i eto dax na kraju u minusu. čekali su da se ameri probude i da tamo odu po svoje mišljenje.
Posts by verdi
-
-
nešto se te rupe više ne pominju. valjda smo smanjili freon i to je to. moš misliti koje su to gluposti. ali meni je taj ozon puno bolji alat za plašenje nego co2. onako puno više mistificiran, te ozon te rupa ništa gore ne vidiš pojma nemaš ima li rupe ili nema. onako sumnjiva situacija. dok ovo sa co2 je totalni promašaj. mala djeca to u školi uče. nigdje veze sa mozgom to nema.
-
ako ne bude 0.75 već 1.0 to je isto simbolika. vrlo jasna poruka i onda svi drugi stupe u akciju pa u općoj ludnici obore € na 0,80$. generalno je plan jasan smanjiti količinu novca u opticaju i smanjiti ogromne dugove. na čiji račun to izvesti? pa prvi saveznici eu, japan, j. koreja (njima se ima šta i uzeti) onda zavrtanje ruke onima koji imaju ili nemaju pa nedaju (iscijediti šta se može) i onda neke razmirice sa vlastitim stanovništvom.
-
kakvu god odluku da donesu bit će značajna. ili u dobrom ili u lošem smislu. svi očekuju rast kt za 0.75 a ako bude 1.0 nastat će neki stampedo. ovo su im praktički posljednje mogućnosti da koriste dolar kao polugu svjetskih razmjera i ne sumnjam da će napraviti sve da njima bude bolje. ko će na tom putu stradati vidjet ćemo.
-
ekološki utjecaj proizvodnje bilo čega nikada nije izračunat do kraja. zelena energija je tek u početcima pa tako da i nemožemo zaključiti koliko ona u startu treba neke prljave energije. za jednu auto bateriju treba prekopati 200 t zemlje. a gdje je još ostalo. gledao sam kako je lik kupio oštećene solarne panele i iz njih pokušao izvući srebro. nije uspio biti profitabilan jer je panel tvrd i težak za obradu. sigurno da će tu mnogo stvari ići na bolje ali je to više decenijski proces. od kad je svemirske tehnologije on već traje. znači već cca 70 godina ako ne i prije iz nekih drugih aspekata. znači da se već jedno stoljeće najveći svjetski umovi bave time i još nismo došli do komercijalne isplativosti pa nas sad plaše nekim ozonskim rupama da bi se stvorile okolnosti da svi to prihvatimo.
-
dax je već sad 3% u plusu. volatilnost je takva da se više ne zna ni tko pije ni tko plaća. kad je ona sjednica fed-a?
-
i svakakvih fakulteta ima. više to nije nikakvo pouzdano mjerilo.
-
nisu svi ljudi jednako sposobni. bilo je i previše socijale pa im budućnost tad nije izgledala kao što je danas. čim švabo radi isti posao kao naši znak je da mu fali daska u glavi. strani radnici su bolje obrazovani od svojih domaćih kolega. imaš ih sa fakultetima po baušteli koliko god hoćeš.
-
plaće u evropi a sa njima i standard su bile dobre dok je postojao varšavski pakt. evropa i cijeli zapad su služile kao izlog sa slatkišima onima preko željezne zavjese. kad je ona pala prestala je potreba za takvim izlogom. onda su počeli pljačkati i svoje radnike kao što su to uvijek radili sa ostatkom svijeta. sad smo došli do apsurda da prosječan bosanski auslender kad pokaže svome kolegi iz austrije kakvu kuću ima u bosni ovaj bude ljubomoran je on nema ništa. žive u smještaju od firme dok tamo rade i kad odu u mirovinu kuda koji mili moji. gdje će sad austrijanac nabaviti cca 300 000€ za minimalni objekat koji bi bio njegov. a jaro je za 100 000€ napravio viletinu i samo još djeci da kupi stan pa može u mirovinu.
-
Isto kad kazes kad nema nafte i plina, nema grijanja i transporta…. Pa hebate poanta je da se nadopunjavaju i da je komplementarno, neces trosit 100% necega nego 10-20-30-40%…
A u konacnici svaki dan se izmislja nesto novo i fantasticno. Pogledaj samo koliko prakticnog alata imas za kikiriki cijenu, zivimo u vremenu gdje se tehnologija razvija munjevitom brzinom.
Danas vec se mozes grijati, voziti za nista, na sunce, samo treba $$$$ za postaviti sustav. Ali morao si postaviti i prije kad si kupio klasicni auto, pec na drva, centralno na plin ili loz ulje…. Kad izbace ove nove baterije na trziste, bilo sto drugo osim obnovljivaca, nema smisla, osim da cijena nafte ode na 10-20$ pa da bude neisplativo sve drugo … iako ovo nabildavanje tih energenta mi se cini da i je sa razlogom da se isforsira taj prelazak i samodostatnost
a sad si probaj objasniti zašto su sve lokomotive u americi dizelke. nema hebene elektrifikacije pruge. u rusiji i ukrajini svaka selendra ima elektrificiranu prugu. koliki je željeznički transport u americi? vjerojatno ogroman. sve na dizel. i onda dođe bolumenta retardiranih političara u evropi i nama pokušava objasniti zelenu tranziciju, metan i dušik od krava. da bi se prozrela nihova nedoraslost situaciji ne treba biti genije.
-
sve što baku isporuči na međunarodno tržište je transmisija ruskih molekula. oni proizvode za sebe i nešto malo viška prodaju. i to je pitanje do kad će. u stručnim krugovima se to jako dobro zna. dnevnik je šit od portala koji blage veze o tome nema. odnos azera i rusa je jedan veliki specifikum koji zapadni svijet ne pozna. oni su bili najveći muslimanski narod u sssr uz sve dobro i loše što je to značilo. oni međusobno o tome znaju najbolje bez ikakve zapadne petljancije. evo vam razgovor predsjednika alijeva sa školovanom bbc propagandisticom. čovjek ju je zgazio na njenom jeziku. fon der layen-ova je jedna nebitna karikatura.
-
U skladu s Uputom Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, dioničkog društva (dalje: SKDD) i rješenjem br. Tt-22/31796-2 koje je 13. srpnja 2022. godine provedeno u sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu, obavještavamo vas da će SKDD 21. srpnja 2022. godine u svom informacijskom sustavu provesti korporativnu akciju podjela dionica društva ATLANTIC GRUPA d.d., Zagreb, Miramarska cesta 23, OIB 71149912416 (dalje u tekstu: Društvo).
Društvo je na Glavnoj skupštini održanoj 15. lipnja 2022. godine donijelo odluku o podjeli redovnih dionica oznake ATGR-R-A nominalnog iznosa od 40,00 kn na način da se 1 dionica oznake ATGR-R-A, ISIN HRATGRRA0003, nominalnog iznosa od 40,00 kn dijeli na 4 redovne dionice oznake ATGR-R-A, nominalnog iznosa od 10,00 kn.
Određuje se 20. srpnja 2022. godine kao zadnji dan namire u informacijskom sustavu SKDD-a za postojećih 3.334.300 redovnih dionica oznake ATGR-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa od 40,00 kn. Prvi dan namire sa 13.337.200 redovnih dionica oznake ATGR-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa od 10,00 kn u informacijskom sustavu SKDD-a je 21. srpnja 2022. godine, a količine dionica potrebno je uskladiti s navedenom podjelom dionica.
Nakon provedbe korporativne akcije u informacijskom sustavu SKDD-a temeljni kapital Društva u iznosu od 133.372.000,00 kn bit će podijeljen na 13.337.200 redovnih dionica oznake ATGR-R-A, nominalnog iznosa od 10,00 kn. -
ni sef ne mora biti siguran dok god ima duplih ključeva. poučak venecuele, libije i td. dovoljni je da zabrane ulazak u švcarsku npr. iz razno raznih razloga. nedavno smo vidjeli primjere ili se izbodi cijepivom ili nema makac. kad se dobro izbodeš zlato ti može završiti kod liječnika. živimo u vrlo nezgodna vremena.
-
A cuj danas svasta mozes pisati i svatko navlaci na svoju stranu… ali recimo da su sada celik, bakar, psenica i jos neke sirovina pale i 25% od prije 1 g.. sta cemo sad sa inflacijom, da joj se nesto ne desi usput ufff..
jos kad prebace glavnu enenrgiju na solare i obnovljive izvore ima i nafta da padne na kikiriki jer vise nece bit potrebna za prijevoz, grijanje, proizvodnju struje.. ovi pametniji to sve vec su postavili da su energetski skoro neovisni
krivo. osnovna postavka je da nafte ima manje a potražnja je veća i onda višak ide tamo gdje je potrebnija. do kraja desetljeća proizvodnja pada za nekih 30% i nema više vozikanja bez uma i razuma. indopacifički bazen treba naftu za proizvodnju tako da će drugima biti uskraćena nafta za luksuz. to je osnovna poanta priče i onda iz toga izvlačiš daljne zaključke.
-
Meni više liči da srednji stalež postaje bogati stalež i sve će manje ljetovati u prastarim sobicama od 70eur noć, i težiti hotelima od 200eur noć. 🤔
Meni obrnuto liči. Kao da će se vratit na 2*-3* čim plaća ne bude više sigurna kao ni radno mjesto. Srednji stalež će postati niži, a prave sirotinje u EU zasada nema. Ali za 3* nema zime na vidiku, barem za sada, europljanima nije problem dati 70E/noć.
tko nije vidio sirotinju u evropi taj ni evrope vidio nije.
-
eto mi o vuku vuk na vrata. nije vrag tako crn kako izgleda ali da će mnogi stari sistemi propasti to je činjenica. na kraju krajeva oni su kreirali ovakav svijet pa su to i zaslužili. na mladima je budućnost.
Infobip preuzeo NetokracijuINFOBIP, prvi hrvatski jednorog, preuzeo je portal Netokraciju.www.index.hr -
havi sektor je dobar, kompanija dobra,plaće dobre, hrana odlična, prihodi i dobit za naše pojmove suludi. još tu nije rečena zadnja riječ. ali twilio ajmeeee 450 max !!! ovi meni rekoše preko 200. razumijem ljudi ne prate burzu, a ja nisam stigao provjeriti. ovi naši navodno imaju nešto što twilio nema ali ne bi sad o tome pametovao jer mi je poslovanje u cloudu špansko selo.
-
korona je ispala debakl? ja sam ju ko bolest prozreo onaj dan kad su ukinuli rukavice kao besmislicu . ima bar 100 objašnjenja koliko je to štetno a nikakva korist. ali u ekonomskom smislu to je prava katastrofa. to je možda bila samo 1/4 ovoga što se sad nastavlja. rat da traje 200 godina na onom ograničenom prostoru nemože nauditi svijetu koliko korona. ona je dotakla svaki segment ekonomije od sjevernog do južnog pola. štete od toga su enormne i nikada se neće moći izračunati. ko je od čega umro neznam ali kompletna planeta je stala. neki i danas maltretiraju sa maskama i dr.
-
da nebi ispalo da iznosim stalno samo svoje mišljenje pokušati ću vam interpretirati o čemu razmišljaju u jednoj od najboljih ako ne i najboljoj domaćoj kompaniji. predpostavljam da znate o kome se radi jer bi vam to trebalo biti u žiži interesa i u opisu radnog mjesta. naime, prije koji mj. imali su video konferenciju za svoje djelatnike na kojoj su iznijeli planove za budućnost. tome je prisustovalo par sto ljudi tak da to nije nikakva tajna. prvobitni plan je bio ove godine napraviti IP na burzi u Seattle-u i prikupiti dodatni kapital za daljnu ekspanziju (sad su prisutni u 62 države). njihov glavni konkurent je već izlistan negdje po cijeni cca30$ i narastao do preko 200$ pa se opet vratio ispod 100$. to je jako bitno za menadžment jer bi i oni dobili pakete dionica. odlučeno je da se to odgađa do 2024. zbog frke na tržištima kapitala. prioritet im je čekati pražnjenje balona i jeftino preuzimanje onoga što je kompatabilno njihovom poslovanju. to vam je to. mišljenje eksperata dokazanih u praksi. ima tu i mišljenja raznih forumskih eksperata pa se sami odlučite o čemu će te vi razmišljati. za ovu info ne tražim ni hvala.
-
sve jasno. crnjači i kad treba i kad ne treba. da sam njega slušao mogao sam se objesiti davnih dana. po mom mišljenju ovaj puta je podbacio. uz sve ostala što pratim zanimaju me i novi izrazi koje nam ubacuju. za nacionalizaciju sam nedavno čuo i malo razmislio i ona se odlično veže uz prije pomenutu suverenost. u politici si prije imao jasne podjele na jastrebove i golubove. sad su ubačeni i nojevi. malo se okreneš oko sebe i vidiš ih bezbroj. jedino milanović i orban strše. i kad pomisliš otišao je boris, ne može gore kandidira se liz truss. nema dalje. vladu ti sruše pakistanac i indijac. da li je ona jadna gledala finala wimbledona? juniorsko, žensko, parovi i muško finale. sport je isto odraz nečega. jedno su želje a situacija na terenu je nešto sasvim deseto.