i šta sad ispada da su kupili pola dionica i rešili dug i da ostatak dionica više nije opterećen sa tim dugom?
Posts by verdi
-
-
Meni prosjek ni dan danas ne znači apsolutno ništa osim jeftini alibi.
-
Ja sam razočaran... Ne toliko cijenom, izgubiti neću, već činjenicom da se opet mutilo
Obzirom da je ovo ZSE i da se radi o devastiranoj kompaniji koja je uz to beznačajna na tržištu sreća je da je istočni kupac preplatio Optimu. Sasvim je normalno da kupac sa istoka plati nešto sa zapada skuplje, jer je sa zapada. Osim toga novac treba prati redovito. Za male kockare na kraju je ispalo bez gubitaka što nije mala stvar. Sjetimo se Pevec LEI broja uz suradnju Zagrebačke burze itd. Ovo je mila majka. Osnivač Martić je napravio genijalne poteze. Sa tuđim novcima napravio firmu, prodao im opremu za 500 do 1.000 % ( pet do deset puta) skuplje i nasanjkao banke jer tamo radi puno korumpiranih bezveznjaka i neznalica i nakon što je izvukao lovu preko opreme uvalio im vlasništvo. HT je to sve skupa svejedno, genij Matija je inkasirao pošteno.
Pouka(e): Ako hodaš bez remena drži stalno gaće. Kombinacije sa tuđim novcima nisu rizične, a mogu biti ne samo profitabilne nego unosne. Dionice su rizične, a u Hrvatskoj kocka. Za manipulacije cijenama nitko nikada odgovarati neće....
Uvijek ulažite i kemijajte sa tuđom lovom a ne sa svojom. To je jednostavno tak. I ovakve firme se kupuju tuđom lovom. Kupovati dionice svojom lovom, pa ne izgubiti sa ovakvim igračima tipa peveca, škore, matije, šolaka, marice, ivane, hanzekovica, pa to je čista sreća. Čestitke.
Optima i nije baš tako beznačajna i kupac nije sa istoka. Kad su dvije polazište osnove pogrešne ostale ne treba ni razmatrati.
-
ništa tu još nije gotovo osim da smo se izvukli ispod šape ht i lupe aztn. Dno se zna i jedan ozbiljan kupac može tu unijeti nered. Do delistiranja ima još hohohooo. Za sada je previše ljudi u gubitku na ovim razinama.
-
bome i gore od nacionalizacije. Jedino što te ne zatvore na Goljak ali galamiti možeš koliko god hoćeš uzalud.
-
kog su zmije klale i 🦎 se boji. O smotanom užetu da ne pričam.
-
ht i ZABA će dobiti likvidnost ne zse. A da li postoji opcija ne prodati? Pa kako bog da? Neće oni ovako skupiti 75%
-
čekamo ponedeljak i bid na 10. Ako je država propala nismo i mi.
-
u plusu sam ali ne znam koliko. Hebo takvu burzu i takav biznis.
-
telekom Srbije je najveći perač novca u regiji dok UG fingira opozicioni medij da bi se sačuvao kakav takav privid pluralizma. kad bi istinski htjeli oplesti po vučiću imaju štofa na pretek.
-
pare su svugdje. Naravno da nije isto da li se gradi privatne kuće ili hidrocentralu.
-
ug su teški škrtci i ZABA ih treba iscijediti do maximuma sve u našu korist. Nema više džabe ko u Bosni.
-
sad je samo pitanje da li ovaj zakon treba ići na vladu ili može odma direkt u sabor. vremenski rokovi su im tempirani u milimetar dok mi zadnje živce ne izvuku.
-
vidiš i sam da mu to nije namjena. on je za nova kupanja namjenjen.
-
i sad je moj lcds pun ko brod što se baš ništa ne reflektira u mom džepu. ajd da je to bila neka firma pa većinski maltretira ostale ali pif...
-
maaa krešo ovo, krešo ono. ja sam kupovao dionice dok nisam ni čuo za njega. nego ima li kakvih info da li je vlada juče nešto raspravljala na ovu temu?
-
brod plovi tamo kud žele upravitelji mirovinskih fondova. njihovim klijentima umirovljenicima želim jedan dugačak, dugačak i dugačak post jer drugo nisu ni zaslužili. na kraju krajeva tanja ishrana će im produžiti život. jedini je problem što je povrće još skuplje od mesa.
oprosti, a koji je izbor tim umirovljenicima? promjeniti fond
neš' ti promjene kad svi redom drže koliko ono 60% i više u obveznicama
dakle između nekoliko zla biraš manje
cijela ta fondovska industrija, financijske usluge i proizvodi, to je totalno nerazvijeno tržište
a moglo bi se malim izmjenama nekih zakona, osobito poreza na dohodak kojeg se tako i tako ne ubere puno (PDV pokriva većinu poreznih prihoda) napraviti čuda: oživilo bi se tržište fin. usluga, korisnike osvjestilo o njihovim ulaganjima, otvorila društva i radna mjesta...
ovaj pokušaj ZSE sa investicijskim os. računom gdje bi ulaganje (trgovina) u fin. instrumente bilo oslobođeno poreza ako se dobit ne diže bar 5 god. je dobra stvar, nisu izmislili toplu vodu jer tog ima i vani i treba samo odabrati model
no kao što vidimo, institucije šute
dolaze pare iz EU fondova i sad je to glavna furka i mantra
a kad pare prestanu dolaziti, što će biti s kargo kultom?
umjesto da bar mlade učimo financijskoj disciplini i izdvajanju dijela primanja u vlastiti račun, dio njih će i dalje nositi pivo njemačkim umirovljenicima na Jadranu i pospremati sobe iza njih
sama riječ ti govori izbor je kad ideš na izbore. šta ste izglasali gledaj te. zadnjih 30 godina su nas polu pismeni penzioneri koji su željni polu bijelog kruha i uravnilovke upropastili svaki put kad stanu pred glasačke kutije. svaku mirovinu koju dobiju to je oteto od njihove unučadi jer su svoje proćerdali.
-
brod plovi tamo kud žele upravitelji mirovinskih fondova. njihovim klijentima umirovljenicima želim jedan dugačak, dugačak i dugačak post jer drugo nisu ni zaslužili. na kraju krajeva tanja ishrana će im produžiti život. jedini je problem što je povrće još skuplje od mesa.
-
Ja sam i na stranim burzama prisustvovao rušenju cijene pojedinih dionica netom prije eksplozije.
Eh, nadam se da će i tu biti tako.
ima neke logike ali nemoj to nikad uspoređivati. prave burze su nešto tipa svemirci, marsovci dok je zse na nivou primata skupljača. ko oni iz krapine.
-
1,8mkn prometa !? nekadašnji robovi su za nas pojam ekonomskih sloboda. malo je reći da je ovo sramota. od čega žive oni jadnici brokeri? znam da se i u bosni dijeli ona humanitarna pomoć od potresa sa oznakom H. daj da i njima nešto skupimo. na kraju krajeva ipak smo ljudi.