ideal nam treba biti npr. francuska kad predsjednik homić imenuje premijera homića i ovaj za ministra vanjskih poslova dovede svog partnera. taj za prvi službeni put ode na redaljku u kijev. to je debilana od države.
Posts by verdi
-
-
mislim da je ono potrošnja u cijeloj državi podjeljena sa br. stanovnika uključujući i firme. pad potrošnje struje većinom znači pad realne proizvodnje.
zašto bi jedan čovjek trošio 600kwh. 200 to već može.
-
evo njemačke potrošnje struje. možemo uzeti u obzir izbacivanje neke energetski zahtijevnije industrije, efikasnost, prelazak na plin, povećanje broja stanovništva i td. i td. sve u svemu ovo je porazno.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
dividenda je meni nebitna. to je sića. treba pogoditi nešto na dnu ali da ne propadne. da nisu vremena kakva jesu onda lako možeš biti i u ht-u par % gore dole ali ja sam vidio više puta totalni sunovrat na dobrim dionicama pa kasnije odbijanac. moraš računati da zse nije baš likvidna i izlazak može biti skup. ako npr. ernt ili atgr rokne 50% za par dana ja imam da tu uletim. i tu treba imati nos da li je lažno dno i td. pogledaš povijest dionica i vidiš gdje su nekad bile zbog puno manjih problema od onih koji nas očekuju u skoroj budućnosti. to je moja procjena i ne mora biti ispravna.
-
previše sam tu zastupljen. mora biti diverzifikacija. više mi je žao što to u podravku nisam spucao ali....
Ako smatrate da bi tu tribala cijena drastično gori možda nebi bilo loše se dodatno izložiti pa taj dio po većoj cijeni prodati i platiti "skuplje" podravku zarađenim?
da nisu ovakva vremena ja bi bio full inn kao i prije.
-
previše sam tu zastupljen. mora biti diverzifikacija. više mi je žao što to u podravku nisam spucao ali....
-
pratimo no sikiriki. pola portfelja mi je u kešu ali sam svejedno od početka godine otišao +15%. napominjem da su prijašnje linije otpora bile na 120 kn, 240 i 400.
-
plan je jasan. zakuhati u centrali pa nek se svak zabavi svojim jadom i prestane se blamirati diljem planete. gospodari novca su već našli nove i efikasnije izvršioce.
-
taj poticaj je star više od 70 godina. htjeli su ga ukinuti u jednom potezu pa sad razvući postepeno na 3 godine. to ti samo govori da sve što je subvencionirano nije dobro. imaš par traktora od po 300 000€ i onda se sa državom natežeš za 0.20€ po litri. i još ti smeta uvoz iz npr. argentine, kine ili pakistana ali kad njima uvališ svoj bmw koji više nije ni blijeda slika onom starom onda to može.
-
vrhunski način da se izvuče par milja za ništ korist. nešto tipa fima media. oni se više i ne trude da smisle nove prevare već po staroj špranci kradu.
-
ovo su regruti marinaca nazovi najveće vojne sile. tamo bijeli čovjek više nema šta da traži a s ovima možeš jedino u lov na fazane.
-
a ko je taj koji ima pare i superiornu vojnu opremu? da li je to nešto što je bogom dano i vječno ili je podložno promjenama?
-
lako je prepoznati gdje će biti neke tvornice. ako se radi novi blok nuklearke kao npr. paks u mađarskoj znači da će ta struja nekome trebati. ako ugasite 4 nuklearke kao u njemačkoj znači da im struja više neće trebati u tolikim količinama. niko ne ulazi u energetske projekte od danas do sutra već sa više decenijskom vizijom. potpuno je pogrešno misliti da orban nešto solira na vlastitu ruku. on je samo ovlašteni izvođač radova za novi ekonomski poredak koji se stvara pred našim očima koliko god se to masovno negira.
-
sjekloća. taj je i meni prije 3 godine oči otvorio. kad imaš ispravne polazišne osnove onda je lako doći do točnih zaključaka. što sa velikom većinom naroda nije slučaj. najnovija mu je da je svjetska banka objavila da je 60% svjetske ekonomije zapravo zombi firme. moš misliti šta to znači.
-
mali i da su htjeli ništa nisu mogli. problem je što su šutjeli mirovinci, cerp, država i td.
-
rekoše da će biti bez pucnjave ali uvijek se moramo vratiti osnovnoj ideji, zbog koje smo na kraju krajeva svi mi na ovom forumu. ekonomska održivost. energetska osnova postoji (npr. struju izvoze) ima i ugljena, ima rude, spremni su raditi više za manje itd. ja vidim razne države koje će uskoro propasti ali teško prepoznajem novu konsolidaciju.
-
ne znam da li si pratio one što izranjaju iz tunela ispod sinagoge u brooklyn-u. uz sve to hladno se spremimo na građanski rat u imperiji laži. zvuči brutalno ali jedino tako se dugovi mogu obrisati.
To clarify: the Texas national guard has seized the land and its surroundings from the Federal government agents, and is barring the Federal agents from entering. This quite obviously is ‘remarkable’ as the report above states, and is another step toward some form of eventual clash or civil war.
-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija…stavama-1355083
Imao bi Zoka i pametnijega posla kada bi htio delati i malo smanjiti podbradak
-
nisam sad nešto u toku događaja. treba malo da se slegnu doživljaji pa da vidimo. u glavnom najbolji nosač aviona gerald ford je na putu iz sredozemnog mora do amerike. valjda će im trebati kod kuće.
-
mislio sam i ja tako na himr-a jer vrijedi puno više. kad su je srokali skoro me infakt maznuo. sreća i bog pa su se smilovali i do dan danas otkupljuju po istoj cijeni. ali to su mirovinci sa tuđom lovom, ovdje su privatnici i to mogu umrtviti i rađe ljubavnici kupiti novi auto nego podijeliti sa nekim koga nikad nije ni vidio. i što je najgore sve je po zakonu.