ovo je najveća greška u modernoj povjesti lijepe naše. možda se uspije sve poremetiti do tad pa se spasimo. šanse su male da se ne ubijemo vlastitom rukom.
Posts by verdi
-
-
vidite kako se jedna super ideja može izopačiti. nedavno je bio skup 1100 meteorologa koji su rekli da ta priča sa co2 ne pije vode. apsolutno pogrešna priča u samoj osnovi. ali nema veze, ja bi htio biti autonoman po pitanju energije. jedini problem što je to totalni ekonomski promašaj. i onda ide oblik maltretiranja stanovništva. u švici max 19 stupnjeva i onda prijaviš suseda da grije više. dobiješ 200 franaka nagrade. moja suseda ima preko 70 godina i nije joj isto ko meni. ja kad sunem 10 piva mogu i u stubištu malo oko sklopiti. cijela poanta te priče je ova. nastavak neo kolonijalizma. jedna engleska je 300 godina temeljila svoj razvoj na ugljenu i čađenju. london je bio dim, dim i samo dim. eee i sad su se oni dosjetili da su prividno dostigli nekakav tehnološki napredak pa bi se bavili burzom i ostalim čistim poslovima. ko čadi nek plati porez pa ćemo to opet zavrtiti na burzi. ali sad jedni indijci kažu. mi će mo čaditi koliko je nama potrebno. onog momenta kad postignemo prihvatljivi teh. razvoj smanjit će mo emisiju. do tada vi u engleskoj slobodno zatvorite prozore. ili šta će biti? poslat će te nam flotu? hahahahaha...
-
svako ko ima deficit treba duboko da se zamisli nad tim. posebno oni koji žive od budžetskog deficita. da skratimo to je apsolutno nepotrebno radno mjesto. to je širok diapazon zgubidana koji usporavaju ekonomiju i još nam prodaju fore da su potrebni. silom prilika će to uskoro biti jasno. ko radi a ko smeta.
-
nisam baš nešto pratio ali onako na brzaka koliko sam pročitao ako je vjerovati yakovu kedmiju bivšem, vojniku, tenkisti, šefu izraelske službe nativ ponavlja se herson ali u puno većem opsegu.
-
preliminarno se već daju izračunati troškovi energije u evropi za narednu godinu dana. pa kaže bit će veći za 2000 milijardi € što otprilike iznosi oko 15% bdp. ali kojeg bdp? onog od prije koji više neće biti ostvaren. pa sad nek pričaju o inflaciji cca 9%. ovo je ekipa pijanih luđaka na brodu koji tone. ecb može do besvijesti pritiskati enter i izbacivati kilobajte eura ali sve je manje zemalja u svijetu koje su spremne za tu kreiranu vrijednost dati svoju realnu vrijednost (energente i sve druge resurse).
-
Ako je nekome dosadilo zarađivati za burek, evo alternativu, od sada zarađujmo za burger
:svetac: :zviždanje: :palac gore:
kolega, vas tako brzo ponese, to nije roba za naše siromašno tržište
"Iako je Buffett mogao jednostavno pronaći osobnog kuhara koji će mu kuhati gurmanske obroke, on često uzima doručak kod Mickeya Da na putu do posla. Na jutarnji obrok košta ne više od 3,17 dolara ."
on je primjer u mnogo čemu ali u prehrani nije. odrastao je u ta doba kad je coca cola i sav taj junk food bio in pa se stalno drži toga.
-
Ciljati egzaktno "dno" je glupo i može biti jedino rezultat sreće. Onaj tko tvrdi da je znao kad je dno, laže. Kupio je na dnu jer je pogodio ko ćorava kokoš na zrno, a ne zato jer je bio jako pametan. A i pitanje je što je kupio i koliko. Bila je(postoji?) masa tih klaunova koji tvrde da su kupovali Amazon po 8 i po 7 i po 6 kad je pao sa 107$. E pa nisu sigurno. Nešto padne 95% pa ćeš se zalijetati u to ko lud? I držati do daljnjega?!
probat ću sad objasniti kako se može pogoditi apsolutno dno. kad je bila kriza 2008. ja sam pratio catapilar. on je indikator američke građevinske industrije i još mnogo čega. to je bila jedna fino dobro organizirana kriza koja ima i glavu i rep. nikakava stihija. cat je bio negdje na cca 40$ i onda krš i lom. dotaklo je na kratko ispod 10$. što ti samo po sebi govori ako vjeruješ u neku dionicu stavi kupovni nalog na nebulozno niskoj cijeni. ako te bog pogleda ona iglica prema dole će te dotaknuti i vrlo brzo se vratiti ali ti si tu već poentirao. ne može tu biti volumen ogroman ali sasvim dosta za ono što možeš uložiti.
-
ovo neće biti samo malo. i dalje će biti upravljivo ali će biti brutalno. sve okolnosti su stvorene za to. glavni cilj je monetarna reforma na globalnom nivou. sve ostalo su samo posljedice. kako će oni to objašnjavati, koje povode izmišljati i td. to je nevažno.
goli primjer sa ovom naftom zamagljuje bitnu činjenicu. NAFTE NEMA. kako će oni to kome predočiti manje više. to je igrokaz da sakrije obične brojke.
-
da se vi netko koji odlučuje kad će napraviti burzivni slom. znači svi alati su vam u rukama da izvedete nešto što je neminovno. novac, mediji, politika, vojska sve je u vašim rukama i vi sad morate odabrati taj hebeni dan D. kad bi on bio ? prije američkih izbora ili poslije? pad ide polako i sad mora biti jedan krš i lom. glavni scenaristi su iteligentni ljudi koji čak u tome nađu neku zabavu u izgovoru. izmisle dosad neviđene stvari i to bude izgovor. ovaj puta će isto biti neko super dobro iznenađenje da se bar dva dana možemo smijati na to. ali približno vrijeme te akcije mene zanima. ja tipujem na ovaj mjesec još od proljeća. šta vi? ili neće biti sloma?
-
-
nisam nikakav stručnjak za struju i procjenim da mi trofazna ne treba. valjda zaheb. osim za pećnicu. za 5min svaki električar ti to prepravi. nikad mi fid nije iskočio. ali glupo je u stanu imati trofaznu a u kući ne.
-
strašno sposoban lik. ovi na WS se ubiše za takvim ekspertima. ne kužim kako ga sami WB nije primjetio. dao bi mu milju dolarosa svaki mjesec.
-
malo mi je sumnjiv izvor. nikad čuo za taj portal. strpio bi se još malo.
-
kad sam prošle godine čuo da se priča o ćumuru mislio sam da se zahebavaju. sad samo locirati gdje su ležišta i stvar je malo jasnija. amerika ima najveće rezerve i da pojednostavim ide se iz petro dolara u ćumur dolar. obratite pažnju na ležišta, kvalitetu i količinu. nafta je luxuzna roba samo za odabrane.
-
ti su procesi uveliko u toku. neko vidi neko to ne vidi. istina je u oku promatrača. kina i rusija su u zajedničkoj deklaraciji jasno rekli da ne žele nikome nametati svoj sistem i pogled na svijet. to je bila specijalnost globalista, no oni su popušili. to će se vidjeti za 2mj. kad ih republikanci zgaze na izborima. bit će totalni debakl. gospodari novca su to shvatili i pustili su ih niz vodu. zato su im i nametnuli takve vođe da se ogade i zadnjem slijepcu. tu se onda politički lako mjenja narativ i svijest publike. postoje puno važniji problemi. to su energetika i ogromni dugovi. to se mora nekako ispeglati. i tu se već naziru planovi ali će to potrajati. poslije toga nova jalta. pojeo vuk magare i ajmo ispočetka.
-
to ti je bar lako. nemoj čitati ono što te smeta. ja se trudim da napišem istinu onako kako ja to vidim. i naravno da je istina brutalno nezgodna.
nisam ni za anarhiju ni za revolucije. oboje je katastrofa. ti procesi su pokrenuti pa ćemo vidjeti kod će nas to dovesti. van naše moći je. ja samo pokušavam shvatiti kud oni vode. i koliko vidim vode promjeni svijeta. ekonomskoj, energetskoj, političkoj i monetarnoj.
kad smo već kod zakona da se malo vratimo u našu branšu. da li smo imali zakon o privatizaciji? da li su mene po zakonu dokapirali u dlkv, istisnuli iz bd62, prisilili da prodam opte. sve je bilo po zakonu. samo za koga je on napisan. u agrokoru nisam bio, tamo čak sumnjam da je po zakonu ali pomoći nema. jedina pomoć je okrenuti novi list jer je sutra novi dan i nova borba.
-
ja imam previše godina da bi povjerovao da smo svi jednaki pred zakonom. na žalost to je tako i ne treba živjeti u iluzijama. a kad smo već kod zakona i treći rajh je ima zakone. čak i rasne zakone. i sve je bilo po zakonu. u povijesti imamo bezbroj pogrešnih zakona. možda više loših nego dobrih. moćnicima je svejedno oni su ko mafija i drže se svojih zakona. zakon jačega.
-
u borbi za vlast i moć to su sasvim legitimna sredstva. da li znaš bar malo nešto o povijesti? neću ti valjda sad nabrajati bezbrojne žrtve političkih atentata. mom članu obitelji se to nikada ne može desiti jer nas moć i politika ne zanima. čisto pogrešno skrećeš temu. novaka za sad samo tenis zanima.
-
u politici je to normalno. popadalo ih je kroz prozor i utopilo se u bazenu mnogo. od kad je svijeta i vijeka. imamo mi i domaćih primjera. ali da li mora baš i u sportu tako. više ni čistačica nemožeš biti ako si normalna.
-
to sam i ja bio pomislio