imao sam ja to prije uvođenja one šifre besplatno od brokera (za top10) pratio redoviti i do nikakvig konstruktivnog zaključka nisam došao. uvijek netko kupuje a netko prodaje pa sad ti znaj tko je u pravu.
Posts by verdi
-
-
trebaš imati staru knjigu pa usporediti ili sad svako pet dana kupovati novu i hraniti uhljebe u skdd.
-
kad malo bolje razmislim ne razumijem zašto je ta obavijest u opće izašla?! šta nama znači tko je vlasnik konsolidatora i inspire fonda. oni u opće nisu izlistani na burzu pa da daju takve obavijesti. svako normalan zna da je tu nešto državnog novca i ostatak mutan kapital naslonjen na sadašnju fortenovu. ako jedni drugima prodaju po bilo kojoj cijeni bilo + bilo - hoće li se cijena na burzi automatski uskladiti sa time? čisto sumnjam. koliko lcds ima udjela u suncu pa je i dalje tamo gdje jeste. pomak na gore je moguć jedino ako netko makne kočnicu i odglumi neki rast ili da dođe novih 10Mkn i rasturi ask (u što sumnjam).
-
ovdje će stvarno nešto da se desi. ovom se ni u ludilu nisam nadao. istina bog koliko shvaćam sve je to unutar istog imaoca pa ne mora baš ništa značiti. ali nikad se ne zna.
-
Mene Hrvatska neodoljvo podsjeća na Južnu Ameriku. Tko bi želio živjeti ili ulagati npr u Kolumbiji ? Gledala sam jedan dan dokumentarac kako u Medelinu isto imaju novoizgrađenu žičaru koja je pokrenula lokalne biznisiće među sirotinjom.
Svaka sličnost je slučajna.
Zato sam sigurna da se A1 odlično snalazi u ovoj sredini. Ipak su vlasnici Meksikanci.
eeee da smo mi kolumbiji barem do koljena. noćas mi frend poslao poruku evo me kod ženinih na imanju. 10km džungla oko mene, nigdje žive duše, a bome ni signala. valjda smo jedino u tome slični.
-
nije to nikakav utjecaj trgovanja etf-ovima već taj intercapital uvijek pogodi. ne sjećam se da su nekad nešto izgubili. i sada su putem božje providnosti opet uletjeli na samom dnu. da je meni samo 2x tako ne znam gdje bi mi kraj bio.
-
a tek ona zgradurina na rudešu. mislim da ni sami ne znaju koliko su tu popušili.
-
podmetači sigurno nisu kupci već dizači bida i demonstracija ekonomske moći. treba prvo imati 100 000kn da bi se slikao sa njima. npr ja da imam tu lovu već imam bar 3 mete gdje bi ju parkirao pa nek se kisele naredne 2 godine. bolje mi je to nego da svaki dan tipkam neke nove naloge i lovim 1%.
-
ja se tu ne nadam nikakvom brzom riješenju jer bi onda i trgovina bila dinamičnija.
-
migra još od himr mi fale te tvoje plahte od postova
-
hoće li biti otvorena ona tema: kolike prinose ostvarujemo ? sve mi se čini da se vraćam na moj ATH od proljeća.
-
ovaj mm toliko davi da mu je i umjetna inteligencija na tren otkazala poslušnost ali je kućni programer brzo stavio stvar pod kontrolu.
-
možda mu je uletio bug u program
-
proboj petice iz čista mira?! šta bi?
-
a što budući kupac nebi ponudio neku realnu cijenu na koju će pristati zaba i još kusur dioničara i eto ga na preko 51%? šta će ht-u 17% bez upravljačkih prava? da čeka delistiranje istiskivanje i sve ostale poznate metode na zse. po toj logici ht nam je garant da će tražiti najvišu cijenu jer pozna vrijednost robe koja se prodaje. oni su prisiljeni prodati htjeli to ili ne. takva javna ponuda se može desiti već sutra ili najkasnije na ljeto i kad netko ponudi tipa 20 direktori zabe će sigurno raditi na svoju štetu u korist ht. moš misliti da hoće.
-
kolege, imam pitanje.. mislim da to jos nitko nije pitao.. a mozda i je ali sam previdio ili zaboravio.. je li moguće:
ZABA da oglas da prodaje svoje dionice za iznos npr 12 kn / dionici... ili 5 kn / dionici, nebitno..... u FTu, narodnim n ovinama, večernjem..
javi se recimo zlocesti da kupuje.. i plati.. i automatski ima preko 25% te mora dati pondu za preuzimanje ostalim dionicarima po ponderiranom 3mjesecnom prosjeku ?
je li takav scenarij moguć da se ništa ne pita HT onda ili sve mora ići u paketu ? trenutno mi se svašta mota po glavi koliko sam lud od OPTE.
hvala.
kad je već jednom postignuta cijena tipa 12 ili 5 onda svima narednu godinu mora platiti 12 ili 5. tu ponderirani prosjek ne igra nikakvu ulogu. on je bitan kod istiskivanja.
-
To je objavio portal narod.hr, meinstrim mediji ne pišu članke koji se tiću ht-a, kao donedavno Todorića.
nekad davno za tite ti partijski komesar u redakciji nije dozvoljavao da pišeš istinu, dok danas šef ekonomskog odjela. tko kupuje te novine? ja bar 15 godina nisam kupio ni jedne.
-
poznavajući mutnu baru zse pušem i na hladno. npr. ne bi me čudilo da su neke od tih dionica mogle biti posuđene nekoj "renomiranoj" brokerskoj kući i korištene za rušenje, štopanje i td. cijene. poslije se rastale sa plijenom.
-
evo jedan interesantan link koji je prenio kolega Lukasenko na topiku ht. ako tome pridodamo i ovaj drugi mislim da će ht i dt ipak biti pod nekom lupom u slučaju sa optimom.
-
stečaj je najpametnije ni pominjati. nikad to dobro nije zavšilo.