1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. bbkk0000

Posts by bbkk0000

• CORONA virus

• bbkk0000
    • November 6, 2021 at 6:30 PM
    Quote from tollway

bogami, ovo sad je tek početak kompletnog kolektivnog ludila!!! sad više stvarno ne znaš tko tu koga kada i zašto!!! tek sada znamo da ništa ne znamo! a očito je da ne znaju niti oni!!

Piramildalna struktura kao masonerija. Svako zna samo svoj dio. I to odrađuje

• CORONA virus

• bbkk0000
    • November 6, 2021 at 6:06 PM

peticija o cjepovnici

Vratite mi izbor, vratite mi slobodu
    Zbog propisanih obveza i ovih prisila kršite radnička prava i time ugrožavate egzistencijalna pitanja mnogih radnika. Pretpostavljamo da je ovo samo početak,…
    citizengo.org
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• bbkk0000
    • November 4, 2021 at 11:39 AM

Ljudi u pobjedi i porazu treba biti velik i ponizan

• bbkk0000
    • November 3, 2021 at 1:43 PM

Mislim da jedino obrazloženje može biti da je nekome jako hitno bilo za izaći. Ali također mislim da to neće biti slučaj. Svjet je trenutno jako nestabilan i zaista se nemože ništa dugoročno predviđati. Kroz coronu se nametnuo veliki strah i mislim da će to na kraju biti obrazloženje...

• bbkk0000
    • November 3, 2021 at 1:16 PM

U muci se poznaju junaci. Drago mi je da ima kupaca za 8/9/10 miliona u dva dana. Ovakav pad se nemože razumnu obrazložit.

• bbkk0000
    • October 31, 2021 at 7:34 PM
    Quote from Parica

Sad sam tek bacio oko na .pdf izvjesce...i ono sto vidim je da im je utilizacija 90,3% ALI ZA DEVET MJESECI (sijecanj-rujan)...komparirajuci sa q2 dolazim do sljedecih cinjenica za q3...

Raspolozivi dani u q3 su 1103, a operativni 908...sto znaci da je utilizacija za q3 82%...pa to znaci da su imali 140 operativnih dana manje (da je utilizacija 95%) u odnosu na q2...obzirom da je ostvarena prosjecna vozarina u q3 oko 17k USD/d ispada da je u manjoj utilizaciji isparilo cca 15 mil kn...i to je cista dobit jer dnevni troskovi broda idu, bio on u funkciji ili ne...

Ponavljam, ovih 15mil manje dobiti se ne odnosi na utilizaciju 100% vec na 95% sto vec godinama imaju i nije nesto sto oni obicno ne realiziraju...e sad pitanje je jeli manja utilizacija rezultat "trcanja" za spotom i balast dana (kako je kolega u prethodnim postovima napisao) ili je rezultat jednokratanog dogadjaja...

Tako da, iz perspektive operativnih dana, dobro su natukli para...moglo je to i preko 60mil kn da se sve poslozilo...

Iskreno, ovo mi je super pozitivna informacija jer pokazuje da ima dosta prostora (33%; za dodatnih 15mil kn sa 45mil kn) za rast dobiti samo na temelju utilizacije...bolesno

U prethodnim izvješćima kada su bile znacajno manje vozarine odgajati su dokovanje maxzbogcashflowa... to se mora negdje odraziti

.

• bbkk0000
    • October 28, 2021 at 7:45 PM

Jao ljudi. Pa tko će zadovoljiti sva mišljenja. Zašto nije 100 posto ja spotu? Zašto nisu kupili jeftinu naftu? Zašto iskoristivost ne je 99.99 posto??? Zašto zašto zašto? Kako je onaj u filmu koji je bio zamrznut pa se odmetnuo i tražio otkupninu i tražio za veliki posal milion dolara pa su mu se smijali. Ajd se svi malo zamrznite je kad se probudite ovo će vam izgledati ko Pamela u najboljim danima 😁. Ja otvorio šampanj

Od jedva sam ovo natipko na mob 😁

• AGROKOR

• bbkk0000
    • October 21, 2021 at 4:12 PM

Tko ima bilo kakav spor sa nekim u Hrvatskoj u nekoj u većoj priči zna kako funkcionira hrvatsko društvo. Hrvatsko društvo je mreža ljudi i skoro svi su spremni sudjelovati u nekoj raboti za malo novaca, iz jala i slično... To je zapravo hrvatska povijest i neće nam biti bolje dok se baš to ne riješi. Ako hoćete neće na Bog dati...

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• bbkk0000
    • October 20, 2021 at 5:24 PM
    Quote from Moller
    Quote from bbkk0000

::))

Jel znate kakva je kampanja? Kakvi su urodi? oće li biti štogod?

ma ništa, to više nisu poslovne tajne, nego cijeli veo tajni, šećerane nestale, para nema, vlasnici ostaju isti, pa to ima samo još u Bangladešu, jedina "svjetla točka" mi je ovdje HBOR, oni su uvijek bili transparentni, daju pare i ne pitaju više za njih

Pa kako bi se onda bez njih :). Samo jako...

• bbkk0000
    • October 20, 2021 at 4:03 PM
    Quote from Moller
    Quote from bbkk0000

Ljudi ima kakvih novosti oko psn?

na asku je bio nakakav signal kao da nije prošla (1300kom) pa je onda maknuto kao da je prošla, ma tko će više znati što je ovdje, sve sami muljatori, valjda je to posljedica od pranja repe

prostim-yazikom-o-tehnologii-proizvodstva-sahara-iz-saharnoj-svekli-v-tom-chisle-v-domashnih-usloviyah-2.jpg

::))

Jel znate kakva je kampanja? Kakvi su urodi? oće li biti štogod?

• bbkk0000
    • October 20, 2021 at 12:30 PM

Ljudi ima kakvih novosti oko psn?

• AGROKOR

• bbkk0000
    • October 17, 2021 at 9:23 PM

Sve je to osmišljeno očito davno... Jednostavno nedaju hrvatima

• AGROKOR

• bbkk0000
    • October 6, 2021 at 7:28 PM
    Quote from renchi

Ne znam sto je sa PG zupanijom. A glede kolonizacije divljeg zapada, to nije crtica sa western filmova nego smisleni nacin kolonizacije SAD. I to nije napravljeno za sirotinju, nego smisleno od onih koji su gradili naciju za sve koji su htjeli postati Amerikanci. Tako su dosli i Rockfelleri i Trumpovi i ini. Kao sirotinja, ali sa jednakim pravima kao i ostali. A Rockfeller je kupio i osvojio zemlju s naftom. Za sitne pare. Ta je drzava smisleno postala najmocnija na Zemlji. I da, nastala je kao kolonija, ali se pamecu otarasila kolonizatora. Isto je primjenila Ceska, Slovacka, Slovenija u tranziciji. Smisleno. Danas su to funkcionalne i sve bogatije zemlje.

Rvacka nije pa sada ima problema sa samom sobom i svojim gradjanima. Kao i Ukrajina ili Crna Gora. Npr ja svaki dan kroz prozor promatram najmanje 5 prekopaca po

kontrejnerima. To nisu Romi. To su umirovljenici.

U Hrvatskoj privatizacija nije bila INKLUZIJA i svima jednaka startna pozicija kao u USA, Ceskoj, Slovackoj, Sloveniji. U Hrvatskoj je bila otimacina i pljacka ulizica i lopova te politickih Rvata. Nije bila vaučerska privatizacija gdje je svaki gradjanin dobio jednaki broj vaučera pa je mogao ulagati gdje je htio u koju god firmu. Kod nas su privatizatori obicno bili nesposobni za upravljanje imovinom, ali i nezainteresirani. Bila je to vise ekskluzija nego inkluzija. Takva nam je i drzava.

Quote from BabaLuji

Perušaju lagano, ako Rade ništa ne napravi s obzirom da je stručnjak za trgovačko pravo = piši propalo...

https://www.google.com/amp/s/www.inde…na/1038985.aspx

Nemoze se razumjeti da mirovinci nisu ništa poduzeli. Odnosno može,ne rade sa svojom lovom nego sa našom. A kad ih vidiš na tv kao da je to njihova lova. Zamisli kakav čovjek trebaš biti da na tako odgovornih funkciji budes prvi čovjek ili fonda koj radi sa tuđim novcima ne pokrene nikakav postupak???? Ali nikakav.Pa to je van bilo kakve pameti

• Birtija

• bbkk0000
    • October 6, 2021 at 11:39 AM
    Quote from Philidor
    Quote from st-brajo

a čuješ, za Kiyosaki-a, koji je azijat, kažu da je white supremacist 😅🤦

a šta će tek reć kad pročitaju ovu knjigu? 😅

https://www.richdad.com/manifesto

Ma da to je neka agenda koju guraju, ako nisi radical left si za neke fašist ili rasist ali svakako državni neprijatelj, ako nisi far right onda si za druge komunist ili nekakav drugi ist ali neupitno i državni neprijatelj. Takvo im je društvo u ovom trenutku, vrlo polarizirano, ali izgleda da se takav način razmišljanja širi i u naše malo selo 😅

Kod nas je puno veci problem. Tamo bilo tko dodje na vlast lijevi ili desni nitko ne napada drzavu kao takvu. Kod nas dodju lijevi i odmaj npad na temelje ili povjesne vertikale. U najkatolickijoj zemlji u Europi u Zagrebu izgleda vise nama Adveta ali ide "žićbo". To u su te puzajuce podvale

• Birtija

• bbkk0000
    • October 5, 2021 at 7:52 PM

Ja mislim da bi tim velikim multinacionalnim kopmanijama i think tankovima koje ih prate u kreaciji novog covjeka po njihovoj mjeri moraju jednostavno " eliminirati" svakog vjernika i svakoga tko drugacije razmislja. Zasto bi uopce covjek razmisljajo kad oni to mogu odraditi za njega. Njima trebaju ljudi koji ce na sve njihove proizvode,usluge i projekte samo reci da. E sad Crkva je institucija, sidro zivota. Preko nijh je tesko jer popravljaju ljude. A cojek je samo covjek. Nema svatko Solomonsku mudrost

• DRY BULK

• bbkk0000
    • October 3, 2021 at 6:35 PM
    Quote from mitkko
    Quote from tollway

kolega parica

cijenim vas i poštujem, ali nekako mi kontradiktorne dvije stvari

1. skratio sam pola bulka, dakle vjerujem u njega.... ako vam pozicija atpl bila tako velika i/ili tako enormo narasla pa ugrožava portfelj, onda ok. pošto imate kvalitetan portfelj i pretpostavljam poprilično velik, pa vam rast atpl predstavlja nekakav disbalans i izaziva nesigurnost, mudro je kratiti.

osobno nikad ne prodajem dionicu u koju vjerujem.

a zatim velite... 2. podebljao poziciju u jadroplovu.... nije đavo nego je vrag... meni tako zvuči, i zato ne razumijem!!! znam da ste znalac i iskusan igrač.. jedino što mi pada na pamet je da jadroplov ima puno veći potencijal rasta!!?? dakle, 2022. atpl npr na 1000, a jdpl.... koliko? 200? 250? 300?

osobno imam obadva papira koja sam kupio u omjeru 70:30 i na sadašnjim cijenama čine točno 33% dioničkog portfelja. atpl porasla 127%, jdpl (kupljen mj i pol kasnije) 105%. s time što mi brojke, kao i starost flote, govori puno više u prilog atpl. zato sam i izabrao takav omjer.

Display More

Često kada netko uspoređuje ATPL i JDPL čujem argument kako je ATPL bolja jer ima mlađu flotu, ili kako će ATPL ove godine brutalno zaraditi.

Jel mi može netko te argumente pojasniti?

Naime, ako vjerujemo da će dry bulk općenito kao gospodarska grana rasti - a pretpostavljam da vjerujemo jer zbog toga i kupujemo dionice bulkera - zašto netko misli da će ATPL brutalno zarađivati a JDPL neće?

Druga stvar je starost flote. Zašto je to otegotna okolnost? 10 i 15 godina stari brodovi voze po istim vozarinama. Čak ovim starijim brodovima trenutno više raste cijena jer su jeftiniji a imaju jednaki potencijal ostvarivanja prihoda pa im je P/E povoljniji.

Brodar koji ima stariju flotu ima niži NAV u apsolutnom iznosu te nešto veće operativne troškove zbog većih troškova dokovanja. Sa druge strane, brodar koji posluje na spotu (odnosno kratkoročnom time charteru) trenutno ubire vrhnje pa su mu i prihodi u relativno veći. Sve ove karakteristike se jasno vide i vrednuju kroz financijske i druge pokazatelje - recimo P/NAV, P/E, EV/EBITDA i ostale.

Display More

Moje mišljenje.najveci problem h

jdpl je vlasnik. ovaj dokap je .onda bio malo nategnut ( subjektima procjena). Ali bojim se alternative.. nemam dionice jdpl

• AGROKOR

• bbkk0000
    • October 3, 2021 at 3:11 PM
    Quote from renchi

Ne znam sto je sa PG zupanijom. A glede kolonizacije divljeg zapada, to nije crtica sa western filmova nego smisleni nacin kolonizacije SAD. I to nije napravljeno za sirotinju, nego smisleno od onih koji su gradili naciju za sve koji su htjeli postati Amerikanci. Tako su dosli i Rockfelleri i Trumpovi i ini. Kao sirotinja, ali sa jednakim pravima kao i ostali. A Rockfeller je kupio i osvojio zemlju s naftom. Za sitne pare. Ta je drzava smisleno postala najmocnija na Zemlji. I da, nastala je kao kolonija, ali se pamecu otarasila kolonizatora. Isto je primjenila Ceska, Slovacka, Slovenija u tranziciji. Smisleno. Danas su to funkcionalne i sve bogatije zemlje.

Rvacka nije pa sada ima problema sa samom sobom i svojim gradjanima. Kao i Ukrajina ili Crna Gora. Npr ja svaki dan kroz prozor promatram najmanje 5 prekopaca po

kontrejnerima. To nisu Romi. To su umirovljenici.

U Hrvatskoj privatizacija nije bila INKLUZIJA i svima jednaka startna pozicija kao u USA, Ceskoj, Slovackoj, Sloveniji. U Hrvatskoj je bila otimacina i pljacka ulizica i lopova te politickih Rvata. Oni su obicno bili i nesposobni za upravljanje imovinom, ali i nezainteresirani. Bila je to vise ekskluzija nego inkluzija. Takva nam je i drzava.

Recite kakav to projekt mora biti i gdje je osmišljena ta kolonizacija Amrike? Tko ima toliku moć?

• AGROKOR

• bbkk0000
    • October 3, 2021 at 2:45 PM

slažem se sa vama u velikom dijelu samo vi izbjegavate ići korak dublje u razgovor. "Tranzicija" iz socijalistickog ekonomskog, intelektualnog,svjetonazorskog i svakog drugog u tržišni ekonomski svjetonazorske i svaki drugi popratni efekt. To podrazumijeva te kada kažete tranzicija? Komunizam je prodan iz Londona znači Markx,Engels, roza Luksemburg... rusi se carski Rusija romanovaa koji su vladali oko 250 godina. Rusi se pod tim ekonomskim uvjetima kao bit će bolje, uzet ćemo zemlju velikim zemljoposjefnicima i to ćemo raspodjeliti svima i bit će ekonomski prosperitet. Od 1918 do 1990 tih zemlja je na koljenima i rasprodaje se čitava sirovinaka baza to kupuju 40/50 oligarha. 1945 njemacka gubi 2 rat. I od prostora Rusije do naših prostora širi se socijalizam odnosno komunizam. Tih 90 tih ruši se berlinski zid ,takav sustav propada i ide ta "tranzicija". E sad kako ćemo ljude kojima smo promijenili cijeli sklop u glavi prevesti na naš sustav? Jednostavni ćemo ih skolovati i dati im sinekure svugdje i to su naši ljudi. Znači negativna selekcija kadra kod nas traje oduvijek. Na svim razinama. Ti polja i Česi i ostali kuze o čemu se radi i prekidaju taj proces na način da su napravili lustraciju. Radi se o tome da je nerealno očekivati da će doći novi ljudi za nova vremena. Stari su si imali priliku pripremiti teren , sakriti novcei presvuci odjela . Ista vam je stvar svugdje gdje nije provedena lustracija. Negativan selekcija i proizvodnja kadrova za sutra.

• AGROKOR

• bbkk0000
    • October 3, 2021 at 1:55 PM

kolegice renci,

Nemozete biti dalje od istine nego jeste sada. Privatizacija u našim uvjetima se odvrtila na način da je najveći broj poduzeća privatizirana upravo ljudi radnici i direktori u tim poduzećima. Čini mi se da je u prvom naletima bilo 280 poduzeća u pitanju. Poseban problem je taj što su najčešće radnici prodali svoje dionice pa počeli galamiti. Hrvatska je bila u rati i svakom poduzećauje trebalijako dugo da prosperirati. Ako govorimo o velikim i značajnim sustavima njih su najčešće pokupovali socijalistički direktori i ljudi iz bivšeg sustava. Jedino oni su imali kapital. Mislite da ste mogli biti direktor ozbiljnog poduzeća bez da niste bili dio sustava partija, i popratne službe? Koliko ja znam toforic je dobio prvih 200 miliona maraka iz Zagrebačke banke koja je tada bila privatno vlasništvo? Kao i Adris. Privatizirana su 89 po Markovića om modelu. Molim ispravak? Ovo sa Amerikom je smjesni uopće za komentirati. Amerika su proizvele stare europske kolonijalni sile a ovo što ste vidjeli u vesterna vrijedi možda za male mrave. Crna Gora je preslika onog što se događalo u rh i dok god se narod tamo ne konsolidira i čvrsto kaže kuda se ide oni nemogu svoj problem riješiti. Kapitalizam je po meni prirodno stanje ali ne bilo koji, nego ako ti imaš 500 ovaca a susjed 50 onda je normalno da si ti 10 puta bogatiji. Ali ako netko pored tebe ima ekonomski burzovni ,globalisticki ili neki drugi sustav pa na umjetan način spusti cijenu tvoje ovce ispod proizvodne to je onda otimačina.

• AGROKOR

• bbkk0000
    • October 3, 2021 at 12:56 PM

renci,

Ti sad ima nekoliko momenta koje bi ipak trebalo uzeti u obzir a na kraju ću napisati zašto to mislim. Kroz povijest nitko nikada u niti jednoj zemlji svijeta nije zaradio na normalan način puno novaca. Uvijek se radi ili o čistoj otimacini, ili se proizvede u nekim tink tankovi svojeg doba ekonomski sustav koj će kroz par koraka donijeti samo njima veliku ekonomsku dobit. I yzagrebu je na trgu bana bilo oko 1900 nekoliko gostionica,slasticarnica a čovjek koj je radio unutra doslovno cijeli dan nije si mogao priuštiti taj kolač. A gazda bogatas ko danas omjeri prosjeka i milijardera. Pogledajte kako se proizveli komunizam u kojem se promijeniti veliki dio mentalno, duhovnogi ekonomskog sklopua naroda. I nakon toga vjerojatno isti tink tank proizvede neoliberalizam i sve ono što je baceno na koljena pokupuju za malo novaca. Todoric je po meni samo eksponent tog trenutka s time da mu ti svjetski pozjmljivaci novaca nikada nisu mislili dati kapital za RAZVOJ, dali su mu kamatu za svoje buduće preuzimanje. Svaka država okruženju koja je bila u komunizmu ima svog Todorica. Na drugačiji način se nije mogli riješiti u kratkom roku ništa. Samo drzave u okruženju nisu dale svog todorica. Sto se tice politike vodeće ljude u našoj državi dovode na vlast također ti tink tankovi i vodi se max računa da ne dođe politički hrvat na čelo. Nije bitno dali si lijevo,desno ili u sredini biti koje si nacionalnosti ali.moras biti politički hrvat. A to ne odgovara niti domaćina niti stranima. Naime sve ili većina prevara na hrvatski narod u državu kroz povijest je išla iz domaćih redova koji možda i nisu loše mislili.alu su ih prevarili. E tu je po meni kvaka. Tek onda kada se narod osvijesti o ovome mi ćemo procvat kao narod o država. Možda najkatolickija želja u Europi. Po meni ja toj liniji će biti bitka

1. Privacy Policy
  2. Kontakt