102 000 kn pušinga na dlkv. na drugima sve zajedno ni približno toliko nisam popušio. više me boli prerani izlazak iz korf-a težak preko milje kn. kupio na 20 prodao na 80 i 60 a on otišao preko 300. svejedno je plus ali sve to zajedno nije bilo vrijedno truda. i što je najbitnije nikakve nove prilike ne vidim. tek za iduću godinu imam jedan zicer na stranoj burzi ali do tad tko živ tko mrtav.
Posts by verdi
-
-
jedan moj poznanik u portugalu podmiri svoje potrebe i još proda struje za 120€ mj. to već ima smisla. ako trošiš 20 metara drva nešto ti je totalno neefikasno. preporučujem polijepiti stiropol na strop jer su tu najveći gubitci i takozvano narodno grijanje alfa plam 100 koja se loži unutar kuće i grije radijatore. cjepanica 33cm krupno cijepana. kuhaš na njoj i ušteda na rerni je značajna. kotlovnica sama po sebi može isto biti problem.
-
evo jedan realan prilog iz komšiluka na tu temu. valjda su izračuni slični i kod nas. nadam se da vam video neće prekidati kao meni. u glavnom ja tu nikakve računice nema jer tošim oko 200kwh za mjesec.
Uz solarne panele svi mogu proizvoditi struju | Energija SputnjikaDržava obezbedila uslove za proizvodnju električne energije svima.odysee.com -
ja sam onako usput naletio da je pao. nisam dublje istraživao. zadnji kvartal je bio preko 6% i sad jedno veliko ALI. bitno je tko to računa. rejting agencije su jedna velika prevara kao i 80% stvari koje nam dolaze iz sličnih izvora. sve je to kompromitirano do boli. realne proizvodnje nigdje nema samo financijske manipulacije koje će se urušiti ko kula od karata. samo jedan primjer. ako je cca 40% proizvođačkog viška nafte koji ide u međunarodnu razmjenu sada se samo 50% transakcija sa time odvija u $. petro dolar više nije tražena roba. i šta se dešava. kao raspad bivše yu. slovenci naštancaju tolare i dinar prebace nama, mi naštancamo hrd i dinar prebacimo bosancima sve naravno za DM i sve to na kraju završi u centralnoj banci yu. eee sad dolar putuje u ameriku i tamo obezvređuje sve živo i mrtvo.
-
američki bdp u prvom kvartalu pao za 1,4% navodno pod utjecajem virusa !? samo još treba da uz inflaciju padne i proizvodnja i eto nas u stagflaciji. veselje pravo. što se tiče zemljopisa evropa je od uvijek slijepo crijevo azije
-
kuršlus ili ne kuršlus razina stvarne inflacije se prikriva stalnim promjenama metodologije izračuna. kaže jedan nezavisni ekonomista kad bi se mjerilo po metodi od kraja prošlog stoljeća inflacija u americi je na razini 20%. naravno da ne računam kad ferari poskupi 20% ali energija i hrana direktno utječu na obične građane pa je to zapravo još i gore nego što se javno priča.
-
u vezi zlata razmišljam o nekoj nabavci ali ga ni u ludilu ne mislim ostaviti u nečijem sefu. povjerenje je trajno narušeno. imam ja to gdje zakopati. kvazi elite su nas vratile na razmišljanje iz srednjeg vijeka.
-
mogu ti blokirati šta hoće. dovoljno da blokiraju net ili neke servere koji se nalaza na njihovoj teritoriji ili pod utjecajem. digitalni novac će izdavati i države pa to mora biti malo ozbiljnija stvar. je li bilo krađa sa koinima koliko god hoćeš.
-
digitalni novac sigurno dolazi poslije ove pretumbacije sa papirićima ali se prvo mora ustanoviti digitalna suverenost. ne da te tamo neko blokira kao twiter nalog trampu pa nemožeš do svog novca kad poželiš. za sad su jeftine priče da privatne kompanije provode svoju poslovnu politiku na svojim platformama kad u stvari provode samo jednu propalu liberalno globalističku agendu. povjerenje u financijski sustav je narušeno i trebat će puno posla obaviti da se ponovno vrati.
-
ja nikad nisam bio neki ljubitelj investicionog zlata ali u ovom trenutku je to prava stvar. mislim da prava drama još nije ni počela. trgovina cijenom zlata je u potpunosti obesmišljena ogromnim tiskanjem papirnatog novca. klasični cazino. spot tržište je nešto sasvim drugo i igrat će sve veću ulogu. zadnjih 50tak godina smo živjeli u monetarističkom sistemu (papir za nešto) a sad prelazimo u merkantilistički sistem (nešto za nešto) nitko više nije lud da ti da robu za bezvrijedan papir. tanker nafte 2 tone zlata. hoćeš nećeš ne moraš ima tko hoće. gledao sam nekog ekonomistu, svašta je rekao ali ne može mu se osporiti 40godišnje iskustvo. između ostalog da je stvarna vrijednost zlata 12000 $ za uncu, po zadnjem kursu rublje 66 za 1$ kod njih je unca cca 2100$ dok je u cazinu sad pala ispod 1900$. daljnje zaključke izvucite sami.
-
i ja kažem. jedina nam je nada da prijeđemo u kartel. ponuda je velika od zaljevskog do jalisca nove generacije. bar znaš s kim posla imaš.
-
66 rubalja za dolaros !? dok granate padaju implementacija novog monetarnog sistema grabi punom parom. pošto je sada zlato, plin, nafta i još štošta?
-
Toliko je loša situacija da je W.B. spržio preko 40 milijardi dolara casha u dionice!
Jadničak, ne zna sa dionicama!
Istina, ali su pojedina izdanja prije toga pala i do 70%. Gotovo cijeli tehnološki sektor je stradao. Mi se još uvijek pravimo kao i 2008. godine da kriza neće doći do nas, a poslije svi znamo što je bilo.
2008. je na zse imalo još šta za propasti. sad je ostala šaka jada. ono što valja ne kotira na zse. trenutno jedna od najboljih ako ne i najbolja firma u hr ifo bip se sprema za izlistavanje iduće godine. gdje? u seattle-u. tržište kapitala u hr je nešto između tamno sive i crne zone poslovanja. pretpostavljam da veća poslovna etika vlada između meksičkih kartela. ako ništa drugo onda barem iz straha.
-
što se tiče ljudi koji su u medijima oni su se previše opustili. zaboravili su na svoju društvenu odgovornost pa čak prelaze granice legalnog ponašanja. podsjetio bi da je međunarodni sud u hagu osnovan za ratne zločine u ex yu i ruandi i tada je jedan novinar popušio 7g. zbog radijskog podstrekivanja da se nekog eliminira. da li tutsi ili hutu ne mogu se sad sjetiti. ovo nije ni ruanda ni ex yu. ovdje se sve dokumentira i bilježi. ishod je neizvjesan ali da će netko za primjer završiti na sudu to je 100%. hoće li to biti neki normalan sud ili prijeki sud fsb-a bumo vidli. odavno je poznata činjenica da se sa olovkom ili izgovorenom riječju može napraviti veći zločin nego sa puškom.
-
ako koga zanima analiza jednog američkog vojnika o trenutnoj vojno-ekonomskoj situaciji. da slučajne ne bi dobili grižnju savjesti da ste rusofil ima i sa druge strane iskusnih ljudi. po meni nije ovo druga strana već strana istine, razuma i vojne logike. u medijima sad hara plejada samozvanih vojnih analitičara koji nemaju ni pameti ni srama. kako si samo daju za pravo da baljezgaju onolike količine gluposti?! npr. glavni indexov analitičar neki žan tabak mlati takve gluposti da to nigdje veze s mozgom nema. ne znam koliko bi mene trebali platiti da se onoliko javno blamiram. od rasputice pa na dalje. kotromanović se vidi malo pribrao. ipak on ima ratnog iskustva dok ovaj čisto sumnjam da je ikad u nekakvoj vojsci bio i kad vidi uniformu sav se jadan navlaži. sa srbijanske strane prolupali generali jna koji ni onda konzervu nisu znali otvoriti. nadam se da sad nisam primašio temu i uživajte u prilogu. ako ne možete biti ispred svoga vremena onda bar budite u toku.
-
zašto je ova tema toliko zamrla? da li zbog navijačke ostraštenosti ili zbog prevelike cenzure? no o tom po tom. stavove koje sam iznosio prije, nekome su bili apsurdni. malo po malo postanu čak i prihvatljivi. nadam se da su sad bar neke polazišne osnove jasnije. energetski i resursni problemi su evidentni. moralne i etičke probleme možete shvatiti kako god tko hoće ali smo se već navikli na ogromne monetarne potrese (osporiti status $ je bilo bogohuljenje) i sad na kraju upadamo u onaj finalni problem. taj problem je ozbiljan i on će nas malo prizemljiti. to je problem gladi. iz naše perspektive je to čudno ali pošto je svijet globalno selo i moja livada je nekome zelena. imam bezbroj podataka koji su poražavajući ali kod jednog sam ostao paff. po FAO cijeli svijet ima hrane za 90 dana kina za dvije godine. na šta se oni spremaju? nije mi jasno. volio bi da imam s kim razmotriti ove probleme i probati shvatiti šta nas čeka. plitka engleska propaganda se ne uzima u razmatranje.
-
da li je sad ovo razotkrivanje muljaža i čišćenje palube dobra ili loša vijest? više od decenije se odavde izvlači novac i još nije propalo.
-
od ovih ni janjetine više neću kamo li burek.
-
turizam u karlovim varima je radio cijele godine i vidi šta mu se sad desilo. to je dobar posao sa ekstra zaradama dok je sve u redu ali kad krenu problemi ćao bela. iskreno me zanima kakva će biti naša sezona. da li će ljudi iz nekog razloga nahrliti da se odmore od ovog ludila ili će štedjeti novac za još veće ludilo koje dolazi.
-
bez da gledam kreativno knjigovodstvo u izvješću jasno je bilo da lova nestaje. od pokojnog jure do danas tu su se ogromni novci izvukli. sad budi dioničar. izbor između dlkv i igh. ne znam šta je gore.