1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. maga

Posts by maga

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• maga
    • November 19, 2020 at 8:01 AM

sve smo to pokazali iz vise smjerova, samo u imovini dugotrajnoj (vecinom optika) imaju oko 800 milja pa je to isto 11 i kusur, i o tome sam pisao, dakle kupac otprilike kaze slijedece, poslovanje ti vrijedi 19 al si duzan pa ti dam manje a zapravo racuna da mu samo imovina nosi upravo onoliko koliko ce kesirati, ovdje je ionako sve bez soft dijela (misleci na premijske bakanalije).

Ponekad se moram ustipnuti da shvatim koliko trziste tromo i slabo reagira na dostupne podatke...

• maga
    • November 19, 2020 at 7:41 AM

dug je 600 milja djeli s brojem dionica ispada 8 i kusur po dionici pa kad oduzmes od 19 i kusur dobijes...ovo je cista mehanika

• maga
    • November 18, 2020 at 8:16 PM

prva transakcija sa grcima je provedena po multipli od 10, treba izvrtiti forum negdje tamo u ljeto gdje sam racunao i pokazao ovo kada je bilo objavljeno, treba reci i da je ovo odvojena transakcija od ove najnovije i ne mora nuzno biti po istim uvjetima

• maga
    • November 18, 2020 at 8:05 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from LodeRunner

1. Od koju tisucu eura ako samo guras novi kabel kroz postojecu infrastrukturu do par stotina tisuca za kompleksne vlasnicke strukture, dozvole ili prijelaz rijeka, planina ili prijevoja.

2. Generalno si dobro prosao ako te akvizicija kosta zaradu od novog korisnika kroz prvu godinu ugovora.

1. Preciznije bi bilo oko 50 000 kn za km ako postoje cijevi i optika prolazi bez problema kroz iste cijevi. Bitno je naglasiti kako u svim gradovima su poprilično ispunjene cijevi sa optikom od A1, HT i optima stoga na mnogim mjestima neće biti moguće uvlačiti novi kabel bez investicije u gradnju novog dijela DTK za koji treba ishoditi podosta dozvola Itd.

to mozda i vrijedi za best case scenario al u optima uvjetima se treba ovaj vas broj mnoziti sa faktorom 4 za neki prosjecni trosak. Pred nekoliko postova sam pisao nesto vise na tu temu...

• maga
    • November 15, 2020 at 1:52 PM

U nacelu se slazem za logikom i valuacijom renchi sto je vidljivo i kroz bilancu drustva gdje u segmentu materijalne imovine “telekom postrojenja i opreme” prijavljuju bruto ulaganja od cca 927 milja sto nije sve optika ali velikom dijelom ipak je (barem 100 milja eur incijalno) naravno sve skupa se amortizira kroz vrijeme. Uocite da u zadnjem kvartalu prijavljuju trosak ulaganja u optiku od 26 milja za 17,7 km sto daje nekih 200 eura po metru optike.

Ovaj izracun je okviran ali ipak dovoljan za ball park assumption ovakvih troskova a vi svatko za sebe racunajte koliko to vrijedi po vama...

Files

A609B4E6-2A7A-4B01-AF21-07FD2665807F.jpeg 68.87 kB – 0 Downloads
  • OPTE prodaja - kladionica

• maga
    • October 29, 2020 at 4:28 PM
    Quote from airfire

Oprostite radim, uglavnom bila je ponuda po 11 ali nije bila prihvatljiva prodavacima, to je bilo prije ljeta, bila je nesluzbena kao sto je i ovo nesluzbeno

svojedobno sam pod drugim nickom (tada su me bannali) pisao na onom drugom forumu da moja računica pokazuje normaliziranu cijenu na razini cca. 11,7kn...

eto zato nisam prodavao po 9, a zadovoljstvo mi trenutno pak čini logika koju sam kako se cini dobro upratio.... inače smatram se realistom bez navijačkih ispada.

Sada bi u cjeloj prici i poradi novih okolnosti premiju prilagodio na niže i svejedno ostao na cca. 10,2 kn, vidjet ćemo rekli bi slijepci...

• maga
    • October 28, 2020 at 7:13 PM
    Quote from verdi

trenutna tržišna kapitalizacija je 320 mkn a ulaganja u infrastrukturu ove godine 64mkn. uz sve dugove, koronu i 3. sv. rat ne trebaš biti nikakav genije da uvidiš ogroman ne srazmjer. ako ovako nastave do kraja godine će u razvoj uložiti cca 25% svoje tržišne kapitalizacije !!!

sad cu se ja sarkasticno nadovezati, ali kolega u minusu su 3 mil kuna, pa gdje im je racunica...to je naime rezon nasih ulagaca

• maga
    • October 28, 2020 at 4:09 PM

Radi se o praćenju sastavnica koje u konačnici čine dobit, ne bih ulazio u dubinu ali ako se ne razumije dobit iz poslovanja teško je upratiti izvor dobiti ili gubitka.

Dakle plastično rečeno, da smo sjedili na ušima i ne ulagali u opremu sada bi samo na ime amortizacije gledali u dobit od 5-6 miliona (dakle razina kao i lani), a onda bi Vi poentirali da je super izvješće zar ne....

• maga
    • October 28, 2020 at 3:44 PM

Optima Q3- very nice!!! rekao bi Borat....,

EBITDA genijalna sjajne vijesti, sto znači da pad prihoda interkonekcije ima ekvivalentni pad troška iliti neznatni utjecaj na dobit (mizerna marža ovog segmenta poslovanja iako generira veliki turnover) ali to smo znali i otprije, kolju nas kamate na kredite itakođer stara priča ali i to ide svome kraju a jos je i vaznije da u procesu valuacije ova stavka nije od velikog značaja.

Bilanca stabilna, prodaja ide, ton ide film kreće....e, zaj.... se onaj tko je prodao budzašto....

• maga
    • October 6, 2020 at 4:15 PM

Racio nas dioničare navodi da tražimo tj. težimo ka kontroliranim uvjetima pri odabiru naših investicija, dakle tražimo svojevrsnu kontrolu nad podacima, informacijama, projekcijama a posljedično time i nad kotiranom cijenom.

E vidite, vodeći se spomenutim raciom mi tada očekujemo linearnost u pogledu dinamike novih saznanja (npr. kvartalna izvješća) koje zatim ugrađujemo u predvidivo buduće poslovanje, jos ako su informacije dobre cijena tada reagira pozitivno i sve je genijalno.

U suprotnom, a ovdje je to u zadnje vrijeme jako naglašeno, stvara se plodno tlo za re-kalibracijom kvazi informacija i pretakanja ničeg u nešto. (svojevrsna ezoterija)

Spomenuta linearnost tj. pravilnost osnovni je zamašnjak cjelokupne ideje koja stoji iza tehničke analize a koja počiva na premisi ponavljajućih uzoraka od kojih onda očekujemo iste buduće rezultate.

Finalno i najvažnije dionice Vam ipak ne rastu linearno, a ni vijesti (npr. u obliku novih ugovora koji utječu na budućnost ili vjesti o prodaji) ne pristižu u pravilnim razmacima, zapravo se prije radi o skokovitom modusu operandi, dugo ništa pa onda nagli pomak.

Poruka bi stoga glasila "it is a waiting game" strpljivost je ovdje vrlina i još je uvijek dovoljno oportuna u odnosu na nagradu.

Pomalo kao ribarenje 4-5h nista ne grize, a onda u 20min. pokupis sav ulov.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maga
    • September 9, 2020 at 11:39 AM
    Quote from Sheriff
    Quote from maga

Kolektiv ovdje u velikoj mjeri nehotice ali ipak konstantno sam sebi puca u noge, spomenuti u svojoj cjelini nije homogen sto je i logicno, a obzirom da svaki clan ima svoju strategiju iza svega stoji i bihevioralna komponentna. Općenito govoreći silujete informaciju koja nije dostupna, svemu se pristupa esejski bez smjera i smisla sto je zapravo idealna situacija za vrludanje kupnje i prodaje, a trenutno se na obje strane nalaze samo i isključivo mali investitori kojima tzv. "overthinking" model samo naglašava pesimističan ili optimističan scenarij, pojedini vam članovi suptilno doziraju gorivo za nepresušne litanije. Odmorite malo sa "analizama" jer sto ste aktivniji sve vam je vise naloga na prodaji.

Jel ti ovo vrijedi za opte ili sve threadove/dionice opcenito?

Znaci ako se prestane pisati cijena ce gore?

Postoji bar desetak scenarija na opte kako ce zavrsiti. Mozda bude i neki kojega se nismo ni dotakli. Špekulira se o cijeni, špekulira se o mogucim opcijama.

Ne pišući o njima ili ne-izražavanje 'overthinkinga' nece maknuti dozu špekulativnosti sa ove dionice.

Npr vijest da je novi zem prošao (znamo u kojem kontekstu) bi lansirala opte samo tako. Zašto ne bi trkeljali o tome?

Ekipa koja zna više ili ima neki info ne piše ništa, vjerovatno nam se i smije i glume voayere ovdje.

Ionako smo svi ovdje kvazi znalci kako je novinar od 1eur to etiketirao.

Display More

Nisam siguran da ste čitali sa razumijevanjem, u suprotnom logički test vam ne funkcionira, ako vi smatrate da dajete doprinos temi kroz "trkeljanje" kako ga i sami nazivate samo naprijed, ja sam govorio o obujmu i kvaliteti potencijalnog doprinosa...

• maga
    • September 9, 2020 at 9:36 AM

Kolektiv ovdje u velikoj mjeri nehotice ali ipak konstantno sam sebi puca u noge, spomenuti u svojoj cjelini nije homogen sto je i logicno, a obzirom da svaki clan ima svoju strategiju iza svega stoji i bihevioralna komponentna. Općenito govoreći silujete informaciju koja nije dostupna, svemu se pristupa esejski bez smjera i smisla sto je zapravo idealna situacija za vrludanje kupnje i prodaje, a trenutno se na obje strane nalaze samo i isključivo mali investitori kojima tzv. "overthinking" model samo naglašava pesimističan ili optimističan scenarij, pojedini vam članovi suptilno doziraju gorivo za nepresušne litanije. Odmorite malo sa "analizama" jer sto ste aktivniji sve vam je vise naloga na prodaji.

• maga
    • August 28, 2020 at 4:43 PM

hahahaah, a samo sam htio izbjeci dodatne traktate oko inih interpretacija “zanimljive rasprave”, eto prvi sam se upecao pa ste ostali spaseni, ne ponovilo se... btw. svi ste inace dobili po usima oko dionicarskog aktivizma a uco nam je i sam bio tamo ipak po sluzbenoj duznosti a ne u svoje ime...

• maga
    • August 28, 2020 at 4:25 PM

nema potrebe za edukacijom i dociranjem oko zapisnika, reagirao sam iskljucivo na dio oko “zanimljive rasprave”. Ali eto neka ostane u maniri svega ovdje, nedoreceno...nikakav problem iako mi se zaista neda citati povrh svega ostaloga ovdje, kako vas se cima da eventualno prepricate tih par crtica, koje vjesto i zagonetno nazivate zanimljivima a zapravo su vjerojatno upravo nedorecene kao i postupak u kojem se nalazimo...

Bez ljutnje i pozdrav...

• maga
    • August 28, 2020 at 3:06 PM

cemu teaser, ako ste spremni podjeliti sadrzaj ucinite to, iako slazem se sa vama da se tema razvodnjava iz dana u dan u nedostatku novih info..

• maga
    • August 27, 2020 at 10:40 AM

stilski pristupam trgovini drugacije, i nastojim se ne nasladjivati nikome iako smo u ovoj situaciji svi na gubitku i oni koji ostaju i oni koji odmah odlaze.. pozdrav i sretno dalje

• maga
    • August 27, 2020 at 10:30 AM

sudeci po prosjeku danas od 5,15 i trenutnoj cijeni ima vas podosta koji po 2-3 u istom danu hranite brokere i ubijate momentum, predlazem da junacki prospete ostatak, cekam vas namjerno malo nize...

• Što smo danas tržili

• maga
    • August 25, 2020 at 10:04 PM

+++opte sklonio sa “stola” do daljnjeg jos preko nekoliko ovih papira...nastavak slijedi

• maga
    • August 13, 2020 at 11:18 AM
    Quote from zlocesti

Očekivano

Mali ulagači su bacali papire kao da je Sudnji dan

Imućni i strpljivi sjede na papirima

ako dobro razumijem, male su i ovoga puta zamijenili neki novi mali samo sa nižim razinama ulaza?

• OPTE prodaja - kladionica

• maga
    • July 27, 2020 at 11:27 AM

Sve su vas pojeli zivci ovdje, pišete eseje bez potrebe, odmaknite se koji dan od ekrana, sve će biti u redu....

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt