1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • January 1, 2023 at 5:40 PM

nabavna i sadašnja cijena su u €. samo cijelokupni potfelj i keš još uvijek pored piše u kn.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• verdi
    • December 27, 2022 at 10:27 PM

sad kad je uspješno završio obuku treba ga pripremiti kao kandidata na slijedećim izborima za evropski parlament. ipak je ono viši nivo prevara. naravno ako ga do tad ne rasformiraju. kako kaže onaj slovenac političari ne bi smjeli nositi normalna odjela već nešto kao vozači formule 1. tako da odma znamo tko ga plaća i za koga radi.

• Birtija

• verdi
    • December 27, 2022 at 11:14 AM

pobjednici pišu povijest a ne istinu. kod tajnih službi je metodologija rada potpuno drugačija. službenik koji je zavrbovao nekoga vodi o njemu dosije koji se ažurira, potpisuje i daje šefu. šef opet drugom šefu i td. u tom momentu nitko od njih ne zna da li će klijent nakon par godina biti ministar ili će završiti u zatvoru. svi su oni dužni pisati istinu pod punom odgovornošću. i policijski službenik može nekad falšati npr. zapisnik sa uviđaja prometne nezgode ali....

• Birtija

• verdi
    • December 27, 2022 at 9:55 AM

nisu arhivi ( tajnih službi npr.) novine pa piše tko šta hoće. oni se i preklapaju pa se dođe do istine. 90. tih godina su česi svoje otvorili i proveli lustraciju. da smo mi to napravili mnogi do sabora nikad ne bi došli i tok povjesti bi bio potpuno drugačiji.

• Birtija

• verdi
    • December 27, 2022 at 7:40 AM

znaju oni vrlo dobro šta rade jer su najstarije sredstvo manipulacije. to što su kvarni je neka druga priča. vatikan po automatizmu ima arhive zaključane na 300 godina. kad bi bilo transparentnije onda bi lako shvatili zašto je vatikanska banka među prvima nabavila rublje. puno je tu aktera koji na prvi pogled rade nelogične stvari i izlaze "neprijatelju" u susret. u ruse sam prvi put posumnjao kad su prvi istrčali sa sputnjikom. jasno je da su nešto o tome znali. ali zadnja vijest me je totalno šokirala. naime izgradili su tri gigantske tvornice za proizvodnju insekata namjenjenih ljudskoj prehrani ali uz državne subvencije. prvo se priča o rekordnim žetvama a onda se insekti pakuju. barem oni imaju toliko prvoklasne ribe da se ne moraju baktati sa larvama. evidentno je da se tu radi o suradnji sa ovim luđacima iz davosa. koliko je to prisilno, dobrovoljno ili spontano možemo samo predpostavljati.

• Birtija

• verdi
    • December 26, 2022 at 9:55 PM

da bi se došlo do neke ozbiljnije transformacije društva za početak bi se trebali smanjiti rokovi za otvaranje raznih arhiva. vjerujem da bi tad došli do nekih zapanjujućih otkrića iz naše povjesti iz koje nam proizilazi sadašnjost i budućnost. uvriježeno mišljenje je da narod ne smije znati pravu istinu jer bi onda došlo do nekih šokova, pobuna i td. i tako dok samo odabrani pojedinci imaju ekskluzivno pravo na istinu ostatak čovječanstva živi u obmani i laži.

• Birtija

• verdi
    • December 26, 2022 at 8:23 PM
    Quote from Ebenezer

Ne znam di bih pitao, pa usao u birtiju. Ja sam nekako podrazumjevao da ce mi cash novac na brokerskom racunu biti automatski prebacen u eure po fiksnom tecaju jednako kao sto bi to bilo na tekucem racunu u banci. Da li je pretpostavka 100% tocna?! I di to piše?

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK moj broker to ima već par mj.

• verdi
    • December 25, 2022 at 5:33 PM
    Quote from plavi05

Ne radujem se ničijoj propasti ali ne želim da me prati bauk socijalizma i država koja brine za loše odluke naroda

to su sad već filozofske postavke. jedna od njih je i korumpirane nacije. države se zadužuju do besvjesti i narod klima glavom dok god se i njima baca na stol neka crkavica. preneseno u privatnu sferu kao da imaš ženu koja se svaki dan zadužuje na karticu ali dok se jedu biftek i škampi ti ne poduzimaš ništa. jednog dana se refa mora podvući.

• verdi
    • December 25, 2022 at 4:39 PM

ako se dobro sjećam u početku nije postojala mogućnost izbora već je švicarac bio nametnut od strane banaka. poslije su političkom odlukom dali mogućnost izbora. igrom slučaja jedan moj prijatelj je kupio švicarce i žalio mi se kako je u minusu. onda je došla kriza i ja sam ničim izazvan sam se zaigrao sa tim valutnim parom sfr/€ i naravno da sam popušio. i sama švicarska centralna banka je izgubila 4 milijarde franaka pokušavajući obuzdati tečaj sa dostupnim ekonomskim alatima. kad su vidjeli da je potražnja za frankom ogromna i sami su bili prisiljeni pribjeći restriktivnim metodama i vezati tečaj. nadam se da se sjećate toga.

• verdi
    • December 25, 2022 at 4:23 PM

bankari su vrlo dobro znali šta rade jer je poznata definicija švicarca kao tzv. sigurne luke. sad da li su oni namjerno navukli obično stanovništvo u tu zamku ili su ovi radi vlastite pohlepe i neobrazovanosti u nju upali sami veliko je pitanje. zbog toga se inzistira na političkom raspetljavanju ovog gordijskog čvora. kad bi se stvar svela samo na ekonomske odnose normalo da bi dužnici propali. da li bi njihova propast svima nama ostalima donijela nekakvu korist čisto sumnjam.

• Sretan Božić i Novu godinu žele vam Dionice.NET

• verdi
    • December 24, 2022 at 9:39 AM

svim kolegama i supatnicima želim tri stvari. zdravlje, zdravlje i zdravlje. pare će doći i proći.

• verdi
    • December 24, 2022 at 9:26 AM

pretpostavimo da su svi investitori koji su opstali svjesni rizika kojem se izlažu. sigurno da tu ima i malo ovisnosti i adrenalina kad se skače u mutnu baru punu krokodila. nije ni vani baš sjajna situacija. financijska poluga je zahebana stvar. ja sam svojevremeno imao cca 80% pogodaka od soje do kave ali me došli glave valutni parovi. bila je neka frka sa japanskim jenom i švicarcima. nisam neku veliku lovu uložio ali me koštalo živaca. na kraju krajeva nitko ne voli gubiti. nekako se na ovoj domaćoj sceni osjećam sigurniji i da bolje vladam situacijom.

• verdi
    • December 23, 2022 at 11:15 PM

lako je meni za druga vladimira nego su me ovi kret.ni pokrali.

• verdi
    • December 23, 2022 at 10:10 PM
    Quote from Vule
    Quote from verdi

taman si ga dobro posavjetovao da izgubi sve. ohladiš od tog, promjeniš sektor, okreneš se oko sebe i sagledaš sve ostale okolnosti. vremena su zahebana posebno u automobilskoj industriji naslonjenoj na proizvodnju u rusiji.

Hvala svima na savjetima a ja uvjek po svome a u ovome sam bio i 180 prosjek pa smanjio na 170 ( prerano sam isao smanjivati velika greska) i sad to sa strane neka stoji dok samo ne nadođe bar blizu nule, a trgujem sa ostatkom. Ne zelim riskirati da sa svime ostanem zarobljen. ;) tako bi i drugome savjetovao, smanjuj ali uvjek do razumne granice a meni je pola broda maximum sto dajem.

ovdje nikad niko ništa ne gubi jedino sam ja na dlkv popušio sto iljadarki.

• verdi
    • December 22, 2022 at 10:40 PM

uz sve moje suzdržavanje dva dana sam jeo i pio. u se, na se i poda se. kako ću preživjeti nadolazeće dane veliko je pitanje. ali to baš nikakve veze nema sa investicijskim odlukama.

• verdi
    • December 22, 2022 at 9:54 PM

ove sankcije to se ne dotikava adpl ? nevezano na to besplatni savjeti su najskuplji savjeti. drži se ti te taktike fatanja padajućih noževa i nećeš ni za leba imati. ali nemoj bar druge nagovarati.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• verdi
    • December 22, 2022 at 9:48 PM
    Quote from Hrx84

Došlo je do nove runde pucanja balona na Nasdaqu. Na ovom forumu se to od davnih dana očekivalo.

Volio bi da neki papiri ozbiljnije padnu da ih mogu kupovati po nekim normalnim cijenama, ali teško.

ako čekaš pad naših dionica no sikiriki. ja sam otpratio već nekoliko kriza i model je uvijek isti. duboki pad na malom volumenu. tipa atgr padne na nekih cca 200 ja ju kupim i sav sretan prodam na 400. i onda imam jednu boljku da se nikad ne vraćam starim ljubavima i ona ode nebu pod oblake. da sam bio hold nisam se trebao natezati po svim onim ostalima. generalno u plusu sam ali moglo je to punoooo bolje.

• verdi
    • December 22, 2022 at 8:17 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Vule

-53%

uf...nema ti druge nego vrtiti dio, pokušati loviti vrhove i dna pa smanjiti prosjek na recimo 120 i vjerujem da si u roku god dana na nuli ako ne i u plusu...ali opet, kako je krenulo , indikatori su tu, sektor se stabilizira i kad krenu dobiti i dividende, brzo to dođe na svoje

taman si ga dobro posavjetovao da izgubi sve. ohladiš od tog, promjeniš sektor, okreneš se oko sebe i sagledaš sve ostale okolnosti. vremena su zahebana posebno u automobilskoj industriji naslonjenoj na proizvodnju u rusiji.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• verdi
    • December 22, 2022 at 7:54 PM

ovdje će biti odbijanac iz suterena nivo -3. tko preživi pričat će. da bi se suzbila inflacija kt. stopa mora biti iznad nje barem 2-3%. ako se vratimo u 70. godine i nastanak petro dolara tad je uz puno manju emisiju novca kt bila između 17-20%. onda je taj novac doticao arapima i plasiran tamo vamo, da ne dužim previše. sadašnja fed-ova kt je ispod 5% sa tendencijom rasta do kraja iduće godine. burza i manje više ostatak industrije koji se ne oslanja na realni sektor počinje propadati kad je kt iznad 5%. ruku na srce trenutna inflacija je preko 20% kad bi ju mjerili pravim mjerilima. i sad se vi zamislite gdje se mi nalazimo. pretpostavljam da će prvi ozbiljni indikator kolapsa biti propast neke države van dolarskog sustava jer su one najizloženiji. ne sumnjate valjda u to da će amerika prvo samu sebe spašavati a ostalima kako bude.

• Čudna vremena

• verdi
    • December 22, 2022 at 5:54 PM

mnogima je u interesu. jednim djelom se zbog toga to i dešava. da si kupio dionice lockheed martin-a ili raytheon-a profitirao bi. mislim da je roosevelt ili ko je onda bio američki predsjednik (kraj 40.tih) rekao da je vojno industrijski lobi najveći neprijatelj američke demokracije. sad su opet našli odličnog sugovornika u liku i djelu elvire nabiulinove pa ćemo gledati do kad će nas maltretirati sa ratnom ekonomijom.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt