1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• verdi
    • March 3, 2022 at 10:53 AM

mislim da je u orginalu još; mladi ljudi na zapovijed starih ljudi.

• verdi
    • March 3, 2022 at 10:35 AM

pobjeda nikad nije bila upitna. pobijedio je mir valjda. u bratoubilačkom ratu nikad nema pobjednika.

• verdi
    • March 3, 2022 at 10:30 AM

zapadna propaganda je ostala na vijestima od juče a evo običnih ljudi ili ti ga mirni žizen. ima i neka karta.

• verdi
    • March 3, 2022 at 10:17 AM

vjerovali ili ne koliko ja vidim rat je gotov.

• verdi
    • March 3, 2022 at 9:26 AM

na zapadu ti je danas najrizičnije biti normalni bijeli heteroseksualac. odma si sumnjiv. kolo vode homoseksualci, lgtbmnjžnj i rodno neutralni. ali jedan kuriozitet: na nekom fakultetu u americi izdano uputstvo kako da se profesori odnose sa studentima koji se osjećaju kao MAČKE !!! ajd što nije muško ili žensko nego nije ni čovjek već je hebena mačketina. mjauuu :?:

• verdi
    • March 3, 2022 at 9:02 AM

ja isto kažem da su ovaj internet i društvene mreže čudo jedno. ako im je vjerovati evo jutarnje stanje u mitropolju i harkovu. zaključke donesite sami. nema smisla da vam to na dnevniku opet neki stožeri tumače.

• verdi
    • March 2, 2022 at 4:01 PM

molim vas da opet ne nasjedate panici koju šire neobrazovani novinari. za početak malo se i vi educirajte. bar to nije teško. ozbiljne vojske u svojoj doktrini realno računaju na upotrebu atomskog oružja ako bude stani pani. to je bezbroj puta razrađeno u detalje. u upotrebi toga smeća ima nekakva logika i stupnjevanje eskalacije nasilja. za početak bi to bilo taktičko nuklearno oružje koje se može ispaljivati već iz minobacača i haubica. to je nešto do 10 kilotona. hirošima je bila valjda 16kilotona. ove moderne ne bi izazvale takav efekat kao ona nad hirošimom. vrlo precizan pogodak u visoko vrijedan cilj, totalna destrukcija istog i vrlo mala radijacija. vidjela bi se gljiva ali par km dalje bi mirno mogli nastaviti piti pivo. do svega ovoga ne može nikako doći slučajno. iza ovakvog postupka mora postojati čvrst razlog i odluka jer bi se sa time otvorile mnoge dileme. tko je prvi počeo, moralna dilema vojnika, briga za svoje bližnje i td. itd. ovo o čemu novinari naklapaju su strateške termonuklearne bombe i onda je stvarno kraj svijeta. naravno da ima još podvrsta koje ne uništavaju biljni i životinjski svijet ali nanose ogromne materijalne štete.

• verdi
    • March 2, 2022 at 10:17 AM

ljudi moji teško je donositi nekakve racionalne zaključke o vladarima kad ne znate tajne koje oni znaju. to što gledate kolone ruskog krša pred kijevom i što će poginuti ne znam koliko ukrainaca i ruskih regruta u velikoj strateškoj igri nije ni bitno. da li vidite noviju tehniku tipa terminatori i td. ili profesionalnu vojsku? baš i ne. obalu crnog mora slabo vidite. tu i jeste poanta. američke lansirne rampe u okolici konstance koje sa novim hipersoničnim projektilima mogu uništiti ruski uzvratni udar iz silosa baziranih ispod kavkaza. to su nove tek napravljene dark hawk rakete dometa 2800km koje bi iz ukraine brzinski uništile i zapovjedne centre u rusiji. prva tek napravljena količina odmah je prošle godine isporučena u njemačku i naravno da to rusi znaju. odluke na visokom nivo nikada ne donosi jedan čovjek jer on ne zna sve aspekte vojne, ekonomske ili političke već timovi stručnjaka koji mu prezentiraju šta bi bilo kad bi bilo. zanemarimo na kratko da su ukrainski resursi nekih 9 trilijuna $ jer su takve stvari u drugom ili trećem planu kad su strateške rakete u pitanju. ovo je tek početak globalnog nadmudrivanje koje na žalost neće tako brzo završiti. narod je pod medijskom histerijom korone i ratne prijetnje i bit će poslušniji. kad tome pridodamo moralni i ekonomski bankrot zapad onda nam je valjda nešto i jasnija slika. za ulaganje bi trebalo odabrati neophodne sektore u ratu tipa hrana, higijena, medicina i td. ako preživimo isplatit će se.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• verdi
    • February 26, 2022 at 12:25 AM
    Quote from Marin83
    Quote from verdi

laku noć. nemoj čečene sanjati.

kad ti sad Vučić dobije po labrnji. ^^ ^^ ^^

sad si me stvarno uvrijedio. jebo ti vučić mater i ti njemu.nisam siguran tko je veći smrad ti ili on.

• verdi
    • February 25, 2022 at 11:47 PM

laku noć. nemoj čečene sanjati.

• verdi
    • February 25, 2022 at 11:38 PM
    Quote from Marin83
    Quote from verdi

koliko je autonmija tenka sa jednim rezervoarom? je li bar 100km? kupuju gorivo od lokalaca ?! dok ovi tankaju seljaci im guraju krompire u auspuh. molim te da li mogu predložiti ovaj tvoj post za glupost godine?

Ne se ljutit što ti Rusima baš ne ide:)...a i ja bi smanjio količinu rusofilije u pisanju, nikad ne znaš kome može upast u oko.

ma ne ljutim se ja ni sekunde. da li ti je ovo 83 godište? ako je tako onda uniforme nikad nisi vidio. vojska je jedno veliko zlo koja ništa ne kupuje od lokalaca nego ide, pali, pljačka, ubija i siluje. armagedon. ako hoćeš to da izbjegneš onda odeš na video igrici u podešavanja i smanjiš intezitet doživljaja.

• verdi
    • February 25, 2022 at 11:07 PM
    Quote from Marin83

Rusi oklop je ostaje bez goriva diljem Ukrajine ,očito im logistika šteka, pokušavaju kupiti gorivo od lokalaca, sugerira se Ukrajinca da im daju gorivo sa šećerom unutra...

koliko je autonmija tenka sa jednim rezervoarom? je li bar 100km? kupuju gorivo od lokalaca ?! dok ovi tankaju seljaci im guraju krompire u auspuh. molim te da li mogu predložiti ovaj tvoj post za glupost godine?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• verdi
    • February 25, 2022 at 10:56 AM

koliko se ja sjećam samo na plivi je bilo nadlicitirano ali su bila dva ponuđača.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • February 25, 2022 at 9:35 AM
    Quote from toma
    Quote from verdi

u moskvi index +30% kod nas je peeeeetak :S

Slobodno ti kupi u Moskvi ...

šta fali moskvi? da li ti smrdi njihova para?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • February 25, 2022 at 9:19 AM

u moskvi index +30% kod nas je peeeeetak :S

• verdi
    • February 25, 2022 at 8:55 AM

tko bi od vas pristao da pogine za ukrainski odnarođeni režim? jedino ako te neki adrenalin pere pa ti se malo pripuca. ali to nosi i neki rizik. pitaj ti boga koliko tamo ima ruskih spavača u svim strukturama. narod i onako zna da će biti sjaši kurta da uzjaše murta. na kraju krajeva krimu je daleko bolje u rusiji nego što je bilo u ukraini pa se i ovi možda nadaju kojoj petro rublji.

• verdi
    • February 25, 2022 at 8:45 AM

još nije zvanično objavljena ponuda, možda bude danas. poslije to brzo ide. napisat će oni datum isplate u ponudi. mjesec dva. i onda godinu dana ništa jer ako bi više ponudili morali bi nadoknaditi razliku svima koji su prodali predhodnu godinu. zbog toga će cijena pod pritiskom njihovih satelita propasti. ako misliš prodati prodaj sad ili čekaj bar godinu.

• verdi
    • February 25, 2022 at 1:50 AM

ruski milioneri i milijarderi vole da rade sa kešom. nekad davno najveći broj dolara u opticaju van amerike je bio u sssr. kako je danas ne znam ali stare navike se teško mjenjaju.

što se tiče ove pucnjave za sad je evidentno da se više vodi selektivni rat za srce i dušu naroda, a ne za kote. nije to tip američkog tepih bombardovanje svega i svačega. no kako gubitci budu veći i metode će postati gore. što reče ona baba doći će kozaci, sibirci, čečeni i td. kud oni prođu tu više ni trava ne raste.

• verdi
    • February 24, 2022 at 8:08 PM
    Quote from renchi
    Quote from Shogun

Kolega renchi

Izgleda da je bio upad helikopterima....

https://www.jutarnji.hr/video/news/bitka-za-aerodrom-u-predgradu-kijeva-zelenski-nase-trupe-su-dobile-naredbu-da-uniste-ruse-1516221

Ovdje piše da se Zelensky boji desanta na Kijev. Sada će ti isti helikopteri koji su preletili 200 000 ukrajinskih vojnika odletjeti u Kijev i zauzeti ga. A gdje je 200 000 ukrajinskih vojnika ?

pola ukrainske vojske je bazirana prema dombasu i ovo im je desant iza leđa. oni nisu nikakav problem za ruse jer im je moral i motiv nikakav. jedva čekaju da prijeđu na plaće u rubljama. ogroman problem je desni sektor i razni azov bataljoni koji su u zadnjim godinama napravili grozne stvari (ne da mi se to elaborirati) ne skrivajući svoju nacističku ideologiju. hitler danas da se probudi bio bi oduševljen koliko pristalica njegove ideologije ima u istočnoj evropi. to je crvena krpa rusima pred očima. prosječan rus je doslovce alergičan na fašizam i nacizam. oni s time nikad ne koketiraju. koliko ih ja poznam (imam nekoliko godina iskustva sa njima) ako 10% azov bataljona preživi svaka im čast.

• verdi
    • February 24, 2022 at 4:46 PM

srećom pa su ove druge u silaznoj putanji pa bi se tu nešto moglo kompenzirati. u glavnom još malo pričekati i zbogom telekomunikacije za sva vremena.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt