakoga dana?
Ili se smrti od srca, vena, raka, aidsa, gripe, upale pluća itd, dobrim dijelom, u ovoj konfuziji i dezinformiranosti, pripisuju coronavirusu?
Jer, čudno je da talijanskoj statističkoj službi do sada nije postalo relevantno da usporedi ukupnu smrtnost npr. u ožujku 2018. sa ožujkom 2020.
Pitanje je jasno, umire li sada 919 Talijana vise dnevno, ili je naglo opala smrtnost drugih bolesti?
Uopće ne sumnjam na neke teorije urote, samo bih volio biti nešto blize spoznaji koliko je smrti od tradicionalnih bolesti, koliko od starosti, a koliko od korone…? – zapisao je Goran Milić na Facebooku.
-
Svakako se treba strpiti, biti discipliniran i odgovoran radi cijelog okruženja svojega i šire. Ali također mislim da nema mjesta ovakvoj panici.
-
Mali primjer kada je izašao film Terminator svi smo se čudili onako bio je opasan lik pa nekako nisam mislio da je to uopće moguće. Danas takvog Terminatora naprave kao šalu. Američka vojska će ratovati u budućnosti sa robotima navođenim iz kabine negdje kao i dronove. 3d printer može napraviti presliku tojeg unutarnjeg organa i ako imaš dovoljno love oblože ga tvojim matičnim stanicama i eto ga. Tko bi prije 10-15 godina rekao da ćemo imati svi pamete telefone i sa njima potpunu kontrolu svakoga tko ga ima? Koliko se afera pokazalo točno a svi su bili označeni kao teorija zavjere. I taj termin teorija zavjere je osmišljen da bi se diskeditiralo svakoga tko drugačije misli ili ima neke slabe dokaze za neku radnju. Ja mislim da je ova corona kriza osmišnjena i proizvedena sada. Ovo je proizvodnja straha. Ona može biti štih proba za nešto više. Iz ovoga na krilima straha po meni dolazi opet neka velika rabota. Mislim da se zapravo radi o ovome; proces globalizacije ulazi završne faze , Kina se pokazala kao veliki novi igrač ..traži se model za nastavak
-
Puno mišljenja argumentiranih je skroz ok. Ja mislim da je ovo daleko prenapuhano što se događa. Bio jučer članak u Jutarnjem da Japan ima samo 1000 oboljelih? A tkao gusto naseljena zemlja? Jako poučan članak po meni
-
Bio Sladoljev u dijelu emisije kao gost pa koga zanima i druga strana priče mimo mainstream medija.