1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. maga

Posts by maga

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• maga
    • September 3, 2021 at 6:40 PM
    Quote from MickeyM

Obećao sam pa ću onda i napisati svoja viđenja iz knjiga usporedno sa dva datuma koja ja posjedujem a to su 09.07. i 02.09. ove godine.

Dakle pojavila su se dva nova računa sa skoro identičnim brojem dionica a ukupno je to 883193 dionice, ujedno još jedan račun od postojećeg dioničara je uvećan za 95000 dionica.

Ima i nekih sitnijih kupnji ili prodaja ali to ne držim za važno!

Javna pohvala za trud i nesebicnost kolegi! moj dojam je da sad u 9mj kad se izglasa novi ZEM ide malo jace pozicioniranje i pokazivanje u top 10

• OPTE prodaja - kladionica

• maga
    • July 19, 2021 at 11:01 AM

opet ovdje igranka, izdvojilo se 0,5mil kn za 100k dionica, al to nije pokolebalo bas nikoga od ovih teškaša koji prodaju dve tri lipe skuplje (ni trepnuli nisu gle valjda računaju da nedaju bas za badava - izgleda cekaju "onu pravu" ponudu dvije lipe skuplju ili se pak mozda ipak samo sunčaju) u tom slučaju rekao bi "nepravedna pogodba"

• maga
    • July 12, 2021 at 11:46 AM

ova dionica je puna ludjaka, pametan kupac moze lako skupiti ogromnu kolicinu uz mega diskont i jos mu je sve to kao u sefu u slučaju da pukne tržiste, a izgleda se to i dogadaj a ovi veliki sta stoje vise na prodaji zapravo samo glume prodaju tj, kao poticaj ludjacima da sto prije izlaze

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maga
    • July 9, 2021 at 9:04 PM
    Quote from Jubito
    Quote from maga

jubito nezadovoljan si, gle i ja sam a obzirom na prezentiranu (pod)valuaciju koja ima sve elemente perfidne rabote, mozes si pozdraviti glavnog aktera i vodonosu kresu kojeg si itekako u nebesa kovao, stoga odi pisi njemu ljubavna pisma.

Ja sam u nebesa kovao Kopsejaka i pisao mu ljubavna pisma?

Daj ne seri!

rekao sam da mu sad mozes pisat ljubavna pisma a ne meni, ja nisam prodavao, on ti je usrao motku pa mu se obrati, a itekako si afirmativno spominjao njegovo ime…btw. ako si ga saknuo ovdje budi musko i ne trazi krivce oko sebe.

• maga
    • July 9, 2021 at 8:51 PM
    Quote from Ledica

Ako ovi iz UG-a prate postove na forumu, evo nek znaju da im ni ja neću dati svoje dionice po toj cijeni, nisam u minusu već na pozitivnoj nuli ili točnije zarada za bureke na nekoliko lipa razlike, ali je ne trošim svoje vrijeme i novce za bureke.

Imam ukupno na dva računa oko 170 000 , nije mi preša prodati, mogu ja to držati godinama, dok me ne skvizaju. ^^

apsolutno podrzavam i sto je vaznije ne pricam iz afekta, svojih preko 130k dionica, ne prepustam a poslovanje ce po prirodi stvari krenuti snazno na bolje i valuacija mora doci na svoje

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maga
    • July 9, 2021 at 8:34 PM

jubito nezadovoljan si, gle i ja sam a obzirom na prezentiranu (pod)valuaciju koja ima sve elemente perfidne rabote, mozes si pozdraviti glavnog aktera i vodonosu kresu kojeg si itekako u nebesa kovao, stoga odi pisi njemu ljubavna pisma. Osobno nisam spreman prihvatiti ovu ponudu i to je moj izbor, izvjesno je da dionice ipak nece u plamenu izgorjeti nakon sto novi vlasnik preuzme uzde, no to je jos jedna odluka koju ces morati sam za sebe donijeti iako imas vremena jos godinu dana.

• maga
    • July 9, 2021 at 3:22 PM

zaba i formalno vlada od ponedjeljka, meni to ok...

• maga
    • July 5, 2021 at 9:10 AM

first rule of banking: protect your investment!

Quote from Sony
    Quote from Mladen Milicic

Hocu reci da HTu odgovara oslabljena optima kad ne izgubi ali da bi se oslabila mora imati deal s Zabom a u tome mali dionicari ne moraju proci dobro.

Banka je uvijek banka,njih zanima samo profit,zato sigurno neće oni nekome optimu pokloniti,oni će to dobro naplatiti.

first rule of banking: protect your investment!

• maga
    • June 30, 2021 at 10:19 PM
    Quote from pemar2
    Quote from maga

apsolutno očekivano, a sutra na Vladi očekujem prijedlog novog ZEM-a

A nemoj baš sutra očekivati

https://vlada.gov.hr/vijesti/65-sjednica-vlade/32428

vjerojatno ga jos zvacu na odborima ili uzem kabinetu njima rokovi nista ne znace, steta je zbog saborske pauze jer smo tu kartu pokusavali chekirati. Ceka se formalizacija ranijih najava nije da ne znamo sto ce pisati unutra.

• maga
    • June 30, 2021 at 3:38 PM
    Quote from Headhunter

I ako navedeni bude očekivan da ne brani vertikalnu integraciju, objava u petak iza 16:00?

prvi dio rečenice je već apsolviran sve je ranije definirano i to je realnost, a za drugi dio ipak ne bi baš tako hrabro požurio, još ima vremena (znate onu biznis premisu "samo bez naglih pokreta" znači nista preko koljena)

• maga
    • June 30, 2021 at 3:24 PM
    Quote from Headhunter

Uglavnom ništa od prisilne naplate, znaci nekakav dogovor je postignut oko pozajmice.

apsolutno očekivano, a sutra na Vladi očekujem prijedlog novog ZEM-a

• maga
    • June 30, 2021 at 2:42 PM

strah je kategorija kojom se upravlja i sa strane imaoca i sa strane djelitelja/sijatelja, a ovdje ga diler potencira igrajući na kartu iscrpljivanja, oni koji imaju uvid u knjigu mogu vidjeti i tko stoji "za volanom" i pritiscima na kupnju,

• maga
    • June 24, 2021 at 2:09 PM

netko treba potrosacu prodati i malo internet prometa da bi se gledali navedeni sadržaji, ovaj detalj zahtjeva po disklejmeru EON-a: "Pri brzini interneta od 10 Mbit/s, po 1 satu gledanja sadržaja se potroši 4,4 GB prometa". - zelim reći da ovo ipak nije cjelovito rjesenje koje njima treba da se sa pravom nazivaju vertikalno integriranom kompanijom.

• maga
    • June 23, 2021 at 2:09 PM
    Quote from mikromakrto

Zašto je uopće nekome bitno što tržište misli?

Kad se vlasnički paketi budu prodavali, prodavati će se po dogovoru između prodavača i kupca.

To što tržište jedan dan firmu vrednuje po 4 kune, a drugi dan po 8, bez da se išta značajno promjenilo u poslovanju na bilo koju stranu, to u ovom slučaju apsolutno nije bitno.

naravno, potpuno se slazem, svejedno informacije radi treba reci klimavima da ipak postoji i nemala gomilica onih koji bez razumijevanja trče sa medvjedima i bikovima zavisno koji su u naletu, stoga i gledamo ovakve nebuloze od cijena.

• maga
    • June 23, 2021 at 1:37 PM

"Efikasno" ZSE trziste evo tvrdi da optima kompletna vrijedi 40m eura, pritom izgleda ne kuzi postoji li problem u računici...u nastavku ovom logikom valja očekivati i oglas tipa, prodaje se ili mjenja za stari bicikl...

• maga
    • June 17, 2021 at 11:11 AM

ne treba gubiti energiju na krive stvari, netko pušta paru liječi zivce ili sto god i to je sve, osim toga ima dovoljno (i previse) dionica i bez navedenih na prodaji, i te vas zapravo iscrpljuju i stvaraju psihozu opterecujuci cijenu i nedaju nam naprijed, opet se ne vidi velika zelja za kupovinom, tek kad se zaore malo jače sa kupnjom biti će i rezultata ovo nije za komentar...

• maga
    • June 3, 2021 at 2:47 PM
    Quote from maga

svako neka panicari po svom nahodjenju, ipak kada bi netko npr. sutra preuzeo sve po 5kn (a da ne spominjem i sve ove smijesne nize vrijednosti) na cca. 70 milja dionica ispada investicija od 350 milja za cijelu firmu, a ista samo dugorocne imovine ima preko 500 milja ( i to knjigovodstvene vrijednosti dakle vec amortizirane, a sve i dalje radi i zaradjuje, za ekvivalent nove imovine treba kesirati preko 1mlrd kn), uz to dug se servisira iz redovnog poslovanja. (ovih 150 milja razlike usput vraca valuaciju dionice na preko 7kn).

p.s. fun fact - u 2020. firma uprihodila 456 milja kuna a prodala bi se po vama za 350 milja, e to bi bio potez za doktorsku disertaciju

ovako ja to vidim, ne ulazeci u dinamiku necijeg trgovanja a gledajuci samo intrinzicnu sadasnju vrijednost kompanije. Nastavno na neke od mojih prethodnih postova koje takodjer mozete potraziti, to izgleda otprilike ovako:

Postoje barem tri sloja/segmenta koja nose tj. daju odlican uvid u trenutnu vrijednost necega (ne ulazeci pritom u neke buduce unaprijeđene brojke), dakle ako kupim sve raspolazem ODMAH sa navedenim a dug si vracam iz redovnog poslovanja uz mogucnost znacajnog refinanciranja i relaksirane otplate.

1. imovina i to dugorocna (znate ono zgrade, oprema, kablovi...) bilancna stavka i na razini su od cca. 500 milja (dakle preko 7kn/dionica)

2. prihodi, RDG komponenta a prethodno sam pokazao (potrazite) da na razini od dvije godine u okviru standardnih telekom ugovora te po trenutnom broju usera, kompanija prihoduje oko 750milja, drugim rijecima kontrolira barem sa 375milja godisnje (5,4kn/dionica znaci zicer vec ugovoreno) a ovo nam je obicna pocetna tocka dakle trenutno stanje i kao takvog ga promatramo, ne govorimo ovdje o potencijalu i posebnim kategorijama izvedenih ebitda mulitipli na razinama cca 140milja pa ih onda mnozimo sa rasponom buducih 5-8 godina

- ukupni prihodi prosle godine 456milja ili 6,5kn/dionica (tko to prodaje kompaniju za manje od kontroliranog jednogodisnjeg prihoda, sjetite se i onih ebitda mulitipli od ranije)

Zakljucno, ove se tri stavke ne zbrajaju ali se prve dvije stavke “trenutnog” stanja imovine i prihoda itekako nadopunjuju pa navedenih 5kn i 7kn ne daju automatizmom odmah 12 ali tumace okvir a vi za pocetak budite razumni i uocite da bas svaka od ovih komponenti i pojedinacno znacajno nadilazi ovo sto trenutno gledamo na burzi.

• maga
    • June 2, 2021 at 10:27 AM

bome je super kad za spustit dionicu 10% treba samo 5000 komada al za dizanje treba kupit 80000 pa da se vrati tamo di je bila jutros

• maga
    • June 2, 2021 at 9:52 AM

bankar ga je danas saknuo vise nego svi ovdje skupa...

• maga
    • June 1, 2021 at 11:29 PM

svako neka panicari po svom nahodjenju, ipak kada bi netko npr. sutra pokupio sve po 5kn (a da ne spominjem i sve ove smijesne nize vrijednosti) na cca. 70 milja dionica ispada trosak 350 milja cijele firme, a ista samo dugorocne imovine ima preko 500 milja ( i to knjigovodstvene vrijednosti dakle vec amortizirane, a sve i dalje radi i zaradjuje, za ekvivalent nove imovine treba kesirati preko 1mlrd kn), uz to dug se servisira iz redovnog poslovanja. Pitanje retoricko za sve mesetare ovdje jeli bi vi iskoristili ovo i usli tj. kupili navedeno i spremili cca. 150 milja razlike (koja inace vraca valuaciju dionice opet preko 7kn). Pa sad ako je lik istresao hrpicu dionica da se izvuce iz dreka jebiga isti taj bankar je svojom logikom po visim cjenama i kupovao, a nista se u medjuvremenu promjenilo nije sto se info tice, osim sto ga stisla nevolja, dokaz je ta druga vrijednosnica koju prodaje.

p.s. jos jedan fun fact - u 2020. firma uprihodila 456 milja kuna a prodala bi se po vama za 350 milja, e to bi bio potez za doktorsku disertaciju

1. Privacy Policy
  2. Kontakt