kekić standardno dobar, čovjek od zanata. jurčević ili je lud ili pogled s druge strane ogledala. obično oni koji puno galame rade nešto sasvim suprotno. diplomirao 1975.!! u to doba tko je bio protivnik sistema nije mogao biti ni vodoinstalater. kad tad moraš prijeći na suradnju sa službama. i ti i kompletna tvoja obitelj do trećeg koljena. moj je zaključak da je radio i radi bar za 6 službi od toga barem dvije srbijanske.
Posts by verdi
-
-
još jedno namjerno i očekivano skretanje energentskih tokova na štetu evrope zapakovano u lošu ambalažu. prava istina je da rusi smanjuju izvoz nafte čuvajući je za sebe posebno ne prodavajući za sumnjive novčanice. referetentna godina za naftu je 2027. i svi se sadašnji planovi prave za taj period. tad će jedini izvoznici biti rusija, venecuela, iran, s. arabija i još nešto sitno neka od zaljevskih zemlja. svi ostali će biti uvoznici. količina ruske tankerske nafte i nije nešto pretjerano velika ali je simbolika jasna. pravi udar bi bio neko ograničenje u vezi urana sa bilo koje strane. to bi bila trenutna katastrofa. ali nju će odigrati na drugu foru. tipa stari reaktori, curi ovdje curi onde, zahrđalo tamo. u glavnom već se dugo raznim administrativnim mjerama produžava njihov rok trajanja. najstariji je neki u švici mislim preko 60 godina. sve će se to uskoro nekim slučajem naglo početi kvariti.
-
i mome starom je propalo već kad je imao dionice iste. isisavanje love i stečaj. znam za primjere gdje su radnici dobili i preko milju kn za dionice, a te firme dan danas dobro posluju.
-
imali su pravo na upis dionica te iste firme. neki ih i dan danas posjeduju. bez veze se davimo ali stvarno banalne činjenice ne poznaješ.
-
ako ja ne razumijem važno da si ti to shvatio. vlasnici moje firme smo bili svi mi radnici iz te firme, dok su npr. vlasnici kraša bili njihovi radnici. nikakva država i nikakvi treći radnici.
-
privatne tad skoro pa nisu ni postojale. samo što treba praviti razliku izmeđnu npr. vojnih i policijskih stanova i ostalih firmi tipa ina, kraš ili končar. i tad se poslovalo po nekakvim tržišnim načelima pa nisu svi ostvarivali iste rezultate. negdje bi dobio stan za 2 godine ili čak i odma ako si bio neka fora. u nekim nebi dobio nikad. ina je tad bila vrhunska firma sa puno stručnjaka i poslova u inozemstvu. nafta je uvijek bila lukreativna stvar i oni su svojim radnicima mogli priuštiti više nego tamo neka građevinska firma.
-
kako ko je potpisao dugoročne ugovore. mnogi su bili istekli. znam samo za mađarsku 10+5 godina sa fiksnom cijenom i srbija 2/3 fiksno 1/3 uz nafnu formulu. za sve ostale pojma nemam.
-
da li razumiješ razliku između društvene i državne imovine? to su nam na stanovima napravili. npr stan od moga oca je bio vlasništvo njegove firme. hr država nije imala nikakve veze sa tim. poslije završiš otkup i novci pripadnu državi ili nekakvom bezveznom stambenom poduzeću dok sa firma nigdje ne pominje. znači netko tvoj nikada nije izdvajao za moj stan i kako mi možemo biti pod zajedničkim nazivnikom?
-
tu i leži nekakava zamka u izračunu. jer nema veze što je nešto luksuzno poskupilo toliko i toliko kad to malo ljudi kupuje. gledao sam neki izračun za amere. znači dizel sa 1,60 na 6,60$ pa ti sad računaj. to u svaki segment poslovanja ulazi. recimo ovogodišnja cijena plina je stvorila efekat u evropi ko da kupuju barel nafte po 400$. po toj cijeni energija inflacija nikako ne može biti 8%. jedan izrael ima inflaciju preko 20%. turska ajmeee. po svim analizama oni nemaju potrebu za tolikom inflacijim. država se na taj način financira kroz siromašenje vlastitih građana. zašto je netko našao za shodno ovakakav ili onakav put u inflaciju to je velika enigma. tko je pogodio vidjet ćemo.
-
realna cijena energije mora biti u svakom slučaju. uklopljena u svijetske razine, posebno na države u okruženju. ali ima tu jedna kvaka. tko je te hidro centrale gradio? nije tu došao neki fond roknuo svoju lovu i sad bira boljeg kupca. u onom prijašnjem sistemu smo svi davali da se to sagradi. trenutni operateri te mreže se uhljebljuju na starim kapacitetima i više izdvajaju za plaće nego za nove investicije. oni raubaju zatečeni sistem i kad tome dođe kraj past će im na pamet da to sve skupa prodaju. ili će strani vjerovnici to oteti od države na ime duga. ali kako je država došla u posjed svega toga? nacionalizacijom socijalističke (tj. narodne imovine). hrvatska država nema nikakvo pravo nad tom imovinom. eventualno koncesija nad vodnim tokovima i td. to je vlasništvo naroda koji igrom slučaja živi na bogom danom području. negdje to može koštati 10 nečega ali mi za sebe imamo malo toga samo što je cijena 2. sami sebe subvencioniramo.
-
da li bi se ti sad zakleo da je izvor informacija istinit. npr. evo moja desna ruka da je to baš tako i nikako drugačije. živimo u svijetu laži i zašto bi vjerovali bilo kojim podatcima?
-
eee a gle ga dok je bio konobar
-
kad si me već povukao za jezik mariju od užgoroda do kuće na vlaku barem 3x pokuša reketariti njihova policija ( to je zlo zla) i još 10x pijani banditi. žena ne smije kući jer svi hoće đengi. kad netko sa mnom ulazi u diskusiju neka mi kaže svoja vlastita iskustva a ne narative engleskih propagandista kojim se živo hebe i za njih i za nas.
-
ali je izvozna cijena x 10 i ide u džep oligarhu. narod nema nikave veze sa tim. onda su si još neki filozofi u eu zamislili da će beskonačno vući njihovu struju z dž. probaj to malo racionalno razmisliti. za mene su radile ukrainke u lokalu i kreteni su ih vani sačekivali i udarali reket za votku i td. dok nisu vidjeli tko udara reket. ja volim ukraince ali istinu volim više. širimo temu bez veze jer mnogi ljudi nikad nisu izašli iz svog sela i pričaju stvari o kojima pojma nemaju.
-
krađa se je vidjela kad je moldavija ostala bez struje. udar na te energetske prstene je udar na rinata ahmetova. i ti i onaj se malo educirajte i smanjite doživljaje. ja sam znao ukraince i ukrainke kad mnogi nisu znali gdje je ta država i ne pišem ništa na pamet. jedino što tad nisu imali tu ideologiju. i sam sa ostao zatečen količinom ludosti.
-
ja sam se konsultirao sa ljudima iz struke prije nego što sam ovo zaključio. ti se isto možeš raspitati u lokalnom kafiću pa javi rezultat.
-
insajderstvo nije znanje ali za pare radim svašta. jedino što ne poznam nikoga u vladi.
-
kad god želiš shvatiti nešto što ne razumiješ staviše se u položaj nekog inžinjera. tu nema ideoloških natruha. samo gola realnost. ja sam to gledao iz pozicije končara i dalekovoda. zaključak je vrlo jednostavan. kao da pokušavaš u staru ladu ugraditi dijelove od forda. to je stari sovjetski sustav koji je tamo natrpao ondašnje njihove vrhunske tehnologije. prekapacitirao ih je jer su bili izlog prema zapadu. u zadnjih 30 godina ovi su to eksploatirali, krali i muljali. ulagali ništa nisu. trenutno što imaju na skladištu mogu popraviti. bilo kakava suvisla intervencija sa drugim tehnologijama bi trajala hohohohoo. to što sad ovi petljaju sa nekim generatorima i td. nema nikakakav značajan utjecaj osim da se opet tu nekoga prevari. vjerovali ili ne tako vam je to. možda bi japanci mogli promjeniti energetski sustav za godinu dana jedino što oni tamo ne žive.
-
povodom čega sam ja sad tu toliko dobar? kud ne uloži više.... eee baš sam ziheraš. tri života mi treba da se obogatim.
-
evo vam jedan atipičan video da lakše zaspite.
Ako si krenuo u rat, ratuj kako treba! Dejan Berić @Dejann BericcПодржите наш канал: https://www.youtube.com/channel/UCCEfd7b6daGxt1KbHU4tj1A/joinAutor i voditelj Miodrag Zarković#DejanBerić #Rusija #najnovije Oficijelna V...www.youtube.com