prođe i ova godina i ništa od obećanog u vezi kompleksa radeljević u dubrovniku se nije desilo. kod svih mogućih dionica je bitno povjerenje, a što se tiče zse pa i igh to je jedna ne izliječiva kronična bolest.
Posts by verdi
-
-
Ovakvim tempom zaraze nama do 15.01 i neće trebati cjepivo, jer će nas 70% biti prokuženo.
navodno 50% prokuženih ili 70% cijepljenih je dosta da se epidemija zaustavi. bloger na fejsu objašnjava da je vrhunac bio sredinom studenog.
-
ja i ne tražim da mi netko za dionicu plati više nego što vrijedi ali mogu primjetiti da je valamar za himr svojevremeno dao manje nego što vrijedi. (zadnje preuzimanje u kojem sam sudjelovao) isti slučaj je bio pivci vs vajda, dok ovo sa krašom ne znam ni sam šta bi rekao.
-
kolega dionicar matija martić je osnivač i bivši vlasnik optime. pročitati po nekada stari forum iz početka bude poučno. kakve su se tamo greške radile ajmeeee.
-
ja se sa tim izračunima nikad nisam volio baviti jer mi to liči na vračanje ali sam nedavno sa jednim jako utjecajnim likom iz telekom branše popio flašu hennessy-a (naravno iz reprezentacije njegovog matičnog telekoma. ima se može se) i nije me baš nešto pretjerano razveselio. naime kaže da ug nije baš velikodušan kad su novci u pitanju. ali dobro oni su njemu konkurencija pa nema potrebe hvaliti ih. koliko god da bude meni će biti dosta samo nek bude brzo jer imam i drugih planova sa tom lovom.
-
kolege, opce cu napomenuti... vecina se slazemo da ne ide ispod 9.5kn / dionici. k tome, ako i "zaboravimo" ZABA po 10 kn.. ne zaboravite da gospodin Krešo niti jednu nije prodao, dapače još je kupovao.. a da ne Govorimo naše "PT DRVO" koje je ulazilo i preko 6kn / dionicu.
moje razmišljanje. pogledajte na investiramo.com malo zadnjih mjesec do 2 koliko je Krešo još kupovao. Ja samo u toem razdoblju koliko je dokupio, ukupno nemam toliko.
a sjećaš li se možda martića?
-
ovo još nije objavljeno
a vidi vrijeme objave. 7,58h ko bi rekao da oni u to doba nešto rade ?!
-
daleko da sam ja sad neki ekspert za dlkv i da imam nekakve konkretnije podatke iz firme (da jesam ne bi tu bio u gubitku) ali znam da vjerovati njihovim izvješćima i probati to staviti u neku koleraciju sa EV, EBITA i td. je gubljenje vremena. koliko vrijede radnici? da malo banaliziram. moj sused po zanimanju konobar sad ima firmu i šalje radnike u njemačku. najmanje što ih plaća je 9€ sat+ spavanje. hrana njihova. on ih iznajmljuje dalje za 18€ i više. kad sve poplaća njemu radnik vrijedi bar 3€ čistih na sat x 30 komada pa si misli. to su ovi sa metlom i lopatom a ne električari i monteri.
a evo i stručnije obrazloženje.
know-how
know-how [n
u'hau] (engl.: znati kako), znanje i umijeće; znanje i iskustvo; općeprihvaćeni naziv za tehnol. znanje, iskustvo i podatke potrebne za praktično ostvarenje i primjenu neke tehničke vještine u industr. svrhe. To su sva znanja i iskustva koja nisu prijavljena radi stjecanja patenta, a kojima se mora ovladati kako bi se mogao primijeniti neki izum, nova tehnologija itd. Know-how je najčešće dio licencije i prodaje se zajedno s njom. Ima slučajeva kada su izdatci za know-how veći nego što je vrijednost licencije. Računa se da više od 80% licencija u svijetu pripada ugovorima o licenciji know-how. Osobito se brzo takvi ugovori šire u području tzv. industrije znanja. U širem smislu izraz označava sveukupno znanje i iskustvo potrebno za suvremeno poslovanje.
-
ma to je postala mantra na ovom forumu. dug, dug i samo dug. nitko ne pita pošto su strojevi, nekretnine, radnici, znanje, reference tj. kompletan know how.
-
185mkn. greška krivo sam očitao podatak
-
da su bile pogrešne odluke koje su proizvele gubitke to je istina. ovdje je puno lakše pogriješiti nego pogoditi no da dlkv vrijedi 25 mkn a prihodi su mu preko milijarde to isto ne stoji.
-
kolega ili kolegice Parica kao možete uspoređivati kraš sa dlkv? tamo je sve bilo jasno. upada treći igrač i nudi šta nudi. tko je bio pametan prodao je njemu tko nije dao je jeftinije pivcu. a tko ti ovdje bilo šta nudi? pretaču iz šupljeg u prazno unutar jednog te istog postojećeg vlasnika. tromjesečni prosjek? pa to sam bar 100 x ponovio na opte igra ulogu većinom kod istiskivanja. razmislite sami kakve veze ima ponderirani na nelikvidnom tržištu sa stvarnom vrijednošću firme? ovdje je cca 95% manjih ulagača u brutalnom gubitku i ponuditi im 7,22 je na razini uvrede posebno kad nitko nije u nikakvoj obavezi.
-
eto i šta sad? lažna uzbuna. kakvo crno preuzimanje na 7kn !? moja situacija je tu kristalno jasna. gubitak u % je golem i te dionice su mi otpisane. sutra da propadne samo bi me malo taknulo u odnosu na ostatak portfelja. i zato igram igru ili pukovnik ili pokojnik. eventualni dokup je moguć ako se storija sa opte završi brzo. za malo para drastično bi smanjio prosjek ali o tom po tom. friška lova iz mog džepa na zse ne ulazi samo tako.
-
ovi sa jednom dvije su oni što su kupovali davnih dana po 200kn. njima svanuti nikad neće.
-
najkraće. fond i konsolidator nisu prodali dionice nego sebe samog.
vidite i sami da je konsolidator d.o.o. i šta sad koga briga da li sam samo ja vlasnik toga ili moja baba ili smo po pola.
-
ja još jednom kažem da u nikakvu ponudu za sad ne vjerujem jer se taj zakon ne odnosi na ovu situaciju ali treba imati i malo mašte i racionalnog shvaćanja da se to sagleda. npr. šta da je taj fond imao u 5 dionica preko 25%? da li bi se svugdje davala ponuda? fond ko fond krajnje nebitan za zse.
-
i jesmo li danas štogod pametniji? bome i nismo. a znate zašto? zato što je 99% objava iz dlkv prema malim dioničarima čista prevara i manipulacija. baš su onako suptilno krenuli ko da smo na američkoj burzi. objava minut, dva poslije zatvaranja taman u petak. da se stigne razmisliti i skupiti nešto keša i onda u ponedjeljak mlati praznu slamu. sad ko je uletio uletio je a tko nije ima još vremena da bude s nama na ovom titaniku. sama objava je bila nepotrebna. šta nas briga tko je vlasnik dijela konsolidatora? kurta ili murta nama na isto dođe. već prije sam napisao da se nikakvi insajderi nisu igrali prije objave. čak je i jedan kolega napisao da će doći do neke pretumbacije. tek kad su široke mase za par dana ko fol nešto saznale oni malo potaknu trgovinu. to u opće nije stil za zse. prvo idu insajderi pa onda objava. sve u svemu da ne dužim. i mi sami smo pristali na ovakve uvjete, oboružani smo debelim strpljenjem pa da vidimo. ugasiti dok se nešto stvarno pametno ne desi.
-
Ako kako vi kažete “namjerno rade sranja” onda se dioničarima možda i ne piše dobro.
Ja vam i inače bas ljudima koji ovdje pišu ne vjerujem mnogo, pogotovo ne ovima koji “prepisuju” i domunđavaju se sa “nijemim filozofima”. A najmanje im vjerujem kada pišu kao nešto nemaju pa onda imaju pa opet nemaju i tako unedogled. Ovisno kako im grah padne. Sitno spletkarenje. Kao da je bitno tko sto ima i koliko čega kupuje ili prodaje.
Upozorio bih vas da je Dalekovod poslao burzi u petak “Povlaštenu informaciju” i naveo da će fond prodati svoju imovinu do početka veljače sljedeće godine, pa onda ovo sto vam “nijemi” sugerira da će se fond zatvarati za dvije godine, naprosto ne stoji. Kao sto ne stoji uglavnom ni ostatak njegove price.
ma jašta, ovo je totalno bezvezna burza, trebalo bi svakome dodijeliti istu količinu novca za trgovanje i istu vrstu graha, tako da svi imaju jednaki pristup trgovanju, a ne ovako, netko prodaje malo, netko kupuje puno, pa obrnu, pa netko ima zeleni, netko bijeli , netko crveni, netko visoki, netko niski, netko smeđi grah, a najpoštenije bi bilo da svi gataju i bacaju samo šareni, pa nek onda zaključe kud će i kako će, ja uglavnom radim sa zelenim, daje puno bolje rezultate od crvenog
najjači je onaj koji ima grah kuruzar pa onda oni sa bijelim tetovcom.
-
Ugl.
budući kupac ne kupuje dionice dlkv već dio konsolidatora. i da ga cijelog kupi opet nije kupio ni jednu dionicu dlkv. apsolutno u nikakvoj obavezi nije.
Nego
nemam sad vremena pa da ne dužim. kasnije malo ću to probati objasniti ali samo jedan indikator. insajderi bi već cijeli ovaj tjedan divljali po bidu ili asku.
-
budući kupac ne kupuje dionice dlkv već dio konsolidatora. i da ga cijelog kupi opet nije kupio ni jednu dionicu dlkv. apsolutno u nikakvoj obavezi nije.