1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• verdi
    • February 21, 2022 at 5:01 PM

ako se netko sjeća sud u hagu je osnovan za ratne zločine u ex yu i ruandi. tad je jedan novinar sa radija iz ruande osuđen za ratno huškanje na par godina. mislim da sad ima bar 1000 sličnih njemu koji zaslužuju robiju. bijedni propagandisti i ratni huškači. nekad mi je bilo žao kad objave da pogine negdje neki novinar. danas nisam baš sklon tome jer su i njihove ruke krvave.

• Ulaganje u solarne elektrane

• verdi
    • February 21, 2022 at 11:35 AM

ja više od 10 godina razmatram tu opciju jer imam idealne uvjete, posebno od kad je tesla izmislio onaj solarni crijep. mislim da je bilo 24$ m/2 u americi. kod nas ga i nema. sve u svemu računao sam troškove cca 5000€ ali nemam tu nikakvu računicu. moraš znati da je slanje u mrežu po jednoj cijeni a povrat po drugoj i td. i td. to je budućnost ali daleka.

• Ulaganje u solarne elektrane

• verdi
    • February 21, 2022 at 9:24 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from zm1

sve je to divno i krasno ali jako skupo . Nuklearke najnovije generacije su za sad jedina akternativa plinu i nafti ,dok ne bude gotov projekt iter , tj fuzijska nuklearka ,one će stubokom promijeniti energetsku priču u svijetu

Šta je to jako skupo? Solari?

Povrat 13-16% godisnje i sad prije poskupljenja struje.

Da mozes sad orociti da imas takve kamate sljedecih 20-25 godina mislim da bi svi ovdje potpisali za dio kapitala tako orociti. Steta je da je to samo iznos cca 10k eura.

računaj da je potrošnja struje po kućanstvu od 200 do 400kwh prosjek. 10 000 € koliko vremena treba da se isplati.?

• verdi
    • February 20, 2022 at 8:47 PM

što se tiče samog plina evropska skladišta su sad na samo 4,7% kapaciteta. prošlu zimu su bila +20%. energetika je egzaktna stvar i tu se ništa ne mjenja bez 10 godina i veliki problem je što evropsku energetsku politiku vode povjesničari umjesto inžinjera. povjesničari razmišljaju o ne otvaranje sjevernog toka 2 za koji bi njemačka popušila 200 milijardi penala. izgradnja je koštala više od 10 milijardi i nije sav novac ruski. inžinjeri nasuprot toga već razmišljaju o sj. toku 4 (vodik). poskupljenje plina je davno otplatilo tu investiciju i nije bez vraga onaj ruski cjevopolačač akademik ... putovao godinu dana do baltika. zapadne medije ako već čitate bar ih nemojte uzimati za ozbiljno.

• verdi
    • February 20, 2022 at 8:22 PM

mi smo već davno pogođeni jer zadnjih 30 godina radimo za kikiriki. ništa specijalno gore nam ne može biti a kod njih bi bome mogao izbiti građanski rat. već sad je akcent na hranu jer je umjetno gnojivo poskupjelo 350%, amonijak sa 100 nečega na 1000 rusi ukinu izvoz sirovine za umjetno cca 30% svjetskih potreba, kinezi ureje cca 60% svjetske proizvodnje i td. i td.

• verdi
    • February 20, 2022 at 8:03 PM

od kad su pod sankcijama rusko američka trgovina je u porastu a eu u padu. ovo samo totalno neobavješten evropljanin može podržati. sav ovaj cirkus od plandemije, prije i poslije nje služi tome da se odgodi neminovno. bankrot usa. zaduženost je tolika da nema nikakve logike to vratiti. savezni dug prešao 30 000 milijardi, sa dugom građanstva preko 50 000 milijardi, sa kompanijama nevjerovatnih 400 000 milijardi. bdp negdje oko 20 000 milijardi, porezni prihodi samo 3000 milijardi, đački krediti preko 400 milijardi, samo zadnju godinu građani se zadužili 1000 milijardi, za valentinovo potrošili 26 milijardi. i tako u nedogled. da li se ikome ovo čini normalnim i održivim?

• verdi
    • February 18, 2022 at 11:34 AM
    Quote from Marin83
    Quote from zm1

Je,je , tako su već jednom "dobri" nijemci započeli svj rat ,pa nas je to "zlo" moralo spasavat tog " dobra"

Kakva je razlika između njemačkog napada na Poljsku i ruskog na Finsku iste godine???

zaboravio si na poljake koji su sa nijemcima rasparčavali češku.

• verdi
    • February 18, 2022 at 11:30 AM

bila su neka druga vremena i nisu nijemci tu bili jedini krivci. engleski narativ je nijemci su za sve krivi, a mi smo vas oslobodili. rusi su nešto malo petljali i više smetali nego pomogli.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• verdi
    • February 18, 2022 at 9:53 AM

sjećam se i ja te bajke. koliko sam shvatio to se samo odnosilo na to da pojedini državni organi mogu saznati tko stoji iza skrbničkog, a ostali ko ih j.

• verdi
    • February 18, 2022 at 9:42 AM

trgovina baš nešto i ne divlja. ne znam da li je to dobro ili loše ali se mogu utješiti time da kad god je divljalo bila je navlakuša. istina bog nemaju više koga ni navući. svi su čvrsto ukopani u svojim rovovima.

aktiviro se je erste na poziciji 3. sa kupnjom. rajf na 4. poziciji standardno rasipa.

ukidanje tih skrbnih računa bi bio veliki doprinos transparentnosti u ovoj močvari.

• verdi
    • February 18, 2022 at 8:54 AM

trajni doprinos miru u evropi bi bio da se anglo saksonske okupacione snage već jednom povuku sa kontinenta. nadam se da će francuzi i nijemci jednom smoći snage da nas spase tog zla. nikom drugom nije do rata osim njima koji svoje probleme distribuiraju širom svjeta.

• verdi
    • February 17, 2022 at 6:51 PM
    Quote from Backdraft

Nego jel itko dosao do racunice da dobijemo oko 15?

Na toliko sam htio uzeti audi a5 oa da li da zovem zubaka ili ne?

moji su mokri snovi bili 20 ali nek bude 15 pa mi je penzija riješena prije vremena.

• verdi
    • February 17, 2022 at 1:18 PM

humano selektivne samo ameri imaju u svom arsenalu.

• verdi
    • February 17, 2022 at 9:56 AM

koliko ja to razumijem zaba dokapitalizira po 10 i onda proda za 5. to je javni poziv da svi dignemo kredit kod njih i vratimo im samo pola. oni oduševljeni časte još i šampanjcom.

• verdi
    • February 17, 2022 at 9:45 AM

ukraina od početka sukoba trpi ekonomsku štetu od 450 milijardi. ponekad bi se trebalo postaviti pitanje referenduma u vezi ulaska u bilo koje vojne asociacije jer kad dođe stani pani pitanje je tko će te braniti. baltičke republike nato i da hoće braniti ne može niti su rusima interesantni, a trpe gubitke i još čačkaju kineze. korumpiranih i suludih političara u ovom trenu stvarno ima previše.

• verdi
    • February 16, 2022 at 10:59 PM

a zamisli tek vladekovi tajkuni jesenas na plinu sa povlaštenim info. long pa šort, pa još koji krug. navodno rusija dnevno milijardu zarađuje na ovom cirkusu.

• verdi
    • February 16, 2022 at 10:55 PM

zeleni kadet 3 min prije zatvaranja sa 100 000 kn ne bi rekao. sve drugo je moguće. saznat ćemo sutra.

• verdi
    • February 16, 2022 at 8:42 PM

stvar je vrlo jednostavna. ako žele izbjeći Frku daju nam neku pristojnu cijenu ne znam koliko i onda ko fol plus na to i neku premiju, kao na svim normalnim burzama. drhtave ručice su već davno prodale, cijedit se nema više bog zna šta. mi ostali bi sa cijenom bili zadovoljni, a oni su to i onako kupili za pola vrijednosti. ako ne i manje. imaju oni dosta novca, a ako žele rat mogli bi i njega imati.

• verdi
    • February 16, 2022 at 3:20 PM

dionicar ne znam zašto pitaš kad već imaš spreman odgovor.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • February 16, 2022 at 3:17 PM

najglasniji zagovornici čiste energije su skandinavske države sa glasnogovornicom gretom. oni skoro pa već u potpunosti ispunjavaju te uvjete i imaju još puno hidro potencijala koji ne koriste iz razumljivih razloga. nisam baš siguran da će moćniji igrači prihvatiti njihovu priču. to je otprilike kao da se mi zalažemo da austrija ukine zimski turizam jer je naš ljetni bolji.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt