How Much Debt Is the US In?
As of September 2022, the US national debt stands at $33.88 billion dollars.
Over the past 10 years alone, the U.S. federal debt has increased by more than a third. It went from $20.73 B in 2021 to $33.88 B in 2022.
As of September 2022, the US national debt stands at $33.88 billion dollars.
Over the past 10 years alone, the U.S. federal debt has increased by more than a third. It went from $20.73 B in 2021 to $33.88 B in 2022.
Kad nafta i plin pojeftinjuju, to je znak smanjene potražnje, a ona je znak usporavanja. Pojednostavljeno rečeno.
To je i znak pada inflacije.
Gosn. Sheriffe, oprezno sa zaključcima da ne biste kešoljupce nagnali da pohitaju u shopping.
Ako dobro vidim danas samo 4 dionice na ZSE imaju iznad 100k kn prometa.
Ako se ovako nastavi smanjivati promet, dnevni promet će se spustiti na razinu izdašnijeg dječjeg đeparca.
Dobro je za društvo u cjelini, a igrati se kratkoročno s vatrom (s plinom i naftom) u ovo nestabilno i na svjetskim tržištima volatilno doba gdje svaki čas dolazi nešto novo i nešto drugo, je priličan rizik. Mymoon nije od jučer, niti od prekjučer, na tržištu je najmanje 10-20 godina, ima iskustva, međutim, pogoditi kratkoročno kretanje cijene - za to moraš biti ipak Oracle. Oracle iz Omahe, šala!
Ode plin u crveno. oko 6%, ma to je niš
Pa to je dobro za sve ako nafta i plin pojeftinjuju.
Ne dopuštaju jedni drugima dublju gospodarsku povezanost jer si jednostavno ne vjeruju.
Kako to misliš, ne vjeruju si?!
Vidiš da se Rusiji može vjerovati? Kada najave da će te bombardirati, onda to i učine. Vjerodostojni su.
Najbliže se more dobiti lombardni kredit na zalog dionica koji po meni i nije loše iskoristiti ukoliko pofali manji dio keša uz jako dobro pokriće da nebi bilo joh i ajme.
Daj ti meni reci tko daje (ako daje) lombardni kredit na portfelj dionica.
Zanimljiv detalj. Kada u Google tražilicu počnete tipkati "Prager University", to je naime institucija u kojoj radi profesor na Youtube videu o američkom dugu, dobijete, između ostalog, i ove natuknice.
https://www.prageru.com/press-release-…-discrimination
PragerU, founded by Dennis Prager in 2011, is a not-for-profit organization that helps millions understand the values that shaped America and provides millions of Americans and people around the world with the intellectual ammunition they need to advocate for limited government, individual responsibility and economic freedom. In 2016 alone, PragerU’s videos received over 250 million views, a figure that will eclipse 350 million in 2017. PragerU is a resource for all who value liberty. It is a threat to all those who do not.
Malo zanimljivosti o dugu Amerike.
Hvala. Na ovo sam mislio, samo nisam znao podatak. Strašnan dug!
Dakle, Ameri žive desetljećima trošeći intenzivno na sve i svašta, i to bez pokrića.
Nisu li Kinezi svojedobno masovno kupovali (ili još uvijek kupuju?) njihove državne obveznice?
Kada ovaj balon jednog dana pukne, puknut će valjda gore od atomske bombe i bit će šokova u društvu i svakojakih oktobarskih revolucija.
P.S. Ovog gospodina s videa vjerojatno malo tko sluša.
Dobro, ali i dug te sjajne Amerike je već takav da mi nije ugodno ni imati sve u 💵.
Koliki je njihov dug?
Tko su krajnji dobitnici nekretninskog balona u trenutku njegovog pucanja?
Onaj tko ima cash,ali nije sve crno bijelo.
Ne, onaj tko ima u tom trenutku cash nije dobitnik, nego nije gubitnik, s mogućnošću da kasnije prilikom pada cijena kupi jeftinije i time možda jednom postane dobitnik.
Pitanje je bilo tko su izvorni, temeljni i stvarni dobitnici. Pretpostavljam da su najveći dobitnici kreditori.
Tvrdnja da cijene imovinskih klasa pa tako i nekretnina idu samo u jednome smjeru - gore - je hipoteza. A hipoteza nije isto što i stvarnost.
Tko su krajnji dobitnici nekretninskog balona u trenutku njegovog pucanja?
a nafta, a nuklearni sporazum?
bogami, ovdi se više ne zna tko pije, a tko plaća.
Što misliš kada spominješ naftu i nuklearni sporazum?
Nisam upućen, ali me iznenađuje da Iran šalje svoje jedinice u pomoć Rusiji. Da nije neka lova ili nek trgovina ispod tezge?
Ima ovdje dosta kešoljubaca koji su u međuvremenu u potpunosti ili djelomično rasprodali dionice i sada čekaju signal. Kada oni počnu (žurno) kupovati, onda ćeš doći na svoje.
darac11
Što sam ti rekao? Kešoljupci se dobro zabavljaju.
Međutim, koliko smo vidjeli zadnjih godina, stalno dolazi do nenadanih promjena koje je teško predvidjeti. Kolo sreće se stalno okreće.
Imam prijatelja koji godinama skuplja keš za kupiti stan.
Koliko god skupim uvik mi fali 10-ak tisuća € kaže….
Dobronamjerno sam mu odavno predložia da uzme dio na kredit pa stan u najam i tako bi ga ima i brže otplatia.
Sad ga nema i vec 2 godine plaća najam drugome a keš mu i dalje propada.🥴
Ova situacija s covidom je ljude ponukala da ulože novce u nekretnine jer kamate u bankama su minimalne, nekad negativne, pa je investicija najbolja u nekretnine.” Vulić smatra da građani više kupuju i zbog niskih kamata za štednju u bankama pa smatraju da im se više isplati ulagati u nekretnine.
Na pitanje treba li čekati s kupnjom ili ne, Vulić odgovara: “Ako se nastavi ova situacija, ono što danas kupite za pet, dogodine ćete kupiti za šest. S obzirom na cijene kvadrata stanova, ako kupite stan po cijeni od 3.000 eura i iskalkulirate da ćete ga isplatiti kroz najam, logično je da će vlasnici podizati cijene najma.”
https://n1info.hr/biznis/sto-se-…-i-po-20-posto/
Novac ulažem u dionice i čekam da mi dionice porastu pa da prodam dvadesetak posto portfeljija i kupim stan, no na žalost dionice nikako da porastu, a najtužnije što mi uvijek ispada da moram rasprodati cijeli portfeljij za trenutnu vrijednost stana. 😢
Tko čeka - dočeka. Stan, zar je toliko hitno da ne možeš čekati? Ako je hitno i važno, onda nema druge nego rasprodati portfelj.
Što se tiče porasta dionica, ima ovdje dosta kešoljubaca koji su u međuvremenu u potpunosti ili djelomično rasprodali dionice i sada čekaju signal. Kada oni počnu (žurno) kupovati, onda ćeš doći na svoje.
Zašto misliš da je degradiran. Što želiš time reći?
Warren Buffet ima legendarnu izjavu na tu temu (...):
"Sex nije nešto što čuvaš za stare dane."
Ma, on sve nešto planira duuuugoročno, na rok od 10-20 godina.
Eh sad, hm, nadam se da nije na isti rok planirao sex.
"Moć dugoročnog razmišljanja."
Što reče jedan moj rođak. Kad sam bio mlad, bio sam relativno skromnog imovinskog stanja. Sada imam prilično novaca, ali sam star, sjedim u fotelji, gledam TV, slušam glazbu, čitam i nemam volje nikamo ići itd. Što će mi sada materijalno bogatstvo?
Display Morerazmišljam da kada uzmognem popeti se na burzu pokupujem šest sedam dionica
REGN
DK
ICFI
KRP
CTKB
ALVR
Još promatram i
SBUX
FNKO
CPTN
HES
Mymoone , možeš li nam u natuknicama ili rečenici-dvije pojasniti kakva su tvoja razmišljanja u vezi gore navedenih pojedinih dionica?