trenutni vlasnici se izuzimaju iz buduceg odlucivanja nakon cut-off datuma, ht-ovci ovo moraju a zaba je ionako ranije dala na raspolaganje mandate, i to je ok obzirom ista stvar nastupa i potvrdom transakcije...
Posts by maga
-
-
eto ga na ipak se krece, a vesela ekipa je popila i prosula svoje prije reda, i definitivno ne temeljem neke info, taman sve po programu, obicno to tako i bude sekudu prije kraja zajeb... jebga nemogu bas rec da mi je zao jazavaca, zadnji pretres na djelu..
-
Ako kupim knjigu u srijedu hoću li razotkrit ovu barabu?
pitaj jubito-a, al njezno hahahha
-
paniku stvaraju mali a ne veliki, pa neka balast samo odlazi ako treba i naglavce nije problem, kupnja je kilava a zato i nema veceg buffera (pitanje,zasto veliki aktivno ne brane cijenu obzirom njih ovo boli ipak malkice vise nego ostale, odgovor, pa zato sto se cijena transakcije nece definiranti na marketu nego pregovorima) ovo nije trgovanje bazirano na informaciji... pojavit ce se i veliki uvijek se pojave hehe
-
mogli bi sarkasticno reci kolegijalnost ili glupost na djelu, trenutno prodaju oni koji ali bas uvijek gube a ne kuze zasto, da ne kazem nebitni, imam knjige nista posebno hrpa, krdo, stado malih koji i inace trce vamo tamo, malo “ohrabreni” depresijom pisanja ovdje plus strah se preljeva i od gledanja sta se opcenito na marketu zbiva (ipak ovdje radi i odredjeni ptsp moment)
-
hrabar si nema sta a i vrijedan, svakodnevno seruckas o svojim razmisljanjima (nikog nije briga btw.) u kontekstu neizbjeznog smanjenja i obezvrjedenja imovine. Prvenstveno kao pazis na sebe ali si upravo dajes za pravo da maltretiras svih nas ovdje, radis pritisak i opterecujes temu bez povoda a ponavljas se opet i opet svaki dan, vodeci se vjerojatno devijantnom zeljom za stvaranjem psihoze koju konstantno podgrijavas, i za to si rusimire odgovoran ispred svih ovdje. Svakim javljanjem si pucas u noge ako si uopce vlasnik dionica ovdje, evo sad kad si izlozio svoj masterplan odi spavat sve si nam objasnio...
-
meni je puno draže da cijena prije raspleta pada pod nerazumnim pritiskom nego da raste kao npr. na atpl bez ikakvog konkretnog povoda. malih investitora nema da to pokupuju dok su institucionalni zabavljeni nabijanjem cijene na podravci. takmičiti se sa algoritmom nema nikakvog smisla. samo strpljenje.
zanimljivo mi je ovo a cijena se krece sukladno ponasaju nekih ovdje, koji bez osnove, kao slonovi u staklarni tumace situaciju, ali ono sto me zanima vise je vase spominjanje algoritma, imate li nekako sistematiziran uvid u knjige koji pokriva ovu tezu...
-
Imate svi pravo pisat sto zelite, al vidljivo je da su se neki usrali prije vremena i sad nam ovdje kmece valjda u zelji da ih se drzi za ruku dok se ne pokakaju do kraja. Mali hint za klimavce, kolega jubito vam je realno puno prije botanicar nego analiticar, pogotovo kad krene sa svojim kvazi izracunima, covjek koristi logiku do neke razine do koje moze, a dalje lupeta, navedeni uradak potom preživaju znani i neznani junaci/strucnjaci koji se spoticu jedni preko drugih ovdje, a realno ne zasluzuju cak ni da im se ime spominje. Kako se sve skupa ponavlja po n-ti puta, a (s)trpljenje me iscrpljuje pozdravljam vas i nemam se namjeru vise ukljucivati ovdje, iznimno uz nove vijesti, inace, trudim se prvenstveno argumentima braniti svoju investiciju od bezveznjaka al kad vidim da se spominju valuacije sa i bez duga, ev, ebitda bez blagog pojma o cem pricate bljucka mi se...
disclaimer za klimavce: pozicija mi nikad nije bila veca i ne planiram povlacenje, pozdrav.
-
evo neugodno mi je vise citat gluposti, tko sa imalo razumijevanja cita broj korisnika a posebno onaj rezidencijalni dio, onda se jednostavnom logikom moze prilicno precizno procjeniti da na 300 tisuca posebnih jedinica usluga vecina korisnika ipak koristi 3 usluge u paketu (tel, internet i tv) odnosno manji dio neke duo pakete, a zanemariv broj ima onih sa jednom uslugom.
Nastavak ove pretpostavke daje defenzivnih 100 tisuca pojedinacnih korisnika (kada bi apsolutno svi koristili 3io pakete) ali posto ima i nesto ovih sa duo paketima ajmo reci da je rezidencijalnih 120-130 tisuca i jos na to ide cca 20-30 tis. poslovnih, dakle sveukupno cca. 150 tisuca. Nek je trio paket nerezidencijalnih 200 kn/mj na klasicni ugovor od 2godine to daje 4800kn, poslovnjaci trose u svojim paketima sigurno i 1,5 puta vise, jednostavno zbog broja usera u organizaciji, pa mozemo slobodno racunati a opet ostati dovoljno konzervativni sa 150tis usera x 5000hrk = 750 mil kuna prihoda u dvogodisnjem ugovornom periodu ili 10,7 prihoda po dionici....Ovi prihodi upadaju u gabarite prijavljenih FI poslovnih prihoda na godisnjoj razini i prikazuju velicinu marketa kojeg pokriva optima, iliti pocetnu tocku kontrole za eventualnog kupca.
-
yup, 2 milje, izgleda ipak ima belivera, nije bas 15 posto rasta ali nije za bacit hehehe
-
naša burza zbog svoje podkapacitiranosti jednostavno funkcionira po sistemu spojenih posuda, obzirom smo se ovdje prosli tjedan iscrpljivali i propadali u bunar hraneći rast na drugim mjestima, neki se reciprocitet objektivno može očekivati ovih dana, jer sa vrhova planina je lijep pogled ali treba razmišljati i o silasku dok je vrijeme ili bar dok "žičare" još rade a onda i povratak ovdje na "buy the dip"....
-
po meni njega ovdje trenutno ne zanima portfelj i njegova vrijednost, ne brani se cijena prema dolje, već se vrti za taj mali spread pa recimo kupuje po 6 ali i proda po 6,1, nesto kao neslužbeni MM, a snage za probijanje na više nema, jer većih kupaca nema, a ako neide gore ide dolje jer prodavača se uvijek nađe pa svi ovdje samo gledamo kako se spirala na dolje odmotava trenutno zbog Q1 rezultata, a do nekih novih vijesti se treba načekati.
Ozbiljne količine treba kupiti da ga se pomakne na više, i to je uloga čepa... evo recimo da raspolaže sa svega 50t dionica koje reciklira na prodaji i jos ekvivalent love za kupovinu 50t dionica, pa sve skupa vrti do beskraja, (koliko mu prospu na kupnji toliko mu samo sporije i skuplje vrate na prodaji) koristi se jaka poluga i treba ga dobro izuti za pozitivan pomak.
Sada to vise nije 50t nego mozda i 300t dionica prometa za eventualni siromašni pomak od 40tak lipa na gore a za dolje ide sve puno jednostavnije jer isti gura na dolje sa svojim dosadnim paketima od 4000 ispred kojih se bacaju oni kojim je dosta svega...evo sve suprotno bi se ipak moralo vidjeti u knjizi, ja ne govorim da kupuje i prodaje sebi nego sve kanalizira (sjetite se one greske kad je sam sebi prodao ili pak velikih prometa sa malim pozitivnim pomakom cijene a u knjizi nista novo)
Znam da se ruzno ovo cita ali proci ce i to
-
ovo mi sve više izgleda kao trgovanje istim dionicama, onaj koji kupuje na 6 isto prodaje po 6,1 sa dobro poznatim nepresusnim nalogom od 4 tis. dionica a koje je prodavao već jedno sto puta i na 6,4 i 6,5 i 6,6. dakle svako toliko neko prospe po bidu i taj kupac cijelu količinu potom preseli na prodaju par lipa iznad samo prepakiranu u slotove po 4000 komada, kočnica je upaljena bar već 2 mjeseca...iscrpljuje i kontorlira cijenu do beskraja... tako to bar meni izgleda jer u knjizi promjena neeeeema, eto znači pustanje magle jos kratko...
-
uh, računam u hanfi printeri pod makismalnim opterećenjem, treba izbaciti hrpetinu opomena a mozda u medjuvremenu potakne nekoga da proda/kupi nesto...cccc pretuzno
-
sto se tice jubito racunice kriva je, dugorocna i kratkorocna komponenta duga je krivo zbrojena sto se vidi iz biljeske 26. koju je i prilozio, pa je ukupan dug ipak 358 mil sto opet daje drugaciji izracun po dionici, da ne ulazim u ostatak procjene...
Bravo, ja to nisam primjetio jer sam vjerovao kolegi koji mi je to tako prezentirao bez provjere, ne vodeći računa o tome da je možda napravio grešku.
Ali ja bih te molio upravo suprotno, uđi u ostatak procjene, daj nam neki svoj izračun.
Jedino ja ovdje pokušavam nešto izračunati, svi drugi samo pametuju, ali niotkud računice nema.
dapace, pozivam vas a i druge clanove da prolistaju unazad sto sam pisao i lako cete naci moju procjenu iz dva ili tri smjera, vrlo precizno elaboriranu, i da vijesti su dobre...
-
Ja imam informaciju da su dionice založene. Spomenuta je založila navodno dionice da bi isplatila neke sporove i zaostatke vezane za svoju najpoznatiju firmu. Zašto je ona to učinila, ja imam ideju, a ostali neka procijene sami. Uglavnom, ako ja lazem onda su i mene lagali.
flight na dobrom ste tragu, i upravo zato smatram da je sve skupa nelos indikator za sve nas ostale, sto se tice jubito racunice kriva je, dugorocna i kratkorocna komponenta duga je krivo zbrojena sto se vidi iz biljeske 26. koju je i prilozio, pa je ukupan dug ipak 358 mil sto opet daje drugaciji izracun po dionici, da ne ulazim u ostatak procjene...
-
zanimljiva opservacija jubito, ovo se gotovo savrseno poklapa sa mojom logikom vrednovanja materijalne imovine optime koju kupac akvizira a koja je ujedno i okosnica buducih prihoda i poslovanja (sve jasno vidljivo u bilanci) ili alternativno kao zamjenska vrijednost cca 4000 km optike koju treba izgraditi netko tko krece od nule... sve sam tumacio pred koji mjesec i od tada znacajno povecao poziciju, tada sam pisao o cca 11+kuna
-
Ovo bi izdvojio:
Samo ove godine Telemach planira pustiti u rad oko 4000 kilometara optičke mreže i tako povezati sve regije i veće gradove u Hrvatskoj. Navedena optička infrastruktura predstavlja okosnicu razvoja fiksne i mobilne mreže nove generacije i osigurava najbolju kvalitetu usluge za korisnike
auuuu, pa ovo je onda ipak end game.... aj sad nemoj biti u dionici nego trci za njom.
-
zanimljivo ali upravo će baš vaš MO služiti kao poluga ranije napisanom, ispratimo trgovanje ovih dana pa se nadjemo opet ovdje...
može oko 6 kod sata
humor je važan, slažem se...
-
trenutno je samo iskra kao impuls dovoljna da se napravi ogroman skok, svi su vidim ionako spremni za let...
a da probate s pobjedom Dinama, možda bi to upalilo
zanimljivo ali upravo će baš vaš MO služiti kao poluga ranije napisanom, ispratimo trgovanje ovih dana pa se nadjemo opet ovdje...