Vidim da se u zadnje vrijeme sa PBZ skrbničkog računa kupuje od oka u rasponu od oko 5-10.000 dionica po trgovinskom danu.
Zna li možda netko radi li se o zbirnom računu ili se iza njega ipak nalazi neki pojedinačni subjekt?
Vidim da se u zadnje vrijeme sa PBZ skrbničkog računa kupuje od oka u rasponu od oko 5-10.000 dionica po trgovinskom danu.
Zna li možda netko radi li se o zbirnom računu ili se iza njega ipak nalazi neki pojedinačni subjekt?
Snimak nedavne gore spomenute prezentacije u Beču. (Youtube)
Dobro je da promoviraju i predstavljaju poduzeće u inozemstvu i da stvaraju poveznicu između austrijskog i hrvatskog dijela poduzeća.
Prije ovoga su bili na investorskom skupu u Austriji u organizaciji Raiffeisen banke koja je također suvlasnica Valamara u manjem opsegu.
Ovaj članak na SeeBiz-u objedinjuje sva događanja u Valamaru i oko Valamara u zadnje vrijeme. Dobro sročeno i integrirano na jednom mjestu za sve one koji ne prate redovito pojedinačne vijesti.
(...) "Ova su ulaganja dio strategije internacionalizacije Valamarova poslovanja te širenja portfelja u smjeru zimskog odmorišnog turizma, u što su krenuli 2018. godine, odgovarajući na potražnju gostiju koji nakon boravka u njihovim ljetnim objektima na Jadranu žele i zimske praznike provesti u Valamaru. Osim toga, širenjem na zimski turizam omogućavaju djelatnicima cjelogodišnje stalno zaposlenje, povećana primanja te priliku da steknu međunarodno iskustvo, a da pritom ostanu u Valamaru." (...)
Britanski obavještajci: Rusija se suočava s najvećim nedostatkom radne snage u desetljećima
Rusija se gotovo sigurno suočava s najvećim nedostatkom radne snage u desetljećima, prema Ministarstvu obrane Ujedinjenog Kraljevstva.
U najnovijim obavještajnim podacima, ministarstvo je reklo da se u posljednje tri godine broj stanovnika Rusije smanjio za 2 milijuna više od očekivanog. Rečeno je da je do 1.2 milijuna ljudi napustilo zemlju 2022., uključujući mnogo mlađih i dobro obrazovanih ljudi u visokovrijednim industrijama, te oko 10% IT radne snage.
(...) Jedan od klijenata je bio i Mark Zuckerberg, koji je upravo u First Republican Banku 2012. podigao kredit na 30 godina za kupnju 5.95 milijuna dolara vrijedne nekretnine u Kaliforniji, uz kamatu od samo 1.05 posto. (...)
https://www.index.hr/vijesti/clanak…_vijesti_prva_d
Ne razumijem ovaj komentar. O kakvim manipulacijama se ovdje radi i s kojim ciljem?
Ne ovdje, na HR tržištu kapitala je bilo koječega glede dokapitalizacije, zar ne?
Kakve to ima veze sa službenom Valamarovom objavom o sklapanju alotmanskih ugovora s najvećim njemačkim turističkim operaterom?
Čini mi se da tvoj komentar spada u neku drugu temu.
Europska komisija je pozvala u subotu gradove, među kojima i one u Hrvatskoj, da se prijave na natječaje za "Europski glavni grad pametnog turizma" te za "Europski zeleni pionir pametnog turizma" (25.000-100.000 stanovnika), kojima promovira ideju "pametnih" i održivih turističkih praksi u Europi.
Valamar je usmjeren na postizanje 12 mjerljivih ciljeva – 7 za E(okoliš), 3 za S(društvo) i 2 za G(upravljanje) koje podupiru inicijative kao što su zaštita biološke raznolikosti, razvoj lokalnih dobavljača hrane, poboljšanje kvalitete života zaposlenika, održivi razvoj destinacija, zelena gradnja i druge.
'Održivost u turizmu znači biti odgovoran i razmišljati dugoročno. Naša ESG strategija integrirana je u poslovnu strategiju kako bismo osigurali da turizam u našim destinacijama stvara dodanu vrijednost za goste, zaposlenike, investitore i zajednice. Projekt 'European Tourism Going Green' važan je korak prema poticanju poduzeća na prilagodbu i pozicioniranje održivosti kao imperativa. Drago nam je što nas je ÖHV pozvao kako bismo podijelili naša iskustva na završnoj konferenciji', izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviere.
NA KONFERENCIJI
ESG strategija Valamar Riviere predstavljena u Beču kao primjer dobre prakse
05.05.2023.
Na konferenciji Green Tourism u organizaciji Austrijskog udruženja hotelijera (ÖHV), Valamaraova ESG strategija je predstavljena kao primjer najbolje prakse u turističkom sektoru. Green Tourism završna je konferencija EU projekta 'European Tourism Going Green (ETGG) 2030' koja je ponudila niz zanimljivih prezentacija na temu održivog turizma u Europi
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…?meta_refresh=1
05.05.2023.
Na 16. dodjeli Grand PRix nagrada održanoj 4. svibnja, a što je komunikacijsko priznanje koje dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), Valamarova kampanja za zapošljavanje „Prvi s razlogom“ u 2022. godini osvojila je Grand PRix nagradu u kategoriji odnosa s javnošću za velika trgovačka društva.
Valamar je među TOP 10 najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca te je već godinama najbolje rangiran poslodavac u turističkoj industriji. Glavne zvijezde kampanje i 2022. godine bili su zaposlenici, a ključan iskorak u komunikaciji bila je strateška odluka Valamara da prvi u Hrvatskoj izrazi plaće u eurima i podigne njihov iznos za predstojeću sezonu.
Ove godine kompanija je odlučila pokrenuti Tik Tok kanal kako bi novim generacijama pokazala što se događa iza kulisa, kako izgleda svakodnevica i poslovna kultura Valamara te koliko je truda i rada potrebno da se gosti osjećaju dobrodošlo. (...)
https://istarski.hr/node/89055-val…nd-prix-nagrada
Mislim da TUI grupa spada među napoznatije i najveće turističke agencije uopće.
Evo, provjerio sam, da, TUI je najveći u Njemačkoj te drži oko 18% tržišta s preko 7 milijardi eura prometa. Nakon što su u Valamaru već ranije sklopili godišnje altomanskeugovore sa Švicarcima te organizirali letove iz Zuricha, sada sklapaju po istom principu ugovore s Nijemcima (TUI) te se čini da pucaju na najjače partnere koji bi im trebali popuniti kapacitete. Međutim, pretpostavljam da im je onda i marža s tako jakim igračima manja?
TUI (Touristik Union International) ist Branchenprimus und der führende Reiseveranstalter in Deutschland. Das Unternehmen mit Doppelsitz in Berlin und Hannover wurde ursprünglich im Jahr 1923 gegründet. Durch die Fusion der TUI AG und der TUI Travel Plc entstand 2014 die TUI Group. Die TUI Deutschland GmbH ist eine 100%ige Tochter und zeichnet für das operative Geschäft in Deutschland verantwortlich.
TUI betreut mit mehr als 1.800 Reisebüros in Europa, Großbritannien und Irland rund 30 Mio. Kunden. Zum Unternehmen gehören die Reisemarken Boomerang-Reisen, Viverde, 1-2-FLY, airtours, Gebeco, OFT REISEN, berge&meer, OX-TOURS und L’TUR (Last-Minute-Reisen). Gleichzeitig ist TUI noch an der Containerreederei Hapag-Lloyd AG beteiligt. Im Jahr 2019 wurden Teile des insolventen Konkurrenten Thomas Cook von der TUI übernommen und in den Konzern eingegliedert. Mit einem Marktanteil von 17,9 Prozent ist TUI mehr als doppelt so groß wie der zweit-platzierte Konzern im Ranking, DER Touristik.
https://www.gevestor.de/finanzwissen/o…and-754553.html
Da je normalno i da se već nismo nagledali raznih manipulacija u domaćem stilu, eh.
Ne razumijem ovaj komentar. O kakvim manipulacijama se ovdje radi i s kojim ciljem?
Mislim da TUI grupa spada među napoznatije i najveće turističke agencije uopće.
Poslovnim
planom društva Valamar A GmbH predviđene su daljnje investicije u hotel Valamar Obertauern,
repozicioniranje hotela Marietta u [PLACES] Hotel by Valamar, koncept za moderne putnike u potrazi
za slobodom izbora i živopisnim alpskim odmorom, kao i daljnje investicije u hotel Valamar Collection
Kesselspitze.
Nadalje, nadzorni odbor je 4. svibnja 2023. godine dao suglasnost i za ugovaranje više alotmanskih
godišnjih ugovora za 2023. godinu s društvima TUI Grupe (TUI UK Limited, TUI Sverige AB, TUI
Belgium N.V., TUI Netherland N.V., TUI Deutschland GmbH), ukupne procijenjene
vrijednosti 12.300.000 EUR za objekte u vlasništvu i pod upravljanjem Valamara, od koje procijenjene
vrijednosti na objekte u vlasništvu Valamara otpada 7.500.000 EUR.
Solidna dividenda od CIAK-a
U redu je, no navodno će sljedeće godine biti viša.
(...) tamo je mrtvilo 😁
KOEI, za razliku od KODT-a, nema svoga Dražena, zato.
Pa gdje ste mene našli. (...)
Blabla, imate pravo, Vi na temi ipak napišete nešto 1-2 puta godišnje. Dva puta, samo ako je nešto doista značajno za istaknuti.
Nije da se zadnjih 10-15 godina baš nešto intenzivno pisalo na ovoj temi, tu i tamo intenzivije, ali uglavnom skromnije, no sada je cijeli niz, "početničkih" nickova, gle čuda, nenadano postao razgovorljiv. Otprilike kao što su (mnogi) bili razgovorljivi kada je AZ mirovinac prodavao dionice budućih umirovljenika. Cool. Zanimljva koincidencija!
Tako, npr. Lynx, kaže, drži 15 godina KODT i imat će ga, najavljuje, vjerojatno sljedećih 15 godina. Dalekovidno, svaka čast! I baš danas je, nakon dugih 15 godina šutnje na temi KODT, odlučio otvoriti nick te - skupa s ostalim početničkim nickovima - rječito podijeliti s auditorijem iskustva i mudrost poznatih svjetskih investitora. Nevjerojatno, je li danas neki posebni dan? Možemo li i mi znati?
"Ja sam ovdje dioničar već skoro 15 godina. (...) I sve mi se čini da će tako ostati i narednih 15 godina."
Najviše turista je stiglo iz Slovenije, potom Hrvatske, Poljske, Austrije, Njemačke i Italije, a najposjećenija je bila Istra gdje je boravilo više od 90.000 gostiju, potom Kvarner te Splitsko-dalmatinska županija
Prema podacima sustava eVisitor ovogodišnje turističke brojke za sada nadilaze one prošlogodišnje, u razdoblju proteklog produženog vikenda čak za više od 40 posto
(...) Gledano prema destinacijama u Dubrovniku, Poreču, Rovinju, Umagu, Zagrebu i Splitu.
„Rezultati ovog produženog vikenda potvrđuju kako je naša zemlja sve zanimljivija cjelogodišnja destinacija, a s obzirom na ulazak Hrvatske u Schengen i prometno dostupnija destinacija za kraća i česta vikend putovanja. Naime, ovih su dana naši najbrojniji gosti bili Slovenci, Poljaci, Austrijanci, Nijemci i Talijani, a zanimljivo je kako su vrlo zastupljeni bili i Nizozemci te Britanci“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, nadodavši kako su rezultati iz dosadašnjeg dijela godine najbolja najava glavne ljetne sezone.
1. Turisti podbacili (mislim na RIVP, ADRS)...gledam ono izvjesce RIVP i trljam oci jeli dobro vidim...hvala Bogu da je Q1 nebitan kvartal i da se tu stvarno kupuje buducnost Q2 i Q3 koji odredjuju smjer dionice i vrijednost drustva...pun sam ADRS2 i RIVP i ne mislim prodavat, ali da sam sretan s Q1 nisam
Sjećam se, negdje u Q4_2022, vijesti kada je Valamar objavio kako su preko zime zatvorili većinu hotela. Naravno da nemaš odgovarajuće prihode ako 5 mjeseci odnosno cijeli Q1_2023 držiš hotele tj. većinu hotela zatvorene te ih otvoriš tek 1. travnja. U međuvremenu se, na sveopće iznenađenje, od početka godine dogodio osjetni tj. povijesno rekordni rast dolazaka i noćenja turista u RH. Možete o tome pročitati i pratiti na temi o turizmu.
Ja mislim da u Valamaru nisu očekivali tako dobre brojke u inače slabom kvartalu. Tako mnogobrojan dolazak turista odnosno takvo osjetno povećanje je bilo i još uvijek jest iznenađenje. Pisao sam o tome kako smataram da bi zatvaranje hotela moglo djelovati aniti-marketinški te sam smatrao da bi se gosti silom prilika mogli preusmjeriti na konkurentske ponude i destinacije. Doista velikodušno kada svoje goste prepustiš drugima. Po mojem mišljenju su propustili iskoristiti veliki rast dolazaka i noćenja u Q1_2023 u RH te time možda propustili ublažiti poslovični minus.
Sada u izvješću navode kako je booking za proljeće-ljeto odličan. Točno, ali vi ipak niste bili u veselom vlakiću od početka godine...
STIŽE VELIK BROJ TURISTA
U Istri se za produženi vikend očekuje gotovo 100.000 gostiju
Jel ima malo detaljnije negdje koliko kW su postavili po objektu, ukupno? Neka fotka solara, jesu stavljali samo na krovove ili i iznad parkirnih mjesta oko hotela gdje su dobro osunčana?
Ti se izgleda razumiješ u te stvari, ali prosječnom investitoru nisu toliko bitni toliko detaljni podatci. Prilažem intervju s direktorom Tehničkog sektora (ima i drugih intervjua iz Valamara, dolje ispod su neke slike.
https://vivblog.valamar-riviera.com/intervju-flavi…-cilj-valamara/
I ovdje se nešto o tome govori. Uglavnom, piše se dosta o tome, ali nemoguće je postati baš sve. Predlažem da im se javiš ili da se javiš navedenom direktoru te zamoliš informaciju koju tražiš.
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…ktrani-15196815