1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• verdi
    • December 22, 2022 at 4:28 PM

stepenasto prema dole. stagnacija, pad, stagnacija, pad i td. najgora varijanta. ja se još uvijek nadam jednom dobrom padu od par dana ali sve mi se čini da će biti lagano davljenje. podatcima se više ne može vjerovati jer pričaju o dosegnutom vrhu inflacije dok su podatci o stvarnoj inflaciji lažni. ovo govorim o americi koja još uvijek dobro stoji. evropa je kaput. 1000 milijardi € protekle godine subvencija samo za energetske probleme. alooo od kud ta lova? pa nije ostatak svijeta sišao sa uma da podržava nešto što je propalo na vlastitu štetu. ovo moje je najblaža varijanta jer ima onih koji tvrde da će depresija biti barem 2x dublja nego 30.tih godina prošlog st.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• verdi
    • December 22, 2022 at 1:00 PM

znamo mi to još od 90.tih godina i sve prešutno prihvaćamo. samim time smo i saučesnici.

• Čudna vremena

• verdi
    • December 22, 2022 at 12:57 PM
    Quote from Hrx84
    Quote from verdi

za početak bit će dobro ako se na svjetskoj razini ne stvori previše generacija onih koji su upamtili glad u mladosti. za kredite ćemo lako. ni prije to nije bila ovolika pošast pa su ljudi bili sretniji. glad kao tema se zanemaruje, a ona je realnost barem za milijardu ljudi. moj otac se sjeća gladi i oskudice. posebno babinih postova. svaki petak normalno ali bome i u srijedu mu ga uvali. i tako mic po mic pola godine provedeš u postu. htio ne htio.

Svašta je moguće. Ali mi nekako takav Mad Max scenarij ne izgleda ni blizu ni realno.

scenarij gladi živi milijarda ljudi svaki dan i sve to zbog pogrešnog ekonomskog modela. ako hoćeš to da shvatiš moraš izaći iz tih zapadnih cipela gdje su jedni zaslužili sve ,a drugi ništa. posebno zbog toga što se mi na ovim prostorima ništa specijalno nismo okoristili tim ekonomskim modelom a umišljamo si da smo dio njega. robstvo tom sistemu ima više nivoa. sad kad epicentar proizvodnje prebace u trokut kina, indija, južni pacifik veliko je pitanje šta će zadesiti potrošene države.

• verdi
    • December 22, 2022 at 12:06 PM

igh je fenomen. toliko novca ukrasti, isisati, zamračiti i da firma još postoji !? to samo govori koji je to kapacitet na koji su se razni lešinari obrušili.

• Čudna vremena

• verdi
    • December 22, 2022 at 11:18 AM

za početak bit će dobro ako se na svjetskoj razini ne stvori previše generacija onih koji su upamtili glad u mladosti. za kredite ćemo lako. ni prije to nije bila ovolika pošast pa su ljudi bili sretniji. glad kao tema se zanemaruje, a ona je realnost barem za milijardu ljudi. moj otac se sjeća gladi i oskudice. posebno babinih postova. svaki petak normalno ali bome i u srijedu mu ga uvali. i tako mic po mic pola godine provedeš u postu. htio ne htio.

• Porez na kapitalnu dobit

• verdi
    • December 22, 2022 at 9:34 AM

za one koji ostvare neku dobit preko bare.

Poštovani klijenti,

07. prosinca 2022. godine potpisan je ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Republike Hrvatske i SAD-a koji će stupiti na snagu nakon ratifikacije u obje zemlje. Nakon što su ratificirani i stupili na snagu dvostrani ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja se primjenjuju u skladu s ugovorenim odredbama, a najčešće protekom godine u kojoj su razmijenjene obavijesti o ispunjenju unutarnjih pravnih uvjeta u obje države, odnosno od 1. siječnja sljedeće godine (u konkretnom slučaju vjerojatno od 01. siječnja 2024.).

Prema spomenutom ugovoru maksimalne stope poreza po odbitku na dividendu iznose 15%
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • December 21, 2022 at 2:29 PM

dosadno je čamiti i u kešu ali šta ćeš, takav je posao. još koji dan pa je sve u euru, a to isto neki dodatni pritisak jer mi to nikako ne miriši na dobro.

• verdi
    • December 19, 2022 at 10:20 AM

neka sve rastu i ja ću biti zadovoljan sredinom prosjeka. i tako par godina.

• verdi
    • December 19, 2022 at 9:39 AM

uvijek treba kupovati dionice koje će rasti. samo koje su to?

• verdi
    • December 18, 2022 at 6:18 PM

pa dobro koliko je dužan još igh? ja sam mislio da su to već poravnali. barem većinu...

• verdi
    • December 16, 2022 at 8:28 PM

samo da ne budu bar-boljare još od onda imam 3 dionice po 2300kn. pošto je plafon bio oko 17 000kn onda mi se to činilo kao prilika. smanjio sam ja prosjek ali treba neki poticaj za novi keš

• verdi
    • December 15, 2022 at 8:57 PM

meni već dugo na fimi portfelj i keš pišu u kunama i €. pojedine dionice ne

• SUKC (Sunce hoteli d.d.)

• verdi
    • December 15, 2022 at 10:47 AM

hvala ti puno. sad bar znam gdje se to može pratiti. i onako to nemam namjeru prodavati u ovoj inflaciji. možda kad bude na realnoj cijeni 200kn.

• verdi
    • December 15, 2022 at 10:25 AM

pojma nemam. ja to na fima e-trade ne vidim.

LCDS-R-A (LUCIDUS D.D.)

Uk.vrijednost
    Uk.količina
    Količina
    Cijena

30.601,00
    862
    862
    35,50

42.803,20
    2.078
    1.216
    35,20

Cijena
    Količina
    Uk.količina
    Uk.vrijednost

49,80
    667
    667
    33.216,60

u pravu si !!!

• verdi
    • December 15, 2022 at 10:18 AM

je li se negdje sa ovim lucidusom trguje? gledalica mi pokazuje da raste. portfelj mi narastao iz čista mira sve sam prekontrolirao jedina mogućnost je lcds ali ga ne vidim na gledalici u transakcijama. 35,20 je sad a čini mi se da je prije bio ispod 20,

• verdi
    • December 15, 2022 at 8:18 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from StatusQuo

Zakljucak powela je dok god nezaposlenost se ne poveca nema spustanja kamata jer vide jos uvik da je tight labor market, s tim da su i povecali terminal rate nego prije, ocekuju da inflacija najmova jos ostane jer ocekuju da najmovi koji izlaze se zakljuce na vise.Powel je rekao bih negativniji nego se ocekivalo ali market nije reagirao toliko negativno kao i dolar.

pa Powell je pravnik, ovaj ekonomski mumbo jumbo njemu ništa ne znači.

on će pivot-irati tek kad počnu stizati Chapter 11-ice.

tek tad će bit siguran da će ući u povijest kao Paul Volcker, a ne Arthur Burns 🤷

btw., i u ECB-u je isti klinac sa Kristinom Lagarde, tako da nemojmo misliti da smo mi u EU nešto bolji od ovih u USA, osim šta smo više naprintali :S

kristina je američki čovjek u našim redovima i bit će nam kako na oni skroje ali po našim leđima.

• verdi
    • December 14, 2022 at 8:57 PM

valutni par $/€ nigdje veze s mozgom. tko na tome zaradi svaka mu čast.

• verdi
    • December 14, 2022 at 9:50 AM

odlična analiza za naftu. posebno onih 103,4 miliona barela dnevno bez presedana. inače od ponedjeljka se na šangajskoj burzi naftom može trgovati i za yuane. hindusi su odmah najavili da će se moći i za rupije.

• verdi
    • December 13, 2022 at 6:55 PM

kad će fed nešto reći, danas ili sutra?

• verdi
    • December 13, 2022 at 3:28 PM

normalno da propada. ja ti mogu približiti neke činjenice koje ti nisu dostupne pa ulijećeš upadicama misleći da si interesantan. prvo pratiš tokove nafte. onih 103 crnih tankera je već sad 130 a sa prijašnjim nabavkama računa se da ih je možda 260. u međunarodnoj slobodnoj razmjeni je na dnevnom nivo oko 40-45 miliona barela. ova flota pokriva negdje oko 20% ako ne i više i sva se ta razmjena odvija bez upotrebe petro dolara. ako je on iz tog sustava istisnut onda je otvoren prostor za nešto drugo. uskoro ćemo vidjeti šta je to. da li je to neko brikston ili kako će se već zvati u glavnom to će biti valuta utemeljena na robno resursnim fundamentima nikako ne na volji štamparije. naravno da su vlasnici fed-a svega toga svjesni i povlače kordinirane poteze sa onima kojim trebaju.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt