Nažalost, i ovi Wall Street drybulkeri previše gledaju u BDI i BCI. Ovo danas, ak se ne okrenu kasnije u zeleno, će im biti šesti uzastopni dan pada.
https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…%2Cgnk/view/v1/
Ovo što se događa u Kini sa njihovom opskrbom električnom energijom i termoelektranama koje rade na ugljen očito ozbiljno utječe na svjetske brodarine, barem što se tiče onih koji prevoze ugljen. A tu je i ATPL.
Post u kojem je citiran članak u kojem je to sve puno bolje objašnjeno mi je nažalost obrisan.
Negdje sam davno napisao da će fosilna goriva biti korištena tako dugo dok se ne iscrpe ili propadne ovakav svijet kakav poznajemo.Obnovljivi izvori energije,da, samo to je proces koji će trebati desetke godina da se izgradi a zauzeće mjesto za druge resurse na zemlji,najvažnije poljoprivredno zemljište.
Kad je moj stari bio mlad ,a to je bilo jako davno..prije malo manje od sto godina rekli su da ima nafte ta još 30/30 godina. To su opet nedavno rekli. Znači tamo negdje na livadi su uginule životinje i bilo je tu i drva i još organskog materijala i to je onda sve propalo u zemlju i tu je sad nafta