1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Normani

Posts by Normani

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Normani
    • November 16, 2022 at 7:21 AM

Putinova huškačica: NATO je usr*an. Nemaju pojma tko je Poljsku pogodio, čime i zašto

Putinova huškačica: NATO je usr*an. Nemaju pojma tko je Poljsku pogodio, čime i zašto
    MARGARITA SIMONJAN, glavna urednica Russia Todaya i propagandistica ruskog predsjednika Vladimira Putina, na Telegramu je prokomentirala pad raketa na Poljsku.
    www.index.hr

• Normani
    • November 15, 2022 at 9:44 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from Normani

I dalje želite investirati u Rusiju?

https://www.index.hr/vijesti/clanak…nu/2412101.aspx

Treba ih otpiliti na 100 godina.

Ali doslovce, odrezati svaki kontakt.

I zivjeti svoj mir ovdje bez njih.

Tako je! No, da podsjetim što je u Zagrebu osvanulo 23. siječnja 2022. oliti mjesec dana prije ruske invazije. U RH ima onih koji žele zaštititi Ruse. Tragikomično! ^^ ;(

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ju/2334446.aspx

• Normani
    • November 15, 2022 at 4:07 PM

Ako je moguće da neki ruski državljanin xy (čelnik psihopatske skupine Wagner) ide osobno po zatvorima i nudi (ovdje stranom državljaninu!) oprost kazne u zamjenu u odlazak u rat, to vam govori o kakvoj državi i kakvom društvu se radi. To je već godinama politička i opća diktatura koja proizlazi iz suradnje mafijaških i državnih struktura koje surađuju. To je država u kojoj tamo neki samovoljno maljem smrsakvaju glavu ljudima i ispod snimka takvog poguljenja stoji stotinjak srdaca u podršku istima.

I dalje želite investirati u Rusiju?

https://www.index.hr/vijesti/clanak…nu/2412101.aspx

• Birtija

• Normani
    • November 15, 2022 at 3:54 PM
    Quote from BudFox

Ova je ostala bez gaća i nosi ih na štapu, ali doslovno ^^ 8o :D.

Ostadosmo i mi bez gaća uskoro zbog inflacije i poreza na extraprofit..

Vi'š, dobra ideja kako pokriti gubitke na ZSE! Jedino što ne znam bi li o meni pisale novine kada bih se odrekao donjeg rublja.

• Normani
    • November 15, 2022 at 12:57 AM

KINESKI predsjednik Xi Jinping i američki predsjednik Joe Biden sastali su se danas na Baliju uoči summita skupine G20. 

Xi je izjavio kako kinesko-američki odnosi "ne bi trebali biti igra nulte sume jer je svijet u potpunosti sposoban prihvatiti razvoj i zajednički prosperitet Kine i SAD-a". Ulozi su i dalje veliki za obje strane, kao i za ostatak svijeta.

SAD i Kina održali su jako važan sastanak. Ovo su glavni zaključci
    KINESKI predsjednik Xi Jinping i američki predsjednik Joe Biden sastali su se danas na Baliju uoči summita skupine G20.
    www.index.hr

Ovo dobro zvuči. Zvuči kao - surađujmo i pokušajmo što manje talasati. Mislim da je dobro za Ukrajinu ako se Kina (iz ekonomskih interesa) prikloni SAD-u jer bi Rusija na taj način izgubila podršku i oslonac.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Normani
    • November 14, 2022 at 4:07 PM
    Quote from Hrx84

A neki će ostati u kriptu s nadom da će uskrsnuti.

Vjerovali ili ne, namjerno sve ove godine nisam htio o kripto valutama pročitati niti jedan jedini članak. Ignore. Zakačio sam, ne možeš izbjeći kao i sada, poneki naslov.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Normani
    • November 14, 2022 at 3:54 PM
    Quote from Moller

E, moj Plenki, u što si ti pretvorio ovu državu...

Nije kriv Plenki. Kriv je narod koji sve moguće godinama prati, vidi, čuje i čita, ali i dalje glasa za HDZ. Krivi su i oni koji nisu glasali za, nego su glasali namjerno kontra, oni koji 30 g. nisu pokušali osnažiti neku 3. i/ili 4. opciju.

Postoji pojam u psihologiji, "kognitivna disonanca".

Primjerice, skupina ljudi se okupi u vrtu i očekuje spuštanje Marsovaca koji će ih odvesti u sreću i blagostanje. Kada se Marsovci ne pojave, ljudi neće reći kako su bili naivni, nego će čekati sljedeći termin. Jer Marsovci su ovog puta bili prezaposleni pa ih nisu mogli pokupiti, ali će zato sljedeći puta. Uvjereni su. Kada se stvar ponovi nekoliko puta, oni i dalje neće priznati da su pogriješili i da su bili u zabludi. Preslabi su karakterno za priznavanje samima sebi, a potom i okolini, da su se dali navući. I tako će tjerati svoj film u nedogled ili dok se ne umore.

Jao svakom razumnom čovjeku okruženom nerazumim ljudima.

• Normani
    • November 13, 2022 at 7:21 PM
    Quote from KultLicnosti

Kinezi su ludi ako ne napadnu Tajvan.

Ne slažem se. Ludi su ako NAPADNU Tajvan. Izazvali bi neviđeni kaos na cijelom planetu Zemlja i vjerojatno puno veći rat od ovoga u Ukrajini u kojem bi svi bili gubitnici. Za to u današnjim ekonomskim odnosima nema potrebe. Meni se čini da je to samo pitanje nekog nacionalnog ponosa, a njega se može zadovoljiti uspješnim poslovanjem i trgovinom.

• Normani
    • November 13, 2022 at 6:56 PM
    Quote from my moon

Meni je stop loss postao u kamenu uklesan: 2%!

Stop loss ti je na 2% pada? Jesam li dobro razumio?

• Normani
    • November 12, 2022 at 1:31 PM

"Svaki put kad oslobodimo dio našeg teritorija, kad uđemo u grad oslobođen od ruske vojske, nađemo sobe za mučenje i masovne grobnice pune mučenih i ubijenih civila. Te zločine činila je ruska vojska tijekom okupacije tih teritorija", rekao je Kuleba, ukrajinski šef diplomacije.

• Normani
    • November 12, 2022 at 11:10 AM
    Quote from D_artagnan

Kad se digne 40-50% Moskve, i drugih velikih gradova, onda je to nemoguce…

Teško za sada. Mislim da im za sada nije dovoljno doprijelo do mozga. Oni koji su već ranije bili protiv Putinove diktature su većinom napustili (morali napustiti) zemlju. Npr. nekadašnji svjetski prvak u šahu, Kasparov. To je proces koji se događao 1930-tih u Njemačkoj. Odlazili su mnogi koji su na bilo kojem polju života nešto značili, nešto znali, htjeli, vrijedili. To se dogodilo i u Hrvatskoj, samo možda u soft verziji.

Negdje je bila analiza da su intelektualci počeli odlaziti već prilikom nagomilavanja ruskih jedinica na granici, potom sljedeći val prilikom samog napada, potom polako u nastavku tzv. "specijalne operacije", potom nakon što je naređena mobilizacija. Na priznatim ruskim fakultetima u međuvremenu predavaju napredni studenti.

Svaki diktatorski i primitivni režim na taj način nanosi svojoj zemlji štetu. Iz "ljubavi" prema stanovnicima, prema domovini, naravno. I sada se bune da će "postati" trećerazredna zemlja. Već jesu. Sami sebe pretvaraju u trećerazrednu zemlju.

• Normani
    • November 12, 2022 at 2:55 AM

Kladim se da ćete i dalje masovno glasati za Vladimira. Ipak je on cool tip, zar ne?

Žene ruskih vojnika prijete da će ići u Ukrajinu: "Vratite mi muža, rastrgat ću vas"

https://www.index.hr/vijesti/clanak…as/2411158.aspx

• Normani
    • November 12, 2022 at 2:45 AM

Turistička niša: Safari u Ukrajini.

Ruski veleposlanik u SAD-u: Strani plaćenici u Ukrajini love Ruse kao na safariju
    ANATOLIJ ANTONOV, ruski veleposlanik u SAD-u, izjavio je da strani plaćenici u Ukrajini love Ruse kao da su na safariju. "Zapad to ne skriva", rekao je.
    www.index.hr

• Normani
    • November 11, 2022 at 10:35 PM
    Quote from Moller
    Quote from plavi05

Sve ideje bi lako došle do praktične primjene da na suprotnoj strani ne stoji nekretinski ogranak HDZa koji ne želi da novac krene prema Zagrebačkoj burzi

imajte razumijevanja, ni njima nije lako

https://www.poslovni.hr/hrvatska/cijen…esudila-4362705

Kome nije lako? Janjcima?

• Normani
    • November 11, 2022 at 9:50 PM
    Quote from st-brajo

Zeleni Trump :S

Ukrajinska granica s Bjelorusijom duga je više od 1000 km, oni su napravili do sada 3 km. Još samo 997 km.

• Normani
    • November 11, 2022 at 10:21 AM
    Quote from LodeRunner

Nestala mi je dubina trzista na Agramu. Vidim samo prvih 10 ponuda, a ne 20.

Inflacija na gledalici. Nekadašnjih 20 ponuda danas vrijedi samo 10.

• Normani
    • November 11, 2022 at 12:58 AM

Oil hasn’t yet climbed back to $100 per barrel, but options traders are increasingly setting their sights on another target—$200. The most actively traded Brent crude options contract on Thursday was an option to buy Brent at $200 in March 2023.

Netko ima bujnu maštu i višak novca. Kakav bi se scenarij trebao odigrati da cijena ode tako visoko?

• Normani
    • November 11, 2022 at 12:45 AM

Baš bih volio vidjeti kako bi Mađari reagirali kada bi ONI bili ti koje se melje ratom, a netko im blokira pomoć. Ma, sigurno bi se složili s time...

• Normani
    • November 11, 2022 at 12:41 AM
    Quote from Yieldchaser

Ako nisam u dionicama, a uglavnom nisam, u US dionicama uopće nisam, propuštam nevjerojatne prilike za zaradu. Kad sam prešao u keš, iskusio sam, a i dalje degustiram COMO - Certainty of missing out. Nesebično i štoviše sasvim apatično gledam u te brojke na ekranu.

Propuštan prilike za... , iskusio sam..., degustiram..., apatično gledam u....
    Ovo zvuči kao iskrena ispovijest o svjesnom i ciljanom suzdržavanju od sexa - u korist viših, duhovnih i - dakako - nematerijalnih ciljeva. ^^

• Normani
    • November 10, 2022 at 5:07 PM
    Quote from barbosa 2.0

majketimile što je ovo preko bare 8|, i eu je dobro potegnula, najviše dax...a gdje smo mi u svemu tome ?(

Ovdje su kešoljupci.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt