1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. bbkk0000

Posts by bbkk0000

• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• bbkk0000
    • October 29, 2020 at 5:00 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from bbkk0000

Ima tko kakav info, ima li Atlantska u vidu još kakav nekretninski projekt osim Batale? Udio u luci ima kakve veze sa nekim novim projektom?

Ne znam kako ce im to sada pomoc kada niti imaju dovoljno love niti je nekretninsko trziste trenutno povoljno za takve investicije.

Najgore je gledati kartkoročno na nivou do godine dana. Ova corona koja je stvarna ali se ipak koristi kao neki vid oružja će vrlo vjerojatno do proljeća. Da imate komad zemlje za dobar projekt do tada nebi dobili niti dozvole za gradnju. Nekretninsko tržište ju kod nas je JAKO povoljno. Pogotovo na moru ali dobri projekti.

• bbkk0000
    • October 29, 2020 at 3:53 PM

Ima tko kakav info, ima li Atlantska u vidu još kakav nekretninski projekt osim Batale? Udio u luci ima kakve veze sa nekim novim projektom?

• AGROKOR

• bbkk0000
    • October 12, 2020 at 11:08 AM

Moje mišljenje je da ga je zvao velikim dijelom zbog presude Todoriću prošli tjedan. Odvjetnik Nobilo ih je isto dosta počeo napadati revizore, dorh ..da se svi uozbilje. Neznam koja je minuta bila kada ga je Stanković malo okrenuo sa pitanjem tipa prije 5 godina ste rekli da je Todorić hrabar čovjek i dobro radi , kako to da ste rekli nešto drugo koju godinu kasnije? I pitao ga je za to sve oko Agrokora jel to trebalo tako, nekako je jedva odgovorio da je. . . Kao Hrvatski proljećar je dobio otkaz negdje pa je dobio posao u Tvornici baterija Zagreb. Pa je dobio navodno neku veliku lovu iz Zabe za tu tvornicu u onim vremenima za koja se ni danas nezna tko je bio dioničar po Markovićevom modelu. Pa su ga ucjenjivali za 300 000 nečega pa je to u dogovoru sa Mesićem prijavio Uskoku ili dorhu.. ima jop toga.. ,a treba pogledati sve..ali se meni teško oteti dojmu da je prof.Jurčević u pravu da se radi o obračunima klanova još iz prošlih vremena..

• AGROKOR

• bbkk0000
    • October 12, 2020 at 10:30 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Ledica

https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2219894.aspx

Todorić je oslobođen optužbe .

ma cijeli slučaj Agrokor nema veze sa životom.

njemu je politika omogućila da postane Gazda, a u međuvremenu su sve te (kaznene) radnje pale u zastaru.

sad ispada da su i krediti koje je dizao su dani pod tržišnim uvjetima, jer ni nove Gazde nisu uspjele dobiti kredite po povoljnijim uvjetima.

da jesu, onda bi se moglo pričati o njegovom nesavjesnom poslovanju.

na kraju će ispasti da su ga vjerovnici jednostavno odlučili prestati krediti i da su došli po svoje, i tu će cijela priča završiti.

jedini pravi problem je zapravo u nagodbi i zrcalnim društvima, jer su vjerovnici zapravo dobili više nego što im je pripadalo.

npr. Agrokor je bio vlasnik 76% dionica Jamnice, a nakon nagodbe mu je pripalo 100% vlasništva.

ista je stvar i sa ostalim društvima di je imovina bila veća od dugova.

prema tome, kolege koje navode da treba tužiti državu su u pravu, jer tu leži prava srž problema.

Fortenovi je upravo nagodba bila pravni temelj za ovakve manevre.

a to bi trebalo dogurati do Europskog suda za ljudska prava, jer će Vrhovni sud, a poslije i Ustavni sud, najvjerojatnije takvu nagodbu potvrditi.

al glavno da vladajući, koji su ovaj manevar i legalizirali, tvrde da su institucije neovisne i rade svoj posao, a da oni ništa o tome ne znaju.

Display More

Bio jučer Branko Roglić u emisiji Nedeljom u 2. Ipak ih malo kopka Agrokor. Mislili su to provest glatko ali im ipak neće baš tako lako proći.

• bbkk0000
    • October 10, 2020 at 11:38 AM
    Quote from toluen

Čisto da napišem nešto što mi je na pameti vezano na zadnje postove.

Globalizacija i svjetska trgovina ne moraju nužno jedna drugu isključiti. Čak i ako se dogodi da se države počnu više zatvarati nauštrb postojećeg modela globalizacije to mi izgleda realno nemoguće u današnjim okolnostima bez drastičnih gubitaka svih u tome. A ovo malo korone je pokazalo kako to izgleda tako da vjerujem to nikome realno nije u interesu što god pričali političari na dnevnoj bazi.

Trgovina je uvijek postojala i postojati će sve dok je društvo bazirano na stalno rastućem modelu. Tako da je iracionalno očekivati da će proces globalizacije ekonomsko tehnoloških potreba svijeta išta realno zaustaviti osim neke svjetske prirodne kataklizme. Može se promijeniti terminologija i pričati o nečemu drugom što nije globalizacija, ali u suštini će se opet raditi o istome.

Inače imam dionice ATPL i vjerujem da imaju dobar potencijal da potegnu daleko ako se tako poslože karte. Bumo vidli.

Izgubiti može samo šaka najbogatiji ljudi svi ostali su u velikom dobitku. Zato toliko i napadaju Trumpa...

• CORONA virus

• bbkk0000
    • October 8, 2020 at 10:18 AM
    Quote from buMBum

Vazno i vrijedno čitanja:

Dr. Burić nudi rješenje koje u ovom trenutku sigurno ne moze zaustaviti zarazu ali sigurno moze pomoći u liječenju oboljelih.

Onaj tko je boravio u kraju gdje je Dr. Burić uzrastao i tko je pregazio Popovo Polje i okolna brda zna da je to jedan od najzdravijih krajeva našeg područja a i šire. Maksuzija je izvrsna ali i svo ljekovito bilje, voće i povrće koje se ovdje uzgaja. Ogromne količine jabuka prve klase se npr. izvoze u Belgiju a mi uvozimo treću klasu iz Poljske. Ali to je druga tema.

Preporučam svima da si pribave domaće morske soli i vrijesak i da uslučaju simptoma primijene terapiju kako preporuča Dr. Burić u ovom članku. Dijelite dalje. Ako jednom od nas ovo pomogne biti će mi izuzetno drago!

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vije…lijarde-1048484

Display More

Najsmješniji dio ,kad je ta korona počela javio se neki taliban visoko u hijarahiji i veli lik nešto tipa umrjet ćete ali ima vremena za to :).. nemojte podcjeniti tradicionalne ljekove limun,med...

• Birtija

• bbkk0000
    • October 5, 2020 at 9:57 PM
    Quote from buMBum

.

Zna li se mozda u ZG tko je taj King Kong više?

Ovo svakodnevno silovanje kokoški postalo je više dosadno i degutantno!

Danas je nagazio o ovog starog, dosadnog kokota!

Ajme meni!

.

Display More

prije nekog vremena odvjetnik Nobilo je rekao da jedini King Kong za kojeg on zna je Peđa Grbin . 😁

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• bbkk0000
    • October 4, 2020 at 3:03 PM

Poljaci su vjerojatno ušli kao puleni Amerima tako da ona će prodati kada i ako se postigne dogovor sa Rusima.

• Birtija

• bbkk0000
    • October 3, 2020 at 6:17 PM

Nema tu baš previše iznenađenja nažalost. Neki da je gostovao prof.Jurčević Malo je govorio o Agrokoru između čini mi se 13 i 15 minute. Uglavnom govori kako su te elite/klanovi iz juge koji su zapravo i vodili raspad živi i danas i rade na isti način. Mogu provesti u društvu i ekonomiji što god žele. Upućje na neke ugledne ljude koji su se usprotivili na lex agrokor…

Kada bi se išlo dovoljno duboko vidjelo bi se da su svi uvezeni i da zapravo novi nezavisan čovjek nemože niti nastupiti. oni su razdjelili Hrvatsku između sebe…

• bbkk0000
    • October 2, 2020 at 5:29 PM
    Quote from crveni

MIslim da nema nikakve šanse da u vlasništvo LKRI uđu Kinezi, zbog geopolitičkih razloga i strategije EU

Uči će ili Ameri ili Rusi ili Kinezi. Zamjena za njih je isključivo njihov jaki pulen.

• bbkk0000
    • October 2, 2020 at 3:01 PM
    Quote from my moon

Pa uz neku donacijicu u gepek....

Mislim da niti tada nebi prošlo...

• bbkk0000
    • October 2, 2020 at 11:30 AM

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/nijem…ilici/10492126/

Šteta što Njemcima nedaju da dođu u Rijeku

• bbkk0000
    • October 2, 2020 at 11:24 AM

"ATLANTSKA PLOVIDBA proširila je ovlaštenja svojim menadžerima. Glavni izvršni direktor Marko Domijan, te izvršni direktori Edo Taslaman i Vicenco Jerković sad zastupaju tvrtku samostalno, a dosad je svatko od njih trebao supotpis još jednog direktora na svoje odluke."

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• bbkk0000
    • October 2, 2020 at 10:36 AM
    Quote from Moller

oko 16 mil.ukupno, sada je samo pitanje da li će se i drugi priključiti,

kolega bbkk0000, ne predajem se ja nego izgleda Uprava, davno je ovo Zadro trebao prodati i mi skup žnjim

Kolega djelujete i pišete razumno. Prošli su sito i rešeto, mogli su to sve rasprodati a nisu. Još prije godinu dana se vidjelo da će trebati dosta vremena da se vidi stvarno stanje. Ovdje će se stvarno stanje vidjeti tek onda kada zaživi HIŠ. Računam da bi to bilo najzad od 01.01.2021. Tada kada pokažu papire što se i kako izdogovaralo ,ako ispadne loše ( tu mislim da bilancu i rdg ) prihvaćam sve kritike.

• Birtija

• bbkk0000
    • September 29, 2020 at 11:58 AM
    Quote from Ledica

Nisam ja u nikakvoj depresiji , prije u euforiji jer ,bavila sam se biznisom koji se može smatrati djelomično poljoprivrednom proizvodnjom i to dosta godina vrlo uspješno pa sve prodala i prije 16 godina prebacila se iskljucivo na burzu , zaradila desetorostruko .

Ozbiljno se baviti poljoprivredom i živjeti od toga je sasvim nešto drugo od uzgoja maslina kao hobi uz posao i prodaja nekoliko boca ulja prijateljima , poznanicima ili na kućnom pragu .

Točno je da ako imate vrhunski pa i samo prosječan proizvod da ćete sve prodati uz uvjet da živite u Istri ili Dalmaciji , ali ako sadite povrće pa bilo to i ekološko u Slavoniji velike su šanse da će te ga morati sami pojesti , a ostatak baciti .

Masline nažalost u Slavoniji ne rastu , a ni tartufe do sada nisu pronašli .

Plava i zelena Hrvatska sve su udaljenije , a Slavonci još i dalje , uglavnom u Irskoj .

A nisu ni lijeniji ni manje sposobni od gore navedenih , a k tome imaju kvalitetnu plodnu zemlju bez ijednog kamena , pa kako to objasniti ?

Display More

Ne slažem se ako imate npr. te paprike zašto se neide do kraja i napravi recimo zimnica? Ako je pravi proizvod toga možete prodati koliko hoćete. U nekoliko malih dućana/voćarna malo pričam sa ljudima i čim se počne razgovor da bi imali dobr proizvod odmah krenu otvorene ponde o suradnji. Zato jer pravih proizvoda jednostavno nema ili ima jako malo. Dobro je rekao Zadro ( taj kraj Virpvitički se dosta prebacio na eko proizvodnju ) kaže tamo je drugi najveći kamilice na svijetu " pa osim u nogometu nismo u ničemu drugi" . Slavonci su se uljuljali jošu jugi. Tamodobro rade opg koji su djeci poslsli na Agronomski fakultet, srednja poljoprivredna isto jako dobro radi... ti mladi ljudi imaju puno znanja i mogu do dosta novaca iz EU ali pod uvjetom da im roditelji daju tuzemlju u vlasništvo a to roditeljima jako teško pada. Kada bi znali kakve se priče valjaju sa maldima ljudima i malim opg bi se iznenadili. Ali mediji to ne prenose ( vjerojatno namjerno ) pa ljudi nisu niti upućeni...

• Birtija

• bbkk0000
    • September 29, 2020 at 10:46 AM
    Quote from Ledica
    Quote from bbkk0000

Kontrolom OPG. Ako imaš posađeno 10 hektara repe, ako se vodi briga i to uspije imaš čistih 100 000-tinjak tisuća kuna. ili obrađuješ neku zemlju, daj ulaz i izlaz... svi gospodarski subjekti predaju izvješataje koji se kontroliraju a njih nitko nište ne pita... ipak treba malo reda... šteta što i ja nisam poljoprivrednik ;)

Tvoja sreća sto nisi poljoprivrednik kao ni ja , ali ipak nešto o poljoprivrednoj proizvodnji i svim problemima koji ju prate znam iz iskustva bliskih mi osoba .

Da si ti poljoprivrednik onda nebi pisao po forumu već bi gledao u nebo i molio krunicu jer bi ti zbog previše kiše 7 hektara kupusa uništila bakterijska bolest za koju ne postoje zaštitna sredstva ili bi ti propalo 5 hektara paprike zbog Jesenje kiše i hladnog proljeća .

To ti je taj ulaz - izlaz koji je potrebno kontrolirati jer kako to da je prinos trebao biti npr. 100 tona , a eto ga samo 20.

Ali zato će kukuruz obilno roditi ove godine , kojeg li veselja , jedino mali je problem sto će cijena zbog dobrog uroda biti mizerija .

Ako se sve okolnosti poklope pa imaš bogat urod i kvalitetan proizvod onda slijedi teška borba da nađeš kupca.

Najteži posao je posao poljoprivrednika u ovim uvjetima u RH i zato budi sretan i zadovoljan sto se poljoprivredom možeš baviti samo pisanjem na ovom forumu , bez zamjere molim .

Display More

Kolegice i Vi ste mi malo u depresiji :) . Nisam poljoprivednik ali se malo ( ili malo više od toga ) amaterski bavim poljoprivedom a možda uđem i malo dublje u to sve. Ovaj standardni način proizvodnje koj je krenuo iza 2 rata sa kemikalijama je po meni out. Ta zemlja je isprana,kisela ,nema humusa u njoj... proizvod it te zemlje je loš...tako da se tu zaista netreba čuditi ničemu. Ove godine urod maslina u HR je podbacio ali gle čuda tko je zemlju oporavio i pripremio taj ima obilatu berbu. Samo neoliberalni kapitalizam može osmisliti povrat na investiciju na poljoprivednom zemljištu. Poljopriveda je prosjek na nivou 10 godina , zemljište je kapital . Savjetodavna služba može poslikati urod i dati procjenu. Na razlici koja bi se našla da se prodaje na crno bi se mogli platiti radnici za posao npr. Ne poznam nikoga tko ima vrhunski proizvod a da nije sve prodao. Kuknjava oko cijene je samo to. Uvjek može više ali izgleda da i to prolazi :) .

• bbkk0000
    • September 29, 2020 at 10:31 AM
    Quote from Moller
    Quote from bbkk0000

Kontrolom OPG. Ako imaš posađeno 10 hektara repe, ako se vodi briga i to uspije imaš čistih 100 000-tinjak tisuća kuna. ili obrađuješ neku zemlju, daj ulaz i izlaz... svi gospodarski subjekti predaju izvješataje koji se kontroliraju a njih nitko nište ne pita... ipak treba malo reda... šteta što i ja nisam poljoprivrednik ;)

sa malo reda u ovolikom neredu neće se ništa postići, to je barem jasno, nejasno je zašto nitko u stvari niti ne želi napraviti reda, samo se podsjetimo što su nam i kako radili vrli ministri, pa će biti malo jasnije, Pankretić recimo nije ništa muljao, ali se posvetio osobnom interesu, danas tovi junad s bratom i ima jednu od najsuvremenijih farmi, Jakovina, Tiho naš, pa nije ni mogao ništa napraviti, kada nije znao ni svoje održati, Romić ? došo-ošo, Tolušić, uz svoje osobne probleme, gradnju kuće i vinarije, mislite da je imao vremena za ozbiljnije bavljenje državnim poslom, gospođa Vučković, da neki malo ratoborniji OPGeac zagalami na nju, mislim da bi zaplakala i pobjegla, od koga očekujete to malo reda ? dok je ovakve vlasti i ministara, redovi će i dalje postojati samo na poljima i na blagajnama trgovačkih centara za uvozne poljoprivredne proizvode,

Viro u tom svemu ? više nemam pojma, što se može napraviti i što se hoće napraviti, čini mi se kao najbolje rješenje da svi zajedno za;(

Kolega naslućujem da se predajete pomalo? To ni dobro.. Čini mi se da je Matoš napisao da " ni med cvjećem ni pravice".. Kada bi pogledali život u Hrvatskoj u proteklih 100-tinjak godina ljudi su stradali u 2 svjetska i 1 domovinskom ratu. Poginulo je brdo ljudi, stadalo je brdo imovine, ljudi su devastirani na sve moguće načine , juga je potpuno uništila poljoprivredu i industriju. Ipak smo dobili svoju državu i malo pomalo ipak se nešto popravlja. Samo to jako dugo traje pa ljudi gube horizont. Koliko ljudi znate da su gladni a da žele raditi? Iza 2 trata su ljudi po cijeloj Europi bili doslovno gladni. Netreba podcijeniti napredak i uzimati zdravo za gotovo sve današnje blagodati. Moj dojam je skoro svi ministri poljoprivede su igrači velikih i utjecajnih. Tu ima jako loših ali i dobrih stvari. Pogledajte tu ekipicu iz Slovenske ulice, oni su ljudi koji su podijelili Hrvastku između sebe i jednostavno je oteli svima nama. Ali ipak su ih malo prokazali. Sa druge strane imate taj osvajački kapital koj je došao u Hrvatsku, to nisu zarađeni novci nego su dobiveni svakako za neke veće geopolitičke priče. Znači poštenej zapravo u tim odnosima ne postoji. Teško je ali se ipak održalo. Ipak bi rekao da Zadre taj posao dobro vode. Jako su teška vremena za šećer bila, to se sve pomalo oporavlja ali još nije gotovo. Nešto je Zadro spomenuo izgleda da Njemci rade pritisak da bi mogli prodavati aute u Brazil rade na tome da se bescarinski može uvoziti šećer od tamo. Biti će zanimljivo pratiti budućnost.

• bbkk0000
    • September 29, 2020 at 8:46 AM
    Quote from Moller
    Quote from bbkk0000

Bio gost jučer u emisiji Plodovi zemlje Željko Zadro. Ukratko ove godine ima oko 12000 hektara ugovoreno što je zapravo dovoljno za jednu šećeranu. Prinosi i digestija su odlični ove godine. Za iduću godinu će pokušati ugovoriti oko 20 000 hektara. Tvornica u Virovitici koja je tehnolški najbolje opremljena ,postoji mogućnost da se ugovori sadnja ekološke repe i radi eko šećer koj je puno dohodovniji od standardnog...

dobra ideja, ali kako do realizacije, sve manje proizvođača želi proizvoditi i običnu repu, nema to više tko obrađivati, stoga se ide na one kulture gdje je potrebno što manje ljudskog rada, a da poticaji budu što viši i naravno da ne moraš imati podatke o prinosu ili ne daj bože izdavati nekakve račune, a to kod repe nije i neće biti slučaj, sve ide na papir, nemreš repu prodati na kućnom pragu nakupcu i to ti je cijela priča o našem sustavu poticane poljoprivrede

• bbkk0000
    • September 28, 2020 at 4:21 PM
    Quote from Marielena

Ma Zadro je tipicni muljator u stilu tajkuna "iz naroda".

Meni je potpuno logicno da se broj tvornica smanjuje jer su 3 za Hrvatsku previse.

Za eko proizvodnju šećera treba VIrovitica a koja sada netreba.. pitanje je koja je višak. I oni baš ne djeluju kao ljudi koji nemaju što rade... Mislim da tu ima još nešto iza ovog što svi znamo

• bbkk0000
    • September 28, 2020 at 11:25 AM
    Quote from Moller
    Quote from bbkk0000

Bio gost jučer u emisiji Plodovi zemlje Željko Zadro. Ukratko ove godine ima oko 12000 hektara ugovoreno što je zapravo dovoljno za jednu šećeranu. Prinosi i digestija su odlični ove godine. Za iduću godinu će pokušati ugovoriti oko 20 000 hektara. Tvornica u Virovitici koja je tehnolški najbolje opremljena ,postoji mogućnost da se ugovori sadnja ekološke repe i radi eko šećer koj je puno dohodovniji od standardnog...

dobra ideja, ali kako do realizacije, sve manje proizvođača želi proizvoditi i običnu repu, nema to više tko obrađivati, stoga se ide na one kulture gdje je potrebno što manje ljudskog rada, a da poticaji budu što viši i naravno da ne moraš imati podatke o prinosu ili ne daj bože izdavati nekakve račune, a to kod repe nije i neće biti slučaj, sve ide na papir, nemreš repu prodati na kućnom pragu nakupcu i to ti je cijela priča o našem sustavu poticane poljoprivrede

Stvari će se svakako morati mjenjati. Oni će kao firma morati puno "potegnuti" a bilo bi dobro da im i država izađe u susret. Navodo u tim novim omotnicama iz EU ima dosta love baš za eko poljoprivredu. Kaže i Zadro da je velika potražnja ze eko šečerom je proizvođaći hrane koji proizvode eko hranu traže takav proizvod. Ali ono što sam čuo oni su zapravo izveli malo čudo, tri šećerane u HR. Italija 1šećerana, Mađarska isto... Virovitica je jako veliki bazen eko proizvodnje...

• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt