upravo tako kolega ZoD. na svakoj američkoj bazi u njemačkoj piše OKUPACIONE snage. rusi su im velikodušno dali slobodu u ddr dok amerima to ne pada na pamet. problem je što ista njemačka koristi cca 40% ruskog plina ali nije problem što velika britanija korist 30% istog. sankcije po ugovoru ako ne proradi sjeverni tok 2 su 200 milijardi nečega. nije to toliko ni strašno samo 2/3 njemačkog godišnjeg izvoza. bilo kakav sukob nato-a i rusa na evropskom kontinentu bio bi debakl neviđenih razmjera za nato radi slabosti u ljudskom potencijalu. naravno da svi imaju simulacije koje im na to zorno ukazuju.
Posts by verdi
-
-
nato-u se nešto i ne ratuje. oni su više za mir i ljubav samo što to rusi nikako da shvate.
-
tko neće prodati može čekati poslije ponude bitku za zadnju dionicu. da su me na dalekovodu htjeli tako izigrati gdje bi mi bio kraj.
-
proučio sam poslije na starom forumu jer me zanimalo zašto nisu prošli kao ledi, jamnica i dr.
-
da li netko zna kako je fortenova postala većinski u žitnjaku?
-
tko kaže da su ovdje novci zarobljeni? svaki božji dan možeš prodati sve što imaš. a ponuda... pa bit će u zakonskom roku.
-
prodaja mi je nešto previše oprezna. sat otkucava tika tak...
odma sam se ugrizao za jezik ali neminovno se neda izbjeći.
-
30. sjednica Upravnog vijeća Hanfe
Upravno vijeće je dana 9. rujna 2021. na 30. sjednici donijelo sljedeće odluke od interesa za javnost:
-
slovenci će 100% graditi još jedan reaktor. da li sami i sa još nekim ne znam.
-
evo i podataka od hep-a. nije to ništa tako strašno osim što bi trebali biti neto izvoznici, a ne uvoznici. interesantna je i struktura cijene, posebna priča je izdvajanje za obnovljive izvore koje dajemo strancima i subvencioniramo da bi oni to izvozili.
-
nije 60% to je nestvarna cifra. najcrnja procjena 40% ali i tu se nešto mulja pa se ne zna tko zarađuje hep ili vuk hamović.
-
problem je u tome da neke robe nisu tržišna kategorija već strateške koje bi trebale biti pod kontrolom države. kad se radi infrastruktura za te robe onda su dobro došle državne pare, mirovinci, fondovi i td. a kad treba ubirati profit onda udri prvo po onima koji izdvajaju u budžet. npr. kakve veze ima pošto je struja u njemačkoj kad je hep državni. generacije su izdvajale za hidrocentrale i sad bi trebalo uvesti tržišne cijene u tom sektoru samo da bi masa uhljeba u hep-u primalo nenormalno visoke plaće ničim opravdane.
-
hr je na tako dobrom strateškom položaju da nema nikakvog opravdanja za ovolike cijene plina. zapitaj te se po kojoj cijeni je ljetos Okoli punjen. špekulanti su na plinu zaradili kao i farmaceuti na šećernoj vodici.
-
u jednoj transakciji više godišnji dnevni rekord.
-
pominje se prijeđeni prag. slijedeća obavijest bi trebala biti ponuda, a tu je odma izražena i cijena. mislim da je sva procedura iscrpljena.
-
ovdje je sve moguće osim poštenja. inače je to učestala pojava u državi ali ovi su nadmašili sami sebe.
-
ja sam mislio da će biti samo jedna kategorija dionica. sad je to nešto kao povlaštene i redovne. tu su nešto kao glasačka prava u pitanju i td. cijena na burzi može biti svakakva. cirkus maximus. tko kaže da će se taj C prodavati masovno. ovdje stvarno moraš biti lud da riskiraš, a kad ode sa 10 na 30 onda jbga.
-
po meni kupac će kad tad morati reći cijenu stjecanja. ako ne prije onda bar kad dadne ponudu. tu se i krije zadnja nada jer da je to tako jednostavno rekli bi odma, a ne petljati neke ebite puta trice i kučine. po našem virtualnom knjigovodstvu račun može biti svaki put drugačiji. ovi koji su prodali nisu obavezni reći ništa. eventualno svojim dioničarima.
-
a što su oni čekali
DLKV AZ OMF KATEGORIJE B -121 -0.05% 8,201 3.32% 820.10K OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM -284 -0.11% 1,189 poslušali su te. ja sam tu već riknuo pa mi je svejedno ali ovo izgleda strava. da nije bilo agrokora uvjerljivo najveća prevara na zse.
-
Preselit će se u stanove i kuće za odmor, to je tako jasno.
Paše sitnoj građevini, bankama, državi zbog pdv-a itd.
meni te nekretnine više nikako ne idu u glavu. čitam da je cca 68% svjetskog bogatstva skoncentrirano u nekretninama !? sjećam se dok su stanovi/kuće u okolici minhena bili po 4-5000dem za kvadrat sad su 13-15000 € solidne novogradnje. prosječan švabo si to ne može priuštiti nikada. ja sam za njega kralj nekretnina. da ne pominjem lokacije gdje je kvadrat zemljišta 7000€ !!! za te novce možeš kupiti cijelo selo u hr. da sad ne pominjem bar 50 M amera koji imaju nultu imovinu ili minus. ovaj suludi sistem ne može ovako još dugo. za neku bezveznu švabsku kuću možeš othraniti, odškolovati i na noge postaviti 1000 afrikanaca. alooo pa šta vrijedi više ljudi ili zidine? kina nam je pokazala koliko vrijede ljudi.