1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• verdi
    • March 22, 2022 at 9:55 PM

samo mi nemoj reći da se sjećaš NNNI ? i sad imaš ovako naivan pristup kritičnoj situaciji !? ovo mi liči najgoroj verziji onog čemu su na učili. kapitalizam će propasti danas, sutra, prekosutra i nikako da propadne. do trenutka dok sam sebe ne uništi. ni jedna imperija ne propada odma. ovo traje decenijama. kad pogledaš sve impute jasno je da ovo više nitko niti može niti želi održavati na životu. dok se sve ovo pretumba treba se osigurati i nabaviti kokice. lako se je opet uključiti ako imaš s čim.

• verdi
    • March 22, 2022 at 9:30 PM

šta je novac da bi se morao vrtjeti? da li se to jede nešto? probajmo shvatiti da se dešavaju tektonske promjene. bila je kriza ova, on ali ovakvo nešto još nismo vidjeli. ja sam odluku već donio. vjerujem da su hr dionice podcijenjene ali udar sa strane će biti toliko golem da to ništa neće značiti. pošto nemam toliko veliki rezervoar da kupim i čuvam naftu preostaje mi samo jedno. ćao burza kupuj zlato. pa ćemo da vidimo.

• verdi
    • March 22, 2022 at 9:02 PM

kad se vojska šatro svađa sa vlastitim civilima svakom normalnome je jasno tko je tu vojno pobijedio. kad se kamere ugase onda će neke druge službe malo sa civilima popričati i to je to. vojska nema ni želje ni nadležnosti da vodi te brige. oni su plaćeni da ratuju protiv neke druge vojske ako ona kojim slučajem tu postoji. nadam se da je to jasno. pošto je ovo tema utijecaj tog hebenog rata na tržište kapitala ja bi tu probao nešto propitivati i izreći jednu ekonomsku herezu. svi mi očekujemo nekakav utjecaj na burze (gore dole + -) ali da li je netko spreman prihvatiti da burze takve kakve mi poznajemo više nikada neće ni postojati. posebno u SAD (socijalističkim američkim državama). ovo što se nama prezentira to je aorist pluskvamperfekt. nama bi ipak trebao nekakav futur da preživimo.

• Utjecaj uvođenja eura na tržište kapitala

• verdi
    • March 21, 2022 at 12:59 PM

kako se stvari razvijaju idemo u obratnom pravcu. sve što se da pojesti, energija, metali realan rad su vrijednosti. ove virtualne pizdarije su produkt viška papirnatog novca. sad da ja tu ne prosipam neku pamet jer se planovi moćnika ne znaju predpostavljam da će biti digitalni novac od država koje imaju pokriće u gore navedenim materijalnim vrijednostima. morati će se uspostaviti nekakav realni pariteti da opet nekome nebi palo na pamet da printa koliko mu je volja i prisiljava druge da to kupuju. prve naznake će se uočiti kad vidimo šta se dešava sa američkim deficitom i rusko kineskim suficitom. ako sve ostane isto onda se mijenja samo valuta a pristup je isti. tj. džaba smo krečili. ako se americki deficit krene smanjivati (100B je sad mjesečno) a kod ovih suficit smanjivati onda je to stvarna promjena poslovnog i financijskog modela.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• verdi
    • March 21, 2022 at 11:07 AM

ispali smo iz crobex-a

• verdi
    • March 20, 2022 at 10:15 PM

pa pobaj razdvojiti pošteni i radni američki narod (npr. kamiondžije) od njihove pokvarene elite koja gubi tlo pod nogama. i vlastite izbore su pokrali i doveli dementnog bajdena. 100 ratova su pokrenuli, trenutno kradu naftu u siriji i rusima spočitavaju afganistan gdje su ovi glupo ušli na poziv predsjednika.

• verdi
    • March 20, 2022 at 9:50 PM

bar pola svijeta mrzi ameriku ostala polovica ju trpi. to su zaslužili svojim aktivnostima u zadnjih 100 godina. ja ne živim samu u hr pa se često susrećem sa tim. ruse mrze samo ovi oko njih i to ne svi.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• verdi
    • March 20, 2022 at 9:32 PM

ti baš znaš šta svijet misli. 18% toga svijeta se predstavlja kao cijela svjetska javnost a da ni međusobno nisu suglasni. danas pričao sa njemačkom sat vremena kaže mi lik bar pola nijemac ne misli tako. a evo i bađun je kolumbijce pitao šta o tome misle. to što ti misliš je apsolutna manjina svijeta.

• verdi
    • March 20, 2022 at 8:11 PM

nije to onaj video što sam vidio ali poslužit će svrsi. da li vam se ove zgrade ne vrte prebrzo oko njega?

• verdi
    • March 20, 2022 at 7:51 PM

gledao sam klička poslije toga. iza njega ruševine, zvuk, ljudi u daljini, krater. ne znam ne bi dušu griješio ali sad mi je sve od njih sumnjivo. ruse još ni jednom nisam uhvatio u laži. malo manje ih provjeravam ali nikome apriori ne vjerujem.

• verdi
    • March 20, 2022 at 7:06 PM

ja sam kao i svi drugi klinci i vojnici bio cijepljen protiv svega i svačega i nitko nije dramio oko toga. u ovom zadnjem slučaju nemoš me cijepiti ni pod razno. sve ukazuje na neku muljažu. nama je prije amerika bila uzor a sssr lakrdija. dok se sve nije izokrenulo za 180 stupnjeva. homo lgtb genderi i pedofili su pretjerali. to više nema veze sa zdravim razumom. što se tiče ovih labosa u ukraini tu se još nije reklo ni 1%. gdje je tek vađenje organa. ja sam u posjedu nekakvog autentično ukrainskog videa da to jednostavno normalan čovjek ne može ni zamisliti. mogu si misliti šta tek FSB i GRU posjeduju po tom pitanju. vjerojatno to čuvaju za finale kad će im ukinutu državnost i naciju. ovo što lavrov priča da nije okupacija laže. rusi neće tolerirati ni pod koju cijenu postojanje nečeg sličnog na svojim granicama. to se je previše otelo kontroli i pretvorilo u elementarno zlo. ako koga zarobe taj će završiti u rudniku urana. niko za njima zaplakati neće. nama je najpametnije da se distanciramo od toga i gledamo svoga posla.

• verdi
    • March 20, 2022 at 4:11 PM

dlkv igh ništa? ostale tri nemam šta ni pisati kad je mrtva tema. sa starim forumom skoro pa 15 godina pisanja.

• verdi
    • March 20, 2022 at 3:41 PM

novinar se zove robert marić i članak na koji se ja pozivam je valjda njegov. tko je urednik kojih glasila u hr ja pojma nemam niti me zanima. nekom u buzinu je u opisu posla da to zna. ja sam na ovom forumu isključivo radi dionica što se može vidjeti iz ogromne većine mojih postova. obično pišem tamo gdje sam i ekonomski angažiran. u ovu raspravu sam uvučen slučajno. ali kad sam već uvučen u to imam svoje oči i mišljenje. laži globalnih bio/eko fašista su toliko evidentne da ih i slijepac vidi. poslije mi vrag nije dao mira pa sam analizirao tko dislajka i kontrira. ti ljudi nikad ili jako rijetko pišu nešto o dionicama ali kad se preispitivaju šuplji atlantistički narativi odmah se propinju na zadnje noge ?! i tako mic po mic sam došao do zaključka. BUZIN jbte. jednostavno ne mogu vjerovati da su na takvom niskom nivou manipulacije.

• verdi
    • March 20, 2022 at 2:26 PM

prvo crodux pa onda magično bilje. alooo bajdene ako već trošiš američke papire zvane $ daj plati ljude koji imaju bar srednju završenu. točno mi nedostaje ona stara engleska profinjena škola manipulacije. ili se brani neobranjivo? koji očaj...

• verdi
    • March 20, 2022 at 2:14 PM

možda je buzin bolji? ne vjeruješ svojim očima ili su namjere neke drugačije?

• verdi
    • March 20, 2022 at 12:03 PM

ovi stvarno više nisu normalni. dok mu je vojska opkoljena na istoku kao von paulus oni se igraju spinova.

Pogledajte kako nas lažu - Janša, Kaczynski i Fiala nisu uopće bili u Kijevu! - Najnovije Vijesti
    Prema službenoj verziji događaja, premijeri Slovenije Janša, Češke Fiala, i potpremijer Poljske Kaczynsky, otputovali su 15. ožujka u ratnu Ukrajinu. Putovali…
    www.logicno.com

• verdi
    • March 19, 2022 at 10:58 PM

bit će tu svašta u igri. vidio sam neku naznaku trgovine između kineza i rusa. neki mix yuana, rublje i tržišne cijene robe. navodno do kraja mjeseca su neka fina podešavanja. moramo biti svjesni da procesi idu jako brzo dok je pozornost na ukraini. samo što je po toj logici glavni cilj amerika. ko će to njihovom stanovništvu objasniti i kako pojma nemam. neki plan tu postoji. naše je da gledamo i čudimo se. bitcoina ima premalo da bi pokrio značajan dio. neku ulogu će odigrati sigurno. jedino što sam siguran da se više neće dešavati da netko može štancati lovu koliko želi i blokirati nešto kad želi.

• verdi
    • March 19, 2022 at 8:06 PM

nešto bi moralo biti pokriće tom novčiću. paladij sam po sebi ne može jer je to traženi industrijski metal. kad bi i teoretski uspjeli u tome opet bi dobili zlatni dukat. znači metal podložan volatilnosti ponude potražnje. koliko ja vidim bit će neko prelazno riješenje gdje će petrodolar pokrivati određeni dio tržišta i ubaciti će se neke nove valute i štamparije. to će biti prelazni period do digitalnog bezgotovinskog plaćanja. u toj malo daljoj fazi više neće biti jedan internet pa da netko pod bilo kojim izgovorom može na globalnom nivou gasiti bilo šta, a da se dešava u toj domeni. u glavnom već se nazire novi vrli svijet. tko ima energiju, resurse, realan rad i tehnologiju za kontrolu informacija sjesti će za stol sa istim takvim i dogovoriti polazišne osnove. drugi će se prilagoditi ili propasti. dok god imamo kunu koliko god je i ona vezana za € bolje su nam pregovaračke pozicije nego da netko drugi pregovara u naše ime.

• verdi
    • March 19, 2022 at 12:19 PM

ako sam protiv € i "zapada" automatski sam onda protiv sebe. nikada. ja sam protiv NEZNANJA i ISPRANIH MOZGOVA. slobodno živi u svom svijetu, ne osvrći se na moje postove kao ni ja na tvoje. svađaš se sa člankom koji citira nobelovca. stvarno imaš visoko mišljenje o sebi.

• verdi
    • March 19, 2022 at 11:26 AM

po datumima moje objave i ovog članka može se zaključiti da sam vidovita marta. marić slobodno nek me trzne...

Nobelovac koji je kritizirao kredite u švicarcima: ''Postoje argumenti da Hrvatska pričeka s uvođenjem eura''
    Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Joseph Stiglitz (79) rekao je da bi Hrvatska trebala pričekati s uvođenjem eura jer bi šteta mogla biti veća od…
    dnevnik.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt