1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• verdi
    • January 11, 2023 at 12:37 AM

to je svjetski priznat fakultet u kojem ti ne možeš ni do kantine doći. šta ti misliš tko je stvorio ina-u i onolike bušotine diljem svijeta. od uvijek je na ovim forumima bilo ne kompetentnih i djece ali šta je ovo pod zadnje ni bog ne zna. daj te se vas jedno par manite mojih postova. nije ovo tiktok. ovdje se radi i o nekim parama. ima ovdje iskusnih ljudi koji lako pročitaju da li netko ima dionice, prati mamin portfelj ili virtelno fantazira. sa tim znanjem to je u ozbiljnoj koliziji.

• verdi
    • January 10, 2023 at 10:38 PM

tema je usko stručna i zahebana. ja sam našao neku rupu u vlastitom znanju pa sam odabrao samo ono što mi može koristiti. tema se zove :globalna odobalna proizvodnja nafte i plina.

• verdi
    • January 10, 2023 at 10:28 PM

rudarski fakultet zagreb, diplomant lovre strika

i sad ovi profesori doktori pred kojima je branio rad zdenko krištafor, vladisla brkić, dalibor kuhinek.

ali drži se ti svoje literature jer nije ovo baš za svakoga. 150 stranica. i ja sam jedva pola pročitao.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• verdi
    • January 10, 2023 at 10:08 PM

baš su tebi javili da se prodaje po 37$. kad bi se bar malo razumio u to znao bi da tu idu dugoročni ugovori. nasjedaš na fore od gojka drljače. hoćeš da ti dam diplomski rad sa rudarskog fakulteta od 2021. pa da vidiš cijene proizvodnje? svojim neznanjem snižavaš razinu diskusije.

• Birtija

• verdi
    • January 10, 2023 at 9:52 PM

zna se. ukrao je donacije emigranata iz australije.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • January 10, 2023 at 9:50 PM

i da nemaju ugovor sklope ga za jedan dan. od uvijek su stranci mogli kupovati. prije je čak na transakcijama pisalo skype. ja se sjećam toga još od 2008. ako je preko skaypa onda je valjda neko iz vana. tad su bili u modi oni off shore otoci preko puta kalifornije. to su bili naši perači novca.

• verdi
    • January 10, 2023 at 9:35 PM

šta je njima 3 milijona barela kad troše 20 dnevno. nisu oni pokretač dizanje cijene već kina a nadasve indija koja troši relativno malo. mislim oko 3 milijona dnevno ali ima namjeru povećati na 6. i onda ostale mnogoljudne zemlje koje će dizati bdp i sa time standard i potrošnju. uz pad proizvodnje kod manjih proizviđača. brazil je već nominalno uvoznik. onaj članak je manipulativan i podilazi niskim strastima čitatelja jer uspoređuje brent sa uralom. mogo je pomenuti i laku naftu, pa i wti. brent je smiješna stvar. koliko se toga dnevno crpi? gdje i koliko rafinira? više na svijetu ima koke nego brenta. to se onako na burzama igraju a u stvarnosti je sića. amerika će za sebe sigurno imati i to treba gledati u sklopu sa kanadom ali tamo je gotov vrh sa onim pjeskom i frakingom. oni su do nedavno imali dugogodišnju zabranu izvoza nafte i siguran sam da će ju kroz neki period ponovno uvesti.

• verdi
    • January 10, 2023 at 7:10 PM

taj članak iz jutarnjeg je tolika glupost da se čudim autoru koji ga je potpisao. to je nepotrebno dijeliti okolo i iz njega izvlačiti bilo kakve zaključke. tu treba malo uključiti mozak i bojkotirati takve natpise. valjda smo mi na ovom forumu barem 3x upućeniji od njihovih novinara koji su plaćeni da dezinformiraju javnost. evo jedan koji baca veće svijetlo na trenutnu situaciju ali ni on nije pogodio srž problema. srž je u strateškim rezervama koje se ubrzano prazne i djeluju kao anestetik na ovu energetsku bol. pomaže ali ne liječi bolest. znamo da su ameri na najnižim nivoima sa cca 600 na nekih 300 miliona barela. oko milion dnevno vade. oni i kinezi zajedno su imali oko 1500 koje su punili u plandemiji i sa drugima i onim tankerima koji su okolo plutali suma sumarum toga je bilo oko 3000 miliona barela. problem će nastati tek onda kad tome dođe kraj i nadležni odluče da je dosta pretvaranja i curkusa.

Zapadne sankcije preoblikuju globalna energetska tržišta
    Zapadne sankcije ruskim energetskim resursima pokreću promjenu u globalnim tokovima nafte i plina i remete dugogodišnje ekonomske veze širom svijeta, piše Wall…
    www.logicno.com

• verdi
    • January 10, 2023 at 12:00 PM

otkrit ću ti jednu tajnu koju je meni otkrio čovjek koji je dugo trgovao na W st. besplatno pošto sam i ja kupio po istoj cijeni. ono što se proda u prvih sat vremena to je to. ostalo je onako. otprati transakcije i vidi kad je prva bila. svo ovo drugo što si napisao je tvoj privatni stav koji može biti od dana do dan kakav god hoćeš.

• HTPK (HTP Korcula d.d.)

• verdi
    • January 10, 2023 at 11:52 AM

nemoš vjerovati netko se nakon dugog vremena čak i ove dionice sjetio.

• verdi
    • January 10, 2023 at 11:13 AM
    Quote from Paulie

Izgleda da je rafalna paljba i rast Crobexa završio jučer. Vratili se ljudi s praznika, malo entuzijazma se potrošilo u jednom danu, i sad opet po starome.

isto mislim ali sam čekao da to netko drugi napiše jer me pojedini optužuju da crnjačim bez veze. juče su fjučersi bili zeleni i kad je evropa zatvorila ameri su to brzo okrenuli u crveno. jedino mi je nejasan valutni par €/$. juče je u nekim momentima bilo +1% što je za forex ozbiljan pomak. sumirani podaci za prošlu godinu govore da je tržišna kapitalizacija svih svjetskih burzi smanjena za 18 000 milijardi $.

• Ulaganje u solarne elektrane

• verdi
    • January 8, 2023 at 10:54 AM

evo još nešto od tesle.

Solar roof shingles | One US company is taking on Tesla’s Solar Roof with its new nail-on solar shingles. 🏠☀️ | By DW Business | Facebook
    45K views, 1.8K likes, 37 loves, 17 comments, 649 shares, Facebook Watch Videos from DW Business: One US company is taking on Tesla’s Solar Roof with its new…
    www.facebook.com
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• verdi
    • January 6, 2023 at 5:28 AM

trocifreni plus iz čista mira. u ovoj bijedi i sirotinji ipak je to neki uspjeh.

• verdi
    • January 5, 2023 at 11:03 PM

ni su vama prali mozak ko nama. modra lasta je bila turbo pogođena. to je zapadna ideologija sa našim izvođačima. tzv. meka moć. smib je imao neke umjetničke vrijednosti, malo ga je djece volilo. umjetnost je teže razumjeti.

• verdi
    • January 5, 2023 at 10:31 PM

ja sam živio za dan kad će izaći modra lasta. da li se neko sjeća smib-a?

• verdi
    • January 5, 2023 at 10:23 PM

nije to ništa spektakularno. u ovoj eri laži bitno je (bar za mene) iznositi samo istinu. onakva kakav je pa si sam zaključke izvucu. članak nisam čitao jer mi je ispod profesionalnog nivo čitati od njih tehničke mogućnosti. ali ako je baš mađarska onda se treba pisati o nuklerki paks i 4 bloku tamo. btw inače razmišljma zadnjih par dana da orban ovo ne solira slučajno. em žitnica em energija. ništa tu nije slučajno.

• verdi
    • January 5, 2023 at 10:06 PM

nemaš potrebe da citiraš taj medij jer ipak smo mi valjda korak ispred. ajd budi sekund realan, da neko svoje tehničke spoznaje crpi iz jutarnjeg !? to ti se zove 100 godina za drvenim češljom. uloži malo u sebe i čitaj ozbiljnije stvari. moje babe su se stvarno češljale sa drvenim češljom ali to su neke druge priče.

• verdi
    • January 5, 2023 at 9:44 PM

nemoj citirati jutarnji i index. to su masovni mediji za b.dale. ovo je poslovni forum i tu se očekuje da si za zeru pametniji. internet je dubok a znanje još dublje.

• Birtija

• verdi
    • January 5, 2023 at 9:35 PM

ekonomska teorija pozna ovu situaciju. to se zove paritet cijena. kad neko pusti u opticaj novac bez pokrića više za taj novac ne možeš kupiti ništa. nešto tipa bivša yu 80.tih godina. bonovi ovo ono. sad svako drži robu dok se ponovno ne usuglase koliko čega nešto vrijedi. ovo je ozbiljan poremećaj koji je namjerno napravljen da se izglajhaju dugovi koji se nikad nebi mogli vratiti. i onda idemo opet iz početka.

• World politics

• verdi
    • January 5, 2023 at 7:35 AM

15km je dugačka kolona kamiona na poljsko bjeloruskoj granici . s druge strane svaki dan 14 kompozicija vagona. cca 8000 t svaki dan.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt