1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. maga

Posts by maga

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• maga
    • April 6, 2020 at 8:16 AM
    Quote from Marius
    Quote from maga

na koje se to vijesti referirate postovani kolega?

I kako su povezane sa Optimom?

Očekuje se pad Dow Jones-a povodom vijesti o broju zaraženih virusom u SAD-u. Nije povezano sa Optimom ali dešavao se. Dow Jones kihne Grobex se prehladi...

Japanci rastu 4%, futuresi amerika i njemacka isto 4% u plusu trenutno, vijesti oko bolesti svugdje u stabilizaciji i turnaroundu, nafta stabilno nakon rasta... ne kuzim kakav to veliki sell out mozete ocekivati?

• maga
    • April 5, 2020 at 9:32 PM
    Quote from Marius

Da li očekujemo sutra veliki sell out povodom vijesti iz Amerike?

na koje se to vijesti referirate postovani kolega?

I kako su povezane sa Optimom?

• maga
    • April 3, 2020 at 2:36 PM

sta psiha (otpor/podrška) pod krinkom crtanja grafova radi, i to zbog običnog postotka koji se mora ispoštovati u TA, sada čučimo na ovim razinama jer ovi automatski generirani nalozi "nesmiju preko tih razina" a ako za vikend nece biti nekih novih korona, u ponedjeljak će im i 6,5 biti jefino...mi mali i dalje možemo samo promatrati i biti strpljivi..

• maga
    • April 3, 2020 at 12:17 PM

moglo je i trebalo biti puno bolje danas, setup je zaista povoljan nema razloga prodavati ovolike količine pa cak ni zbog kapitaliziranja spreada u cijeni...

• maga
    • April 2, 2020 at 3:32 PM

Tko prati trgovanje neka zabilježi, ovi što se sada guraju na prodaji u zadnjem satu trgovanja, sutra ujutro će sa približno istom količinom dionica ulaziti a pogotovo ako nakon današnje potvrde pravca nastavimo ovim smjerom kretanja.

• maga
    • April 2, 2020 at 3:08 PM
    Quote from Kajnak

Jel' možemo očekivati da se u Top 10 pojavi skrbnički koji kupuje za UG? Kao što se na Krašu pojavila RFB/KSL. Gdje bi tada završila cijena? Samo budan sanjam...

A1 i UG zastupljeni su sa svojim količinama odavno i na njihovim se računima već dosta vremena nista ne mijenja a mislim da niti neće jer bi to rezultiralo vatrometom u kojem god smjeru da krene, sto se tiče posrednih skupljača to nećemo saznati dok ne bude stvar rješena.

• maga
    • April 2, 2020 at 2:42 PM
    Quote from Mrcash

Kako stvari izgledaju sad, bit će u dva dana milijon dionica trgovano. Ovakav je obrazac bio i kad je cijena krenula sa 1.60 kn. Muči me što ovdje nema ko prodati milijon dionica, a očito je kako i na prodaji i kupnji nekakav računalni program stavlja naloge

sve zaključke donosite ispravno, odgovor se nameće sam pa 10 istih vječno vrti svojih cca 15t dionica (netko više netko manje) dok ih ne poklopi val pa zarade/izgube dnevne razlike, dakle neki od njih se onda javljaju oko 15h sa svojim rezultatima i objašnavaju nama ostalima kako eto nismo i mi uočili ovakve prilike i slično. Ostatak prometa se stvarno pretače sa onih skrbničkih koje ste i sami prokazali...

• maga
    • April 2, 2020 at 1:27 PM

meni je prosjek 6,6 i to jos od ljeta prosle godine cisto eto da ne ispadne da su svi ovdje sa prosjecima od 2-3, mos mislit....

• maga
    • April 1, 2020 at 9:43 AM
    Quote from sveps
    Quote from maga

I sada se vidi da ovi veći nalozi stoje visoko na Asku jer su generirani automatizmom, trenutno na 14-15hrk, dakle to nisu prodavači nego popunjavači aska.....

ma nemoj :-)))

pa to su dobre vijesti....

• maga
    • April 1, 2020 at 9:29 AM

I sada se vidi da ovi veći nalozi stoje visoko na Asku jer su generirani automatizmom, trenutno na 14-15hrk, dakle to nisu prodavači nego popunjavači aska.....

• maga
    • March 27, 2020 at 11:14 AM

Nastavno na raniju komunikaciju, vise je puta rečeno i umjereno sam optimističan oko teze da konačna valuacija nema nikakvo uporište u trenutnim tržišnim kupoprodajama, ali neka ostane zabilježeno i to da je, danas opet sa pojavom jednog većeg naloga kupnja pobjegla na dosta niže razine što sugerira da niti su oni ozbiljni kupci a niti je ovaj veliki pravi prodavač... za prodavača sam i ranije to zaključio ali me izostanak ozbiljne potražnje nikako ne veseli.

• maga
    • March 24, 2020 at 9:46 AM

U padu kolovođe u rastu kamilica

• maga
    • March 20, 2020 at 10:52 AM
    Quote from StatusQuo

To je sve posljedica psihologije percepcija preuzimanja rizika se drasticno promijenila sta se odrazava na sve dionice ne samo na optimu, nitko nije spreman preuzet rizik tek tako pogotovo ne oni koji su vecinom izlozeni dionicama u ovoj situaciji velikog gubitka nije lako dodatno kupovat tu je veliki strah od dodatnog gubitka tu razum ne pomaze.

To sve stoji ali ja ne pricam o kupcima nego prodavacima, koji prihvaćaju ove razine kao novu realnost unatoc tome sto smo se sjurili dole za 40 posto, pa tako kada padamo dodatnih 10tak posto volumeni su konstantno značanjo manji nego kada krenemo rasti recimo za samo 6 posto gdje se očekuje valjda 300-400t dionica, danas bi mogli stoga mogli imati bljedunjav plusic....eto tek toliko da je zeleno

• maga
    • March 20, 2020 at 10:01 AM

Ovo je klasicna distribucija, nikakvi kokosari, ne mozemo se pomaknuti do 5 a kamoli 6 i više, zamislite koji se broj dionica treba kupiti da dodjemo iole bliže tim razinama, evo ni petica se ne vidi a da ju dosegnemo u stanju su baciti jos 100t dionica bez problema na kupnju, genijalnu su nam prodali nam pricu....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt