wc papir je jedno, dok je jestivo ulje nešto sasvim drugo. da sam htio širiti paniku postavio bi taj video. frka sa hranom je neminovna samo što ju ne očekujem tako brzo. nafta+umjetno gnojivo= frka. ne treba tu nikakva velika pamet ali vidim da je i to problem.
Posts by verdi
-
-
gledao sam neki prilog sa polupraznim policama u evropskim trgovinama. u italiji navodno pojedinac može kupiti sami 1 litru jestivog ulja ?! uzmite ovo sa velikom rezervom ali ako je istina onda dostavni lanci pucaju puno brže od mojih najgorih očekivanja. sve u svemu nahebat ćemo ni krivi ni dužni.
-
prvi nas je priznao island od starih država. naravno slovenci ali...
-
i sad zamisli scenarij da mediji podrže (a ne da mi slučajno iskače na morskom) prava slobodarskog naroda korzike na slobodu, nezavisnost i demokraciju. živio napoleon bonaparte, dole peta republika i tako dalje i td.... ako ništa drugo stariji su od unijata u ukraini i njihove težnje imaju dublje korijenje. samo ne znam šta bi na to rekla legija stranaca koja je slučajno baš tamo stacionirana. pucali na crnce ili korzikance isto im dođe. nemoš stalno birati posao.
NEREDI NA SREDOZEMNOM OTOKU Traže odcjepljenje: "Francuska država je ubojica" | | Morski HRNapetost ne jenjava na Korzici, francuskom otoku, gdje su slogani "Francuska država je ubojica" obilježili skup potpore Yvanu Colonni u nedjelju u Bastiji,…morski.hr -
vidite kako ovakve stvari prolaze ispod radara kao nešto sasvim normalno. došao boris, on i princ malo nešto ručali i ćaskali o nafti. ima vjetar, ima sunce, nafta nebitna. a ono panika do neba !!! neki dan bila vijest isti princ i onaj iz UAE nisu htijeli da se jave bajdenu na telefon !? nemoguće je da se američkom predsjedniku netko ne javi na telefon, nije on bilo tko. ili je to neki paravan ili ga podržava netko tko je i bajdena postavio. treće teško da može biti. ja sam čak počeo sumnjati da su rusi sami izazvali ili bar požurili krizu u kazahstanu da ga jače bratski zagrle dok ove na zapadu išamaraju lijevom rukom.
Boris Johnson se sastaje sa saudijskim i emiratskim čelnicima zbog naftne krize | Geopolitika NewsBritanski premijer Boris Johnson lobirat će kod Saudijske Arabije i UAE da proizvode više nafte kako bi smirili turbulentna tržišta. Johnson se danas sastaje s…www.geopolitika.news -
neutralnost je daleko od suverenosti. za ovo zadnje trebat će posjedovati i vlastiti internet. naravno zbog medija i koječega ali najvažnije zbog love u digitalnom obliku. npr. neka platforma je blokirala 25 000 rusa koji su tamo bili aktivni.
evo jedan od primjera kako saudijci rade kao što sam gore pomenuo sa kinezima. samo zanemarite cifru koja je izražena u papirima. zaključak se sam nameće mi vama naftu vi nama hidrocentralu ili bilo šta drugo opipljivo.
Dogovorena grčko saudijska energetska suradnja?Poslovni forum u Rijadu Dogovor o mogućem ulaganju više od dvije milijarde eura, uz sporazum grčke državne rafinerije nafte Hellenic Petroleum i svjetskog…www.energypress.net -
ne znam koliko godina imaš i kakve si škole išao ali bi ti preporučio da proučiš zlatno doba islama i njihov doprinos spašavanja antičkog nasljeđa i kulture. matematiku su smislili amerikanci pa se po njima i brojevi zovu. što se tiče ekologije u prevozu to ćeš osjetiti puno brže nego što se nadaš. to ti je ono kad hodaš pješke ili na biciklu. neće više biti nafte za šareni papir. arapi će koristiti svoju, rusi svoju, englezi svoju, nijemci i talijani isto svoju. tko bude imao višak čak će ga i prodavati kome poželi i za šta poželi. ja ne znam je li ima išta lakše zamisliti nego taj napredni svijet bez nafte, plina, urana i ugljena.
Nema lakse to zamisliti. Vidjeti poucak iz Brazila te vozila na etilni alkohol. Vozila na vodik su takodjer izgledne opcije.
Tehnologije su spremne. Neke su u sirokoj upotrebi. Poucak Brazil. Poucak Korea i fuzija. Za sada je nafta jeftinija, cak je i kupovina nafte nesto poput supstitucijske terapije ovisnika. Da izbjegnes narkomansko kriminalno ponasanje i zastitis sebe, dezava ih drogira na racun poreznih ovisnika heptanonom. Da izbjegnes divljanja poput ovog u Ukrajini jos uvojek koristis plin i naftu. Ali...
.
kriva paralela. metadon ti prošljaka za pola sata bez obzira koliko dugo si ovisan. ovisnost o nafti je 100 godišnja i nema brze supstitucije. dok se ona implementira ovisnik je pokojni. već vidim v. britaniju kako piči na etil. usporedi red brojeva i jasno ti je da je to nemoguće. rusi imaju u planu koristiti naftu dok god je ima i zadnju litru će oni potrošiti. šta će drugi to nije njihov problem.
-
nemjerljiv je doprinos žena u pobjedi protiv fašizma u svim aspektima. pozadina bez njih nebi ni postojala. primjer one jadne vezistkinje koju su nacisti strašno mučili pa nije odala šifre, ona snajperiskinja koja je poslije rata išla i u ameriku i bila tamo heroina. itd. i td. svatko tko voli avione zna za noćne vještice.
Sovjetske noćne vještice letjele su na 'šivaćim mašinama'Neke od njih imale su preko 1000 vlastitih misija, a krasila ih je nevjerojatna hrabrostexpress.24sata.hr -
havi sad ću ti to objasniti. s. arabija je potpisala ugovor sa kinom da će im prodavati cca pola svoje proizvodnje nafte ali za to ne traži dolare jer ni sama ne zna kud će s njim pa je dogovoreno da će se to zapravo pretočiti u njihove investicije u kini. da li je to izbjegavanje petrodolara? pa naravno jeste. ja bi tebe a i sve druge zamolio da moje komentare prestanete obarati naštrebanim budalaštinama zapadnog narativa. ako to već i radite pokušajete predočiti nekakve cifre da podržite svoje teorije. razgovor na taj način za mene je čisto gubljenje vremena. ti meni nisi rekao nikakvo svoje mišljenje već papagajski ponavljaš nešto što ti imputiraju. a to je završilo i sad ide buđenje. i još jedo. ja nisam nikakav rusofil već sam produkt stare škole koja nas je učila da ne vjerujemo rusima, amerikancima još manje, švabe da su f. a englezi g.
-
mi ćemo se sigurno jednom prebaciti na eko vozila i sve drugo samo ako do tad ne umremo od gladi. u svaki narativ koji netko pokušava plasirati bila to greta ili bilo tko drugi treba unijeti činjenice izražene u arapskim brojevima. da pojednostavim ako njemačka godišnje troši plina 500 miliona kubika ili ne znam čega, a svjetska proizvodnja lng je 400. kako oni misle pokupovati sav lng od kojega je dio i ruskog ja to neznam. mene ne bi začudilo da je ona berbokova toliko glupa da i sama u to vjeruje.
-
Uz sve interpretacije, novinarske članke pristrane ili nepristrane treba gledati comodities.
Oni određuju koliko je blizu kraj rata i mislim da su najpouzdaniji indikator.
Zlato i nafta su drastično pali.
to je bilo pravilo koje je vrijedilo do nedavno. vidite da se puštaju na tržište i strateške rezerve nafte. izuzmimo iz računa ameriku koja ima svoju naftu pa vrlo lako možemo doći do neke spoznaje koliko je preostale nafte u opticaju (samo da znate da se i tu brojke lažiraju ali da se nešto sa sigurnošću zaključiti). i onda glavno pitanje: koliko je nafte u zadnjih par godina izašlo iz petrodolarskog sustava? već ide priča (do kraja ovog mj.) o petroyuanu. nemojte zaboraviti ovi poremećaji su tektonski. ništa više neće biti kao prije u međunarodnoj razmjeni. mi već živimo u tom svijetu samo to još treba publici prezentirati. vjerovali ili ne za budućnost toga svijeta jedan iran je važniji od kompletne zapadne evrope.
-
ne znam koliko godina imaš i kakve si škole išao ali bi ti preporučio da proučiš zlatno doba islama i njihov doprinos spašavanja antičkog nasljeđa i kulture. matematiku su smislili amerikanci pa se po njima i brojevi zovu. što se tiče ekologije u prevozu to ćeš osjetiti puno brže nego što se nadaš. to ti je ono kad hodaš pješke ili na biciklu. neće više biti nafte za šareni papir. arapi će koristiti svoju, rusi svoju, englezi svoju, nijemci i talijani isto svoju. tko bude imao višak čak će ga i prodavati kome poželi i za šta poželi. ja ne znam je li ima išta lakše zamisliti nego taj napredni svijet bez nafte, plina, urana i ugljena.
-
nemoj sad da se vraćamo na 80te je se onda možemo vratiti još nazad kad su rusi došli i na čiji poziv. pa na 40te i tako u nedogled. ja nigdje nisam rekao da se kinezi i muslimani vole ali sarađuju izvrsno. tibet nije u avganistanu. tko sumnja u arapsku pamet nek malo prouči povjest. one hotelčine i td. po emiratima su sigurno produkt njihove gluposti. ovima drugima su sadašnjost uništili amerikanci i britanci ali neće još dugo. oružje su ostavili tamo zato da se prikriju enormne krađe iz vojnog budžeta.
-
talibani i kinezi odlično surađuju. bačena lova američkih poreznih obveznika. pola ukradeno pola bačeno. paradigma zapadih medija se je već odavno promjenila. većina muslimana je protiv zapadne šuplje priče. putin je jednom rekao da su ameri napravili stratešku grešku jer su se zavadili sa narodima bliskog istoka koji su puno pametniji od njih samih.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d
ruseki se nisu dobro proveli
Tko zna čija su ta vozila? Mogu biti i od ukrajinske vojske, glavnina koje je na istoku zemlje, uglavnom ukopana. Ovo je masa transportnih vozila za pješaštvo. A "Z" su Ukrajinci mogli napisati naknadno na ta vozila. Ako si mogu Srbi to napisati na aute, mogu i Ukrajinci... već je bio i "Duh Kijeva" i "izmbombardirani Babi Yar spomenik".. Ipak je Sveti Zelenskij majstor teatralnosti.
ni za ove javeline se nezna čiji su. rusi kako su smotani moglo bi to završiti u rukama raznih kartela.
-
evo jedan autentičan i spontan video. zaključke donesite sami.
-
ja sam živio u fr prije više od 20 g. i to je stvarni istina, bijelac u neke kvartove ni po danu ne ulazi. tzv. ašalem. mogu si misliti kako je tek danas. ali moraš to sagledati malo drugačije. fr ima 7 tajnih službi, oni su izmislili policiju i metode postupanja i td. i td. da hoće oni bi to riješili za tri dana ali neće jer time prijete vlastitom stanovništvu i drže ih u strahu. tamo se samo mi i braća romi ne boje arapa. i zamisli sad idu čečeni za ruse i viču allahu agbar. ovo sve je van pameti.
-
kakvi su ovo argumenti? stalno neke zamjene teza. da li tu netko radi za buzin ili ste toliko neobrazovani? ko je pomenuo atome. proučite raketnu tehnologiju i onda nešto pričajte.
-
još nije postignuta kritična masa ali da se to brzo iskonstrurati. bilo je raznih proljeća i obojenih revolucija pa zašto ne bi bilo i evropsko proljeće.
-
u engleskoj su već razbili par ruskih crkvi. sve su to manfestacije fašizma kod mirnih građana koji poštuju zakone vlastitih država i zgražavaju se nad barbarima sa istoka. da li takvom društvu treba neki penicilin ili... ja sam dugo živio na zapadu i živim po potrebi. ružno je to reći ali slaveni su za njih sve ono što oni nisu a htjeli bi biti. visoki, biijeli, hrabri, žene prelijepe. koje oni komplekse imaju to je strašno. ja sam obično zloupotrebljavao njihov urođeni strah od nas. izgalamiš se dobro i slušaju. ali pazi da ne naletiš na nekog njihovog luđaka.