1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• verdi
    • March 4, 2022 at 10:09 AM

bilo kako bilo ovdje kupujemo vrijeme dok ostale rone. za mj. dana ćemo biti pametniji. to je kompenzacija za malu i sramotnu ponudu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • March 4, 2022 at 9:57 AM

znali smo dobro odigrati u kriznim vremenima. npr. u ratu i zadnje sa ovim kovid glupostima. možda nam i treba neki šok da upalimo mozak. mene je milanović ugodno iznenadio svojim stavom o svemu ovome. računajte da je pod pritiskom pa i ne kaže baš sve što misli. stara zagorska taktika moja hižica, moja kravica i moja klet hebeš sve ostalo i bijeli svijet.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• verdi
    • March 4, 2022 at 9:42 AM

brajakica tko da se digne? stari rusi su ovo više puta prolazili i podržavaju putina u punom kapacitetu. više od sramote nisu mogli živjeti da im neki estonci, romunji i poljaci dovlače američke rakete u dvorište. a ovi mladi? oni još i neznaju da se za njih sprema velika prekvalifikacija. neće više biti jutjuberi, gejmeri i infuenseri. nova radna mjesta su tenkisti, traktoristi, metalurzi i td. jerbo kako su krenuli sve više su počeli ličiti na svoje zapadne pandame. retardinja koji ni svoj spol ne znaju. kako ćeš sa takvim nasljednicima očuvati najveću zemlju na svijetu? demografski minimum gubiš. rusija bez 100 milijona propada sama od sebe. ne bi se čudio da im ukine kontracepciju. danas u moskvi zasjedaju silovici i moguće je uvođenje vanrednog stanja. zna se šta to znači. za demonstracije kazna do 15 godina. nemoj te misliti da ja ovo bilo šta podržavam ali takvo je činjenično stanje. puno više me brine šta ćemo mi u ovoj jadnoj evropi. rusi, ameri i kinezi će se na kraju morati dogovoriti ali mi trpimo posljedice glupe i slijepe evropske politike. evo da budem najiskreniji držim većinu portfelja u optimi jer neznam šta dalje. a to uskoro moram prodati. i šta onda? neće rat doći do nas osim ako pokvareni englezi ne skuvaju nešto u bosni ali ekonomski svi trpimo. ameri i kinezi imaju svojih briga i neznaju za ovo.

• verdi
    • March 4, 2022 at 8:51 AM
    Quote from komot
    Quote from verdi

jako dobra firma, mako tko hoće prodati. nelikvidnost burze ubila je sve pa tako i to i jedan od većinskih smatra da je u ovim uvjetima i to dovoljno.

Malo tko hoće prodati jer je firma vrlo stabilna, a još je veći uteg ako prodaš, kako ćeš ju opet kupiti kad nitko ne prodaje.

firma je uvijek dobra bila. prava međimurska tj. ko švicarska. sektor poželjan. kupili su susjednu parcelu od bivše tiskare zrinski tako da se imaju kud i širiti.

• verdi
    • March 4, 2022 at 8:43 AM

to je više bio apel za mir nego protivljenje invaziji. tamo je već krenula puzajuća nacionalizacija pa u tom grmu leži zec. više se neće kupovati jahturine već raketice. uskoro će te vidjeti stvarnu moć oligarha. država ti je sve dala ona će ti sve i uzeti. država za rat daje topove, bogati volove, sirotinja sinove. kad se završi država uzme topove, ovi nabave nove volove dok sirotinja traži grobove.

• Ulaganja u prirodni plin

• verdi
    • March 4, 2022 at 8:28 AM

grijanje je sporedna stvar. to će se već nekako riješiti ali petrokemiju ne možeš na baterije pokrenuti. po meni u ovom trenutku pa i za buduće to je strateška industrija. 25% emisije co2 dolazi od kućanstava npr. u njemačkoj je najveća koncentracija u ponedjeljak zbog roštilja na ugljen koji se vikendom koristi. mi nikada nismo sami zadovoljavali svoje potrebe za energijom premda smo imali nalazišta ali smo ih iscrpili ili poklonili drugima. zemljopisni položaj hr je bogom dan i možemo vrlo lako profitirati od toga (npr. janaf) zašto to ne radimo to je druga stvar. skandinavske zemlje su najveći korisnici drvne mase koja je obnovljivi izvor i lova ostaje kod kuće. mi se ponašamo kao da živimu u sahari. jedna dobra vijest ina je neki dan dobila novu koncesiju u egiptu.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• verdi
    • March 3, 2022 at 10:08 PM

normalno. to je maligni ruski utjecaj u hr. financiraju političke stranke jedne od najmoćnijih članica alijanse.

• verdi
    • March 3, 2022 at 10:04 PM

ovo je ono malo gore.

Files

274818820_1204916513580921_4933965541391518232_n.jpg 113.68 kB – 0 Downloads

• verdi
    • March 3, 2022 at 10:03 PM

to je valjda zavisno od države do države. ako imaš neku ozbiljnu industriju onda to guta. moš misliti neka termocentrala za proizvodnju struje. na nju je onda sigurno spojeno i neko grijanje od viška topline. zamjene za plin nema i neće je skoro biti.

• verdi
    • March 3, 2022 at 9:54 PM

"brutalne" sankcije na djelu ali u njemačkoj

dobro nije to ni tako strašno jer može i gore. a zamisli da zavrnu sve ventile. popadale bi vlade po evropi ko snoplje.

Files

275002471_3226913940865531_3623552580867688390_n.jpg 100.71 kB – 0 Downloads
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

• verdi
    • March 3, 2022 at 8:14 PM

da bog da propadnu i nikad više jedne kune u džep ne stave. takve firme ne treba ni da postoje. perači ruskog novca. treba zvati bajdena i drukati ih. alo bajden tu su crne ruske rublje. pošalji sina da zaplijeni.

• verdi
    • March 3, 2022 at 6:08 PM

u hr je najveći potrošač plina petrokemija kutina. mislim nekih 25% zbog toga i ide u remont zimi kad je najveća potrošnja stanovništva. paralelno s time ako plin nebi išao iz rusije u evropu on bi se vrlo lako pretvarao u umjetno gnojivo kojem je cijena otišla u nebesa nekih +350%. mislim da je prošlogodišnji izvoz samo u latinsku ameriku od strane rusije bio nekih 10 milijardi$.

• Birtija

• verdi
    • March 3, 2022 at 3:38 PM

koji problem je postaviti onu veliku cisternu sa žutom crtom ili još bolje ukopati pa si dovezeš plin kad je jeftiniji i taman kad si fureštima kožu odero i pun si ko brod. plin je skup i ne troši se ni njega u enormnim količinama. ako potroši sam zvrcneš halo bing istra benz omw i eto nove cisterne.

• verdi
    • March 3, 2022 at 2:39 PM

NaBiduAsku ja sam gledao kako je "okrutnog" čečena iznapadala. dobro bio je maskiran pa ga možda nije skužila ali ruske babe su iznimno hrabre i vrijedne žene, a i čečeni više vole mlađe pa se žene više puta. ja si mislim da i wagnerovci kad dođu iz afrike kod kuće dobiju jezikovu juhu.

• Birtija

• verdi
    • March 3, 2022 at 1:59 PM

ko kaže da nije plinificirana. imaš plin u raznim "pakovanjima". ne mora se uvijek vući cijev za par kuća. posebno gdje je sezona grijanja 3 mj.

• verdi
    • March 3, 2022 at 1:33 PM
    Quote from renchi

slusam ovog naseg ministra ćorića " tć " i hrebaka

Na direktan upit novinara kako je Hrvatska na LNG terminalu Krk rezervirala za sebe 500 miliona kubika plina, a ostalih 2,1 milijardu je za Madjare i ostale, znaci li to ako i kada Rusi obustave dostavu plina da ce Hrvatska biti bez plina, jer ce plin piz lng Krk odlaziti u Madjarsku ? Naime godisnje potrebe Hrvatske za plinom su 2,6 milijardi kubika tj tocno kolike su nam rezerve. I jedan " tć ", a niti hrrbak NISU dali decidirani jasni odgovor. Mislim da bi se oni trebali ispricati hrvatskoj javnosti, a ako se tako sto i dogodi mislim da je to pocetak kraja....ne samo njihovog nego necega puno veceg.. dakle za sada se trebaju ispricati gradjanima Hrvatske za svoje ponasanje i izjave

pa ćorić je zapravo energetski strateg u usporedbi sa ostalim evropskim ministrima posebno njemačkim. njemačka godišnja potrošnja plina je 500 milijardi m/2. svijetska proizvodnja lng oko 400 milijardi dugoročnim ugovorima unaprijed rasprodanim. baš sve da kupe još im fali. da bi stekli bilo kakvu predodžbu o ekonomiji morate slušati šta stručnjaci govore. manite se indexa, prizemne i totalno jeftine propagande. od prvog dana mi ovo liči na američko rusku urotu protiv evrope. da ne elaboriram duže samo kad zaustavi svoj odljev kapitala u inozemstvo rusiji evropa i ne treba. primjer poljske koju svi kuju u nebesa. prije eu imali su 50milijardi duga, od eu su dobili 120 milijardi, godišnje se iz države isisa 60 milijardi puta nekih 20 godina. sadašnji dug im je 400 milijardi. vidjeli smo kako DT iz HT isisava novac u njemačku. to je dovelo poljake do takvog uspijeha da rade poslove u njemačkoj za koje bosanci neće ni da čuju. kod njih to opet rade ukrainci ali će sad direktno otići u njemačku. i tako u nedogled...

• verdi
    • March 3, 2022 at 11:42 AM
    Quote from Moller
    Quote from verdi

mislim da je u orginalu još; mladi ljudi na zapovijed starih ljudi.

možda je došlo vrijeme da onda mladi riješe svatko svoje, ionako nemaju pojma što je sada in na Tik Toku :)

ne bih se iznenadio nekoj svjetskoj TikTok revoluciji :thumbup:

kolega mogu vam reći da ste vidoviti. u nekoj cia analizi građanskih ratova sa društvenih mreža mogla bi se pokrenuti neka revolucija u americi. period za cca 5 godina.

• verdi
    • March 3, 2022 at 11:37 AM

to je klasična prijetnja. povlačenje s burze treba ukinuti ili da ide premija +50% ath za one koji neće. o dokapu neću ni pričati. prevara čista.

• verdi
    • March 3, 2022 at 11:28 AM

prije je stizalo od ponuđača. ja obično izađem ranije pa sad nisam siguran kako je. vjerovatno isto.

• verdi
    • March 3, 2022 at 11:24 AM
    Quote from Lemi

Napokon je netko prodao 1 dionicu TSHC :), gledam ju mjesecima i cudim se kako se nista sa njom ne trguje. Cudo od dionice, nema niti jedne na asku.

p.s. nemam dionice TSHC

jako dobra firma, mako tko hoće prodati. nelikvidnost burze ubila je sve pa tako i to i jedan od većinskih smatra da je u ovim uvjetima i to dovoljno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt